Şimdi Ara

Buralarda Arnavut Asıllı Olanlar Var Mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
3
Favori
19.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: raunk

Kusura bakmayın ama arnavutlar çok görgüsüz oluyor bea genelleme yapmayım ama düğünlerde falan kolunun yarısı altın kadınlarla doluyor.

Alıntıları Göster
    Aklıma şu şiir geldi.

‘Medeniyyet’ size çoktan beridir diş biliyor;
    Evvela parçalamak, sonra da yutmak diliyor.
    Arnavutlar size ibret olacakken hâlâ,
    Ne bu şûride (bulanık) siyaset, ne bu fasid (bozuk) dava?

Görmüyor gittiği yanlış yolu, zannım, çoğunuz,
    Size rehberlik eden haydudu artık kovunuz!
    Bunu benden duyunuz, ben ki evet Arnavudum...
    Başka bir şey diyemem... İşte perişan yurdum!..”

(Mehmet Akif ERSOY)

• quote:

Orijinalden alıntı: smd

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Usta ilk mesajı okudum ona göre yazıyorum, diğer mesajlara bakmadım.

Arnavut asıllı yanlış, muhacır demek doğru.Arnavut değilsin sen, tabi senin deden/babannen veya daha üstünde arnavut biri ile evlilik olmuşsa ona bir şey diyemem, o zaman arnavut kanı taşıyor olursun gerçekten.

Usta sanırım 6 kuşaktır falan Türkiye'deyiz, yani daha Arnavut sayılıyorum (7 kuşak sonra Türk olunuyor diye biliyorum), da gene de Arnavut kanı taşımıyor muyum? Mindfuck oldum şu an.

Dediğim gibi gerçek bir arnavut kızı/erkeği ile evlilik yapıp onun soyundan devam ederek geldiysen doğrusun.Diğer türlü Türksün, muhacırsın.Arnavut değilsin.

Şu kadar kuşak kaldım olayı saçmalık, kökene baktığın zaman sonuçta ilk insana kadar gideceğinden dolayı nüfus bilgisi için söylenir 7 kuşak olayı, mantıklısı da budur.

birde pm yolluyorum

Anladın sanırım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Egnuels

quote:

Kusura bakmayın ama arnavutlar çok görgüsüz oluyor bea genelleme yapmayım ama düğünlerde falan kolunun yarısı altın kadınlarla doluyor.

Arnavut bir kadın sahip olduğu takılarını taktığı için ''arnavutlar görgüsüz oluyor'' diye bir genelleme yapma hakkını kendinizde bulmanız takdire şayan..Düğünlerimizdeki kadınların taktıkları mücevherlerinden, görgü ölçünüzü belirttiğiniz mesajınıza cevaben hatırlatmak isterim ki, bizler terbiyeyi terbiyesizlerden öğrenen Arnavutlarız!!

İyi tamam birader.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Egnuels

quote:

Arnavut bir kadın sahip olduğu takılarını taktığı için ''arnavutlar görgüsüz oluyor'' diye bir genelleme yapma hakkını kendinizde bulmanız takdire şayan..Düğünlerimizdeki kadınların taktıkları mücevherlerinden, görgü ölçünüzü belirttiğiniz mesajınıza cevaben hatırlatmak isterim ki, bizler terbiyeyi terbiyesizlerden öğrenen Arnavutlarız!!

İyi tamam birader.

Alıntıları Göster
    adamlar iyice zıvanadan çıkmış, düğünlerde takı takmayı görgü kuralları ile bağdaşlaştırmışlar. Bu arada düğünlerde takı takmak sadece eski bir türkmen geleneğidir arnavutlara türklerden geçmiştir sevgili dostum.

Bu arada daha öncede yazdım yine tekrar ediyorum. Her göçmen Arnavut DEĞİLDİR!!!

