Şimdi Ara

Cam Tavan Bakımı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Panoramik tavanli Lancia Delta araca sahibim.

Araç trafiğe çıkali 22 ay kadar oldu.

Bugüne kadar cam tavanla ilgili herhangi bir bakım yaptırmadım. Şu ansa işlevinde de herhangi bir problem yok.

Ek olarak sallanma, ses, tikirti gibi bir problemde yaşamadım. Çok nadir olmakla birlikte yavaş kapatabiliyor. Yada bana öyle geliyor :)

Bugün sorunsuz kullandığım özellik yarın sorun çıkarmayacak anlamına gelmiyor.

Bu sebeple cam tavana nasıl bakmalıyım, temizliğinde nelere önem göstermeliyim.

Ve temizlikte önerebileceginiz yağ/slikon sprey vb ürünler var mıdır?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Can sıkıntısı böyle birşey olsa gerek...

8 senelik bir apartmanda oturuyorum. Asansör, havuz vb bakımlar her ay düzenli yapılır.
    Asansör bugüne kadar bir kere dahi sorun çıkarmadı.

Kuzenim 3-4 senelik bir apartmanda oturuyor. Onda da asansör var ondada havuz var ondada otopark var. Aidatı benimkinden düşük. Bunun sebebi aylık bakım gerektiren seylerin yapılmaması. Haliyle aidat düşüyor.

Gecen ay asansörde kaldığından bahsetti...

illaki sorun olacak diye birsey yok. Ama olmadan gerekli önlemleri almamız gerekli.

Mekanik sen baktığın sürece sana bakar.

Can sıkıntısı bu ise canımız çok sıkılıyor üstadım
    Cam tavan,
    *hareketli parçalar kontrol edilir.
    *gerekli kısımların eski yağları ve yağlara yapışan toz,kum vb. Pislik uygun sprey veya çözücüler ile temizlenip tekrardan yağlanır.
    *su tahliye kanalları kontrol edilir ve tıkayan bir şey var ise alınır temizlenir.
    *sürekli açık veya kapalı tutulmaz belli aralıklarla çalışıp çalışmadığı kontrol edilir mekanizmanın,
    *zaman,güneş,toz,soğuk,sıcak vb. Durumlar plastik ve fitil ve conta gibi yalıtımı sağlayan parçalarda aşınmalara neden olurlar bu yüzden bunlarında kontrolü ve gerekli değişim ce bakımı yapılmalıdır.
  • Her yıl, açılır kapanır mekanizmasını temizletip, yağlatmalısınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Mekanizma ve kızak yağlaması yapıyorlar
    Wallahı hem bende düşünüyorum bu cam tavan ısınden hemde tırsıyorum aslında ama yazın araç gunes altında ıse vay halımıze dıyorum ben ....
    *gerekli kısımların eski yağları ve yağlara yapışan toz,kum vb. Pislik uygun sprey veya çözücüler ile temizlenip tekrardan yağlanır.
    *su tahliye kanalları kontrol edilir ve tıkayan bir şey var ise alınır temizlenir.
    *sürekli açık veya kapalı tutulmaz belli aralıklarla çalışıp çalışmadığı kontrol edilir mekanizmanın,
    *zaman,güneş,toz,soğuk,sıcak vb. Durumlar plastik ve fitil ve conta gibi yalıtımı sağlayan parçalarda aşınmalara neden olurlar bu yüzden bunlarında kontrolü ve gerekli değişim ce bakımı yapılmalıdır.

Çeşitli konularda cok farklı cevaplar yazmışlar: wd40, gres yağ, würth slikon sprey gibi.

Özellikle kullandığınız birsey varsa yazın :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CAM TAVAN SAĞLAM MIDIR ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Özel bir yere gitmek yerine kendimiz ne yapabiliriz onu merak ettim.

Çeşitli konularda cok farklı cevaplar yazmışlar: wd40, gres yağ, würth slikon sprey gibi.

Özellikle kullandığınız birsey varsa yazın :)

Benim önceki aracımda da(megane2 sedan) şu anki aracımda da(giulietta) cam tavan var,kaçarı yok 2 sene civarında arka lastikler titreşimlerdende etkilenerek aşınıyor.Değişim şart 300 gibi bir değişim maliyeti vardı megane için, yeni aracımda ise 3. yıl bakımında garanti bitmeden 1 ay önce değişim yapıldı.
    Kesinlikle ince yağ kullanılmalı, WD40 tan uzak durun. Megane aracım için serviste ince yağ sürüldükten sonra gres benzeri kalın yağ sürmüşlerdi.Toz topladı pislik yaptı, kesinlikle siz uzak durun sürdürmeyin.Yılda 1 veya 2 kez ince yağ yeterli gelecektir, bir yere gitmenize gerek yok sizin kadar özenli yapmazlar.

