Şimdi Ara

Büyü ve Sihir Gören Var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Demin Kuran meali okuyordum bastan basladim onceden işaretledigim yerleri okuyacagim bu kez sadece

Bakara suresinde geciyor hz Süleyman ile ilgili bir ayette sihirden bahsediliyor

Ben çok duydum özellikle orta okul lisede 40li 50li yasli insanlardan baya duydum suanda iyice eski nesil oldu bu insanlar 60larina geldiler

Anadoluda hala var diyorlardi sabun büyüsü aşk büyüsü cin carpmasi vs vs

Şimdi sorum şu bu tarz bir olayi bizzat gören var mı? Gören diyorum bak duyan muyan değil bizzat göreceksin çünkü düşündüm sosyal medyada en ufak yetenegi olan zirzoplar bile ünlü olurken kendini gosterirken bu tarz seyler bilenler neden ünlü olmaya çalışmıyor acaba? Kafama takıldı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tiktok gibi ortamlarda görmüştüm. Birçok kişiye "sana (ya da ailenden birine) büyü yapılmış" diyorlardı. O kadar çok büyü yapan ve yaptıran olamaz ki. O nedenle görebilmek zor.

• Sana lazım olan Kur'an-ı Kerim meali okumak değil, sana lazım zaruri dini bilgileri öğrenebileceğin fıkıh ve ilmihal kitaplarını okumak. Farz olan ve öğrenilmesi şart olan bu bilgilerin hepsini okuyup anladın, elde ettin de mi gidip meal okuyorsun? Ahırette sana meal okudun mu diye sormayacaklar, sana öğrenmesi farz olan lazım olan dini bilgileri okudun mu ya da niye okuyup öğrenmedin diye sorulacak. Peki hangi kitap diye sorarsan, şu kitap:

www.hakikatkitabevi.net
    Tam İlmihâl Se`âdet-i Ebediyye - Hakikat Kitabevi
    https://www.hakikatkitabevi.net/book.php?bookCode=001

Burda da meal ile ilgili bazı önemli açıklamalar mevcut

dinimizislam.com
    Meal okumak niye zararlıdır? - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=14094

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 22 Eylül 2024; 7:30:23 >

• Sihir yapabilen varsa banada haber versin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Supernatural

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Büyü, sihir genelde cinler vasıtasıyla yapılır. Bu cinlere ise ilmini bilenler cisim naklettirebiliyorlar. Bi kere Erzurum, bi kere Balıkesir'de buna bizzat şahit oldum. Büyü yapan kişiler değillerdi tabi, varsa bozmak amaçlı. Bi yakınım için gitmiştik. Balıkesir'deki bi dergahtı. Dışarıdan 5 litrelik boş su bidonu getirmemizi istedi, ortadan kesip içine bahçeden kendi elimizle toprak doldurttu. Üstüne çeşmeden su eklememizi istedi. Sonra oturduk üstünü tülbent gibi bi şeyle bize örttürdü. Sonra kağıda bi şeyler çizip üstüne koydu bi taraftan Türkçe "varsa getirin" tarzı ifadeler söyledi. Kısa süre sonra bidonun içini kontrol ettirdi örtüyü kaldırıp, baştaki gibi sadece toprak ve su vardı. Tekrar örttük bi şeyler daha çizdi yine kağıda. Tekrar kontrol edin dedi bana, elimi bi daldırdım koca bi asma kilit çıktı içinden. Paslı, toprak altından çıkıp getirilmiş gibi. Erzurum'dakinde de uzun süre toprak altında durduğu belli olan bi sürü iğne, küçük bi asma kilit, metal parçaları vs çıkmıştı. Hatta oradakinde kapta toprak yoktu berrak suydu, hamam tası gibi bi kaptı. Olay sonrası su topraklı çamurlu bulanık bi hale geldi onun içinden çıktılar.

