Şimdi Ara

Buralarda Arnavut Asıllı Olanlar Var Mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
3
Favori
19.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Halleluja

Buralarda Arnavut Asıllı Olanlar Var Mı?

şimdi ben vercektim bunu erken davaranmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbanComputer

Arnavutluğun inkar eden Arnavut DEĞiLDiR!
    Ben Arnavut Vatandaşıyım Arnavutluk/Durres ve bunu her zaman GURURLA kabul ediyorum 2006 dan beri Turkiye de yaşiyorum,işimden dolayı Türkiyenin Edirneden- Erzuruma kadar her şehire gezdim,...Ve bu nu Bilmelisinis Türkiyenin her tarafında Arnavut var 500 sene osmanlı devlet ie yaşadığmız bir kardeşliğmiz var,ve bunu hatrın için bi kaç kendine bilmez arkadaşlara söyliyorum arnavutluğn hakkında yazmadan önce 2 kez düşünsün,UNUTMAYIN Kİ,TURKİYENİN istiklal marşını bir arnavut tarafından yazılmıştır Mehmet Akıf Ersoy,Bizde onun Torunlarıyız!!Son olarak Arnavut olduğm için Gururluyum,Yaşasın Türk Arnavut Kardeşliği!
    (Yazı da her hangi bir eksiklik varsa kusura bakmayın ,Türkçeyi tamamen hala çözmüş değilim)

Yahu ben inkar etmedim ki. Ailenin büyükleri inkar ediyordu belki göç ettikleri zaman kötü birşey oldu bilemiyorum. Ama şu an söylüyorlar bir sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Karslıyım ama arnavut değilim

Biri uzakdoğu diğeri yakın batı ne alaka ki?
  • Miredita vella.

Yarim Arnavutum, Arnavutluk cok hos bir ulke ve insani da cok sicak. Rahatca Arnavutum diyebilin yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd

quote:

Orijinalden alıntı: AlbanComputer

Arnavutluğun inkar eden Arnavut DEĞiLDiR!
    Ben Arnavut Vatandaşıyım Arnavutluk/Durres ve bunu her zaman GURURLA kabul ediyorum 2006 dan beri Turkiye de yaşiyorum,işimden dolayı Türkiyenin Edirneden- Erzuruma kadar her şehire gezdim,...Ve bu nu Bilmelisinis Türkiyenin her tarafında Arnavut var 500 sene osmanlı devlet ie yaşadığmız bir kardeşliğmiz var,ve bunu hatrın için bi kaç kendine bilmez arkadaşlara söyliyorum arnavutluğn hakkında yazmadan önce 2 kez düşünsün,UNUTMAYIN Kİ,TURKİYENİN istiklal marşını bir arnavut tarafından yazılmıştır Mehmet Akıf Ersoy,Bizde onun Torunlarıyız!!Son olarak Arnavut olduğm için Gururluyum,Yaşasın Türk Arnavut Kardeşliği!
    (Yazı da her hangi bir eksiklik varsa kusura bakmayın ,Türkçeyi tamamen hala çözmüş değilim)

Yahu ben inkar etmedim ki. Ailenin büyükleri inkar ediyordu belki göç ettikleri zaman kötü birşey oldu bilemiyorum. Ama şu an söylüyorlar bir sıkıntı yok.

Bu Yazı Senin için Cevap Değildi Zaten,Ayrıca Sana tşk Böyle bir konu açtığn için!
    Bu yazı Arnavutları tanımadan ,Yorum yapanları için...
    Arnavutlar Görgüsüz Değiller,Bunları Burdan Birleri yazmışlar !
    Biz Türkiyeyi ve özellikle Türkleri Kardeşlerimiz Diyoruz ,bu bir iki senelik değil asirlerler yaşanmış bir şey,bilmiyenleri söyliyorum biraz tarih ile ilgili kitaplara okuyun osmanlı zamanı araştırın!
    ANKARA ATATURK ANIT KABİLİNİ GİTTİM,ÇANAKKALE DE ORDA YÜZLERCE ARNAVUT ASKERİ BU DEVLETİ İÇİN ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜR!
    ORDA DA AYNI ŞEY,ARNAVUTLUK kURTULUŞ SAVAŞINDA BURDAN YÜZLERCE BİNLERDE TURK KARDEŞLERİM GİTMİŞ O VATAN İÇİN CANLARINI VERMİŞLER!
    BUNLARa DA MI Saygınız YOK??
    BURDA ,HATTA ŞİMDİ BANLANMIŞ BİR ÇOĞU BİLİP BİLMEDEN YAZİYORLAR...
    DELİKANLIK KLAVYE DE OLMAZ SANALDA KÜFÜR EDİLMEZ,EN AZINDAN BİZE GÖRE TERSTİR!
    BEN ARNAVUTUM ,SEN TÜRKSÜN!BU ÇERKEZ! DEĞİL,HEPİMİZ MÜSLİMANSAK eLHADURİLAH HEPİMİZ KARDEŞİZ!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbanComputer -- 18 Mayıs 2012; 6:08:37 >

