Evet yazdıktan sonra farkettim. Arama falan diyor de ne araması olduğuna bakmadım. Bi araştırayım siteyi en iyisi.
Bende arnavut kökenliyim sarışınım,mavi gözlüyüm,bebek poposu gibi beyaz tenim var küçüklüğümden beri özellikle denize gitiğimde herkes beni turist sanıyor.
Evet yazdıktan sonra farkettim. Arama falan diyor de ne araması olduğuna bakmadım. Bi araştırayım siteyi en iyisi.
Burada eskiden Türkiye'de yaşayanlar var. Nasıl anlayacağım ki.
Tiranalı arnavut var bir kaç kişiye küfürlü yorum yazmıştım ama silmiş yönetici neyse
arnavutlar kökenine sadıktır,arnavut isterse 77 göbekten başka yerde yaşasa yinede ben arnavutum der.sizde saklanması bana garip geldi
quote:
Orijinalden alıntı: superposition
arnavutlar kökenine sadıktır,arnavut isterse 77 göbekten başka yerde yaşasa yinede ben arnavutum der.sizde saklanması bana garip geldi
Ne yalan söyleyeyim bana da çok garip geliyor. Ne zaman konuyu açsam değiştiriyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman
quote:
Orijinalden alıntı: smd
quote:
Orijinalden alıntı: unleashead
Dil öğrenmek harika bişey. Büyükleriniz eğer biliyorsa mutlaka sizde Arnavutça öğrenmeye çalışın bence onlardan. Bir dil bir insan sonuçta. Ben olsam öyle yapardım.
Şu anda bilen yok maalesef. Bilenler varsa rahmetliler şu anda Ama Arnavutça öğrenmek isterim.
Bu soyağacı çıkartan tarihçiler kimlerdir, kaç paraya yaparlar bu işleri? Gerçekten çok merak ediyorum, kim göçmüş nereden göçmüş ve hatta yazarsa neden göçmüş falan.
Genellikle Arnavut asıllı göçmenler Karamanoğulları kökenli çıkıyor. Osmanlı burayı aldığında hem Balkanları Türkleştirme için hemde Konya tehlike olmasın diye göç ettirmiştir.
Karamanoğulları'nun geleneğidir , her doğan çocuğa karamanoğullarından olduğu söylenir. Orda karışmış Arnavut olmuş olabilirsiniz. Belki Türkçe bile bilmiyor olabilirsiniz ama Karamanoğullarından gelmeler hep bilir bunu böyle bir durum var.
Evet bunu yazmak için girmiştim. Bizimkiler Karaman'dan Selanik'e göç etmişler Osmanlı'nın toprakları genişleyince. Sonra tekrar dönmüşler.
Turkiye'deki bazi Arnavut Unluler Candan Ercetin Baris Manco Fuad Guner Aylin Aslim Ermal Kurtoglu-Kuqo Ersun Yanal Emre Belezoglu Kivanc Tatlitug Sebnem Ferah Yesim Salkim Sercan Yildirim Meral Kaplan Almeda Abazi Serdar Kurtulus Demet Evgar Deniz Seki Hakan Sukur Arif Erdem Zeynep Tunuslu Ahu Tugba Murat Kosova Oktay Mahmudi Hakan Koseoglu Savas Ay Ilhan Cavcav Ahmet Pristina Gani Mujde Islam Cupi Ali Sami Yen Şemseddin Sami Bey Ali Fethi Okyar Mehmet Akif Ersoy (alıntıdır)
pırasa sevdiğiniz doğrumu?
baba tarafından arnavutum dedemin dedesi göçmüş bursaya briştina filan dı galiba ordan
quote:
Orijinalden alıntı: CoderWriter
Priştinadan rumeliyiz biz.Arnavut yani.Aslen.
Aynen,biz de öyleyiz.Rahmetli dedem 1930'larda gelmiş.İstanbul-Samatya'ya yerleşmişler.Babam da orada doğmuş hatta.Ama dedem,2.dünya savaşı zamanı iflas edince Bursa'ya taşınmışlar.
Benim dedemde arnavut göçmeni babannem anlatıyor evlerinde hep arnavutça konuşulurmuş.Zaten memleketim olan edirne'de hemen hemen herkez balkan göçmeni veya doğudan yeni gelen kürtler
quote:
Orijinalden alıntı: Léonardo
baba tarafından arnavutum dedemin dedesi göçmüş bursaya briştina filan dı galiba ordan
Bizimkiler de Bursa'ya göçmüş te sonradan Yalova'ya bağlanmış. Neresindensiniz?
Baba tarafı Arnavutluktan göçmüş fakat ne zaman nereden göçmüş bilmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: smd
quote:
Orijinalden alıntı: Léonardo
Bizimkiler de Bursa'ya göçmüş te sonradan Yalova'ya bağlanmış. Neresindensiniz?
pristine dir o kosova biz Tirana-Albania burada doğan ilk nesilim
Bende.
pencere,tencere,turşu
al sana arnavutça.
Selamlar
Anne tarafım arnavutluktan göçmüş zamanında
Ben de tatil dolayısıyla arnavutluktayım
Arnavutlar bizi çok seviyorlar, bayağı türk ürünü kullanıyorlar, hafif italyan özentisiler. Ama ülke çok iyi, devlet fakir ama halk rahat yaşıyor akışında.
Gece hayatı, gezilecek yerleri, doğal yerleri, tarihi binaları güzel. Hele doğal güzellikler.. Göller ormanlar dağlar coşarsın. Ayrıca özellikle gıda ve dışarda yemek olarak oldukça doğal, kaliteli ama ucuz. Modern bir ülke. Kızlar rahat ve açık giyiniyor erkeklerde abazalıktan eser yok. Şu an bizden 10 yıl geride gibiler ama 10 yıl sonra en az 20 yıl farkı takacaklar bize. Bayağı gelişiyorlar çünkü.
Türk şirketleri bol burda, bankalar gsm şirketleri ihracat şirketleri falan. Yerel hatları da türk. Havayolları da türk. Başka sorunuz olursa pm.
İyi günler.
Ne hava atıyosunuz beyler bende Kırım göçmeniyim
Baba tarafından arnavut oluyorum.. Anne tarafı çerkez..
Ek olarak arnavutluktaki elbasan ili de ne kadar birbirimize yakın olduğumuzu göz önüne seriyor.