Muhalefete önerim var
Muhalefet CB adayı belirlemek yerine oyun kuralını değiştirsin.
Desinler ki;
"Biz ülkenin bir kişi tarafından değil toplumun en akillilarindan oluşan 100 kişilik bir kurul tarafından yönetilmesini istiyoruz. Tüm üniversitelerin doktora öğrencilerinden ve akademisyenlerinden oluşan 100 kişilik bir kurul oluşturacağız. Çoğunluğu hem yaş hem sosyo-kültürel olarak halka daha yakın olan doktora öğrencilerinden oluşacak. Üniversitelerin başarılarına göre kontenjanları olacak ve üyeler yine üniversite akademik personeli tarafından oylanarak yıllık olarak belirlenecek.
Sistem gerektirdiği için bir CB adayımız elbette olacak ancak bu aday asla kendi karar almayacak, kurulun aldığı kararları uygulayacak.
Düşünen sorugulayan, ve sokak ağzıyla kavga eder gibi değil doğruyu bulma amacıyla saygı çerçevesinde tartışabilen insanlardan oluşacak bu sistem ülkemize kısa zamanda çağ atlatabilir"
Halk AKP den bıktı, bunda herkes hemfikir.
Erdoğan karşısına onunla kavga edip yenebilecek birini aramak yerine bu sistem ile oyun kökten değişmiş olur.
Bu önerinin amacı akıllı ve ideolojik saplantılardan uzak ayni zamanda halka yakın, ülke gerçeklerinden kopmamış kişileri söz sahibi yapmak.
Bu kisilerden olusturulacak bir kurul gücü kendilerinde toplamak yerine geldikleri üniversiteleri ve kurulda yer almayan diğer arkadaşlarıyla iletişim halinde en doğru kararları almaya çalışacaklardır.
Bilimsel olarak alanında çok başarılı öğretim görevlilerimiz elbette var ancak önerdiğimiz kurul ağırlıklı olarak daha genç ve halka daha yakın olduklarına inandığımız doktora öğrencilerinden oluşacaktır.
Artık teknoloji çağında yaşıyoruz, olusturacagimiz bu kurul teknolojik imkânları kullanarak online tartışma ve karar alma platformları üzerinden çalışacak, fiziksel olarak biraraya gelme ihtiyacı duymadan, adlı tatile girmeden 7/24 aktif bir sekilde tartışarak ülkeyi ileri götürmeye çalışacaklardir.
Metrobüsleri %12 hızlandırıyorum
Metrobüslerin çalışma prensibi ile ilgili bir fikrim vardı.
Birkaç yıl önce 3 boyutlu bir simulasyon programı yaparak ne kadar faydalı olduğunu ölçmüştüm.
Sonuç %12 zaman ve daha fazla yakıt tasarrufu yapacağını öngördüm.
Aklıma geldi tekrar burda paylaşayım dedim.
Önce simulasyondan iki ekran görüntüsü atayım.
KIRMIZI MAVİ OTOBUSLER ONERDİĞİM YENİ SİSTEMLE HAREKET EDİYOR.
ALT YOLDAKİ GRI OTOBUSLER MEVCUT CALIŞMA SİSTEMİ İLE HAREKET EDİYOR.
SİMULASYONDA İKİ SİSTEMİ KIYASLIYORUM.
Twitter da seri halinde açıklamaya çalıştım.
Ayrıca bir de github sayfası var. Simulasyonu indirip siz de çalıştırabilirsiniz.
Parametreler ile oynayıp denemeler yapmak mümkün. Detaylar proje sayfasında
İstanbula faydalı olacağını düşünüyorum. İlgili yerlere ulaşıp değerlendirilmesi için destek verirseniz sevinirim
Silinebilir
.
Browser tabanli, arkadas gurubu ile oynan basit bir cizim oyunu oynamistim. uzaktan calisilan isyerlerinde haftada bir eglenceli zaman dilimi falan oluyor. o zamanlarda oynamalik bir oyundu
Oyun soyleydi:
- 5-6 kisinin cember seklinde siralandigini dusunun
- herkes 30sn icinde bisey ciziyor
- sonra cizimler 3sn boyunca bi sonraki kisiye gosteriliyor ve o kisiden 20sn icinde aynisini cizmesi isteniyor.
- ikinci cizimler ayni sekilde bi sonraki kisiye 3sn boyunca gosteriliyor ve sonraki kisiden aynisini 15sn de cizmesi isteniyor
- Bu sekilde herkes 3sn icinde gordugu seyi giderek kisalan sure icinde cizmeye calisiyor. en sonunda cizmek icin birkac saniye sure taniniyor.
- oyun bitince kim hangi resmi nasil cizdi seklinde gosteriliyor
- sureler farkli olabilir ana mantik herkese cizmesi icin azalan sureler verilmesi
Oyunu bilen var mi
Problem :
Elimizde farklı türlerden 4 tane meyve fidesi var: Elma şeftali kayısı armut
3 tane de bahçemiz var: Bahçe1, Bahçe2, Bahçe3
Bahçelerin büyüklükleri farklı olduğundan farklı sayıda ağaç sığıyor her birine.