Kuran'da büyü, sihir açıkca yasaklanmıştır, lanetlenmiş büyük günahtır. Süleyman peygamber cinlere hükmedebiliyordu, diğer canlılarla Allah'ın bahşettiği ilim sayesinde iletişim kurabiliyordu. Yine Kuran'da cinlerin "ışınlanma" diyebileceğimiz cisim nakil olayıyla ilgili de ayet var. Sebe melikesi Belkıs ile ilgili örnek bi olay aktarılmış.

Ayrıca Yahudiler Süleyman peygamberi "büyücü kral" olarak tanımladıkları için Kuran'da onun "büyücü" olmadığı, Allah'ın elçisi bir peygamber olduğu yazar.

"Elçi döndükten sonra Süleyman dedi ki: “Ey ileri gelenler! Onlar müslüman olarak bana gelmeden önce, o kadının tahtını hanginiz bana getirebilir?” "

"Cinlerden bir ifrit: “Ben, daha sen makâmından kalkmadan önce onu sana getiririm. Çünkü ben gerçekten bu konuda çok kuvvetli, güvenilir biriyim” dedi."

"Kitaptan husûsî bir bilgiye sahip kişi ise: “Ben onu sana daha gözünü kırpmadan getiririm” dedi. Süleyman tahtı yanı başında hazır görünce: “Bu, Rabbimin lutfundandır; nimetine karşı şükür mü yoksa nankörlük mü edeceğim diye beni sınıyor. Kim şükrederse kendi iyiliği için şükretmiş olur. Kim de nankörlük ederse şüphesiz Rabbim hiçbir şeye muhtaç değildir, lutuf ve keremi pek boldur.” "

- Neml Suresi

www.kuranvemeali.com
    Saba Melikesi ile ilgili ayetler ve mealleri | Kuran ve Meali
    https://www.kuranvemeali.com/saba-melikesi-ile-ilgili-ayetler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 22 Eylül 2024; 11:21:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ruff N Tumble kullanıcısına yanıt
    Oha hocam gerçekten inanılmaz kim neden size karşı büyü yaptı hocam bunu da söyler misiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bekçi Olan Var Mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Açıkcası bu tarz büyücü olmayan, bozma vs amaçlı bu ilimleri kullananlar kimin yaptığını, yaptırdığını öğreniyor olsalar bile söylemezler, söylemiyorlar. Tehlikeli bi iş sonuçta cinayete kadar gidebilir. Toplum içinde neden yaptırılıyor konusuna gelirsek de bu tip işlerde genelde haset, kıskançlık, istediğini elde etme hırsı gibi pis duygular devreye giriyor belli ki. Özellikle kadınlar hırsları, zaafları yüzünden şeytana daha kolay alet oluyorlar. Bizim toplumumuz zaten bu haset, fesat konularında genel olarak rezil durumda. Sürekli s.dik yarıştırma hali yaygın. İman ve bilinç de zayıfsa şeytanlara oyuncak oluyorlar. Mesela kadının çocuğu olmuyor, tanıdığının da olmasın diye bu işlerden medet umuyor ya da olan çocuğu ölsün istiyor. Başkası hasetliğinden kıskandığı aileyi yıkmak için, kadını ya da kocasını elde etmek için, bi başkası rakip gördüğü birinin ayağını kaydırmak için vs. Muhtemelen rağbet o kadar fazla ki artık sosyal medyada çok sıradan işlermiş gibi reklam bile yapıldığına denk geldim kaç kere. Dil bağlama büyüsü, aşk büyüsü vs türlü rezillikler.

Sonuç olarak manevi boyutta bunlara maruz kalan insanları sıkıntıya sokacak haller meydana geliyor. Hatta psikiyatrik sonuçları da ortaya çıkıyor çünkü psikiyatrinin de bi ayağı ruh bilimidir, manevi boyutu var yani.

