Şimdi Ara

Bu santrale uzaksınız internet hızınız yavaş ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
8.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu santrale uzaksın bu yüzden internet hızın 2.5 mbit hız alıyorsunuz oluyor

Etrafımda özel üniversite, hastane, banka şubeleri birçok şey olan bir yerdeyim heryerde 5-6 katlı apartmanlar yani ttneti arıyorum sanki dağın tepesindesiniz anca bu kadar yat kalk dua et modundalar.

Mahalle saha dolabı evimin yanında 20mt var yok, hala santrale uzaksınız diyor Telekom Müdürlüğü mü oluyor bu santral??

Benden aşa evdekiler hiç internete bağlanmıyor galiba o halde sinirleniyorum

4 modemim var resimleri attım Airties den 2 tane, D link, zyxel

Bu hız neden düşük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 20 Nisan 2015; 7:25:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bu Santrale Uzak Olduğunuz İçin İnternet Hızınız 200 Yavaş

Bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdan İnternete bağlanmaya çalıştığınızda "Bu santrale uzaksınız, bu nedenle İnternet hızınız 200 yavaş" mesajını alıyor olabilirsiniz. Bu mesaj, İnternet servis sağlayıcınızın (ISS) sana uzak bir santralden hizmet verdiği anlamına gelir.

Uzak bir santraldan hizmet almanın birkaç nedeni olabilir:

• Yaşadığın bölge, ISS'nin daha yakın bir santraline sahip olmaması nedeniyle uzak bir santrala atanmıştır.
    • ISS, bölgendeki santral kapasitesini artırmak için yeni bir santral kurmak yerine uzak bir santrale hizmet genişletmiştir.
    • ISS, maliyetleri düşürmek için uzak bir santralden hizmet vermeyi tercih etmiştir.

Uzak bir santralden hizmet almanın en büyük dezavantajı, İnternet hızının yavaş olmasıdır. Bunun nedeni, sinyalin sana ulaşmak için daha uzun bir yol kat etmesi gerektiğidir. İnternet hızın 200 yavaşsa, web sayfalarının yüklenmesi, video akışının yapılması ve çevrimiçi oyunlar oynaması zor olabilir.

İnternet hızını iyileştirmek için yapabileceğin birkaç şey var:

• ISS'ne başvur ve bölgende daha yakın bir santral olup olmadığını sor.
    • ISS'ni değiştirmeyi düşün. Farklı ISS'ler farklı santrallere sahiptir ve bölgende daha yakın bir santralı olan bir ISS bulabilirsin.
    • Bir Wi-Fi uzatıcı kullan. Bu cihaz, Wi-Fi sinyalini evinin veya ofisinin daha geniş bir alanına genişleterek İnternet hızını artırabilir.

İnternet hızın hala yavaşsa, ISS'ne başvurman ve sorunun çözülmesini istemen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • apartman girişinden dairene gelen kabloları kontrol et... mümkünse tek bir kablo çek modeme kadar.
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    zaten öyle modeme giren kabloyu camdan aşa atıp bina girişindeki kutuya bağlamıştım zamanında

ben bu santral uzaklığını anlamadım gitti..

çevremde tonlarca apartman var kapı kapı dolaşıp abi hızınız ne mi diyip sorayım mı anlamadım bu zamanda kim 2.5 mbit hız kullanıp ben memnunum der bu kadar yerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

zaten öyle modeme giren kabloyu camdan aşa atıp bina girişindeki kutuya bağlamıştım zamanında

çevremde tonlarca apartman var kapı kapı dolaşıp abi hızınız ne mi diyip sorayım mı anlamadım bu zamanda kim 2.5 mbit hız kullanıp ben memnunum der bu kadar yerde

Saha dolabi dediginiz yeni tip buyuk beyaz olanlar mi yoksa eski kucuk gri olanlar mi.

• Hat değerler ile 4Mbps hız normal. Çevrenizdeki banka ve diğer kurumlar adsl bağlantı kullanmıyorlar. Konuya bakış açınız yanlış.
    Yanınızda internet kullanan varsa onun bağlantısına bakın. Muhtemelen aynı değerleri göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

Saha dolabi dediginiz yeni tip buyuk beyaz olanlar mi yoksa eski kucuk gri olanlar mi.

beyaz büyük dolap

şu resimdekinden

santrale uzaksınız da uzaksınız papağan gibi ttnet müş hiz aynı şeyi söylüyor herkes telekom müdürlüğünün çevresinden mi ev alacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Hat değerler ile 4Mbps hız normal. Çevrenizdeki banka ve diğer kurumlar adsl bağlantı kullanmıyorlar. Konuya bakış açınız yanlış.
    Yanınızda internet kullanan varsa onun bağlantısına bakın. Muhtemelen aynı değerleri göreceksiniz.

bakış açım şundan ibaret burası dağ değil..

