Şimdi Ara

BU YAPILAN GASP DEĞİLDE NEDİR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
3.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beni birinde trafik polisi cepten aradı dedi ki ben şu isimli trafik polisiyim,beyefendi şu plakalı araç sizin mi ben de evet benim, lütfen aracınızı bulunduğu yerden kaldırın trafiği engelliyor dedi ben de teşekkür ettim hemen aracımı kaldırdım, polislerin biri böyle yaparken diğeri hemen çektiriyor, bir düzensizlik var bu işte.En iyisi polis zaten aracın sahibine ulaşabiliyor telefonla,ulaşsın adama,eğer ulaşamazsa çektirsin, yazık valla....

Konuya gelirsek insanlık ölmüş,konu sahibine vurulmuş ta vurulmuş ama ölmemiş,her şey bitmiş de si da sı kalmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 8 Ocak 2014; 14:53:46 >

Orijinalden alıntı: Ras0

Cebinde 80 lira bulunduruver bi zahmet 80 liran yoksada hatalı yere parketme

Her insan sizin kadar zengin değil kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 8 Ocak 2014; 14:52:20 >

Orijinalden alıntı: insideman

Devlet senin hatalı parkı bilinçli mi bilinçsiz mi yaptığına bakmaz ki.

Ortada bir hatalı park varsa gerekli olan prosedür neyse o uygulanır.

Sana özel kimse kanun koymuyor.

80 tl isteyende görevli bir kişi adam işini yapıyor.

O da ekmek parası kazanıyor.

Parayı almadan araba çıkmaz dediyse kanun koyucu.

Çıkmaz.

Konu sahibi arkadaşın amacı zaten 80 liraya itiraz etmek değil ki. Bu kadar katı olunmasından şikayetçi. O an olabilir yani hepimiz insanız cebimizde paramız olmayabilir, ne yapalım yani. Belli ki çocuğunu hastaneye yetiştirmek zorunda. Yada başka acil bir işte olabilir. Alsın kaydı tc sini ruhsat kaydını sonradan ödensin.Bu kadar katı olunmasına ne gerek var yani ? Diğer şekilde de tahsil edebilir.

Ayrıca şurada yorumları okudukça insanlığımızın bitmiş bir vaziyette olduğunu bir kez daha anladım. Umarım o kadar katı yorum yapanların başına gelmez. Ne diyeyim ki..

• radar cezaları nasıl eve geliyor ise, park cezaları da aynı şekilde olmalı.

Trafiğin akışını engelleyecek şekilde park edilirse zaruri olarak en hızlı şekilde çekilmeli. Yine otoparktan çıkarken sadece Otopark parası verilmeli ( zaruri otopark hizmetinden dolayı )

geri kalan adrese gelsin ya da o an tebliğ edilsin, ödemesini aynı şekilde ödesin millet...

zor durumda kalanlara farklı şeyler düşündürülmemeli.

konu sahibinde geçmiş olsun

Konunun özeti, aracı geri almak için 70 TL gönüllü bağış yapılması zorunluluğu. Zorunlu ve bağış kelimelerinin uyumsuzluğu dikkatinizi çekmiyor mu?

Emniyetle herhangi bir işiniz olduğunda, mutlaka böyle zorunlu bağışları ödüyorsunuz. Pek çok kurumda var böyle şeyler, ama olayı alenen yurttaşa karşı eşkıyalığa dönüştüren tek kurum, emniyet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 8 Ocak 2014; 15:08:58 >
  • ugurozer U kullanıcısına yanıt
    "Bir insan bile bile hatalı parkeder mi?"

valla öyle bir ediyorlar ki. Alternatifi olmayan yerler oluyor anlayabiliyorum ama hatalı parketmekten, trafiğin akışını etkilemekten zevk alanlar olduğunu bile düşünüyorum. Sabah güzergahımda 1 tır 2 tane otobüs ayrılma şeridini işgal ediyor. Kağıthaneden Piyalepaşaya doğru tünele girecek araçlar bu 3 vasıtayı geçmeden tünele giremiyorlar. Arada polis çekiyor ama bu insanlar yine koyuyor. Demek ki ceza kesemiyorlar. 3 kişinin keyfini sabahları 1000lerce insan çekmek zorunda. Aynı zamanda katılım var orda. Katılan araçların bu park halindeki araçlar yüzünden beklemeden önünüze atlaması da cabası, kime söveceğinizi şaşırıyorsunuz.
    Tekrarlıyorum: Ayağınızı denk alın!.. Gafletin yeri, vakti, zamânı değil! Burası muhârebe meydanıdır. [...] Gıybet, arabozuculuk, yalan, iki yüzlülük ve gaflette bulunmayın. Her yerde Hakk’ı seyredin. Hâsılı kimseyi incitmeyin, kimseden incinmeyin. Size dâima nasîhatim budur!.." (Hz. Ken'an Rifâî)
  • adalet ve insanlığın çoktan Hak'kın rahmetine kavuştuğu bir ülkede forum tam da bu ülkenin aynası oluyor bu konuda..

eğer "hatalı yere park edilen araç" trafiğin akışını aksatmıyorsa (3 şeritli yolun 1 şeridini kapatmak gibi) polisin, devletin, feriştahının o arabaya el sürme hakkı yoktur! bu hem anayasal bir ihlaldir hem de trafik kanunu'na aykırı bir durumdur. öyle bir durum varsa polis gelir, cezasını yazar, cama yapıştırır gider! ya da sonradan eve tebligat gelir.

durduk yere "hangi aracı çeksek de yolumuzu bulsak" diye çekici ile gezen polislere her defasında küfür de ederim beddua da! ve onların yediği hakları da hiçbir şekilde helal etmem!

