Şimdi Ara

BU YAPILAN GASP DEĞİLDE NEDİR? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
3.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: N'DexteR

quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

Orijinalden alıntı: N'DexteR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RpLax

quote:

Eger gercekten saglik yonunden acil durum varsa ambulans cagirirsin. Yok illa ben cici arabami istiyorum diyorsan bir deponun 200 liraya doldugu bu donemde 80 liracagi da yaninda bulundurursun bu kadar basit.

Bu ülke de her hastalığa ambulans gitmiyor. Türkiye'de yaşıyorsun bunu bilsen iyi olur..

bilmediğimi nereden çıkardın . baktın ambulans gelmiyor taksiye binersin.

Kardeşim adam cebimde param yok diyor sen taksiden bahsediyorsun. Adam zor dönemde yakalanmış olabilir ve cebinde para var yada yok kimseyi ilgilendirmez.

Ambulans olayına gelince. Yıllarca sağlık sektöründe çalıştım. Hasta ölmeden yada aradan 20 dk geçmeden ambulans gelmiyor kardeşim. Bu kadar basit. Birde merkezi bir yerdeysen durum vahim.

Bu ülkenin her açıdan fersah fersah yol alması gerekiyor ve mümkünse önce insanlıktan.

Şimdi sadece o cümlemi gördün değil mi bu konudaki diğer 2 yorumumu okumadın aferin.
    beni anlayacak birisini arıyorum

Ben haklı yada haksız aramıyorum. Dilkatimi çekti yorumun ve yanlış fikre sahip olduğun bir konuda aydınlatmak istedim. Hayatınız umarım ambulansa kalacak şekilde bir durumda kalmassınız. Çünkü o ambulans vaktinde orada olmayacak.

aksi yorum yazan herkes zaten çok rahat yaşıyor herkes böyle zannediyor. nereden bilyiorsun başıma nelerin geldiğini. hemen cahiliz biz zaten hiç düşmedik tabi. neyse dostum saol yine de .

• şahsen arabamın çekilmesine bende çok bozulurum ama park yasağı olan bir yere park edersem böyle bir durumun başıma geleceğini de bilirim

tamam arabayı çekmesinler de o zaman da kimse umursamıyor , ha sadece ceza kesilsin ama çekilmesin derseniz maalesef öyle bir şey yapamazlar ,çünkü park yasağı olan yerler tehlike arz ettiği için arabanın orada durması olamaz

birde kimin işi acil ,kimin değil bunu bilmek yada aciliyete göre hareket edebilmekte mümkün değil ,çünkü bizim ülkemizde işi acil olmayan birisini bulamazsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acil bir işiniz var, amenna, geçmiş olsun ama aracınızı park edilmesi yasak olan bir yere çekerek sonucuna katlanmayı göze almışsınız demektir.

PSN: fatih_BC
  • Nereye park edecek bu vatandaş yakında arabalar birbirinin üstüne çıkmaya başlayacak hatalı parka bende karşıyım ama daha çok otopark yapılmalı

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

Orijinalden alıntı: ~MidNiqT.

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Devlet senin hatalı parkı bilinçli mi bilinçsiz mi yaptığına bakmaz ki.

Ortada bir hatalı park varsa gerekli olan prosedür neyse o uygulanır.

Sana özel kimse kanun koymuyor.

80 tl isteyende görevli bir kişi adam işini yapıyor.

O da ekmek parası kazanıyor.

Parayı almadan araba çıkmaz dediyse kanun koyucu.

Çıkmaz.

Konu sahibi arkadaşın amacı zaten 80 liraya itiraz etmek değil ki. Bu kadar katı olunmasından şikayetçi. O an olabilir yani hepimiz insanız cebimizde paramız olmayabilir, ne yapalım yani. Belli ki çocuğunu hastaneye yetiştirmek zorunda. Yada başka acil bir işte olabilir. Alsın kaydı tc sini ruhsat kaydını sonradan ödensin.Bu kadar katı olunmasına ne gerek var yani ? Diğer şekilde de tahsil edebilir.

Ayrıca şurada yorumları okudukça insanlığımızın bitmiş bir vaziyette olduğunu bir kez daha anladım. Umarım o kadar katı yorum yapanların başına gelmez. Ne diyeyim ki..

Ben ne diyorum sen ne diyorsun.

Sadece yazmak için yazmayın şu foruma.

Kural yanlış olabilir. Trafiği engellemeye aracın bencede çekilmemesi gerekir.
    Yazarsın cezayı olur biter.

