Şimdi Ara

USB ile çakmak gözünden max. şarj etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cep telefonumda yol kamerası uygulaması var. Bunu kullanmak istediğimde 30 dakikada %20 pil yiyiyor. (Görüntü ayarları, codec vs. gibi şeyleri kabuledilebilir minimum değerlere getirdim).
    Şimdi şu telefon üzerindeki şarj bilgisini gösteren uygulama ile araç çakmak gözüne takınca 5000ma gibi bir değer okuyorum(Aslında çakmak gözünden USB'ye çevirici max 1a çıkış gösteriyor ama uygulamada bir tuhaflık var sanırım). Kendi orjinal şarj aleti ile ise 17000ma gösteriyor. Yani program hatalı bile olsa orjinalinin 5/17'si güç elde edebiliyorum. Çakmak gözüne bağlı yol kamerasını açarsam 30 dakikada %12 falan tüketiyor.

Bu arada telefonum LG G3. Orjinal şarj aletinin üzerinde output 1.8a görünüyor.

Merak ettiğim konuya gelirsek. Çakmak gözü üzerinden max. amper alabilmem için bir yol var mı? Yoksa çakmak çıkışının verebileceği zaten en fazla bu kadar mıdır? bana orjinalindeki gibi 1.8a çıkış verebilecek bir dönüştürücü ve usb kablo mevcut mudur? (Gerekirse orjinal usb kablosunu kullanabilirim)
    İkinci sorum ise linkteki gibi bir power bank var. Kablo kalabalığı olmasın diye bunu ön cama yapıştırıp telefonu bunun üzerinden şarj etmek istiyorum. Bu gübü cihazlar istediğim gibi yüksek güç sağlayabilir mi?

Ve son soru, bu şekilde bir yandan şarj edip bir yandan da yüksek güç tüketimi yapması telefon piline zarar verir mi? elbette ömrü azalacaktır ama "Sakın yapma" boyutlarında mıdır?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 9 Şubat 2016; 14:19:08 >

• Tabikide pili inanılmaz hızlı yer. 1a ile şarjdayken %12 şarj tüketmesi yani telefon şarj olamıyor bile sadece azalma oranı düşüyor bu şekilde kısa sürede proje iptal olur. Onun yerine ucuzlardan tablet alıp pilini çıkartıp 3.7v düşürücü ile direk çakmaklığa bağlı çalışması. Ve tabikide marşa basarken tablet güç girişi kapalı olmadılır yoksa tablete zarar verir.

Ben bildiğim kadarını söylüyorum. Daha uzman kişiler daha uygun yorum atabilir. Ama şarjdayken telefonun güç tüketmesi kesinlikle yanlış durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uugulama hatalı sanırım ampere

• Sanırım normal yol kamareası almaya yöneleceğim o zaman. Teşekkürler.
  • gozcelik kullanıcısına yanıt
    Şarj cihazının amperi düşük. Çakmaklığa taktığınız Şarj cihazının 2 amperlik olanın alın, 1 amper az geliyor. Çakmaklık çıkışı gerekli gücü verebilir o konuda bir sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX_Babakart -- 11 Şubat 2016; 9:44:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksek tanımlı uzakgöreç

Şarj cihazının amperi düşük. Çakmaklığa taktığınız Şarj cihazının 2 amperlik olanın alın, 1 amper az geliyor. Çakmaklık çıkışı gerekli gücü verebilir o konuda bir sıkıntı olmaz.

Hah tam olarak merak ettiğim noktalardan birisi buydu, teşekkür ederim. O zaman 2A bir şarj cihazı bakayım.
  • Eger oejinal sarj aleti 1.8 ise siz isterseniz 200 amper baglayin telefon varsayilan degeri cekecek sonucta. Cakmak goxune bagliyken de sarj gidiyorsa sarj aleti eski veya bozuk olabilir. Cakmak cikisi max 150 watt veriyor yani 12 voltta 12 amper gibi bir sey(aracdan araca degisir herhalde). Eger evde uygulamayi acinca sarj tukenmiyorsa(sarjdayken) cakmak girisi adaptorunde sikinti olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Kalitesiz adaptörler üzerinde yazan değeri vermiyor zaten. KAliteli bir şey almak şart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pardon yanlış anlamışım.
    ben 1.8 amper orjinal adaptörü çakak girişi zannettim.
    http://www.ebay.com/itm/DC-Converter-Module-12V-To-5V-3A-15W-USB-Output-Power-Adapter-DP-/172027445042?hash=item280da27f32:g:K2IAAOSwwE5Wa~ux ben bundan almıştım usb hub ile aynı anda tablet ve telefonu rahat bir şekilde şarj edebiliyor. bunun gibi bir şey alabilirsiniz.
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Bu modülün bir benzerini otobüste görmüştüm. TV lerin usb güçleri düşük olduğu için otobüs sahibi böyle bir şeyle çözüm üretmişti.

• piyasadaki araba çakmağı şarj cihazları genelde iphone şarjı için uygun oluyor. data uçlarında 2,0 ve 2,7 volt olur .bu iphone nun şarj protokolüdür. samsung bir cihaz usb data hatlarında 1,25V ister. Lg yanlış hatırlamıyorsam, data hatlarının birbirine kısa devre olmasını istiyordu. cihazlar ancak bu koşullarda iyi şarj oluyor. bağlandığı kaynağın uygun bir şarj cihazı olduğunu buradan anlıyor.
    araba şarjı olarak Ramoss kullan. bu cihaz telefonun modelini tespit edeip ona göre uygun olan protokolü otomatik oluşturuyor.
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_romoss-ranger-17-2-4-a-ara%C3%A7-%C5%9Farj-cihaz%C4%B1-1128199.html

• nowanda kullanıcısına yanıt

Samsung şarj aletinin içi.Resimde görüleh 304 ve 104 kodlu dirençler şarj taıma dirençleri.

Bu arada WindowsPhone cihazlarında USB charging Specification 1.1 protokolü kullanılıyorç.
    gereken dirençler,
    D+ ile D- arasında 200ohm,
    D+ ile 5V arası 2megaohm
    D- ile GND arası 2Megaohm dirençler kullanılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX_Babakart -- 15 Nisan 2016; 15:55:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bence olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.