Arnavut olmak ayıp bir şey değil elbette ama her göçmene arnavut demeyin beyler. Rumeli coğrafyası geniş bir coğrafya ve etnik yapısı anadoludan daha mozaik. Boşnağı var, Türkü var, Pomakı var, Çerkesi var, Torbeşi var, Arnavutu var , Romanı var vs... O yüzden herkese Arnavut demeyiniz. Biz Anadolu'lu herkese Kürt, Arap vs diyor muyuz?

Mesela burada Arnavut olduğunu zanneden çoğu kişi Arnavut değil. Fatih döneminde Karaman'dan Makedonya ve diğer Rumeli vilayetlerine İslamı yaymak için dağıtılmış Türkmenler, orada İslamı seçmiş diğer etnik milletlerden kardeşlerimizle(Türk,Arnavut,Boşnak,Pomak,Torbeş,Roman vs) bir millet gibi yaşamışlar ve hepsine halen Evladı Fatihan derler. Bu yüzden karıştırılıyor.

• babamın annesi arnavut, babamın babası boşnak, anne tarafı ise selanik. ben bile ne olduğumu bilmiyorum şu an
  • quote:

Orijinalden alıntı: hahayouaredead

babamın annesi arnavut, babamın babası boşnak, anne tarafı ise selanik. ben bile ne olduğumu bilmiyorum şu an

ortaya karışık birşey istemişler ve sen çıkmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolbro

quote:

Orijinalden alıntı: hahayouaredead

babamın annesi arnavut, babamın babası boşnak, anne tarafı ise selanik. ben bile ne olduğumu bilmiyorum şu an

ortaya karışık birşey istemişler ve sen çıkmışsın.

Alıntıları Göster
    Şu an boşnağız. Ama araştırmalarım sonucunda arnavut olduğumuzu öğrendim.
    Baba tarafı dede - Vrrca - Hoti ( Plav- Gusinje)
    Baba tarafı anne pepic- pepaj - kelmendi ( Plav- Gusinje)
    Anne tarafı dede - Hoqeni ( Prizren)
    Anne tarafı anne- ( Tunic) ( Novi pazar) ( Etnik kökenini tam bilmiyorum. Ama büyük ihtimal boşnak)
    Bir de Çok öncelerden Vrrca larda bir italyanlık varmış.
    Ayrıca Türkiye'ye gelince kürtlük de karışmış galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukagjini -- 2 Haziran 2012; 17:41:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dukagjini

Şu an boşnağız. Ama araştırmalarım sonucunda arnavut olduğumuzu öğrendim.
    Baba tarafı dede - Vrrca - Hoti ( Plav- Gusinje)
    Baba tarafı anne pepic- pepaj - kelmendi ( Plav- Gusinje)
    Anne tarafı dede - Hoqeni ( Prizren)
    Anne tarafı anne- ( Tunic) ( Novi pazar) ( Etnik kökenini tam bilmiyorum. Ama büyük ihtimal boşnak)
    Bir de Çok öncelerden Vrrca larda bir italyanlık varmış.
    Ayrıca Türkiye'ye gelince kürtlük de karışmış galiba.

Alıntıları Göster
    Ananeme ailesi hep Arnavut göçmeni olduğunu söylermiş, ki Yalovalıdır kendisi. Ki ailemde görülmesi kolay bi inatçılık mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: kiralik kettle

Ananeme ailesi hep Arnavut göçmeni olduğunu söylermiş, ki Yalovalıdır kendisi. Ki ailemde görülmesi kolay bi inatçılık mevcut

Alıntıları Göster
    Hem ana hem baba tarafından Arnavutum. Büyük babaannem(baba) ve anneannem Arnavutmuş. Annemin dayısı, teyzesi ve yengeleri hep Arnavutmuş.

