Şimdi Ara

Bu paranın kaynağı nerden geliyor ??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
6
Favori
5.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence bir yandan çalışan diğer yandan da kira yada dükkan gelirleriyle yaşayan insanlar bu arabaları rahatlıkla alabiliyor.

Bilirsiniz her binanın en alt katına mümkünse dükkan yapılır ve kiraya verilir. Bu sokaklarda gördüğünüz bir takım arabalar da bu sayede alınıyor, yoksa taksit'e gir, 24-36 ay 1000 küsür lira öde öde

bitmiyor valla. İstanbulda cadde üstünde yada ara sokaklarda bir sürü dükkan var böyle. Yeni teknik üretmeden para kazanmak.

Tabi karı koca çalışan da var, bu insanlarda da araba olması normal.. Onlar da ev ve araba kredilerine giriyorlar. Burada bir parantez çekmek lazım, istanbulda krediyle ev almak yeminle ölümden beter.
  • Bu ay sadece vergi 1.000 kesilmiş bordromda.İşçiyi kaptın iyi de sadece işçinin sırtından vergi almak ve sene sonunda aldığın vergiyi alt kırımlara ayırırken maaşlılardan %35 gelir elde ettim demek ne demektir.Demek ki çalışan olmasa işin mafiş.Şirket kabül etse gerçekten asgari ücretten gösterteceğim kendimi.Sgk ,damga vergisini zaten saymıyorum.Ayıptır yahu.
  • paran varsa range rover paran yoksa game over.. bu ülkenin şartlarında böyle kardeş..

hiç bir zaman emeğinin karşılığını alamazsın.. çalışırsın didinirsin bi bakmışsın ne elinde bir şey var ne avucunda..
  • Mesele birazda seçimler ile alakalı, kimisine göre arabaan önce ev almalı ev alamıyosa arsa alıp beklemeli. Benim için durum tam olarak böyle değil aynı iş yerimde maaşı benim yarım olan arkadaşımın 2 dairesi var ve 10bin tl lik araca biniyor bu adam göze batmıyor ki satmadan önce ben 55 binlik araca biniyordum insanlar bana zengin gözüyle bakıyordu esasında işin aslı öyle değil.
  • gösterişe düşkün bi millet olduğumuz için yemeden içmeden kısıp araba telefon vs... benzeri mallara harcama yapmayı seviyoruz.yeter ki sokakta insanlar dönüp arabana baksın ve telefonunu masanın üstüne koyduğunda insanların gözü kaysın o zaman verilen para karşılığını almıştır.
  • Asgari ücretli olarak görünen çalışanların en az %70-80'i sadece görünürde asgari ücretli. Şirketi daha az sgk primi ödemek için bu şekilde yapıyor gerisini elden veriyor. Yada gerçekten asgari ücretli olanlarda prim ikramiye gibi şeylerle daha fazla kazanıyor. İkinci iş yapıyor da olabilir. Gerçekten vasıfsız yada iş hayatına yeni başlayanlar asgari alıyor bence. Diğerleri farklı şekillerle daha fazla alıyor buna eminim. Bütün foruma sorsanız asgari ücretle çalışan sayısı çok azdır.

Pekcok insan sskli bir ise girip calismak uzerine yillarca calistiriliyor. Kitapta yazanlari hafizasina almasi ve uygulamasi isteniyor. Universite bitir gir bir ise calis diye sartlandiriliyor. Bu insandaki girisimciligi yaraticiligi olduruyor ve para kazanmayi bir ise girip calismak olan milyonlarca insan yaratiyor.

Babadan kalma evler mevzusuna gelince, goruyorum ki bazi insanlarin babasinin 2 3 evi vs si var. Iyi de kenarda 2 3 ev var iken onlarin gelirleri var iken siz bu 3 evi 6 yapamiyorsaniz yani babanizin aldigi kadar evi alamiyorsaniz sizde bir sorun vardir. Donup kendinizi analiz etmelisiniz. Ya babaniz kadar calismiyorsunuzdur ya da babaniz kadar zeki degilsinizdir. Eskiden ev almak da zordu ustelik simdi daha kolay. Biraz biriktirin pesinat yapin kiraciyi koyun kendi kendine odesin.

