Şimdi Ara

Cam Tavan Değişimi İlana Yazılmalı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cam tavanın filminde yer alan hatadan dolayı orjinaliyle servisin değiştirmesi (filminde kayma olmasından kaynaklı) araç henüz 1. aydayken, bu ilanda belirtilmeli midir?


    Değer düşürür mü?




  • Elinizde belgesi var ve işlem garantiden olduğu için tramer de yok. Su falan almıyorsa değer düşürecek bir konu yok bence.

    Belirtme konusunda ise kesin beliritin aksi halde alan kişi periyodik bakımda servis geçmişini görmek ister ve öğrenirse hukuki olarak yıpratıcı bir süreçle karşılaşabilirsiniz.
  • Garantiden değişim değeri düşürmemeli. İlana yazıp yazmamak da vicdani sorumluluk. Bence yazmak gerekir.

  • Elinizde belgesi var ve işlem garantiden olduğu için tramer de yok. Su falan almıyorsa değer düşürecek bir konu yok bence.

    Belirtme konusunda ise kesin beliritin aksi halde alan kişi periyodik bakımda servis geçmişini görmek ister ve öğrenirse hukuki olarak yıpratıcı bir süreçle karşılaşabilirsiniz.
  • Ekspertize tabi veya deger kaybi olusturacak bir konu degil. Onemli bir konu da degil

    Gerisi size kalmis
  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Ayıplı veya kandırma durumu olmadığı için hukuki yönden bence bir şey olmaz. Garantiden değişmiş bitmiş.


    Garantiden başka şeyler de değişebiliyor, hepsinin listesini yapmak lazım o zaman  


    Zamanında bi Octavia'mız vardı, farları buğu mu yapıyordu kararıyor muydu neydi, kronik bi olayı olmuş, servis biz hiç bir şey demeden garantiden değiştirmişti mesela. Arabayı satarken biz bir şey söylemedik mesela, alan vatandaş sordu, farlar değişti mi dedi, biliyormuş meğer bu sorunu. Evet dedik değişti, ha iyi süper dedi, aldı gitti  

  • Değer düşürmez, ilanda gönül rahatlığıyla yazabilirsiniz.

  • Serviste kaydı vardır mutlaka, servis kaydı olan her hangi bir araçta böyle şeyleri sorun etmem, ben şahsen noktasına kadar yazıp, ezik çizik ne varsa belirtiyorum.

  • Ben alıcı olsam kesinlikle benim için alım için caydırıcı bir durum olduğu gibi değer de düşürücü bir durumdur. Kendim de cam tavanlı araç kullanıyorum belirteyim. Nedeni ise fabrikasyon cam tavan montajı ile serviste ustanın yaptığı montajın aynı kalitede de ya da kusursuzlukta olmaması. Su kaçırma durumu vs.
  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Hocam biliyorsunuz ki burası Türkiye , arabanın isterse motoru bitik olsun değişsin sorun değil ama tavanda zerre kadar işlem olunca hemen pert muamelesi görüyor  


    Hem de gereksiz strese aksiyona ne gerek var, dürüst olmak gerekiyor , belgeleri de kesin vardır , olabilir kul yapımı makine, sen ben alsak bizim de başımıza gelebilirdi , sorun edecek bir şey yok ama alıcı bunu daha sonra öğrenirse takla, dolu gibi şeyler aklına gelecek, ben malımı satacağım diye baska insanları huzursuz etmeye hakkım yok baştan bilsin isterim bende bana satılacak şeyde şeffaflık isterim.


    Şu cümleyi ilana eklemek zor değil :)

    "Sunroof / cam tavandaki fabrikasyon hata sebebiyle xx yetkili serviste değişimi yapılmıştır , evrakları mevcuttur"

  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Saygı duyarım, belirtmek isteniyorsa belirtilebilir elbette, ama belirtilmezse de üçkağıt gibi bir durum olmaz yani onu demek istedim. Neticede servis kaydında da garantiden değişim görüneceği için yine sorun olmaz.


    Aldığım 2.el aracı galeriden almıştım, araştırdım ettim, kazasız boyasız vesaire ama galeri diye güvenmiyorum, falso arıyorum, bir şey çıkmadı, aldım. Sonra bir arkadaşım aracılığıyla servis kayıtlarını bulduk tesadüfen. Arabaya serviste üstten yarım motor yapmışlar neredeyse ama garanti kapsamında. Zaten araba da fabrika müdürlerine falan verilen bir arabaymış, piyasada hiç yoktu. Aha dedim mide bulandırıcı şeyi bulduk. Arkadaş da yok yok dedi, modül arızasından gelmiş, normalde sen gitsen modülü garantiden değiştirir gönderirler, bunlar yarı motor yapmış nasıl olsa araba kendilerinin diye, normalde kimseye böyle bir şey yapmazlar demişti.. İyi dedim öyle devam ettik sorunsuz sıkıntısız.


    Bir de ilana yazsa bence ters de tepebilir, millet bin tane yalan uyduruyor  





  • kıllık yapana hatasız emsallerine göre sembolik olarak 3-5 bin düşüğe verilebilir, 3-5 bin de fazla da yine de bu devirde normal diyelim. benim umrumda olmaz. ilana da yukarıda denilen gibi cam tavanda fabrikasyon hatadan dolayı garantiden değişim/onarım yapılmıştır belgesi vardır diye ekleyin olsun bitsin pert muamelesi yapanı da engelleyin

  • Orjinal malzeme değişimi ilana yazılmaz gereği de yok zaten. Ön cam değişmiş olabilir ilana yazılacak birşey yok. O kadar kıl birisi zaten gitsin sıfır araç alsın.

  • Ekspertizde beklenmedik şeylerin çıkışı tadını kaçırır insanın. Ben 2-3 sene önce Hatay'da satılan bir Ford Focus'a bakarken, bagaj kapağının orijinal fakat arka camın değişimi yazılan bir ilanı aradım. Alacağım ama arka cam niye değişti ısrarla sordum. Aracın üstüne inşaat iskelesi düşmüş. Arka cam patlamış, yüksek ihtimalle de bagaj kapağı vs de boyalı ama söylemiyor. Boyalı olsun değişsin dert değil ama bir şeyleri sakladığın zaman kıllanıyor insan. Böyle bir aracı da almaktan vazgeçme sebebim, satıcının başka bir şeyi daha gizliyor olabileceği. Güven vermeyince insanın alası gelmiyor.

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    ön cam değil tavan

  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Hocam cam tavanın filminden kaynaklı nasıl komple değişim yapılıyor sormak istedim? bizde de aldığımızda sunroof çalışmadığını tespit ettik   tabi expresde çıkmıştı babam camı açmayan adam gidip onu kontrol etmemiş   tabi bir sorun etmemişti ufak bi meblağ istedi sanayiye götürmek için biz kendimiz açıp baktık tetik gelmiyordu onu yaptık üstüne güzelce raylarını gressle yağladık motoru temizledik oldu bitmişti 0 araba ne alıyoruz ne satıyoruz ufak tefek sorunları olabilir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    ön cam değil tavan

    On cam daha buyuk sorun. Silikonu kesilerek sokulup takilir

    Acilir cam tavan sok tak bir parca
  • Exommas kullanıcısına yanıt

    Cam filminde hata vardı, tavana baktıkca gözümü alıyordu, değişim istedim :)

  • Ruined One kullanıcısına yanıt

    Aracın cam tavanının kendi orjinal fabrika acıkıslı filmi var.

  • Ruined One kullanıcısına yanıt

    hocam kaza yok, direklerde bir şey yok hasar yok değer vs düşmenize gerek yok. Cam tavan değişimine laf yapıp fiyat kırmaya çalışanı da sepetleyin gitsin. Şahsen alacak olsam sizin aracınızı bunu bahane ederek fiyat kırmaya çalışmazdım.

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt

    Peki iki aracında aynı fiyat olanını düşün tavanı değişenini mi alırsın yoksa değişmeyenini mi ?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.