evlerin fiyatları 350 binden başlıyor yani gelişmemiş bir yer değil..

her türlü ulaşım var metro çalışması vs bitti.. yani köy vs değil

türk telekom müdürlüğüne evim 6.5 km yürüyerek gidiyorum nasıl olurda bana uzaksınız der daha ne kadar yakın olacağım 100 mt yanınamı taşınayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 20 Nisan 2015; 11:04:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ADSL kotalarına ne oluyor?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yurume mesafesi ile dusunmeyin. Kim bilir kablo nereden gidiyor ancak o beyaz kutudan varsa ve size yakinsa o degerler olmamasi lazim. Cunku santral o. Ya o kutu aktif degil ya da siz o kutuya bagli degilsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

Yurume mesafesi ile dusunmeyin. Kim bilir kablo nereden gidiyor ancak o beyaz kutudan varsa ve size yakinsa o degerler olmamasi lazim. Cunku santral o. Ya o kutu aktif degil ya da siz o kutuya bagli degilsiniz.

büyük ihtimal kutuya bağlı değilim..

kutu eski idi yaklaşık 2 sene önce bu resimdeki gibi değiştirildi..

bu port değiştirme olayı yoksa bumu oluyor..

kutuda boş yer yok derlerse vs nasıl bir yol izleyebilirim
  • Bilmediğin konularda hala uzman gibi yorumlar yapıyorsun.
    Türk telekoma 6.5 km olman zaten berbat bir durum. Ben net 1km uzaktayım ve 16Mbps alabiliyorum.
    Teknik olarak nasıl internet alamayacağını açıklayayım. Santral ile abone arasındaki bağlantı 6km'yi geçtiğinde sadece internet değil telefon hattı da çalışmaz.
    4-5km'de alabileceğin hız en fazla 512kbps yada hat çok iyise 1Mbps'tir.

Muhtemelen ara bir santral üzerinden bağlısın. Fotoğrafını koyduğun dolap bulunduğun sokağa değil başka yerlere hizmet veriyor olabilir.
    Daha çalışmaya başlamamış olabilir. Bağlantıları yapılmış olsa bile sisteme kaydı yapılmadıysa müşteri hizmetleri bunu görmeyebilir.

Dolap çalışıyordur. Mevcut aboneleri aktarmışlardır, sıra sana gelene kadar boş port kalmamış olabilir.

Ayrıca evin 350.000 TL olması da hiç bir anlam ifade etmiyor.
    Forum üzerinde açılmış yüzlerce konu var. Yeni taşındığımız yerde telefon bile bağlatamıyoruz, 6 aydır - 1 senedir bekliyoruz diye.
    İnternet hayatınızda bu kadar önemliyse evinizi satın almadan önce bölgede hangi bağlantıyı kullanabileceğinizi araştırmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 20 Nisan 2015; 11:17:14 >

• Turkforce T kullanıcısına yanıt
    o kadar bilgili isen şunada bi zahmet cevap ver mantıklı bir cevap

ttnet sayfasında haritada evimi işartliyorum ve şu çıkıyor. Hiper hızlı internet alabilirsiniz diyor bu ne demek hiper hız nedir kaçtır..
    Santral uzaksa hiper hız ne alaka

• Sana olası sebepleri yazdım zaten. Türk Telekom müdürlüğü madem yürüme mesafesinde gidip onlardan detaylı bilgi alabilirsin.
    Port olmayabilir. Saha dolabı o bölgeye hizmet veriyor olsa bile boş port yoksa hizmet alamazsın.
    TTNet veya Telekomun Fiber nerede sayfasında boş port olup olmadığını değil sadece o bölgede saha dolabı varsa onun bilgisini verir.

Boş port olsa bile müşteri hizmetleri hattınızı ana santrale bağlı gördüğünden ve hat değerlerine göre yorum yaptıklarından dolayı yardımcı olamaz.
    Müdürlükte bu konuda ısrarcı olursanız eğer boş port varsa hattınız santralden yeni saha dolabına aktarılır ve vdsl almaya başlarsınız.
    Bunu yaptırabilmekte bazen zor olabiliyor.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    hafta sonu izinliyim sadece buda beni kısıtlıyor..

ttneti arayıp ben müşteriniz olmak istiyorum diyorum adres istiyor söylüyorum size 16mbit rahat verilir diyip sallıyorlar..

dediğiniz gibi bir şekilde birşey var

genişbant dolabına 8 mbit verilme şansı varmı ana santralden ordan dolaba 8 geliyor dolapta dağıtıyor bana 2 kalıyor buda seçenek tşk cevaplar için
  • 6.5km dediğin yer muhtemelen telekom santralinden yer altından 3-4km arası birşeydir ki bu da sorunu ortaya koymuş olur.
    Yeni tip saha dolabına bağlı olsa bile telefon kısmına bağlıdır. Yani sana bir artısı olmaz.
    Hafta içi izin alıp gidebiliyorsan telekoma gidip derdini anlat dediğim gibi zor ihtimal ama belki hattını aktarırlarsa vdsl alabilirsin.
  • Konuyu takipteyim. Sonuç ne olacak acaba?