Simdi aciklama kismina geleyim.
    2 cesit gelir modeli vardir. Aktif gelir modeli yani sizin basinda durup ciddi mesai ve emek harcayarak kazandiginiz para modeli vardir. Bir de pasif gelir modeli vardir. Bu da cok fazla mesai harcamadan , aldiginiz evin kirasi olur veya yonettiginiz bir isletmenin geliri olur bunlar da pasif gelir modelidir.

adam smith 100 kusur yil once wealth of nations kitabinda ki herkese tavsiye ederim
    refah= gelir - harcamalar
    Formulu ile kisinin refahini hesaplamistir.
    yani goruluyor ki once duze cikmak ve refahi 0 dan buyuk bir sayi haline getirecek reformlari kendinize uygulamaniz lazim. Kredi karti vs kazandiginizdan fazla harcamamalisiniz. Harciyorsaniz bilinki kendi haketmediginiz veya kendinize ait olmayan bir hayati yasiyorsunuz demektir.

sonra adam smithin formulunu biraz degistirdim ve su sekilde uygulamaya koydum.

0= gelir - harcamalar- yatirim(pasif gelir modeline)

Bu denklemde goruldugu uzere refahinizdan kalan para ile yatirim yapilabildigidir. 1 sene sonunda elinizde kalan 3 5 bin tl ile ev araba is vs kuramayacaginizi ben de biliyorum. Ama bu para ile dolar euro altin tahvil bono vs degerlendirebilirsiniz. Artisa gecen birkac hisse satin alabilirsiniz.

Dananin kuyrugu sonraki sene kopuyor.

0= gelir+yatirim gelirleri - harcamalar - daha buyuk yatirim.

Ertesi sene
    0= Gelir + daha cok yatirim geliri - harcamalar - daha cok yatirim.

iste bu denklem sonunda 5 sene sonunda istediginiz herseyi alabilir yapabilir konuma geliyorsunuz. Onemli olan , aktif gelir modeli ile kazandiginiz bir kisim parayi pasif gelir modeline surekli donusturmek sureti ile emek harcamadan kazandiginiz bir para ortaya cikiyor.

Bir sure sonra gercekten tahmin edemeyeceginiz gelir seviyelerine ulasmak mumkun. Ben bunun en canli ornegi olarak kendimi verebilirim :)

Edit: burada pasif gelir modelinde bahsettigim sey yanlis anlasilmasin birikim degildir. Burada yapilan yatirimdir. Yani size para getirecek bir ortaklik, isletme, komisyon kari getirecek bir yapidir. Burada para biriktirme yontemi degil gelir elde etme yonteminden bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 16 Eylül 2014; 14:04:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xerker

Hocam ağzınıza sağlık bir konu ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi sakıncası yoksa mesleğinizi öğrenebilir miyim çok merak ettim de

Eğitimin harman olduğu yerden, TED Ankara Kolejinden geliyorum. Bir çeşit mason locası gibi, mezun olursun, TED bitmez. Birisi TED'li ise onu bir kayırırsın şöyle. İnceden gıcık olmuyor değilim bu bağlılığa; ama bende de var Allah kahretsin. Evlenirken beyaz eşyaları TED'li bir arkadaştan aldım mesela. TED'in mevcut yönetiminden de tiksinmekle beraber (öyle ki kuruma veya eski okuluma hiçbir aidiyet bırakmadılar bende), orada kurduğum ve yıllarca görüşmesen de görüştüğünde kaldığın yerden devam eden arkadaşlıklar ve okulun bana kattığı nosyonu unutmayacağım. Gerekirse boğazımdan keseceğim, yönetime illet de olsam, ben de veledi TED'de okutacağım.

Ardından kapitalizmin eğitimdeki iz düşümüne, Bilkent Üniversitesine, kapitalizmin kalbi işletme bölümüne girdim.

Eşek bağlasan 4 yılda mezun olur işletmeden, ben 5 yılda mezun oldum. Üni.ye girdiğimde 16 yaşındaydım. Baktım ortam güzel, dedim ben burada 5 yıl kalırım... 21 yaşında mezun oldum.

Ardından devletin üniversitelere müdehale etme arzusunun tepe noktasında pek muhterem YÖK kurucusu hocamız, hocabeyimiz, Doğramacızade İhsan Doğramacı hoca efendimizin kurduğu bir başka güzide üniversite olan Hacettepe üniversitesinde finans üzerine yüksek lisans yaptım. Üstelik Hacettepe'nin iflas ettirildiği, Üniversite'ye devletten badem bir kayyum atandığı ve hacettepe'de yönetimin komple devlete geçtiği bir dönemde yaptım. Hökümet belediye nosyonlu bir hökümet olduğu için, hökümet güdümündeki kayyum da, üniversiteyi belediye işletir gibi işletiyordu. Kaldırım falan yapıyordu bildiğin. Ulan iflas etmiş kurumda parayı neden kaldırıma harcarsın ki? İşte efenim, belediyeciliğin de dünya görüşü bu kadar.