Bahçe1'e 3 fidan dikebiliyoruz. Bahçe2 ve Bahçe3'e ise 2şer ağaç sığabiliyor
Ağaçların meyvelerini satarak para kazanıyoruz. Her ağaç farklı bahçelerde farklı miktarda meyve veriyor, dolayısıyla farklı miktarda kar ettiriyor.
Örneğin, elma ağacını Bahçe1 e dikersek yıllık 900 kazanıyoruz. Elmayı Bahçe2 ye dikersek 1200, Bahçe3 e dikersek 800 kazanıyoruz.
Benzer şekilde hangi ağaç hangi bahçede kaç para kazanc sağlıyor aşağıdaki tabloda var.
Tabloda görüldüğü gibi her ağacı her bahçeye dikemiyoruz. Örneğin Armut sadece Bahçe2 ye dikilebiliyor
SORU: Maksimum para kazanmak için hangi ağacı hangi bahçeye dikeceğimizi bulan bir algoritma nasıl olmalıdır?
Not: Bahçe sayısı sabit kabul edilebilir. Ağaç türleri (daha fazla ağaç türü olabilir, ama her türden tek ağaç olacak), bahçelerin kapasiteleri ve ağaçların her bahçedeki kazançları değişebilmektedir. Algoritmayı bu kriterlere göre geliştirmek gerekiyor
Detaylar/kriterler:
Örnek çözümler:
Yukardaki ikinci seçim en ideal çözüm. Ancak armutun bahçe2 deki kazancı 299 olsaydı birinci seçim en ideal çözüm olacaktı.
Ömer Faruk Gergerlioğlunu tanıyor musunuz?
Merhaba
Takip ediyor musunuz bilmiyorum, Ömer Faruk Gergerlioğlunun millet vekilliği düşürüldü.
Bu yazıda onun hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
- 1965 Isparta doğumlu
- İlk ve orta öğretimini Bursada tamamladı (Bursa imamhatip lisesi)
- Anadolu üniversitesi tıp fakultesini bitirip doktor oldu
- Iğdır, bursa ve istanbulda çeşitli hastanelerde çalıştı
- Aynı yıllarda MAZLUMDER de görev aldı. Derneğin genel başkanlığını yürüttü.
- 28 şubat sürecinde MAZLUMDER olarak başörtüsünü eylemlerine katıldı, başörtüsünü savundu, kendi deyimiyle polisden dayak yedi
- 2016 yılında T24 internet sitesindeki "Devlet adım atarsa barış 1 ayda gelir" başlıklı haberi paylaştığı için hakkında dava açıldı. Haber hala yayında: https://t24.com.tr/haber/pkk-devlet-adim-atarsa-baris-1-ayda-gelir,356032
- 6 Ocak 2017 de KHK ile doktorluktan ihraç edildi.
- 2018 de HDP den Kocaeli milletvekili seçildi
- Son dönemde Uygur Türkleri, KHK lılar, Boğaziçi öğrencileri vs gibi her kesimden insanları savunmaktaydı.
- 2016 da hakkında açılan dava geçtiğimiz hafta ceza ile sonuçlandı. 2 yıl hapis cezası aldı. Cezası mecliste okundu, milletvekilliği düşürüldü.
- Ancak meclisden ayrılmadı. Polis muhtemelen meclisden ayrılır ayrılmaz alacak.
Önemli noktalar:
- HDP milletvekili ama Türk
- Yıllardan beri haksızlığa uğradığını düşündüğü herkese yardım etmeye çalışan biri
- Uygur Türkleri soykırıma uğrarken ve tüm dünya buna tepki gösterirken AKP ve MHP buna sessiz kaldı. Gergerlioğlu uygurlarla birlikte eylemlere katıldı.
28 şubat başörtüsü eylemlerinden fotoğraf
Meclise verdiği soru önergeleri
Bir uygur türkü ile yapılan röportajdan alıntı: https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2020/07/31/dogu-turkistanli-omer-devletten-korktum-gergerliogluyla-gorusemedim
Alıntı
metni:"Bizimle en çok HDP ve İYİ Parti, özellikle de Ömer Faruk Gergerlioğlu ilgileniyor. Ama ben devletin rahatsızlığından çekindiğimden Ömer Faruk Gergerlioğlu’yla görüşmek istemiyorum. İYİ Parti’den de kimseyle görüşmedim ama onlarla görüşmek istiyorum. Biz Türkiye’nin iç siyasetinden uzak durmak istiyoruz."
Kendini "İnsan Hakları Mücadelecisi" olarak tanımlıyor.
Meclisde yaptığı bir konuşmasından alıntı:
Ben bir Türk milletvekiliyim, Kürtçe bilmem ama bu benim bir Kürdün halini anlamam için engel mi?
Bir Kürt olsam Doğu Türkistan’da ki, Almanya’da ki, Bulgaristan’da ki Türk’ün halini anlamamam mı gerekiyor.
Mazlumların, ezilenlerin, zulüm görenlerin kim olduklarının, milliyetlerinin, dinlerinin önemi yok insan isek eğer zulüm gören kim olursa olsun savunmalıyız.