Baba tarafım I. Dünya savaşında Sırplar ve Yunanların katliamları yüzünden Doyran'dan Tekirdağ'a gelmiş. Anne tarafı da Köprülü'den. Osmanlı arşivlerinden veya başka bir yolla bulabilir miyim soyumu? Macır arkadaşlar yardım edebilirseniz minnettar kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthzgr -- 1 Temmuz 2012; 20:18:25 >

• quote:

Alıntıları Göster
    bende Arnavutum Piriştine
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiralik kettle

Akraba olabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbanComputer

Arnavutluğun inkar eden Arnavut DEĞiLDiR!
    Ben Arnavut Vatandaşıyım Arnavutluk/Durres ve bunu her zaman GURURLA kabul ediyorum 2006 dan beri Turkiye de yaşiyorum,işimden dolayı Türkiyenin Edirneden- Erzuruma kadar her şehire gezdim,...Ve bu nu Bilmelisinis Türkiyenin her tarafında Arnavut var 500 sene osmanlı devlet ie yaşadığmız bir kardeşliğmiz var,ve bunu hatrın için bi kaç kendine bilmez arkadaşlara söyliyorum arnavutluğn hakkında yazmadan önce 2 kez düşünsün,UNUTMAYIN Kİ,TURKİYENİN istiklal marşını bir arnavut tarafından yazılmıştır Mehmet Akıf Ersoy,Bizde onun Torunlarıyız!!Son olarak Arnavut olduğm için Gururluyum,Yaşasın Türk Arnavut Kardeşliği!
    (Yazı da her hangi bir eksiklik varsa kusura bakmayın ,Türkçeyi tamamen hala çözmüş değilim)

Gerçekten haklısın İstiklal Marşını Bir Arnavut yazmıştır ama Lisede Arnavut olduğumu söyleyince vatan haini gözüyle bakıyorlar. Nasıl olur sende Türk'sün diyorlar ve İstiklal Marşını Bir Arnavutun yazdığını bir türlü kabullenemiyorlar. Artık kardeşlik kalmadı Türk'ler Milliyetçilik ve Irkçılığa bürünmüşler başka Milliyetten bir insanı kabul edemiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paako

Merhaba,
    Köydeyken konusu açıldı Arnavutluk göçmeni olduğumuzun. Ama büyükler genelde inkar eder. Biz Yalovalıyız diyorlar. Hani Arnavutluktan göç olmuş ama bunu kabullenmiyorlar. Arnavutluk hakkında pek bilgim yok. Kötü birşeyler falan mı var merak ettim açıkçası bu kadar inkar olduğu için.

Jam krenar une jam shqiptarë. Arnavutluk utanç değil bir onurdur. İnsanların ırkını sevmesi faşizm de değildir. Ademoğlunu ırk ırk, kabile kabile ayırıp anadoluda buluşturan Rabbime gökteki yıldızlar ve yerdeki kumlar adedince şükürler olsun ki; sayamayacağım kadar etnik unsuru, dini, bayrağı ve vatanını bir bizide kardeş kıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Alıntıları Göster
    anne tarafı macar göçmeni baba tarafı elbet bir ara göç etmiştir türkiyeye orta asyadan kalsak çekik filan olurduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbanComputer

Arnavutluğun inkar eden Arnavut DEĞiLDiR!
    Ben Arnavut Vatandaşıyım Arnavutluk/Durres ve bunu her zaman GURURLA kabul ediyorum 2006 dan beri Turkiye de yaşiyorum,işimden dolayı Türkiyenin Edirneden- Erzuruma kadar her şehire gezdim,...Ve bu nu Bilmelisinis Türkiyenin her tarafında Arnavut var 500 sene osmanlı devlet ie yaşadığmız bir kardeşliğmiz var,ve bunu hatrın için bi kaç kendine bilmez arkadaşlara söyliyorum arnavutluğn hakkında yazmadan önce 2 kez düşünsün,UNUTMAYIN Kİ,TURKİYENİN istiklal marşını bir arnavut tarafından yazılmıştır Mehmet Akıf Ersoy,Bizde onun Torunlarıyız!!Son olarak Arnavut olduğm için Gururluyum,Yaşasın Türk Arnavut Kardeşliği!
    (Yazı da her hangi bir eksiklik varsa kusura bakmayın ,Türkçeyi tamamen hala çözmüş değilim)