Şimdi aile şirketinde sosyal demokrat fabrikatörlük yapıyorum. İnanır mısın, işçilerin fazla mesaisini kuruşu kuruşuna ödüyorum falan. Şerefli üretici olmak çok zor şerefsizim. İşin finans, muhasebe ve parasal kısmına bakıyorum. Saf kapitalizmin dünyadaki zararlarını göre göre, kapitalizmin kalbinde çalışıyorum efenim. Tezatlarla dolu olmak, insanın zihnini ister istemez geliştiriyor. Şerefi ve doğruculuğu yeterince bir kenara bırakır isem, başbakan bile olurum ben bakalım...

• alınıyor be dostum yeter ki çok abartıya kaçma.. 1750 lira maaş alıyorum(aileyle yaşıyorum) baktım sağa sola çok para gidiyor böyle para harcayacağıma 11 bin lira kredi çektim 2de bende vardı 13bine bi araba aldım. aylık 550-550 ödüyorum. şimdi en azından kredim var diyorum. araba borcu bitince de satıp daha üst modelini almayı düşünüyorum. allah göstermesin zor bir durumda kalırsam da veya evlilik vs durumunda satarım elimde para olur diye düşündüm. bence o kadar da zor birşey değil araba almak. önemli olan onu yürütmek. malum benzin vergiler bakım vs..

Daha sonra sizinle tanışmak isterim,çünkü benzer tezatlıklar içinde hem yetişmiş,hem de fikirsel bazda tezatlıkları barındıran biriyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

XFX RX6800XT Speedster Merc 319 | PNY 16X2 32 GB 3200 MHz XLR8 | WD 1TB | | Seagate IronWolf 6 TB | Sabrent Rocket 1 TB | Samsung 980 NVME 1 TB

Sistem Tercihlerimdeki Her Ürün Hakkında Soru Sorabilirsiniz
  • Memleket iyice değişik bir hal aldı, zengin daha zengin fakir daha da fakir oldu.

Orijinalden alıntı: 19]GaLaTaSaRaY[05

Bende Izmir'de yeni cla, cls ve c180 bollugunu gorunce ayni soruyu soruyorum kendime.

Konakda, Değilmi Hocam?

XFX RX6800XT Speedster Merc 319 | PNY 16X2 32 GB 3200 MHz XLR8 | WD 1TB | | Seagate IronWolf 6 TB | Sabrent Rocket 1 TB | Samsung 980 NVME 1 TB

Sistem Tercihlerimdeki Her Ürün Hakkında Soru Sorabilirsiniz
  • Valla helal olsun ne kadar güzel durumu özetleyen açıklayıcı yorumlar gelmiş güzide insanlar varmış gerçekten burda

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Çok basit, çalışıp kazanıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 16 Eylül 2014; 13:34:15 >

Orijinalden alıntı: calculus07

arkadaş bekarım ailemle yaşıyorum Allah'a şükür iyide gelirim var araba almaya niyetlendim bi fiyatlara bakayım dedim zaten sıfır arabalar uçmuş en ucuzu 35 bin tl 15-20 bin tl lik bi araba almaya bile gözüm kesmiyor acaba altından kalkabilirmiyim diye ama sokağa bi çıkıyorum herkeste 40-50 bin tl lik araba en kötüsü 30 bin tl bu paranın kaynağı nerden geliyor arkadaş herkesmi zengin adam asgari ücret alıyo 30 bin tl lik arabaya biniyo ben çözemedim bu işi

Kendi içinde bu kadar çelişkiye düşenide ilk kez görüyorum.İyi gelirden kastın ne.Zira tr şartlarına göre iyi gelirim var diyorsan yüz binlik araç bile sana koymaz.Zaten bekarsın ve ailenle yaşıyorsun.Ama sen 15 binlik arabanın bile altından kalkabilir miyim diye soruyorsun.Asgari ücretle çalışıyor dediğin adam mutlaka başka bir ek gelir daha yapıyordur.30 krş az ödemek için 1 km yol yürüyen adamlar var.Benim anlamadığım bu kıskançlık niye.Adam kredi çekip alsa bile borçlarını ödeyebiliyorsa kimene.Ödeyemese bile kimene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 16 Eylül 2014; 14:06:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

quote:

Orijinalden alıntı: sile

Memleket son model cipten bmwden mersodan geçilmiyor ne hikmet içindede kapalılar sakallilar var Allah sonumuzu hayır etsin birileri bizi opup duruyor ben 20 senede aldım arabamı

güzel kafa

yok yok fikirlerimden vaz geçtim onlara miras kalmıştır,sayısal lotodan,toto dan yılbaşı ikramiyesinden yada gömü bulup ondan almıştır ben yanlış kafadayım
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.