Tabi bu işin toplumsal boyutu, daha ötesinde ise farklı amaçlar var. Güç ve hükümranlık sahibi olma, ölümsüz olma hırsları gibi, aslında yine bi insan zaafiyeti olan hırs devreye giriyor. Daha da ötesine geçersen yaratılıştan bu yana süregelen iman küfür mücadelesini görebiliyorsun, şeytani boyuttakilerin rahmani boyuta meydan okuması, bu yolda da şeytani varlıkların dünyalık çıkarlar karşılığında insanları kazanacaklarına inandırarak saptırması, kullanması.

Kuran'da açıkca bildirildiğine göre cinler de insanlar gibi imtihandalar. Önce cinlerin yaratıldığı, sonra bozgunculuk çıkardıklarından dolayı birtakım cezalara tabi tutulduklarına dair ayetler var. Tapınakçılara, masonlara hatta antik çağlardaki pagan inanışlara vs bakınca kendini ilah ilan eden cinni, şeytani varlıklara taptıkları da anlaşılıyor. Hatta onlara ve faaliyetlerine bakınca ayetlerde kastedilenlerin karşılıklarını net olarak görüyorsun. Kısacası bu konu en basit anlamdan en tepeye kadar aslında temelde aynı noktaya çıkıyor.

Alıntı

metni:
    Onlar, Süleyman’ın saltanatı aleyhinde şeytanların uydurduğu yalanlara uydular. Oysa Süleyman hiçbir zaman kâfir olmadı. Lâkin şeytanlar kâfir oldular. Çünkü onlar, insanlara büyü yapmayı ve Bâbil’de Hârut ile Mârut isimli iki meleğe indirilen bilgileri öğretiyorlardı. Halbuki o iki melek: “Biz ancak imtihan için gönderildik, sakın öğrettiğimiz bilgileri büyü yapmada kullanıp da kâfir olma!” demeden hiç kimseye bir şey öğretmezlerdi. Onlar ise bu iki melekten, karı ile kocanın arasını ayıracak şeyler öğreniyorlardı. Onlar, Allah’ın izni olmadıkça o büyü ile hiç kimseye zarar veremezler. Fakat onlar kendilerine fayda değil zarar verecek şeyi belliyorlardı. Elbette onlar, büyüyü satın alan kimselerin âhirette hiçbir nasibi olmadığını da çok iyi biliyorlardı. Karşılığında kendilerini sattıkları şey, ne kötüdür! Keşke bunu bilselerdi!

- Bakara 102.ayet

Bu sihir, büyü ve medyum denen büyücülerle ilgili yine ayetlerle sabit bazı konular ve onlarla bağlantılı çıkarımlarım var. Onları da kısaca yazabilirim. Mesela cinlerle iletişimi olan falcı, büyücülerin haşa "gelecekten bilgi vermesi" aldatmacasının işleyişi, arka planı hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 22 Eylül 2024; 15:16:52 >

• Alıntı

metni:
    Gerçekten de İblîs’in insanlar hakkındaki zan ve temennîsi doğru çıktı. Çünkü bir kısım mü’minler dışında herkes ona uyup gitti.

Alıntı

metni:
    Süleyman’ın emrine de rüzgârı verdik. Onunla sabah gidişte bir aylık, akşam dönüşte de bir aylık yol alırdı. Erimiş bakırı onun için kaynağından sel gibi akıttık. Cinlerden de, Rabbinin izniyle onun maiyetinde çalışanlar vardı. Onlardan kim emrimizden biraz sapsa, ona hemen çok yakıcı ateş azabından tattırırdık.

Alıntı

metni:
    Cinler Süleyman’ın isteğine göre mâbetler, kaleler, heykeller, havuz büyüklüğünde çanaklar, leğenler, yerinden sökülemez sabit kazanlar yapıyorlardı. Ey Dâvûd ailesi! Allah’a şükür olacak ameller işleyin. Doğrusu kullarımdan gereği gibi şükredenler pek azdır.