Fakat aracı teslim etmeyende görevlidir. Hesap vermesi gereken amiri vardır.
    O adama yüklenmeyin diyorum umarım şimdi anlaşılmıştır.

Sadece yazmak için yazmış olsam birçok saçma konuda yorumumu bulurdunuz.

Ben oradaki adama suçlu mu dedim? Oradaki görevlide zaten işini yapmak zorunda, eyvallah. Ben sadece yasanın katılığını eleştirdim, düzenlenmesi gerektiğini söyledim. Yani oradaki çalışana birşey dediğim yok.
    Umarım şimdi anlaşılmışımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

Hatalı park yüzünden çekilen araca bişey demem... bazen öyle insan tipleri görüyoruz ki çekilmeyecek yerlere park ediyorlar... ha siz bunlardan birisi eminim degilsiniz çünki anlattıgınıza göre işinizin aciliyeti varmış.

Burada eleştirecegim konu alınan 80 TL. neyin ücretiymiş bu. hadi otopark ücretini anlarım. geri kalan neyin parası veya vergisi !

Çekici ücretidir. 80Tl ödediğinizde kestikleri dekont çekicinin bağlı olduğu vakfın dekontudur. Çekiciler devletin değil, genelde vakıfların oluyor. Vakıfların içini boşaltırlar mı, boşaltmazlar mı onu bilemem. Apayrı bir konudur...

3'üncü yazışım sanırım.
  • Ramazan ayının 2. ve 4. gününde arabam 2 gün ara ile peşpeşe çekildi. 70'er TL yatırdım. Arabayı kurtardım. Bu 70 TL'leri ve sonradan gelen cezayı ödemek zoruma gitmedi. Bir tek şey zoruma gitti. Polisin söylediği söz:

-Bu kadar rahatınıza düşkün olmayın beyefendi. Özel arabanızla gidip gelmeyin işe. Dolmuş kullanın. Havalar güzel. Yürüyüş yapın.

Bunu bana söylüyor. Senenin 11 ayı, haftanın 6 günü sabah akşam işe yürüyerek gidip gelen benim. Sadece ramazanda oruçlu olduğum için, susamamak için arabayla gidip gelmek istedim. Bana bu lafı söyledi. İnanın, küfür gibi geldi bu söylenen söz. Ben de seviyeli bir şekilde açtım ağzımı. Yumdum gözümü.

İkinci çekilenin cezası neredeyse 2 sene oldu. Hala gelmedi. 70 TL'yi aldıktan sonra yırtıp attıklarını düşünüyorum. İnşallah daha da gelmez.

• Arac cekme mantiksiz. Yolu falan kapatmiyorsa ceza kesilmeli sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ugurozer

İnsanlıklarinin Mesajlarını alıntı yapmaya değmeyecek seviyede olanlar için tekrar yazıyorum. Aracı park ettiğim yer trafiği aksatmayan hatta 15cm bitişiğindeki hiç yer kalmamış ışpark bölgesindeki araçlar kadar yol üstünde dahi olmayan ve o ışpark sarı çizgilerinin bittiği bölge.

Beyefendi o yüzden çekmişlerdir büyük ihtimalle. Otoparklar ve paralı park bölgelerinin dibindeki araçlar ilk çekilen araçlar olur. Bunu bilmiyor musunuz?
    Herhangi bir otoparkın karşısına park edin. Otoparkın arası çekicilerle "iyidir". Çekiciler ilk sizin arabayı alıp götürür. Rantın parçası bu abi. Dünyanın her yerinin kuralı. Türkiye'ye has bir şey değil.

Adice bir yaklaşım evet ve muhtemelen sizden daha hatalı park etmiş insanların arabalarından önce sizinkini çekmişlerdir. Olabilir. Şanssızlık olmuş. Piyango size vurmuş. Ancak yaptığınızın haklı olduğu anlamına gelmez.

Trafik cezasına ek olarak, sizden çekici ücreti ve otopark ücreti dışında bir ücret alındıysa hakkınızı arayın. Alınmadıysa prosedür bu şekilde. Bitti gitti. Büyütecek bir şey yok.

İlk sizin arabanızın çekilmesini de normal karşılıyorum dediğim gibi. Paralı park bölgesinin dibinde hatalı parkı kim affeder abi? İspark, özel otopark veya belediye parkları fark etmez. Çekici avantasını almamış ve almayacak olsa bile ilk onu çeker.

Boşverin. Olacağı varmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

quote:

Orijinalden alinti: Ras0

Cebinde 80 lira bulunduruver bi zahmet 80 liran yoksada hatali yere parketme

sen yorum yapma bi daha

+1
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.