Şimdi Ara

Özel lise mi, devlet lisesi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb. Ben şuan bi Anadolu lisesinde okuyorum. Ama çok iyi bi Anadolu lisesi değil. Şuan 11 e geçtim. Ve 11 den itibaren özel lise de mi devam etsem diye aklım karıştı. Hem okul puanım artar. Hem de üniversite sınavına daha iyi hazırlık yaptıkları söyleniyor doğru mu bilmiyorum. Devlet te devam edip aynı zamanda dershane ye mi gitsem; yoksa sadece özele mi gitsem ne yapsam daha iyi üniversite sınavına hazırlık yapmış olurum?



  • imkan varsa geç özele.sınavlarla uğraşma bide.okula da sık sık gitmemeye çalış.kütüphanede geçir vaktini.
  • yüzbeşnet Y kullanıcısına yanıt
    Hocam siz de mi obp mağdurusunuz? Hangi bölüm istiyordunuz? Gelmiyor mu?
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    bilkent bilgisayar gelmezse mağdur olmuş olacağım.obp 95.4
  • yüzbeşnet Y kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi haftalardır yakından sessizce takip ediyorum forumda en çok Bilkent cs dillendiren olduğunuz için ama bu mesajı görünce dayanamadım
  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    ahh hocam keşke siz de gelebilseydiniz.benden çok hakettiniz.nereyi düşünüyorsunuz şu an?
  • yüzbeşnet Y kullanıcısına yanıt
    Her türlü geliyorum hocam
    Ben sonuçlardan önce kafama koymuştum 1. de olsam Bilkent gelecektim.

    1- Bilkent CS %100
    2- Bilkent CS %50
    3- ODTU CENG
    4- Bilkent CS %0

    4 tercih yaptım böyle, herhalde 2.si gelecek zaten eğer tam burslu sürpriz falan yapmazsa.
    Bilerek tercih dönemi fazla dillendirmedim bari kendi ellerimle insanlara yazın demeyeyim diye ama bugün zaten hem son gün hem siz kararınızı verdiniz hem burası TYT/AYT forumu değil diye açıklıyorum artık

    Dil bursunun yanına kapsamlı bursu koymayı çok istiyordum da olmazsa da derslerle uğraşırız artık ne yapalım :).
  • Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    güzel seçim hocam tebrikler.sizce benim gelmeme ihtimali var mı?korkuyorum gerçekten.
  • İmkanın varsa özele gecmeni öneririm hem ders icilerin direkt yüksek veriliyor ve sınava yönelik çalıştırılıyorsun.Etut saatlerinde vs soru da sorabilirsin.tyt ayt ortak ilerliyor .Ben son sene geçtim .Bizim okulda ders icilerimiz 100 olurdu.Sinavlardan 90 üstü hesaplanirdi mesela 10 sorunun 9u cevabı verilir birini senin yapmanı isterler veya birkaçını bu doğru yanlış şeklinde de olabilir.Yani uzun lafın kısası paran varsa geç hiç uzatma.
  • yüzbeşnet Y kullanıcısına yanıt
    Kendim için yaptığım analizi söyleyeyim.

    quote:

    Geçen sene kontenjan 5 kişi azaldı o şekilde 200 kişi öne çekti 916dan 722ye, yani yavaş yavaş sıralama doyum noktasına ulaşıyor denebilir. Zaten genel olarak bilgisayar müh. sıralamalarının 1k içinde yavaş yavaş yerlerini bulmuş olması gerekiyor, ya bu sene ya gelecek sene.

    Her sene yaklaşık 25 kişi ilk tercihten geliyor ama kalan 20 kişi ilk tercihine Koç veya Boğaziçi gibi yerler yazıyor, bu sene ikisinin kontenjanı sırasıyla 6 ve 5 arttığı için Bilkent'e ikinci tercihler daha geç sıralamalardan yerleşmeye başlayabilir, bu durumda sıralama çok minik gerileyebilir. Koç EE'nin 6 kişi kont. arttırması da az da olsa etkili olabilir.

    Bu ikisinin karşısında ise bilgisayara olan trend durumu var, ne olacağı hiç belli olmaz bu sene eşit ağırlık birincisi bile Boğaziçi Bilgisayar yazacak gibi.

    Öte yandan virüs ile birlikte maddi gücün vakıfa yetmesi, tıbbın bu ortamda bile iş sahibi olmasının cazibesi, virüsün aynı zamanda tıptan soğutma ihtimali vs. etkiler de ne olacak belli değil.

    Tam burslu kaçarsa yarı burslunun gelme ihtimali kesin denebilecek kadar fazla çünkü yarı burslu tercih edecekler yaklaşık 500-737 arasına sıkışsa anca o zaman kaçabilir ki bu da biraz imkansız neredeyse, ama ne olur ne olmaz başka bir imkansız olay olarak ODTÜ'yü arkasına yazdım hani 2 imkansız olay aynı sene olamaz en azından biri tutar.


    Benim düşüncelerim böyle. Eğer Bilkent 400-500'lere çekerse ona da şaşırmam, son sıradan ben girersem ona da şaşırmam... Şaşırırım gerçi de %100 değil işte :).

    Forumda şu an nedense Bilkent'i Boğaziçi'nin önüne koyma durumu var, anlam veremedim. Eğer forumdaki kadar şişirilirse Bilkent o zaman 350'lere kadar yolu olacak .

    Sizinki muhtemelen gelir ama ufak da olsa gelmeme payı var tabi. Aynı pay benim için ufak da olsa gelme imkanı var gibi, her şey ilk 1k'nın bu sene nasıl olduğuna bağlı işte. Uçuşa devam mı yoksa yetti mi...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.