Şimdi Ara

Buralarda Arnavut Asıllı Olanlar Var Mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
3
Favori
19.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam benımde babaannem tarafı arnavut falan bende arnavut damarı bile var
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayboys

Hocam benımde babaannem tarafı arnavut falan bende arnavut damarı bile var

O damar nasıl oluyor hocam.
  • Selanik
  • arnavutları sormuş bütün balkanlar yazmış karikatür gerçekten çok güzelmiş
  • Kosova/Prizren
  • ben varım.baba tarafım Arnavut.
  • osmanlı imparatorlugunun arnavutlara özel bir ilgisi vardı sanırım niekine çok duydumda sen bu soruyu sorunca aklıma geldi yani oraya çok yatırım yaptıklarını ve büyük yapıtlar yaptıklarını biliorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd

quote:

Orijinalden alıntı: berkayboys

Hocam benımde babaannem tarafı arnavut falan bende arnavut damarı bile var

O damar nasıl oluyor hocam.

ne biliyim öyle diyolar ayrıca birşeyi yapmam dedim mi hayatta yapmam yaparım dediysem de yaparım.Buda bunla alakalıymış

• quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unleashead

Dil öğrenmek harika bişey. Büyükleriniz eğer biliyorsa mutlaka sizde Arnavutça öğrenmeye çalışın bence onlardan. Bir dil bir insan sonuçta. Ben olsam öyle yapardım.

Şu anda bilen yok maalesef. Bilenler varsa rahmetliler şu anda Ama Arnavutça öğrenmek isterim.

Bu soyağacı çıkartan tarihçiler kimlerdir, kaç paraya yaparlar bu işleri? Gerçekten çok merak ediyorum, kim göçmüş nereden göçmüş ve hatta yazarsa neden göçmüş falan.

Genellikle Arnavut asıllı göçmenler Karamanoğulları kökenli çıkıyor. Osmanlı burayı aldığında hem Balkanları Türkleştirme için hemde Konya tehlike olmasın diye göç ettirmiştir.

Karamanoğulları'nun geleneğidir , her doğan çocuğa karamanoğullarından olduğu söylenir. Orda karışmış Arnavut olmuş olabilirsiniz. Belki Türkçe bile bilmiyor olabilirsiniz ama Karamanoğullarından gelmeler hep bilir bunu böyle bir durum var.

Evet bunu yazmak için girmiştim. Bizimkiler Karaman'dan Selanik'e göç etmişler Osmanlı'nın toprakları genişleyince. Sonra tekrar dönmüşler.

Turkiye'deki bazi Arnavut Unluler
    Candan Ercetin
    Baris Manco
    Fuad Guner
    Aylin Aslim
    Ermal Kurtoglu-Kuqo
    Ersun Yanal
    Emre Belezoglu
    Kivanc Tatlitug
    Sebnem Ferah
    Yesim Salkim
    Sercan Yildirim
    Meral Kaplan
    Almeda Abazi
    Serdar Kurtulus
    Demet Evgar
    Deniz Seki
    Hakan Sukur
    Arif Erdem
    Zeynep Tunuslu
    Ahu Tugba
    Murat Kosova
    Oktay Mahmudi
    Hakan Koseoglu
    Savas Ay
    Ilhan Cavcav
    Ahmet Pristina
    Gani Mujde
    Islam Cupi
    Ali Sami Yen
    Şemseddin Sami Bey
    Ali Fethi Okyar
    Mehmet Akif Ersoy
    (alıntıdır)

Listedeki bazı isimler sallama geldi.
    Üniversitedeyken bi arnavutla kalmıştım az çok bilirim karakteristik özelliklerini

• quote:

Orijinalden alıntı: Macromedia

quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unleashead

Dil öğrenmek harika bişey. Büyükleriniz eğer biliyorsa mutlaka sizde Arnavutça öğrenmeye çalışın bence onlardan. Bir dil bir insan sonuçta. Ben olsam öyle yapardım.

Şu anda bilen yok maalesef. Bilenler varsa rahmetliler şu anda Ama Arnavutça öğrenmek isterim.

Bu soyağacı çıkartan tarihçiler kimlerdir, kaç paraya yaparlar bu işleri? Gerçekten çok merak ediyorum, kim göçmüş nereden göçmüş ve hatta yazarsa neden göçmüş falan.

Genellikle Arnavut asıllı göçmenler Karamanoğulları kökenli çıkıyor. Osmanlı burayı aldığında hem Balkanları Türkleştirme için hemde Konya tehlike olmasın diye göç ettirmiştir.

Karamanoğulları'nun geleneğidir , her doğan çocuğa karamanoğullarından olduğu söylenir. Orda karışmış Arnavut olmuş olabilirsiniz. Belki Türkçe bile bilmiyor olabilirsiniz ama Karamanoğullarından gelmeler hep bilir bunu böyle bir durum var.

Evet bunu yazmak için girmiştim. Bizimkiler Karaman'dan Selanik'e göç etmişler Osmanlı'nın toprakları genişleyince. Sonra tekrar dönmüşler.

