Şimdi Ara

Buralarda Arnavut Asıllı Olanlar Var Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
3
Favori
19.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pathetic09

www.anadoluasiretleri.com

Evet yazdıktan sonra farkettim. Arama falan diyor de ne araması olduğuna bakmadım. Bi araştırayım siteyi en iyisi.
  • Bende arnavut kökenliyim sarışınım,mavi gözlüyüm,bebek poposu gibi beyaz tenim var küçüklüğümden beri özellikle denize gitiğimde herkes beni turist sanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd

quote:

Orijinalden alıntı: pathetic09

www.anadoluasiretleri.com

Evet yazdıktan sonra farkettim. Arama falan diyor de ne araması olduğuna bakmadım. Bi araştırayım siteyi en iyisi.

Burada eskiden Türkiye'de yaşayanlar var. Nasıl anlayacağım ki.

• Tiranalı arnavut var bir kaç kişiye küfürlü yorum yazmıştım ama silmiş yönetici neyse
  • arnavutlar kökenine sadıktır,arnavut isterse 77 göbekten başka yerde yaşasa yinede ben arnavutum der.sizde saklanması bana garip geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

arnavutlar kökenine sadıktır,arnavut isterse 77 göbekten başka yerde yaşasa yinede ben arnavutum der.sizde saklanması bana garip geldi

Ne yalan söyleyeyim bana da çok garip geliyor. Ne zaman konuyu açsam değiştiriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unleashead

Dil öğrenmek harika bişey. Büyükleriniz eğer biliyorsa mutlaka sizde Arnavutça öğrenmeye çalışın bence onlardan. Bir dil bir insan sonuçta. Ben olsam öyle yapardım.

Şu anda bilen yok maalesef. Bilenler varsa rahmetliler şu anda Ama Arnavutça öğrenmek isterim.

Bu soyağacı çıkartan tarihçiler kimlerdir, kaç paraya yaparlar bu işleri? Gerçekten çok merak ediyorum, kim göçmüş nereden göçmüş ve hatta yazarsa neden göçmüş falan.

Genellikle Arnavut asıllı göçmenler Karamanoğulları kökenli çıkıyor. Osmanlı burayı aldığında hem Balkanları Türkleştirme için hemde Konya tehlike olmasın diye göç ettirmiştir.

Karamanoğulları'nun geleneğidir , her doğan çocuğa karamanoğullarından olduğu söylenir. Orda karışmış Arnavut olmuş olabilirsiniz. Belki Türkçe bile bilmiyor olabilirsiniz ama Karamanoğullarından gelmeler hep bilir bunu böyle bir durum var.

Evet bunu yazmak için girmiştim. Bizimkiler Karaman'dan Selanik'e göç etmişler Osmanlı'nın toprakları genişleyince. Sonra tekrar dönmüşler.

Turkiye'deki bazi Arnavut Unluler
    Candan Ercetin
    Baris Manco
    Fuad Guner
    Aylin Aslim
    Ermal Kurtoglu-Kuqo
    Ersun Yanal
    Emre Belezoglu
    Kivanc Tatlitug
    Sebnem Ferah
    Yesim Salkim
    Sercan Yildirim
    Meral Kaplan
    Almeda Abazi
    Serdar Kurtulus
    Demet Evgar
    Deniz Seki
    Hakan Sukur
    Arif Erdem
    Zeynep Tunuslu
    Ahu Tugba
    Murat Kosova
    Oktay Mahmudi
    Hakan Koseoglu
    Savas Ay
    Ilhan Cavcav
    Ahmet Pristina
    Gani Mujde
    Islam Cupi
    Ali Sami Yen
    Şemseddin Sami Bey
    Ali Fethi Okyar
    Mehmet Akif Ersoy
    (alıntıdır)

• pırasa sevdiğiniz doğrumu?
  • baba tarafından arnavutum dedemin dedesi göçmüş bursaya briştina filan dı galiba ordan
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoderWriter

Priştinadan rumeliyiz biz.Arnavut yani.Aslen.

Aynen,biz de öyleyiz.Rahmetli dedem 1930'larda gelmiş.İstanbul-Samatya'ya yerleşmişler.Babam da orada doğmuş hatta.Ama dedem,2.dünya savaşı zamanı iflas edince Bursa'ya taşınmışlar.
  • Benim dedemde arnavut göçmeni babannem anlatıyor evlerinde hep arnavutça konuşulurmuş.Zaten memleketim olan edirne'de hemen hemen herkez balkan göçmeni veya doğudan yeni gelen kürtler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Léonardo

baba tarafından arnavutum dedemin dedesi göçmüş bursaya briştina filan dı galiba ordan

Bizimkiler de Bursa'ya göçmüş te sonradan Yalova'ya bağlanmış. Neresindensiniz?
  • Baba tarafı Arnavutluktan göçmüş fakat ne zaman nereden göçmüş bilmiyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Léonardo

baba tarafından arnavutum dedemin dedesi göçmüş bursaya briştina filan dı galiba ordan

Bizimkiler de Bursa'ya göçmüş te sonradan Yalova'ya bağlanmış. Neresindensiniz?

pristine dir o kosova
    biz Tirana-Albania burada doğan ilk nesilim
  • Bende.
  • pencere,tencere,turşu

al sana arnavutça.
  • Selamlar

Anne tarafım arnavutluktan göçmüş zamanında

Ben de tatil dolayısıyla arnavutluktayım

Arnavutlar bizi çok seviyorlar, bayağı türk ürünü kullanıyorlar, hafif italyan özentisiler.
    Ama ülke çok iyi, devlet fakir ama halk rahat yaşıyor akışında.

Gece hayatı, gezilecek yerleri, doğal yerleri, tarihi binaları güzel. Hele doğal güzellikler.. Göller ormanlar dağlar coşarsın.
    Ayrıca özellikle gıda ve dışarda yemek olarak oldukça doğal, kaliteli ama ucuz. Modern bir ülke. Kızlar rahat ve açık giyiniyor erkeklerde abazalıktan eser yok.
    Şu an bizden 10 yıl geride gibiler ama 10 yıl sonra en az 20 yıl farkı takacaklar bize. Bayağı gelişiyorlar çünkü.

Türk şirketleri bol burda, bankalar gsm şirketleri ihracat şirketleri falan.
    Yerel hatları da türk. Havayolları da türk.
    Başka sorunuz olursa pm.

İyi günler.

• Ne hava atıyosunuz beyler bende Kırım göçmeniyim
  • Baba tarafından arnavut oluyorum.. Anne tarafı çerkez..
  • Ek olarak arnavutluktaki elbasan ili de ne kadar birbirimize yakın olduğumuzu göz önüne seriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.