"Türk arapsız yaşayamaz" diyen birisi için çok iddialı sözler bunlar, m.akif'te vatan sevgisinden daha fazla arap sevgisi vardı. bu sözü söyleyecek kapasitede birisinin zaten arnavutluk ile uzaktan yakından alakası kalmamıştır, kendini arap zannetmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 1 Ağustos 2014; 9:18:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

quote:

Orijinalden alıntı: CoderWriter

Priştinadan rumeliyiz biz.Arnavut yani.Aslen.

Aynen,biz de öyleyiz.Rahmetli dedem 1930'larda gelmiş.İstanbul-Samatya'ya yerleşmişler.Babam da orada doğmuş hatta.Ama dedem,2.dünya savaşı zamanı iflas edince Bursa'ya taşınmışlar.

Aynen bizde anneannenin babası yani büyük dedem savaş zamanı Sırplara esir düşmüş çeşitli iskencelere maruz kalmış tedavi için buralara göçmüş.

• Büyük dedem İşkodradan zonguldağa göç etmiş savaş zamanı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dolyavarovskaya

Bu mesaj silindi.
    Arnavut asıllı muhabbetinin Arnavutlara malesef faydası yoktur. Eğer Arnavut olduğunuzu düşünüyorsanız Arnavutça'yı öğrenin ve de tatillerinizi Arnavutluk ve Kosova'da geçiriniz. Bölgeye şirket kurun, ticaret yapın ilişkilerinizi geliştirin. Arnavut olduğunu kabul etmeyenlerle ilgili söylenecek çok sözüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naten -- 30 Ağustos 2014; 15:48:24 >
  • Dedem pristineli,babaannem jakovali(bir donem gsde oynayan simdilerde Lazioda olan Lorik Cana'nin ailesi bizim karsi komsuymus).Evlenip ilk cocuklari olduktan sonra 1956 yilinda İzmire gelmişler.bende yari Arnavut sayilirim ve bunu soylerken hic gocunmam hatta 2 kez Belgrada gittim orada bile tanistigim kisilere yari Arnavut oldugumu söyledim. 👐👐👐👐

• quote:

Orijinalden alıntı: befuzorro

Dedem pristineli,babaannem jakovali(bir donem gsde oynayan simdilerde Lazioda olan Lorik Cana'nin ailesi bizim karsi komsuymus).Evlenip ilk cocuklari olduktan sonra 1956 yilinda İzmire gelmişler.bende yari Arnavut sayilirim ve bunu soylerken hic gocunmam hatta 2 kez Belgrada gittim orada bile tanistigim kisilere yari Arnavut oldugumu söyledim. 👐👐👐👐
    türkiyeyi arap,pers türklerinden kendi çıkarları,özentiler,parasal nedenlerden dolayı ayıranlarda yahudiler,yunanlar ve çoğunlukla arnavutlardır.milli kimliğinizi türkiyede hep gizli tuttunuz yaptığınız onca türk bölücülüklerinde hep masum tarafta veya alakasız gözüktünüz sizin yaptıkarınız yahudiler ve yunanlılar kabullendi ve türkiyeyi en büyük yahudi ve yunan düşmanı yaptınız.şu ufacık yarımadada bile 500 yıl dayanamadınız asimile oldunuz .ayrıca türklerin avrupaya savaşlarında o zamanın arnavutları kendi avrupalı milletleri sırtından vurarak olayları türkiyenin yine üzerine yıktınız.belki dünya bu kadar türk düşmanı olmayacaktı ama sizin gibiler sayesinde türklerle kalıcı düşman oldular ve nerde türk görseler savaş ilan ediyorlar.ama yakın zamanda dünya yavaş yavaş gerçekleri görmeye başladığı için sizin gibilere dünyada bir bardak su bile yok.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.