Şimdi Ara

Çakmak girişinde adaptörle kullanılan cihaz takılır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde normal 220 volt prize adaptor ile bağlanan ve girişinde 12v yazan creative marka 2+1 ses sistemini, arabanin cakmak cikisina baglayip calistirabilir miyim?

Cakmaj cikisi 12v diye biliyorum
    E bu cihaz da adator ile 220v 12 düşürülüp kullanıyor.

Ama bu benim düşüncem farklı bilöediğim bişey vardır elbet.

Olur mu olmaz mı? Elektrik açısından sorun olmasa bile çakmak şeklinden nasıl adaptor girişine elektrik alırım? 2+1 in 1 olan yani bass olan ana kısmında normal adaptör girişi var.

Yardımcı olursanız çok sevinirim arabaya ses sistemi almaya gerek kalmaz😀

Yoksa mutlaka araç şarjını 220 ye çeviren alet alıp, ona ses sisteminin adaptörü ile mi bağlamak lazım?
    Yani bundan mı alayım.
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/150-w-invertor-cevirici-cakmaklik-220-v-174228579

Cevaplarını için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 17 Ekim 2015; 12:20:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

Evde normal 220 volt prize adaptor ile bağlanan ve girişinde 12v yazan creative marka 2+1 ses sistemini, arabanin cakmak cikisina baglayip calistirabilir miyim?

Cakmaj cikisi 12v diye biliyorum
    E bu cihaz da adator ile 220v 12 düşürülüp kullanıyor.

Ama bu benim düşüncem farklı bilöediğim bişey vardır elbet.

Olur mu olmaz mı? Elektrik açısından sorun olmasa bile çakmak şeklinden nasıl adaptor girişine elektrik alırım? 2+1 in 1 olan yani bass olan ana kısmında normal adaptör girişi var.

Yardımcı olursanız çok sevinirim arabaya ses sistemi almaya gerek kalmaz😀

Yoksa mutlaka araç şarjını 220 ye çeviren alet alıp, ona ses sisteminin adaptörü ile mi bağlamak lazım?
    Yani bundan mı alayım.
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/150-w-invertor-cevirici-cakmaklik-220-v-174228579

Cevaplarını için şimdiden teşekkürler

Aynisini ben 5+1 ses sistemi ile yapmistim.
    cakmak yerinden direk 12v alip 12v ile calisan anfili basa elektrik verip denedim.
    Ses geldi ama motor seside kolonlardan gelmisti.
    motor sesi icin fazlada ugrasmadim.
    Sizinkide ayni sekilde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wersin3230 -- 17 Ekim 2015; 17:59:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nocnoc kullanıcısına yanıt
    ++ ve eksisine dikkat edin. dikkatli yaparsanız, sorun olmaz.. araçta teyp varsa risk almaya hiç deymez... teyp var, aux veya usb yoksa olabilir
  • Cevaplarınız için teşekkürler.
    En iyisi parayı bayılıp adam gibi araç ses sistemi yaptırmak 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapabilirsiniz. 2+1 ses sisteminizin doğrultma çıkışına, araç çakmak çıkışından aldığınız 12V ' u paralel bağlayın(tabi sistem 12 ile çalışıyor ise. öncelikle devreyi inceleyin. Belki daha düşük bir voltaj ile besleniyordur.) Ses sisteminin toprak hattını, aracın şasesine bir şekilde bağlayın. Bu sayede parazitleri absorbe etmiş olacaksınız.
  • Motor sesinin gelmemesi icin ilitre eklemelisiniz voltaj dalgalanmasini onlemeden duzgun ses almak zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • wersin3230 W kullanıcısına yanıt
    Motor sesini bastırmak için besleme girişine bağlayabildiğiniz kadar 16 voltluk 1000 uf elektrolitik kondansatörleri paralel bağlayın. Yine bunlara paralel 100 nf seramiklerden bağlayın. Sorun büyük ölçüde çözülür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunları pek becerebileceğimi sanmıyorum

herkese teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

bunları pek becerebileceğimi sanmıyorum

herkese teşekkür ederim yardımlarınız için.

Zaten olmaz. Sizin adaptörün çıkışı 12 ac. Araçtan alacağınız elektrik dc olduğundan çalışıyormuş gibi gözükür fakat seste bozulmalar ve kesilmeler yaşanacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.