• sınıfta bitane arnavut kız var boyu benden uzun sarışın dinlerine çok bağlı oluyorlar kendilerine haksızlık yapıldığında dötünü yırtana kadar savunuyorlar karşıt düşüncelilerle (anladınız) dalga geçmeyi çok iyi biliyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hærun -- 11 Mayıs 2012; 19:01:17 >
  • Bende nereli oldugumu merak ediyorum. Memleket afyon . Büyükler asyadan göçtüğümüzü söylüyor türkiyeye gelindikten sonra antalyadan afyona göçmüşler .Yörüğüz. Beyaz ten gözler kücük biraz çekik . Babamla cok konuşmuşurduz ama tam olarak ne taraftan geldiğimizi çözemedik o türki cumhuriyetleri gezmiş biri azerbeycan özbekistan kırgısiztan vs cogu türk toplumundaki insanları tanımış bilen biri yani . Herneyse bir türlü cıkartamadık ama tahminen kazakistandaki türkistanlılardan oldugumuzu düşünüyo en cok onlara benziyomuşuz .
  • Babam:Makedonya Üsküp
    Annem:Makedonya Gostivar
    Ben : İstanbul Doğumluyum 1950 Senelerinde İstanbula göç etmişler Tabi Göçü tetikleyen etkiler Savaş, Müslümanların orada gördüğü eziyet politik ve ticari baskıda var ama dedemler ve aile büyükleri 7 tane dil bilirler işin İlginç Kısmı arnavut olduklarını söylerler ama Aşırı Türk Osmanlı Milliyetçisi bir tavır Sergilemişler bu güne kadar.Makedon hükümetine bu gün Çifte vatandaşlık için başvuru yaptığımda ben faydalanamıyorum Ailemin orada bıraktığı toprakların üzerinde şu an baraj yapılmış . Makedonyadan türkiyeye göç esnasında imzalatılan belgede Makedonyada kalan topraklarım makedon hükümetine aittir ibaresine rastlamak mümkün. Dedelerden gelen bilgi doğrultusunda Konya karaman Oğullarından oldugumuz ve Avrupaya avrupa insanına benzediğimiz için islamı ve islam kültürünü tanıtmak için gönderildigimiz söylenir. Hatta ananemin Kızlık soy adı Beyaziti'dir buda Beyazıtın Soyundan gelenler demektir. çok araştırdım. çok ilginç olaylar görmüş balkanlar araştırmalarım hala devam ediyor.

• Yalnız şu da var Arnavut terimi Türkiye'de bir ırktan çok bütün göçmenlere hitap etme şeklidir. Bu yanlıştır. Arnavutlarda vardır Türkiye'de elbette ama burada her Rumeli göçmenine Arnavut deniliyor. Mesela bende Makedonya Gostivar göçmeniyim. Baba ve Anne tarafım Türktür. Babaannem Arnavuttur. Bir nevi meleziz yani.

Arnavutlar ve Türkler aynı dine inandıkları için orada beraber yaşamaktadırlar. Birbirlerine kız alıp vermektedirler hala bu sebepten dolayı karıştırılıyor sanırım. Ailemin bir kısmı halen Makedonya'da olduğu için ve bir kaç yıl önce çifte vatandaşlık sahibi olduğum için düğünlerde falan veya tatillerde sık sık gider geliriz. Yani irtibatmız kopmadı ata topraklarımızla. Türkiye'de ise göçmenlerin bazılarının irtibatı koptuğu için Türkiye'de ki Arnavut terimini kendilerine uyarlayarak Arnavut olduklarını zanneden çok kişi var. Dediğim gibi Arnavut bir ırkın ismidir. Yani her göçmen Arnavut değildir. Dediğim gibi Türkiye'de Boşnak, Türk,Kıpçak, Torbeş ayırt edilmeksizin bütün Rumeli göçmenlerine Arnavut deniliyor.

Bir arkadaşımızda arnavut asıllı ünlüler falan yazmış. Orada ki isimlerin hepsi arnavut değil çoğu göçmen. Aralarında 10 civarı falan arnavut var. Bilgilerinize.