Alıntı

metni:
    Süleyman’ın ölümünü takdir edip canını aldığımızda, son derece ağır işlerde çalışan cinler, onun öldüğünü ancak üzerine dayandığı değneğini kemiren bir ağaç kurdu sayesinde fark edebildiler. Değnek kırılıp Süleyman yere yıkılınca anlaşıldı ki, eğer cinler gerçekten duyularının ötesinde olup bitenleri bilmiş olsalardı, Süleyman öldüğü halde, kendilerini böyle zelil ve perişan eden ağır işleri yapmaya devam etmezlerdi.

-Sebe Suresi

www.kuranvemeali.com
    Süleyman (AS) ile ilgili ayetler ve mealleri | Kuran ve Meali
    https://www.kuranvemeali.com/suleyman-as-ile-ilgili-ayetler

Reis bana ve aileme büyü yapılıp yapilmadigini nasil anlayabilirim bir yolu var mi yoksa ille bu isleri bozan hocalara mi gitmek lazım

Hayatimiz çok kötü cok mutsuz her gun basimiza farkli olay geliyor ve berbat bizden nefret eden akrabalarimiz var bunlar bize büyü yaptirmis olabilir diye düşünüyorum birkac yıldır

• Buyu var ben inaniyorum ciddi var

Basina gelmeyen bilmez

Yengem 2 sene önce bebeklik fotomu yolladi annem yirtti atti
    O kadin buyu ile ugrasiyordu ermeni asilli kendisi

Cocukken hep kabuslar gorurdum fena hemde

Suan cikan korku filmlerinin aynisini evd euyaniyorsun isiklar sonmeye basliyor

Hic tanimadigim adam sendr buyu var hissetim demisti ama gecmiste kaldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 22 Eylül 2024; 18:49:41 >
  • beni okumaya gelen istanbul müftüsü eve adım attıktan sonra bu evde cinler var ben girmem demişti. tabii arkada akrabalar gizlice kahve yapmış, fal bakıyorlarmış 

Bunun için sağa sola birini bulmak için koşturmaya hiç gerek yok; sen yeter ki çaresini ara..Bak burda çareler sıralanmış, dikkatlice okumanı tavsiye ederim

dinimizislam.com
    Büyüden ve Cinden korunmak için - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1763
  • Kamera icat oldu,yalan dolan bozuldu

• Nazara karmaya inanırım. Fakat büyü pek inandırıcı gelmiyor. Daha önce bir büyü kitabının rastgele sayfalarını açıp rastgele bir büyüsünü okumuştum. Tamamen akıl oyunu ve psikolojik olduğuna kanaat getirmiştim. Teknoloji ve bilim okuryazarlığı önemli bunlara düşmemek için.

Kardeşim öncelikle bu işlere kendini çok kaptırmamanı tavsiye ederim. İlk mesajda yazdığım olayı cinlerin varlığına tanık olduğum bi olay diye aktardım. Orada verilen bilgi doğru mu yanlış mı en doğrusunu sadece Allah bilir. O cismi getirmesi varsa büyüyü bozmuyor aslında, manevi olarak Allah'a sığınıp korunmanın gerekliliklerini yapmak gerekiyor öncelikle.

Bu tip şüphelere ne kadar çok kendini kaptırırsan o kadar psikolojik ve ruhsal etkisi altına girersin, çünkü şeytan daha çok ve kolay vesvese verir, kalbine şüphe atar. Çok belirgin, anormal sayılacak haller yoksa yapacağın en doğru şey, doğrudan bu konuda indirilmiş olan felak, nas ve ihlas surelerini sık sık kendin, ailen için okuyup Allah'a sığınmaktır. Hz.Peygamberin yaşadığı ve çözüm olarak uyguladığı şeyler bizim için örnektir. Bütün peygamberlerin yaşadıkları bize örnektir. Dediğim gibi bu tarz şeylerin temel etkisi manevidir, vesvese verir, zihnini bulandırır, ruhsal etki eder, sonuç olarak da bedenen zayıf düşersin, hastalanırsın. Manevi bir silahın panzehiri de manevidir.