Suçları kanunlar belirler, cezalarını kanunlar verir.
Ama bu ülkede hiç bir kanunda hiç bir suçluya “işkence yap, öldür” demiyor.
Evrensel hukuk ve haklar birilerinin keyfine göre ayarlanmaz.
Bu da son dönemlerde meclisde yaptığı bir konuşma
Söylemek istediklerim bu kadar. Bu adamı hiç kimseden korkmadan eziyet gören herkesin yardımına koştuğu için çok takdir ediyordum. Başka sebep bulamadıklarından çok komik şekilde haber paylaştı diye milletvekilliğini aldılar elinden.
Çok doluyum..
İçimi dökmek istedim
Almanya piyasasından araç tavsiye lazım
Merhaba herkese
1 yıla yakındır Almanyadayım. 16bin 19bin euro civarında otomatik araç almak istiyorum.
Pejo 3008 istiyordum ama 19bin euroya kadar istediğim gibi bi 3008 çıkmıyor.
Onun yerine BMW 320d ler aklıma yattı gibi.
Aşağıya aradığım özellikleri yazdım. BMW ler hakkında veya genel tavsiye/yorum yaparsanız sevinirim.
- Dizel euro6 ve üstü veya fazla yakmayan benzinli motor olmalı. Bulunduğum yerde dizel euro 5 ler yasak.
- 2017 ve sonrası
- 80bin km ve altı
- Geniş bagaj olmalı. Normal sedan istemiyorum bu yüzden. GT veya station olmalı.
- Geri görüş kamerası olmalı. Ön kamera da olursa daha iyi. Hanım da kullanacak. park ederken falan çizmesin sağını solunu.
- 150 beygir üstü olmalı
- Adaptif hız kontrol olursa iyi olur ama şart değil.
- Ses yalıtımı ve müzik sesi kalitesi biraz iyi olursa güzel olur
KM fiyat falan içeren arama linkleri
tipi güzel. sedan gibi ama bagaj büyük. Yalnız normal station kadar yaygın değil o yuzden fiyatı station lara gore biraz daha yuksek
(316 lar küçük gibi onlar haric bakın bu aramaya)
Bunlar dışında A4 lere de baktım ama BMW ye göre 2bin euro kadar pahalılar. Değer mi bilemedim.
Herkese selamlar. Bircok telefonda VoWifi denen bi ozellik var.
Hangi modellerde bu ozellik duzgun calisiyor internette yeterli yok.
Forumun yardimi ile herkes telefonu ile deneyip sonucu buraya yazarsa degerli bir kaynak olur diye dusundum.
Ozellik ne ise yarar, telefonda olup olmadigini nasil anlariz asagida anlattim.
Hizlica deneyip sonucu yazarsaniz sevinirim
VoWifi ozelligi nedir?
Sebekenin cekmedigi ancak wifi olan yerlerde telefonun wifi ustunden gsm firmasinin altyapisina baglanip sebeke cekiyormus gibi normal arama yapmasini saglayan ozelliktir.
Ornegin isyerinin okulun bodrumundasiniz hat cekmiyor ama wifi var. ozelligi aciyorsunuz hat cekiyor gibi arama yapabiliyorsunuz.
Veya evinizin bir odasinda yeterli sebeke yok ayni sekilde wifi uzerinden aramalarinizi sebeke varmis gibi yapabiliyorsunuz.
Bu ozellik ile ilgili bazi modeller super faydali ekstra bir ozellik sunuyor.
Ucak modundayken wifiyi acip bu ozelligi kullanmak mumkun bazi modellerde. Neden faydali? Cunku bazen sebeke var ama az cekiyor kopmalar oluyor. Telefonu ucak moduna alip wifi uzerinden kesintisiz konusmak mumkun oluyor.
Ozellik var mi nasil anlariz?
1- Oncelikle telefonunuzda ayarlara girip bu ozellik varsa aktif edin. Bu ozellik;
iphonelarda "Wi-Fi ile Arama",
Samsunglarda Baglantilar menusunde "Wifi Aramasi"
Huaweilerde Mobil Ag-Mobil Veri menusunde Wifi Aramasi olarak geciyor;
2-Ozelligi actiktan sonra telefonu ucak moduna alin, sonrasinda wifi acip wifiye baglanin
Yukarda VoWifi ile ilgili simge cikarsa normal sekilde birini aramayi deneyin.
Arama yapabildiyseniz telefonunuzda bu ozellik vardir. Bazi modellerde simge cikiyor ama arama dugmesine basinca ucak modundan cikilsin mi yaziyor. Bu sekilde malesef ancak sebekenin gercekten cekmedigi yerlerde kullanmak mumkun oluyor. Sebekenin az cekmesi yeterli olmuyor.
Kontrol edip telefonunuzun marka modeli ile birlikte sonucu yazarsaniz herkes icin guzel bir kaynak olur
|
CEMAAT ÜYELİĞİ SİZCE TERÖRİSTLİK MİDİR?
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.668
İkinci El Bölümü Mesajları: 58
Konularının görüntülenme sayısı: 21.331 (Bu ay: 233)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 163 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic