Şimdi Ara

Çakmaklıktan şarj için şu değerler ne anlama gelmektedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
2
Favori
3.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, portatif şarj cihazım olduğu için aracımın çakmaklığından şarj için pek ihtiyaç duymadım;ama bazı zamanlarda portatifin de şarjı yetmiyor, bu durumda araçtan şarj etmek (özellikle uzun yollarda) elzem olmaktadır. Bu bağlamda; Ekteki aracımın çakmaklığının kapağında yazan değere göre şarj cihazı almak istedim;ama şarj cihazını alırken değil de sonradan farklı cihaz verdiğimi fark ettim, aldığım cihaz Spigen Araç Şarj Cihazı 2 Çıkışlı (5V 2A Hızlı Şarj) markadır. (http://www.hepsiburada.com/spigen-arac-sarj-cihazi-2-cikisli-5v-2a-hizli-sarj-sgp10981-p-HBV000002HOC6)Çakmaklıktan şarj için şu değerler ne anlama gelmektedir?

    Siz değerli arkadaşlara sorum şudur; aracımın çakmaklığına (http://www.hepsiburada.com/spigen-arac-sarj-cihazi-2-cikisli-5v-2a-hizli-sarj-sgp10981-p-HBV000002HOC6) bu şarj cihazını sokarak telefonumu şarj etsem sorun olur mu ?







  • Merhaba,



    W güç ifadesinin sembolüdür. V de gerilim. Ekte verilen fotoğraf için incelersek güç formülümüzü yazalım;

    120W=12VxA burada 10A ya kadar imkanımız var. Gelecek olan şarj aleti de 5Vx2a ise 10W güç tüketecektir. Mantık ve matematik olarak bir problem olmaz.



    Saygılarımla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12V diyor çakmaklıkta.5V sorun olmaz gibi.Bizde de oto süpürgesi var,çakmaklığa takıyoruz.Onun daha fazladır.Bir şey olmaz gibi.Yinede tecrübeli arkadaşlar yardım eder.
  • pi10 kullanıcısına yanıt
    sevgili üstadım çok teşekkür ederim. Aracın elektrik aksamında sorun yaratır diye düşünmüştüm, çok teşekkür ederim.
  • Şarj cihazı input 12 v iken output 5v dir. Yani 12 liğe 5 takma durumu yok. 12 v ye 12v lik cihaz takmaktasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çakmaklık şarjının 5V değeri çıkış voltajıdır, içinde DC-DC dönüştürücü devre var. 12-24V arası DC elektriği 5V DC elektriğe dönüştürür USB standartlarına getirir. Üzerindeki yazılardan giriş voltaj aralığını ve çıkış voltajını görebilirsiniz.

    Sizin çakmaklığınız 120W, yani 12V 10A, kullanacağınız şarj zımbırtısı 10W yani 5V 2A, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ama çakmaklık yuvasını güzelce temizleyin eğer yanık artıkları falan varsa. Temassızlık yapabiliyor bu tip cihazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 1 Mayıs 2017; 20:19:14 >
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    ilginiz için çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.