Eğer 16 lk hizmet ücreti veriyorsanız bence 16 lık hizmet alınmalı. Artık hattı desteklemiyor bilmem ne oluyor gibi sebepler beni ilgilendirmemeli. Sen apartman girişine kadar 16 yı getir gerisine karışma.

Yok eğer 16 lık hizmet veremiyorsan yani Ayıplı hizmet sunuyorsan buna göre artık ücret indirimi vs de olmalı..

Tüketici yasalarında böyle bir madde yoksa bile eklenmeli. Arkadaş 4Mbit hizmet veriyorlarsa 16 lık hizmet alan vatandaş ile aynı ücreti ödememeli.

Normal internet hızı verme koşulları oluşamıyorsa bari düşük internet hız tarifeleri de eklensin en azından bir miktar ücret düşümü de olur... Rlbette Normal (16Mbit) yada yüksek hız almak (24Mbit ve yukarısı) daha iyi olur
  • Ankara'da telekom binası bize 20 hatta 30 km ötede :D Ama yeni saha dolabı sokağın hemen başında...
    Geçen yaz adsl üzerinden hizmet alırken hat zayıflamam 10-20 arasında geziyordu.Binada yeni kablolarda yeni ve sağlam ! hazır duvarları boyayacağım madem dedim ''cat6 kablo çekiyim sıfırdan''
    yaptım planımı aldım çekici elime duvarı kıra kıra kanallar açmaya başladım :D Priz yerlerine kadar yeni açtım tesisat altı boruyuda döşedim alçıyla kapattım güzelce boyadım duvarı cat6 yı binanın girişinden 5.kata kadar çektim yine tesisat içinden hat zayıflaması 0 oldu :D Bu sene vdsl2 ye geçtim yine aynı zayıflama 0 hız tam 24 Mbps ... evde salon ve diğer odalar yatak odasında prizler eklemesiz,bantlamasız ethernet çıkışlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 20 Nisan 2015; 14:39:47 >

• Ben sizden daha kısa mesafedeyim santrale 1.2 km uzaklıktayım ama 14 Mbps zor alabiliyorum. Bunun neden olduğunu sormama bile gerek yok, aşağıda ki sokaktan yeraltından geçen kablo ekli doğal olarak veri kaybı oluyor. Eğer yakınınızda o dolap varsa ve hiç vaktiniz yoksa Türk Telekom'a ve BTK'ya internetten şikayet yazın detaylı bilgi vereceklerdir.

Ne yazık ki insanlar hala 16 Mbps ücreti ödeyip 2 Mbps gibi hız alıyorlar, onların zaten umrunda değil biz o hızı garanti etmiyoruz deyip 16 Mbps'e kadar dedik deyip çıkıyorlar ama Tüketici Hakları'na hatta gerekirse AYM'ye bile taşınmalı bu konu. Birde zorla telefon ücreti var 15 TL, yalın da olsa telefonlu da olsa bu ücret ödeniyor.
  • Forum yeni bir kavram Kazandı.
    " bizim ev 350.000lira. Dolayısı ile internetimin 4mbit olmaması Lazım"

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Forum yeni bir kavram Kazandı.
    " bizim ev 350.000lira. Dolayısı ile internetimin 4mbit olmaması Lazım"

bide okusan iyice

nerede yazıyor bizim ev 350.000 lira diye

• Arkadaş 350bin, metro vs. derken "altyapının olmadığı bir yerde değilim, normal bir muhitte yaşıyorum" demek istemiş :) Teknik konularda da herkesi ortalamanın üzerinde bilgili olarak varsaymamak lazım.

Kardeş senin yapacağın şey şu; Türk Telekom Müdürlüğüne gidip (ttnet ofisleri aracılığıyla değil) sana VDSL verebiliyorlar mı sormak. Zaten şu an hiçbir fiziki değişiklik yapmadan vdsl verseler, gayet makul hızlara ulaşırsın. Büyük ihtimalle genişbant erişim kabininden evin içine kadar gelen bakır kablolarda bir yerde sıkıntı var. Ya korozyon var, ya kısa devre var ya da kablo kalitesiz. Telekom'dan gelen kabloya modemi direk bağlayıp (modemi o kablonun yanına götürüp) deneme şansın varsa uğraş derim... En azından böylece sorunu tespit edersin. Henüz vdsl veremiyorlarsa bile kendine ait kabloları yenilersin ya da Telekom'a ait kabloların kontrol edilmesini sağlarsın.

Biraz uğraştırıcı bir iş. Maalesef kendin kovalamalısın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.