5 sene önce kırmızı ışıkta dururken tramvay yoluna parketmiş polis durduk yere "devam et" diye anons yapınca geçmiş ve 15 gün sonra kırmızı ışık ihlali diye evime tebligat ve fotoğraf gelmişti. sonra gidip itiraz ettim, kamera kayıtları incelendi ama ne hikmetse öyle bir yerde durmuşlar ki hiçbir şekilde kameranın görüş alanında değillerdi. neyse ki insanlığı ölmemiş bir polis memuruna denk geldim ki cezanın iptalini sağladılar! o yüzden işini, makamını, ünvanını kendi çıkarları için kullanan kim varsa Allah belasını bin türlü versin!!

• quote:

Hey güzel Allahım yarabbim. Ne kadar kolay oturduğun yerden bunu söylemesi.

20 lira ile işe gittim geçen yıl ve ev Göztepe'de, iş yerim Halkalı'da ve 20 lira para kaldı cebimde. benzin sarı lambada. 20 liralık benzin aldım ve cepte kuruş yok. İş yerinde desen para yok avans dahi alamıyorum. Kartlar desen full dolu. 20 liralık benzin ile cepte sıfır lira ile işe gittim. Ve o gün nasıl eve döneceğim stresi ile yaşadım. Birinden 50 lira borç aldım da günü kurtardım.

BU YAPILAN SON DERECE SİNİR BOZUCU VE ÇİRKİN. NE OLUR ERTESİ GÜN ÖDENSE?

YAZIKLAR OLSUN BU KURALLARI ÇIKARTANA DA.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Eger gercekten saglik yonunden acil durum varsa ambulans cagirirsin. Yok illa ben cici arabami istiyorum diyorsan bir deponun 200 liraya doldugu bu donemde 80 liracagi da yaninda bulundurursun bu kadar basit.

İnsanın her günü birbirine uymaz. Gün gelir cebinde 0 lira ile kalırsan o zaman bu konuyu hatırlarsın.

Hem adam çocuğunu doktora kontrole götürmüş. Kim kontrol için ambulans çağırıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 8 Ocak 2014; 15:39:03 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada konuyu açan arkadaşı sonuna kadar anlıyorum ve de katılıyorum.
    Ras0 adlı arkadaşı da yadırgıyorum insanlık hali yeri geliyor insan 1 tl ye muhtaç kalıyor.burası türkiye herkes işveren değil,belli miktarda bir gelirle geçinen insanlar var.şükür halimize 3'ünden maddi durumum aşağıdaysa 5'inden de yukarı.Allah bugünümü aratmasın.
    ben de size başımdan geçen bir olayı anlatayım.okulu yeni bitirmiş,işe de yeni başlamışım çalışıyorum her neyse günlerden bir gün iş gereği gümrüğe bağlı tuzlaya yakın bir yerde bir işim var ama maltepede bir firmadan acil evrak alıp,kayışdağına yetişip ordan da tuzlaya gitmem gerek.kaybedecek vaktim yok.gittim maltepeye tam maltepe merkez de değil.e-5 gülsuyu sapağından aşağı doğru minibüs yoluna girdim hemen sağda süpermarket var adı aklıma gelmiyor onun yanında bir iş merkezine çıkıp evrağı alıp gidicem.baktım park yeri yok,ispark yok yolun kenarına trafiği engellemeyecek şekilde dörtlüler açık bıraktım.hemen içeri girdim görevliden ziyaretçi kartımı aldım asansörle şirkete çıktım evrağı aldım aşağı indim.toplasan 3 ya da 4 dakika sürmüştür hadi 5 olsun.indim o da ne arabam yok.çekmişler.başımdan aşağı kaynar sular döküldü.ne cebimde otoparktan alacak kendi param ne iş param ne de vaktim var.bir baktım yolun karşısında kartal yönüne doğru çekici şirketimizin aracını yüklemiş götürüyor.arkasından seslendim duymadı.neyseki 2 tane kısa aralıklı ışıklar var ve orda durdu.koştum adam rica mı dersiniz minnet mi yalvarmak mı artık her neyse adını siz koyun.velhasılkelam çok şükür memur bey adı da gökhan merhametli çıktı durumu anlattım da biraz ileride müsait yerde bıraktı aracımı.
    benim size sorum şu şimdi benim aracı koyduğum yer mi trafiği engelliyor yoksa kartal-kadıköy hattındaki bazı minibüsçüler mi engelleyip,riske sokuyor yorumu size bırakıyorum.
    kısadan hisse insanlık hali hayatın ne getireceğini bilemezsin.insanların başına her türlü iş gelebilir.o an parası da olmayabilir.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sys3434 -- 8 Ocak 2014; 15:32:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

hocam tam şarjda ne kadar süre gidiyor...

Yapılan işe göre değişmekle beraber, tek şarj ile 70 adet 10'luk 8.8 kalitedeki rotu kesiyor.

Güzel yanı ise 20 dakikada %100 şarj olması

Bakarsın dolu gelirim, kırıcı delici lazım malum

ömrümde bu kadar sığ bir mesaj görmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Çok zengin ve çok dikkatlisin sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Abim, şu sıralar malesef gelme şansım yok. Ama emin ol o taraflara gelince haberin olacak

Bakarsın dolu gelirim, kırıcı delici lazım malum

Sen yeter ki gel kırılacak delinecek çok beton var Para alamadığım müşterilerin betonlarını deleriz çok kızarsak müşterileri

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.