Şimdi Ara

Bulaşık makinesi temiz yıkamamaya başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10 yıllık bir bosch bulaşık makinemiz var. 2 haftadır bulaşıklar temiz çıkmamaya başladı.

Filtre temiz

Isı pompası çalışıyor

Su pompası çalışıyor

Pervanelerin içi temiz

Başlama, yıkama ve bitiş her şey düzgün görünüyor. Şüphe uyandıran bir şey yok.

Yıkama ardından dipte su birikmiyor.

Bulaşıklar sıcak çıkıyor.

Neye baksam bilemedim. Sorun nerede olabilir?

üst pervane dönüyor ve su püskürtüyor.

Alt pervane dönmüyor. sanırım su da püskürtmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agritux -- 2 Kasım 2025; 14:38:25 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

alakasız olacak ama nerden aldınız? temu filan mı?

bana da lazım böyle bir şey 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fıskiye dönmeme sebebi varsa 3 yollu vana motoru arızası yüzünden olabilir.

Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bulaşık makinesi içerisinde bulunan pervanelerin ayrı ayrı yani birbirlerinden bağımsız dönmesini sağlayan diverter motor nasıl çalışır? arızaları ve testi nasıl yapılır? 3 yollu vana motoru nasıl sökülür? Detaylar videomda. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #diverter #bulaşıkmakinesi #motor #synchronousmotor #özellik #nasıl #bilgilendirme
    https://www.youtube.com/watch?si=mC--3F-NHzkzd3Cp&v=OYYDzgOqBos&feature=youtu.be

Arçelik, Beko, Lg, Bosch gibi bulaşık makinelerinde son zamanlarda karşımıza çıkan senkron motor, diğer adıyla 3 yollu vana ve motoru nedir ne işe yarar? Arızalanırsa makinenizde ne gibi sorunlara yol açar? Cevaplar videomda. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, kombiler ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #senkronmotor #bulaşıkmakinesi #nedir #bilgilendirici #bilgi #çalışması #motor #önemlibilgiler #tamirci
    https://www.youtube.com/watch?si=jQL2PwZAX5DfEvgu&v=ilJCVEk1zp0&feature=youtu.be

Su kaçırmıyordur ama fıskiye yırtık olabilir.

Bulaşık makinesi su sızıntısı ya da makinenin dışına su taşmasının bir çok sebebi olabilir. Conta, gider hortumu, şebeke suyu hortumu ve hatta pervaneler bile bu kaçağa yol açabilir. Videomda bulaşık makinenizde su kaçağı varsa ve makinenizi kurduğunuz yerde su göllenmesi oluyorsa arızalı parçayı ya da sorunu nasıl bulacağınızı ve çözeceğinizi anlattım. Faydalı ve detaylı bir anlatım oldu. Hepinizin işine yarayacak güzel bilgiler verdiğime eminim. Görsel olarak da verdiğim bilgileri teyit ettim. Kanalıma abone olarak destek vermeyi unutmayın. #püfnokta #tamir #sebebi #teknikbilgi #çözüm #bulaşıkmakinesi #test #tamir
    https://www.youtube.com/watch?si=kQleZT8nxhg3Tnog&v=ID7qUyKssl8&feature=youtu.be

Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #keşfet #siziniçin #test #kontrol
    https://www.youtube.com/shorts/N8u8aB13wcM?si=d2kjXDSRWtp-tjS6

• Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

Hocam, bizim makine 10 yıllık. 4 tane programı var. 3 yollu vana olacağını düşünmüyordum.

fıskiyenin deliğine baktğımda beyaz bir plastik gördüm. sadece serçe parmağımın sığacağı kadar bir delik olduğu için ne olduğunu tam anlayamamıştım. Sadece hafif kıpırdatabiliyordum.

Risk alıp 3 yollunun o döndürdüğü plastik olduğunu kabul ettim.

Makinenin içini açma zahmetine girmemek için matkap ile delersem çözerim bu işi diye düşündüm :)

Sonuç: parça kırıldı.

Açtım içini, söke söke o motora kadar gittim. motoru söktüm aşağıdaki gibi bir disk çıktı.

İzlediğim bazı videolarda bu diski çıkarınca makinenin kara düzen çalışacağı yazıyordu.

Bazı programlarda alt-üst pervane ayrı çalışıyormuş (bizimkinde öyle bir program yok diye biliyorum). Onun içinmiş.

Hepsini geri topladım kapattım makineyi.

Henüz deneme şansım olmadı çünkü temiz su hortumu başından kırıldı makineyi çekince.

Bakalım akşam yeni hortum takıp deneyeceğim.

Bulaşık makinesi temiz yıkamamaya başladı.

• agritux kullanıcısına yanıt

Matkap yanlış bir tercih olmuş. Sonuç olarak 3 yollu vana varmış. Bence gereksiz bir şey. Yıllardır bu parça olmayan makinelerden memnun insanlar vardı.

Kara düzen çalışsın. En fazla motor ömrü belki kısalır... Zaten o parçalar set satılıyor ve motordan pahalı neredeyse.

Fotodaki parçayı kırdıysanız bilmiyorum neresi kırık? Sağda bir yer var orası sanırım. Plastik kaynağı tutabilir. Kanala abone olmayı unutmayın. Nokta atışı tespitte bulunmuşum.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.