Şimdi Ara

Bu mevsimde İstanbul'dan Malatya'ya gitmek akıllıca mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumartesi sabahı arabayla yola çıkmayı düşünüyorum. Araçta kış lastiği yok. Zincir almayı düşünüyorum. Çok mu saçma bir işe kalkışıyorum? Daha önce kısa mesafeli şehirlere gittim. Bu kadar uzun yola ilk kez çıkacağım.

• Bence evet.Gerçek bir uzun yol deneyimi yok,kış lastiği yok...Yol durumunu bilmiyorsunuz.

Araç bir zaruret değilse hiç kalkışmayın.
  • Akillica olup olmadigi ne icin gittiginize bagli. Eger ayda altin olsaydi uzaya ilk turkler cikardi atasozunden yola cikarak eger degecekse aya bile bu mevsimde gidilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malatyaya şu an bile 100 liraya uçak bulabiliyorken kelimenin tam anlamıyla akıl felci olur.
    İlla arabayla gitmen gerekiyorsa kesinlikle kış lastiği al.
  • Şehirlerarası için uçak veya otobüs,
    Şehiriçi için taksi veya araç kiralama...
  • şahsen ben gidecek olsam yolda eğer kar vs yoksa zevk için giderdim.ayrıca arabamın iyi olması ve yakıtı düşünmemem gerek.ama bunlar harici o yolda çekilmez bin uçağa git usta çok karmaşık duygular içindeyim.
  • Istanbul-ankara-kayseri uzeri gideceksiniz. Bolu daginda ve kayseriden sonra sorun yasarsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Istanbul-ankara-kayseri uzeri gideceksiniz. Bolu daginda ve kayseriden sonra sorun yasarsiniz.

Zorlu etaplar;
    1-Boludağı etabı
    2-Kayseri uzun yayla mazıkıran etabı virajsız yoldur ama rakım nedeni ile buzlanma çok
    3-Mazıkırandan sonra panarbaşı-gürün-daranede-akçadağ etabı çok virajlıdır.
  • Bolu dagi gecisini gece yapmayin (yola erken cikip vs).
  • http://www.dmi.gov.tr/tahmin/karayollari-tahmin-sistemi.aspx#sfU

Bu sitede gideceğiniz yeri ve gerekli bilgileri girerseniz tahmini yol ve hava durumu bilgilerini alabilirsiniz. Misal şimdi değerleri girince Kırşehirden sonra hava -5'e kadar düşüyor ve Gerede tarafında kar yağışı bekleniyor.
  • Malatya'ya uçakla gidin. Havaalanından araç kiralayın. Mantıklı seçenek budur bence.

• Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Zincir alacam birazdan. Ama ufak çocuk var. onu üşütmemek adına uçak tercih edemiyorum. birazdan rot balansını yaptıracam arabanın. Bakalım Allah kerim.
  • Kazasiz surusler ancak acikcasi son tercih husisi arac olmali. Ne o kadar yol cekilir ne bu hava sartlarinda guven verir. Sizin zinciriniz olsa baskasinin olmaz.

Ucak ve arac kiralama en mantiklisi

• Hocam bana kalırsa bu mevsimde yola çıkmayın. Geçen şehirler arasında buzlu yola yazlık lastiklerle girmek zorunda kaldım, o yolu nasıl gittim ben bilirim... 25 km saat ortalama ile gidiyordum, frene de basamıyorum filan.

Uçak hem daha kısa sürer hem de arabadan daha az masraflıdır.
  • Mecburi değilse gelmeyin.(Tabi Aracınızla demek istiyorum) Gelecekseniz muhakkak kış lastiği takın. Kayseri'den sonra da çok don oluyor dikkatli gelin. Allah kaza bela vermesin.
  • Illa gelecekseniz yolu uzatin adana- maras- adiyaman- malatya seklinde gelin rakim dusuk buralarda kayseri uzeri gelirseniz ecelle dans edersiniz pinarbasi ve sariz tehlikeli olur zira ziyarettepe 1900 ve mazikiran 1800 rakima cikacaksiniz.

• Arkadaş bu nasıl bir zihniyettir. Meteoroloji uyarıyor Haftasonu özellikle yurdun iç ve doğu kesimleri donacak diyor ve insanımız hala uzun yola kar lastiksiz cesaret edebiliyor.

Üstelik çocukla.. Araç ne bilmiyorum ama 13-14 jant varsa 4 kış lastiği 2 depo benzin parasına.. Yazık günah, bu kadar mı ucuz insan hayatı..
  • haftasonu kar yağişlari var hocam dikkat edin

• offff. bi de küçük çocuk var. Risk nedir?

Risk konu başlığıdır.
  • Pınarbaşı gürun arasında ziyaret 1900m ve mazikiran 1800m bu iki geçitten gündüz geçmek icin kendinizi ayarlayın. Ayrıca darendeyi geçtikten sonra Karahan geçidi var 1800m buralarda önce sagda daha sonra solda uçurumlar var ve virajı bol bir yol çok dikkatli olun. Deponuzu sık sık doldurun aracta kesinlikle kuru gıda ve battaniye bulundurun. 2009 da Kasım ortasında oyle bir kar yağışına yakalandimki bahsettigim yollarda kıs lastiksiz bir sekilde kurtulduktan sonra kıs lastiksiz istanbulda bile dolaşmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutsirvan -- 4 Ocak 2013; 1:10:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.