• anne tarafı makedonya/kumanova , baba tarafı kosova dedeler hepsi eski yugoslavya , dedemin dedesinin babasına kadar geçmiş biliniyor ondan sonrası kayıp sadece ben Bursada doğdum , 2 dayım ve 1 teyzem kumanova'da oturuyorlar hala ,diğer yakın akrabalar avrupada diğer ülkelere yayılmış durumda

une jam shqiptar!
  • yugoslavya göçmeniyim
  • var kardeşim enişte arnavut ^^

www.albancomputer.com
  • Baba tarafım Arnavut.Atatürk'ün mahallesinde evleri ve orada çok büyük arsaları vardı bundan 2-3 nesil önceye kadar.Sonra zorla gçö oldu tabi hepsi gitti. aklıma geldikçe haram ederim kim hakkımızı alıyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

Yalnız şu da var Arnavut terimi Türkiye'de bir ırktan çok bütün göçmenlere hitap etme şeklidir. Bu yanlıştır. Arnavutlarda vardır Türkiye'de elbette ama burada her Rumeli göçmenine Arnavut deniliyor. Mesela bende Makedonya Gostivar göçmeniyim. Baba ve Anne tarafım Türktür. Babaannem Arnavuttur. Bir nevi meleziz yani.

Arnavutlar ve Türkler aynı dine inandıkları için orada beraber yaşamaktadırlar. Birbirlerine kız alıp vermektedirler hala bu sebepten dolayı karıştırılıyor sanırım. Ailemin bir kısmı halen Makedonya'da olduğu için ve bir kaç yıl önce çifte vatandaşlık sahibi olduğum için düğünlerde falan veya tatillerde sık sık gider geliriz. Yani irtibatmız kopmadı ata topraklarımızla. Türkiye'de ise göçmenlerin bazılarının irtibatı koptuğu için Türkiye'de ki Arnavut terimini kendilerine uyarlayarak Arnavut olduklarını zanneden çok kişi var. Dediğim gibi Arnavut bir ırkın ismidir. Yani her göçmen Arnavut değildir. Dediğim gibi Türkiye'de Boşnak, Türk,Kıpçak, Torbeş ayırt edilmeksizin bütün Rumeli göçmenlerine Arnavut deniliyor.

Bir arkadaşımızda arnavut asıllı ünlüler falan yazmış. Orada ki isimlerin hepsi arnavut değil çoğu göçmen. Aralarında 10 civarı falan arnavut var. Bilgilerinize.

Selam Gostivarlı,
    Benimde annem gostivarlı tonlarca orada yaşayan türk ve arnavut akrabam var Arnavutlar gerçekten bir ırktır ama Osmanlı ile sürekli iç içe yaşamışlardır bir cogumuzda hem arnavut hem türk kanı var Kısaca şu benım Makedonyadaki ismim Osmanlı Buradaki ismim arnavuttur memnunum bi sıkıntısı yok :)

• Tanıdığım Arnavutlar çok samimi ve iyi niyetli insanlar, özellikle Arnavut börekleri var onu çok seviyorum.
  • Türkiyede yaşayan arnavutları abartmayayım ama %98'i Fenerbahçeli, nedenini bilmiyorum.

not: galatasaraylıyım

Bende Arnavutum.Anne Tarafı debre (Arnavutluk), baba tarafı Üsküp.
  • oo hemşolar
    Bizde Arnavutuz.(baba tarafı)
    Fenerbahçeliyiz
    Adamın dibi ve aynı zamanda hammaddesiyiz.
    --
    Önceki sayfada konuyu açan arkadaş Arnavut kökenli olduğunu büyüklerinin inkar ettiğini söylüyor. Halbuki bizde öyle birşey yok olamazda.
    Babama ve bana oturduğumuz çevredeki yakın dostlarımız, komşularımız genelde Arnavut diye hitab eder.
  • Usta ilk mesajı okudum ona göre yazıyorum, diğer mesajlara bakmadım.

Arnavut asıllı yanlış, muhacır demek doğru.Arnavut değilsin sen, tabi senin deden/babannen veya daha üstünde arnavut biri ile evlilik olmuşsa ona bir şey diyemem, o zaman arnavut kanı taşıyor olursun gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Kusura bakmayın ama arnavutlar çok görgüsüz oluyor bea genelleme yapmayım ama düğünlerde falan kolunun yarısı altın kadınlarla doluyor.

Arnavut bir kadın sahip olduğu takılarını taktığı için ''arnavutlar görgüsüz oluyor'' diye bir genelleme yapma hakkını kendinizde bulmanız takdire şayan..Düğünlerimizdeki kadınların taktıkları mücevherlerinden, görgü ölçünüzü belirttiğiniz mesajınıza cevaben hatırlatmak isterim ki, bizler terbiyeyi terbiyesizlerden öğrenen Arnavutlarız!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Usta ilk mesajı okudum ona göre yazıyorum, diğer mesajlara bakmadım.

Arnavut asıllı yanlış, muhacır demek doğru.Arnavut değilsin sen, tabi senin deden/babannen veya daha üstünde arnavut biri ile evlilik olmuşsa ona bir şey diyemem, o zaman arnavut kanı taşıyor olursun gerçekten.

Usta sanırım 6 kuşaktır falan Türkiye'deyiz, yani daha Arnavut sayılıyorum (7 kuşak sonra Türk olunuyor diye biliyorum), da gene de Arnavut kanı taşımıyor muyum? Mindfuck oldum şu an.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.