Emniyet kemeri hayat kurtarır...

• Würth silikonlu sprey aldım. Kullananlar oldukça memnun olduklarını söylemiş. Ne dersiniz?

• Sunrooflu FD6 Civic kullanıyoruz. İlk olarak 3 ay kadar önce bir sıkıntı oldu. Takılmaya başladı sonra arka tarafını kaldırma özelliği çalışmamaya başladı tuşu garipleşti. 50 TL verip yaptırdım. Yaptırdım dediysem o usta geçinen şahsiyet yağ sıktı birkaç kere aç kapa yaptı düzeldi. Aradan 1 ay kadar geçti yine eskisi gibi bozuldu. Açılıyor ama düğmenin üstüne basınca yukarı kaldırması lazım yapmıyor. Geri çekince açıyor ileri itekleyince geri sardığı camı kapatıyor ama kapandıktan sonra çalışmaya devam ediyor ve tuşun üstüne basınca yapması gereken arka kısmını yukarı kaldırma olayını yapıyor 200 300 liradan kapıları açıyorlar

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Can sıkıntısı böyle birşey olsa gerek...

8 senelik bir apartmanda oturuyorum. Asansör, havuz vb bakımlar her ay düzenli yapılır.
    Asansör bugüne kadar bir kere dahi sorun çıkarmadı.

Kuzenim 3-4 senelik bir apartmanda oturuyor. Onda da asansör var ondada havuz var ondada otopark var. Aidatı benimkinden düşük. Bunun sebebi aylık bakım gerektiren seylerin yapılmaması. Haliyle aidat düşüyor.

Gecen ay asansörde kaldığından bahsetti...

illaki sorun olacak diye birsey yok. Ama olmadan gerekli önlemleri almamız gerekli.

Mekanik sen baktığın sürece sana bakar.

Can sıkıntısı bu ise canımız çok sıkılıyor üstadım

Tavanın yavaş kapanma durumu sıklaştı.

Onun haricinde ara sıra da olsa kapanırken geri atabiliyor.

Yan camlarda bir cisimden dolayı kapanacak iken camın geri gitmesi gibi de açıklanabilir.

Bugüne kadar temizleme ve yaglama işlemini kendim yaptim ancak sanirim daha detaylı bir bakım

Gerekli.

Bursa'da önerebileceginiz bir yer var midir?

Teşekkürler

Orijinalden alıntı: desiya

2 buçuk sene sonra konuyu hortlatıyorum :)

Tavanın yavaş kapanma durumu sıklaştı.

Onun haricinde ara sıra da olsa kapanırken geri atabiliyor.

Yan camlarda bir cisimden dolayı kapanacak iken camın geri gitmesi gibi de açıklanabilir.

Bugüne kadar temizleme ve yaglama işlemini kendim yaptim ancak sanirim daha detaylı bir bakım

Gerekli.

Bursa'da önerebileceginiz bir yer var midir?

Teşekkürler
    O zaman bir hortta ben yapayım.

Demekki silikon sprey işe yaramıyormuş

Bende tunap 107 mi alsam beyaz sprey gress mi alsam bilemedim

• bu konuyu ben de çok araştırdım, servis (audi) 350 tl gibi para istiyor bakım için. o nedenle kendim yapacağım. söylenen şu: ilk olarak wurth genel amaçlı sprey ile temizleyin ray ve kanalları sonra da tunap 107 ile yağlayın. yaz başlamadan bu malzemerin siparişini verip kendim yapacağım bakımı.

DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • kauçuk gres sürün raylarına, ses kesilecektir...

kendi aracımda ses yoktu ama denedim, artık perde eskisinden daha rahat ve hızlı çalışıyor. eskiden zorlanıyormuş meğerse...

Orijinalden alıntı: emir.ksk

peugeot 207 cam tavan perdesine ne tür bişey sıkılabilir? otomatik değil manuel açılıp kapatılan perdesi var. yarısına kadar açınca sinir bozucu bir gıcırtı sesi yapıyor.
    kirliyse önce temizleyin sonra silikon sprey sıkın başka türlü yağ vb. işinizi görmez daha çok batırır

DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

würth ve diğer markalar olarak ayrılıyor sanırım. herhangi bir marka ile würth arasında dağlar fark var mı?
    daha önceden henkel loctite kullanıyordum o bitince indirimden würth yakalayıp almıştım ikisi arasında fark göremedim. kendini kanıtlamış kalburüstü markaları tercih ettiğiniz sürece sorun olmaz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.