Şimdi Ara

Buralarda Arnavut Asıllı Olanlar Var Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
3
Favori
20.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: smd

quote:

Orijinalden alıntı: Léonardo

baba tarafından arnavutum dedemin dedesi göçmüş bursaya briştina filan dı galiba ordan

Bizimkiler de Bursa'ya göçmüş te sonradan Yalova'ya bağlanmış. Neresindensiniz?

Gemlik akraba bile olabiliriz biliyomusun
  • quote:

quote:

quote:

baba tarafından arnavutum dedemin dedesi göçmüş bursaya briştina filan dı galiba ordan

Bizimkiler de Bursa'ya göçmüş te sonradan Yalova'ya bağlanmış. Neresindensiniz?

Gemlik akraba bile olabiliriz biliyomusun

Evet biz de Gemlik'e bağlıydık sonradan Armutlu'ya bağladılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Madrox.theSage

pırasa sevdiğiniz doğrumu?

Pırasa değilde pırasalı börek
  • Anne tarafı Arnavut demişken, anneannemin annesinin tarafı Arnavut göçmeni, babasının tarafı Mısır göçmeni diye biliyorum. Nasıl bulmuşlar birbirlerini yahu merak ettim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: superposition

arnavutlar kökenine sadıktır,arnavut isterse 77 göbekten başka yerde yaşasa yinede ben arnavutum der.sizde saklanması bana garip geldi

Ne yalan söyleyeyim bana da çok garip geliyor. Ne zaman konuyu açsam değiştiriyorlar.

Göçmen denilince yabancı gibi hissediyolardır dicemde 6. nesil olmuş az değil.benim büyükbabamda boşnak ama saklamıyor zaten saklayamazda soyadımız Bosna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArjesT -- 3 Eylül 2010; 21:08:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ArjesT

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: superposition

arnavutlar kökenine sadıktır,arnavut isterse 77 göbekten başka yerde yaşasa yinede ben arnavutum der.sizde saklanması bana garip geldi

Ne yalan söyleyeyim bana da çok garip geliyor. Ne zaman konuyu açsam değiştiriyorlar.

Göçmen denilince yabancı gibi hissediyolardır dicemde 6. nesil olmuş az değil.benim büyükbabamda boşnak ama saklamıyor zaten saklayamazda soyadımız Bosna.

Keşke Arnavut falan olsaydı bizim de daha iyi olurdu.

• quote:

Anne tarafı Arnavut demişken, anneannemin annesinin tarafı Arnavut göçmeni, babasının tarafı Mısır göçmeni diye biliyorum. Nasıl bulmuşlar birbirlerini yahu merak ettim.

Hocam sen Yeşilpınarlı değilmiydin

• quote:

Orijinalden alıntı: pathetic09

Bende baba tarafından Arnavutum.Arnavut olduğumuzu gururlu bir şekilde söylüyoruz.Arnavutlar hiçbir zaman ihanet etmemiştir.Tersine Türkiye yi bazı Türklerden çok sevmişlerdir.Hatta Atatürk'ün babası Ali Rıza efendininde Arnavut olduğu söylentisi bulunmakta :).

Bu arada bizde Niğde ye göç etmişiz zamanında.

Atatürk ve ailesi , Balkanların fethinden sonra o bölgelerin Türkleştirlmesi için Anadolu'dan göç ettirilmiş Yörük Türkmenlerindendir.Kıpçak Türküdür.Arnavut değildir.
  • Makedonya Ohrid.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

quote:

Orijinalden alıntı: CoderWriter

Priştinadan rumeliyiz biz.Arnavut yani.Aslen.

Aynen,biz de öyleyiz.Rahmetli dedem 1930'larda gelmiş.İstanbul-Samatya'ya yerleşmişler.Babam da orada doğmuş hatta.Ama dedem,2.dünya savaşı zamanı iflas edince Bursa'ya taşınmışlar.

Bizde Prilepe'den Rumeli göçmeniyiz.Yanılmıyorsam dedemlerde 1930'larda göçmüşler İstanbul-Bayrampaşa'ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_rda -- 3 Eylül 2010; 22:59:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karekök.

quote:

Anne tarafı Arnavut demişken, anneannemin annesinin tarafı Arnavut göçmeni, babasının tarafı Mısır göçmeni diye biliyorum. Nasıl bulmuşlar birbirlerini yahu merak ettim.

Daha 1 yıllık ama

• Yönetici göçmen çıktı vay be

Göçmen rulzz<3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silkroad_Archer
    Yönetici göçmen çıktı vay be

Göçmen rulzz<3

Bence asıl olay Papua Yeni Gineli olmam olurdu
  • quote:

quote:

quote:

Daha 1 yıllık ama

Ne tarafta oturuyodun ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Daha 1 yıllık ama

Ne tarafta oturuyodun ?

Binevlere yakın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Daha 1 yıllık ama

Ne tarafta oturuyodun ?

Binevlere yakın.

Çok yakınsın hocam bize :D

• Tamam olayı çözdüm sonunda :)
    Anne tarafı da baba tarafı da yaklaşık 150 yıl önce göçmüşler. Anne tarafı Bursa'ya (10 yıldır Yalova'ya bağlı) baba tarafı Balıkesir'e göçmüş. Annemle babam da tanışmış işte bir şekilde orasını tam bilmiyorum :))
    Anne tarafı Arnavut, baba tarafı Mısırlı. Artık nerelisin diye soranlara firavun torunuyum diyorum.
  • Kusura bakmayın ama arnavutlar çok görgüsüz oluyor bea genelleme yapmayım ama düğünlerde falan kolunun yarısı altın kadınlarla doluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Kusura bakmayın ama arnavutlar çok görgüsüz oluyor bea genelleme yapmayım ama düğünlerde falan kolunun yarısı altın kadınlarla doluyor.

Bilmem bizim sülale öyle değildir. Belki de 150 yıl burada kalınca Türkleşmişizdir huy olarak.

Bari bi piramit falan bıraksalarmış yahu miras.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Kusura bakmayın ama arnavutlar çok görgüsüz oluyor bea genelleme yapmayım ama düğünlerde falan kolunun yarısı altın kadınlarla doluyor.

Bilmem bizim sülale öyle değildir. Belki de 150 yıl burada kalınca Türkleşmişizdir huy olarak.

Bari bi piramit falan bıraksalarmış yahu miras.

Hepsi öyle değil zaten.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.