Var olup olmadığını anlamak için bazı sureler okuyup abdest alıp rüyaya yatmak gibi şeyler görmüştüm ama ne kadar doğru bilmiyorum. Sakıncalı bi durumu yoksa o tarz bi şey görürsen deneyebilirsin. Bu işin gerçekten ilmini bilen insan sayısı bence çok az ve gittikçe daha da azalıyor. Ortalık sahtekar, dolandırıcı dolu. İnsanların sıkıntılarını istismar eden çok. Büyü yapan, falcı medyum tarzı şeylerden zaten kesinlikle uzak dur. O yüzden o konuda imanından, maneviyatından çok emin olmadığınız biri denk gelmezse hiç girmeyin o işe. Ayrıca cinlerin bu tarz bazı insanları kullanıp onlarla eğlendiği de aktarılır ki bu mümkündür de. Bunu da göz ardı etmemek gerek.

Şu yazıyı okursan faydalı olacaktır. Dediğim gibi maneviyatını ne kadar güçlü tutarsan bu büyü, nazar gibi şeylerin etkisinden o kadar korunursun. Yukarıda arkadaşın paylaştığı linkte de faydalı bilgiler var.

sorularla islamiyet
    Büyüyü bozmak için bir hocaya gitmek caiz midir? Büyü nasıl etkisiz hâle getirilir? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/buyuyu-bozmak-icin-bir-hocaya-gitmek-caiz-midir-buyu-nasil-etkisiz-hale-getirilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 22 Eylül 2024; 22:3:28 >

Hocam hayatimda 2008den beri her sey bayir asagi gidiyor

Cok cok iyi bir durumdan suanda aşırı kötü bir duruma geldik ailecek ben bunu artık maddi sebeplerle aciklayamiyorum

Hayat hiçbir zaman sabit bi çizgide ilerlemez. Bu fani hayatta herkes kendi imtihanını yaşar. Bu tarz pis işlere bulaşanlar aslında onunla imtihan oluyor, bu kötülüğe hedef olanlar onunla oluyor. Bak mesela eski oturduğum apartmanda bi komşumuz vardı, adam ecza deposu sahibi çok zengin, en lüks araçlara biniyordu ama belden aşağısı tutmuyordu tekerlekli sandalyeye mahkumdu. Sapasağlam adam trafik kazası sonucu o hale gelmiş. O haliyle tek başına yaşıyordu düşün. O yüzden her zaman daha beter musibetler olduğu gerçeğini düşünerek önce bugünümüze şükredip yardımı Allah'tan istememiz gerekir. Bütün insanlar da senin benim gibi fani, ölümlü, acizdir. Yaşanılan sıkıntılar karşısında Allah'tan başka sığınılacak hiç bir güç yoktur. Hayrı da şerri de yaratan O'dur. İmanın şartı bu. Öncelikle hayata bakış açımızın bu olması gerekir. Sonrasında sebep dairesinde yaşadığımız sıkıntılara çare ararız. Dünya sebep sonuç ilişkisi içinde yaratılmış. Her sonucun maddi ya da manevi bir sebebi var. Önce tedbir, sonra tevekkül.

Bir insana "1 gün boyunca aç kalacaksın ama sonrasında her şeye sahip olacaksın ya da 1 gün boyunca her şeye sahip olup sonsuza kadar aç ve sefil yaşayacaksın" deseler mantık gereği ilk seçeneği seçer değil mi? Dünya hayatının da bundan bi farkı yok aslında. Sadece süreç uzadığı için insanların çoğu ikinci seçeneği seçiyor. Dünyada cenneti de yaşasan eninde sonunda bitecek, her şeyini kaybedeceksin. Ölüm gelip seni bulacak. Demek ki bu dünya rahat yeri değil. Hayata böyle bakmayı başarabilirsen yaşadığın sorunlar karşısında daha güçlü olursun. Kendi hayatımdan tecrübeyle söylüyorum bunları. Evet kolay değil fakat kolay olanı herkes yapar.