Turkiye'deki bazi Arnavut Unluler
    Candan Ercetin
    Baris Manco
    Fuad Guner
    Aylin Aslim
    Ermal Kurtoglu-Kuqo
    Ersun Yanal
    Emre Belezoglu
    Kivanc Tatlitug
    Sebnem Ferah
    Yesim Salkim
    Sercan Yildirim
    Meral Kaplan
    Almeda Abazi
    Serdar Kurtulus
    Demet Evgar
    Deniz Seki
    Hakan Sukur
    Arif Erdem
    Zeynep Tunuslu
    Ahu Tugba
    Murat Kosova
    Oktay Mahmudi
    Hakan Koseoglu
    Savas Ay
    Ilhan Cavcav
    Ahmet Pristina
    Gani Mujde
    Islam Cupi
    Ali Sami Yen
    Şemseddin Sami Bey
    Ali Fethi Okyar
    Mehmet Akif Ersoy
    (alıntıdır)

Listedeki bazı isimler sallama geldi.
    Üniversitedeyken bi arnavutla kalmıştım az çok bilirim karakteristik özelliklerini

neymiş karakteristik özellikleri

• Önceki sayfada anladım demiştim ama halen kesin olarak öğrenemedim nereli olduğumu. Merak ediyorum halen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helhjartat

pırasa sevdiğiniz doğrumu?

evet çok severiz
  • Balkan Tarihi alıyorum biraz bilgi vereyim, Osmanlı'nın yerleştirdiği Türkler dışında Köken olarak Arnavutlar müslüman olduklarında, avrupalı tarafından Türk olarak anılmışlardır bu yüzden Osmanlı'ya yakın Avrupa'ya uzak kalmışlardır. Yerleştirilen Türklerle sıkı münasebetlerle büyük bir kültür yaklaşımı olmuş bir şekilde Türkleşmişlerdir. Halbuki Arnavutların kökeni Roma imp. öncesine m.ö 2000'lere kadar dayanır.
  • baba tarafından arnavutum yeni nesil pek türkleri sevmiyor ama eski orta yaş ve üstü baya türkçe bilir yeni nesil çoğunlukla hristiyan ve dost olarak eskisi gibi türkiye değil amerika ve italyayı görüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: HandsUp

ben hem anne hem baba tarafından arnavut göçmeniyim. Şunu söylemeliyim ki ailemde herkez gururla söyler arnavut olduğunu. Dedemlerin kuşağında herkez türkçe kadar arnavutçada bilir. Arnavutlar diğer balkan ülkelerinin yaptığından daha kötü hiç birşey yapmamıştır osmanlıya (hatta en azını onlar yapmıştır, osmanlının elinden çıkan son balkan ülkesidir). Fakat zamanında,özellikle 1950lerde rumlar istanbuldan zorla kaçırılırken zulüm çekmişler belki inkar ondan kaynaklanıyordur. Türkiye de söylenene göre 2 milyon arnavut var fakat çoğu asilime olmuştur :/ İstanbulda en çok bayrampaşa, zeytinburnu ve civarında oturuyorlar. Bu arada kuzey arnavutlukmu yoksa güneymi?

Ajemir:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tango98

Kosova/Prizren

Ajemir
  • Dedem Balkan savaşında gelmiş İstanbul Kasımpaşa'ya.Daha 20 yaşındaymış ve de askermiş.Subay.
    Artık ne şartlar varsa orada Türkiye'de bulmuşlar kendilerini.
    Sonra araştırma sonucu Osmanlı zamanı Balkanları Türkleştirme politikasında Konya'dan Arnavutluğa göçmüş atalarımız,sonrasında oradan buraya.
  • Bu arnavutların karamanoğullarından cıkması saçmalıgını kım cıkarttı ? karamanoğulları öz be öz türktür selanık gocmenlerıde oyle. balkanlara karamanoğullarından turkler yerlestırıldı orada kaldılar dıye arnavut mu oldular ? birde kımse sesını cıkarmamıs hayret.
  • Arnavutluğun inkar eden Arnavut DEĞiLDiR!
    Ben Arnavut Vatandaşıyım Arnavutluk/Durres ve bunu her zaman GURURLA kabul ediyorum 2006 dan beri Turkiye de yaşiyorum,işimden dolayı Türkiyenin Edirneden- Erzuruma kadar her şehire gezdim,...Ve bu nu Bilmelisinis Türkiyenin her tarafında Arnavut var 500 sene osmanlı devlet ie yaşadığmız bir kardeşliğmiz var,ve bunu hatrın için bi kaç kendine bilmez arkadaşlara söyliyorum arnavutluğn hakkında yazmadan önce 2 kez düşünsün,UNUTMAYIN Kİ,TURKİYENİN istiklal marşını bir arnavut tarafından yazılmıştır Mehmet Akıf Ersoy,Bizde onun Torunlarıyız!!Son olarak Arnavut olduğm için Gururluyum,Yaşasın Türk Arnavut Kardeşliği!
    (Yazı da her hangi bir eksiklik varsa kusura bakmayın ,Türkçeyi tamamen hala çözmüş değilim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbanComputer -- 11 Mayıs 2012; 10:27:46 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.