Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
135.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • attığın linkteki makine DC versiyonu yani titreşim engelleme özelliği(IS) yok bunu dikkate alarak karar ver mutlaka
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gky05

    attığın linkteki makine DC versiyonu yani titreşim engelleme özelliği(IS) yok bunu dikkate alarak karar ver mutlaka

    adam diyo IS özelliklidir ? cidden ıs mi dc mi .adam benden pazartesi gününe kadar cevap bekliyorda
  • Kutusunda 18-55 lll (3 tane cubuk) yazmıyomu ıs lı olsa kutuda 18-55 ll IS yazar acaba yanlıs yeremı baktım ? Bır de bak lensın ustunde ımage stablızer yazıyomu mobıldeyım tam goremıyorum. Yazıyosa sorun yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gky05

    Kutusunda 18-55 lll (3 tane cubuk) yazmıyomu ıs lı olsa kutuda 18-55 ll IS yazar acaba yanlıs yeremı baktım ? Bır de bak lensın ustunde ımage stablızer yazıyomu mobıldeyım tam goremıyorum. Yazıyosa sorun yok :)

    evt yazıyor konuştum iyice titreme önleyici IS ve sensör özelliğide varmış. bi özeliik daha söyledi .kendi kendini temizleme gibisinden.7

    kutusunda EF-S 18-55 III KİT yazıyor bu ne demek ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-kacirilmayacak-firsat-sifir-1100-d-18-55-lens-950-lira-faturli-96123598/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtsız35 -- 12 Ağustos 2012; 19:36:37 >




  • yalan o titreşim önleme 1100D de lenste olur gövdede o özellik yok ayrıca sensör temizleme özelliği de yok EF-S 18-55 III KİT yazması DC olduğunun kanıtıdır (yani titreşim engelleme yok) bazı satıcılar elindekini satmak için zor farkedilen şeylerde alıcıyı kandırmaya çalışabilir (bazılarıda özellikleri bilmeyebiliyo gerçi)

    ayrıca detay resim iste gözümden kaçmış olabilir bi faciaya neden olmak istemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 12 Ağustos 2012; 20:06:54 >
  • arkadaşlar makinenin kaç bin shutturda olduğu hangi tuşlarla öğrenilir ?
  • tuşla değil bir fotoğraf çekilir üstte yazan rakam shutter sayısını verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gky05

    tuşla değil bir fotoğraf çekilir üstte yazan rakam shutter sayısını verir.

    Tam olarak veriyor denemez. Video moduna geçiş canlı izleme açıp kapatmada ki shutter sayısını vermez. Ama 3 aşağı 5 yukarı aynı sayılır. Birde 10binden sonra sıfırlayabiliyor.
  • evet video moduna geçmeyi hesaplamıyo ama çok da fazla etkilemez. ayrıca 10 bin de sıfırlanma olayını bilmiyorum cidden öylemi ? şu anda 5bin deyim
  • arkadaşlar bu sabahtan itibaren artık bende canon 1100D sahibiyim.. 2.el aldım 800 tl ye . ve İS modeli bu. biraz kurcaladım zor gibi gözüküyor ayarlarımakinede çizik yok o derece temiz.. ama shutteru 9800 .bi sorun çıkartırmı makine için ??
  • o halde adınızı listeye ekliyorum hoşgeldiniz shutter iyi yıllarca kullanabilirsin o makineyi ayarları zor değil aslında her yazımda da söylüyorum Enstantene Diyafram ISO 'yu öğrenince makinenin %90'ı öğreniliyor zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gky05

    o halde adınızı listeye ekliyorum hoşgeldiniz shutter iyi yıllarca kullanabilirsin o makineyi ayarları zor değil aslında her yazımda da söylüyorum Enstantene Diyafram ISO 'yu öğrenince makinenin %90'ı öğreniliyor zaten

    hafıza kartı zaten varmış 16 gb .ben gittim 2 tane daha hafıza kartı aldım yanlışlıkla.. ama birisi class 10 -8gb.. öbürsü class 4-8g--- kendi pili 820 mah tı.. 1200 mahlık bi tane daha batarya aldım... bide hem araba çakmaklıklı hemde normal pirizli şarj aleti aldım... makine hariç hepsi şuan kargoda ..şarjı az bişi vardı sabah hepsini harcadım.güzel fotolar çektim atabilirim belki..




  • Sanırım beni de ekleyebilirsiniz dün sipariş ettim yarın sabah elimde olur :)
  • arkadaşlar ben şimdi makineyi yeni aldım pek bilgim yok biliyorsunuz şimdi yakın fotoğraf çekmek istiyorum ama sadece odak olan yer net ve güzel (yüzümdeki nemlenme dahi gözüküyor o derece :D ) ..... oluyor dış taraf bulanık oluyor yakın fotoğrafta nasıl her tarafı net çekebilirim ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haribo21

    arkadaşlar ben şimdi makineyi yeni aldım pek bilgim yok biliyorsunuz şimdi yakın fotoğraf çekmek istiyorum ama sadece odak olan yer net ve güzel (yüzümdeki nemlenme dahi gözüküyor o derece :D ) ..... oluyor dış taraf bulanık oluyor yakın fotoğrafta nasıl her tarafı net çekebilirim ??

    bunlarla ilgili bilgileri bu gece konuya ekleyeceğim. ama sorunuza şimdiden cevap veriyim.makineyi AV yada M moduna alıp F değerini 11'e getirirseniz her yer net çıkar ama bu çekimlerde bol ışık yada tripod kullanmak gerekir diğer bir yöntem ise uzaktan çekim yapmaktır. detaylı bilgi için diyafram ile ilgili bilgileri inceleyebilirsiniz. (zaten yarına kadar önerdiğim açıklayıcı bilgilerin olduğu linkleri yazacağım)
  • DSLR Makinede Bilinmesi Gerekenler adı altında ilk sayfada bazı linkler paylaştım buradan temel konular hakkında bilgi alabilirsiniz.
    NOT: ilk bakışta karışık gelebilir ama makinenizi elinize alın ve okumaya başlayın
  • 11oo cüler foto yokmu yav koyun biraz fotoda fikir edinelim .
  • ilk gece çekimi denemem. (daha iyi ve yeni çektiklerim kalitesiz harici disk sonucu silinmiştir). tripod üzerinde 5sn pozlama ile ve 18-55mm lens ile çekilmiştir.

    aslında sırf minaredeki ışık patlaması yüzünden bile silinebilecek fotoğraf ama fikir vermesi açısından ekliyim bari

     Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 17 Ağustos 2012; 14:14:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: raver

    11oo cüler foto yokmu yav koyun biraz fotoda fikir edinelim .

    sarj aletim az once geldi taktim sarja aksama.kadar bir suru koyarim merak etme ;-) .... aslinda cektimde porte cektim normal cektim.. birde simdi manzara fotografi cekmek istiyorum uzak alanlar falan var nasil net cikartabilirum onun bi ayari varmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoğrafta heryerin net olmasını istiyorsanız yüksek F değerinde çekim yapmanız lazım hangi değeri ayarlayacağınız biraz çevrediki ışık koşullarına bağlı f11 e kadar yolu var yada P maduna alıp biraz çekim yapın eliniz alışsın zamanla öğrenirsiniz diğer konuları
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.