Aslında ülke bazında 2005-2015 aralığından beri çoğunluğun işleri ters gidiyor. Çünkü bu etkileri yaratacak durumlar oluştu. Örnek verilecek olursa, üretim desteklenmedi. Bunun sonuçları da yavaş yavaş ve dalga dalga tüm topluma yayıldı.

Büyü konusunu da fırsatlar önüme çıktıkça araştırdım. Amacım büyü yapmak değil de, işleyişin nasıl olduğunu anlamaktı elbette. Bu konuda kitaplar da okudum. Elimde olup, okumaktan sıkıldığım için bıraktıklarım da oldu. Temiz bir iş olmaması ve kendine hizmetle haşır neşir olmayı gerektirdiği için bir noktayı anlayıp, sonra uzaklaşıyordum. Ama fikir edindim.

Bu konuları daha iyi anlayabilmek için, kendine hizmet ve başklarına hizmet kutbiyetlerinden haberdar olmak gerekir. Kendine hizmet aynı zamanda şeytani anlayışa hizmet eder. Bu yolda olmak için, ille de büyü ile uğraşmak gerekmez. Her dalda her konuyla ilgilenenlerde bu durum söz konusudur. Mesela din ile ilgili gözüküyordur ama kendine hizmet yolundadır kimisi. Çünkü kontrolcüdür ve maniplatördür. Bunlar kendine hizmetin işaretleridir. Özgür iradeye saygı göstermiyordur ve diyelim Allah ile insanlar arasına girebilmek için, kontrolcülük yapıyordur. Gruplaşmalar oluşturuyordur. Ayırımcılık yapıyordur. Mesela Kuran'ı en iyi kendisi anlayabileceğini ve açıklayabileceği iddiasındadır. Bu nedenle meal okumayı tukaka ilan eder. İlla ki kendisi araya bir yere girmek isteyecektir. Bu şekilde egosal ve/veya maddi kazanç elde etmek isteyecektir.

Ya da diyelim emir komuta zinciri içinde ordu misali bir kadro kurmuştur ve sürekli kontrolü artırmayı hedefler. Bu duruma en iyi örnek Cengiz Han'dır. Büyük bir kontrolcülük sistemi kurmuştur. Örgütler, mafyalar ve cemaatlerin büyük bölümü bu sistem içindedir. Gitgide güçlerini artırmayı hedefliyorlardır. Yolları başkalarına hizmet gibi görünüp, gerçekte kendine hizmet yoludur. Gücü elde edip, egoya hakim olabilmek öyle kolay bir şey değildir. Bir gruba dahil olup, orada yükselmeye çalışmak da kendine hizmet olabilir. Kontrolcülüğe mi özgür iradeye saygıya mı önem verdiğin çok önemlidir.

Tekrar büyüye dönelim. Özgür iradeye müdahale yolu olduğu için, doğru bir yol değildir.

Diğer taraftan, kendi kendimize yaptığımız telkinler ve düşünce kalıplarımız dahi büyü kapsamındadır. Mesela hamza5806 olarak, eğer sen sende bir büyü olduğuna inanıyorsan, bu olumsuzluklara güç verici etkide bulunursun. Düşünce kalıplarını hep pozitife taşımayı adet edinirsen de kendine yaptığın olumsuz büyüleri çözmeye başlarsın. İşin ilginci, sana büyü tutma potansiyelini de düşürürsün. Çünkü auran güçlenir. Depresif ve demoralize olduğun, iyi hissetmediğin dönemlerde ise büyü tutma potansiyeli çok yüksek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 24 Eylül 2024; 4:55:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.