Şimdi Ara

C3 Hava Filtresini sokebilen var mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• C3 ü bilmem ama C4 ünkini usta söküp takarken baktım kolay görünmüyor
    oyle ortalık bi yerde degil ve hava filtresinin oldugu kutudan once baska bir parcayı da sokmek gerekiyo
    ayrıca oldugu yer derinde takması cıkarması zahmetli gibi
  • C3'unku de acaip bir yerde sanirim. Ustteki parcayi cikarip da geriye toplayamam diye ben de cekiniyorum acikcasi.
  • çekinmenize gerek yok, hava filtresi motorun üzerindeki yağ koyulan kapağın hemen üst tarafında yer alıyor , c3 ambleminin yer aldığı plastik kapak vidalı değil geçmedir, onu yan tarafından tutarak yukarı doğru biraz zorlayarak çekin , çektikten sonra yağ dolum kapağının üzerinde dikdörtgen biçiminde hava filtresi kutusunu göreceksiniz kutunun yanlarında yıldız ağızlı vidaları söküp hava filtresini temizleyebilirsiniz , yalnız sökerken dikkat edin vidaları düşürmeyin . bu arada aracım 2006 hdi 70
  • xsara'daki hava filtresini gördüm usta sökerken. gayet kolay bir işlem. 4 tane vidası var. onları söküp içinden filtreyi alıp temizleyip yerine koydu.. yeri de arabaya doğru bakınca sağ ön tarafta.
  • quote:

çekinmenize gerek yok, hava filtresi motorun üzerindeki yağ koyulan kapağın hemen üst tarafında yer alıyor , c3 ambleminin yer aldığı plastik kapak vidalı değil geçmedir, onu yan tarafından tutarak yukarı doğru biraz zorlayarak çekin , çektikten sonra yağ dolum kapağının üzerinde dikdörtgen biçiminde hava filtresi kutusunu göreceksiniz kutunun yanlarında yıldız ağızlı vidaları söküp hava filtresini temizleyebilirsiniz , yalnız sökerken dikkat edin vidaları düşürmeyin . bu arada aracım 2006 hdi 70

O kadar basit değil. Evet doğru arkada kutu içinde ancak onu ulaşabilmek için önce motor koruma kapağını söktükten sonra boru hattı üzerindeki hava debi ölçer fişini çıkarmanız gerekiyor. Ayrıca önce kutu değil kutuya kadar ulaşan borular sökülür. Boruları birbirine bağlı bilezikler gevşetilerek yerinden çıkarılır ve en son kutu serbest kalınca kutu vidalarını söküp filtreye ulaşırsınız. Filtreyi değiştikten sonra tersten giderek boruları takarsınız. Motor koruma kapağını yerine takmadan hava debi sensörü fişini yerine takmayı unutmayın yalnız.

Aslında en iyisi gidin bir ustaya. Vidalar standart olmadığı için eğer motorda bir yere düşürürseniz aracı da çalırtırıp sanayiye gidecek imkanınız olmayabilir.

• boruların kelepçelerini gevşetip sökün arkasında kalıyor hava filtresi.
    ama tırnaklı hava filtresi kutusunun tırnağını kırmanız olası.

c3'ün motor bölümü çok dar olduğundan servis elemanları genelde şikayetçi.

Far ampülü takmak bile bazen çok zevksiz olabiliyor. özellikle sol farın arkasında akü olduğundan el girmesi zorlaşıyor.

Her zaman en iyisi bu gibi durumlarda 10 ytl ye kıymak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben zamanında sökmüştüm merak etmiştim sesini 1.4 90HP 16V modeli...4 vidaya bakar sökmek,ben orjinal filitreyi cıkarıp 5-6 km sürdüm ve harika ses var herkez kenara kacıyordu ne geliyor diye :)
  • konuyu hortlatayım:) filtreyi çıkarıp ucuna ıslak mendil koyup paket lastiği ile sabitle bakalım o zaman nasıl ses geliyo:) tozda girmez:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.