Şimdi Ara

Burslu Özel Üni mi yoksa Devlet mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar istanbulda tam burslu özel üniversite mi okuyayım yoksa şehir dışında devlet mi? kararsız kaldm biraz ama istanbulda kalmak daha güzel geliyo sanki. Şehir dışı katü uludağ sakarya falan oluyo istanbulda ışık okan beykent vs çoğuna tam burs alabilyorm. fakat özel üninin avantajlarından dezavantajlarından bahsedebilir misiniz? he bu arada inşaat mühendisliği makine veya mimarlık düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRunner -- 20 Temmuz 2012; 20:23:57 >

• Bas parayı, oku kendi şehrinde.. Şehir dışına çıkıp sürünme. Yaptık bi hata, sen yapma..
  • Ben olsam burslu özel üniye giderdim.

Ortamı daha düzgün, daha sosyal, elit insanlar olur.
    Eğitim konusunda çok farklı bir şey olacağını sanmıyorum ama hocalar daha ilgili olur. Özel üniversitelerde okuyan arkadaşlarım hocalarla arkadaş gibi. Ben devlette okuyorum, hocanın odasına gidince, kapıda 10 dk düşünüyoruz girince söyleyeceklerimizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

Ben olsam burslu özel üniye giderdim.

Ortamı daha düzgün, daha sosyal, elit insanlar olur.
    Eğitim konusunda çok farklı bir şey olacağını sanmıyorum ama hocalar daha ilgili olur. Özel üniversitelerde okuyan arkadaşlarım hocalarla arkadaş gibi. Ben devlette okuyorum, hocanın odasına gidince, kapıda 10 dk düşünüyoruz girince söyleyeceklerimizi
    Yeditepe bursluyum huzurluyum :D Banner diyeceklerimi demiş. Dez avantaj-Para çok gidebilir arkadaşlarınla takılınca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Bas parayı, oku kendi şehrinde.. Şehir dışına çıkıp sürünme. Yaptık bi hata, sen yapma..

+1000
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhibbi-

quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Bas parayı, oku kendi şehrinde.. Şehir dışına çıkıp sürünme. Yaptık bi hata, sen yapma..

+1000

Alıntıları Göster
    Çok traş bir üni. olmadıkça burslu okumak iyidir hoştur. Ama bazı ticarethaneler var ki bulaşmaktansa yurtdışına bile gidilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Çok traş bir üni. olmadıkça burslu okumak iyidir hoştur. Ama bazı ticarethaneler var ki bulaşmaktansa yurtdışına bile gidilir.

Alıntıları Göster
    İstanbulda tam burslu üniversite okuyabilecek kadar puan yaptıysan istanbulda devlette okuyabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel lise mi, devlet lisesi mi?
    5 yıl önce açıldı
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fungsclup

İstanbulda tam burslu üniversite okuyabilecek kadar puan yaptıysan istanbulda devlette okuyabilirsin.

fakat inşaat makine ve mimarlık okuyamam :) yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar daha da bahsedebilrsnz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRunner -- 20 Temmuz 2012; 20:26:21 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Tam bursu kaybetmek bir dersinin alttan kalmasına bakar
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yeditepe bilkent vs. ise git derim.Ancak maddi olarak zorlanırsın mesela arkadaşlarınla bir yere gittiniz bi hesap çıktı adam için çerez parası olur atar masanın üstüne ama sen haftalığından olabilirsin.Ya da adamların üstünde fred perry vs. marka marka giyindiklerini görünce sende isteyeceksin üzerine birşeyler almak isteyeceksin insan değilmisin canın çeker.İstanbulda devlet tutturabiliyorsan devlet derim.Özel okumaya maddiyatın yeterse şehir dışına çıkma özel derim

Üstteki arkadaşın dediği gibi tam bursunu kaybetmen 1 derse bakar.Çatlak hocaya falan denk gelirsin alttan kalır dersin sonra mecburen ya ödeyeceksin ya okulu bırakacaksın.Lisede zaten çalışmayan biriysen kesin alttan bırakırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krinorex -- 20 Temmuz 2012; 20:30:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.House35

her üniversitede böyle değil di mi bazı üniversitelerde öyle değilmiş sanırsam vakıf üniversitelerinde? kalmaz desem çok iddialı olur mu zor mu üni liseli olmaktan yeni çıktm daha :D ama mühendisliği seviyorum yani on numara şeyler
  • quote:

+1453 bak üniversite önerisinde bile bulundum ama bir de şöyle düşün okuduğun süre boyunca yemek,kitap,harç(o zaten kalktı da) hatta yatak için para vermiyceksin.Ailenin senin hakkında düşünceleri bile değişir lan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krinorex

Yeditepe bilkent vs. ise git derim.Ancak maddi olarak zorlanırsın mesela arkadaşlarınla bir yere gittiniz bi hesap çıktı adam için çerez parası olur atar masanın üstüne ama sen haftalığından olabilirsin.Ya da adamların üstünde fred perry vs. marka marka giyindiklerini görünce sende isteyeceksin üzerine birşeyler almak isteyeceksin insan değilmisin canın çeker.İstanbulda devlet tutturabiliyorsan devlet derim.Özel okumaya maddiyatın yeterse şehir dışına çıkma özel derim

Üstteki arkadaşın dediği gibi tam bursunu kaybetmen 1 derse bakar.Çatlak hocaya falan denk gelirsin alttan kalır dersin sonra mecburen ya ödeyeceksin ya okulu bırakacaksın

işte asıl sıkıntı istanbulda devlet değil tam burslu özel özel tutuyor. gerçi devlet tutuyo da ben dediğim bölümlerin dışına çıkmak istemiyorum. karşımda iki seçenek var ya şehir dışı devlet ya da tam burslu istanbul. Özellerin dezavantajı giyim kuşam araba zengin ortamlarsa çok sıkıntı değil ya :D zengin olduğumdan demiyorum da olmaz herhalde ama canımız çeker tabi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-973658B43

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İstanbul'dayım.Tam burslu özele de yetiyor devlete de.Hangisine gitsem kararsızım.Seçtiğim özel üniler 2 sene kalma hakkı da veriyor.
  • Eğer tam burslu imkanın varsa İstanbul'da da ikamet ediyorsan özelde oku. Dışarda bir devlet üniversitesinde okumak istesen en az yıllık 10 000TL para harcarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

İstanbul'dayım.Tam burslu özele de yetiyor devlete de.Hangisine gitsem kararsızım.Seçtiğim özel üniler 2 sene kalma hakkı da veriyor.

istediğin bölüm tutuyosa devlet seçerdim ben
  • quote:

bölüm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-973658B43

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bilkent 7 yıl karşılıksız burs veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

quote:

bölüm ?

Halkla ilişkiler ve reklamcılık
    Halkla İlişkiler

vb iletişim bölümleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRunner

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.House35

her üniversitede böyle değil di mi bazı üniversitelerde öyle değilmiş sanırsam vakıf üniversitelerinde? kalmaz desem çok iddialı olur mu zor mu üni liseli olmaktan yeni çıktm daha :D ama mühendisliği seviyorum yani on numara şeyler

Yok her üniveristede öyle değil kiminde 12 krediye kadar çıkıyormuş bu durum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.