Şimdi Ara

Antalya'ya Mersin üstümü yoksa Konya'dan mı gidilmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
39.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gece 12 den sonra yola çıkacağım Antalya'ya gideceğim Mersin üzeri yol sert viraj ve gece olmasından zorlu . Konya yolu daha rahat ama kış şartları düşünürsek araçta kar lastiği yok ama zincir aldım sizce hangi yolu tercih etmeliyim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antalya'ya Mersin Üzerinden mi Konya Üzerinden mi Gidilmeli?

Antalya'ya Mersin üzerinden mi yoksa Konya üzerinden mi gideceğine karar vermek, çeşitli faktörlere bağlıdır. İşte her iki güzergahın da artılarını ve eksilerini karşılaştıran bir kılavuz:

Mersin Üzerinden Güzergah (Adana-Antalya Yolu Konya Üzeri):

• Mesafe: Yaklaşık 530 km
    • Zaman: Yaklaşık 6 saat
    • Artılar:
      • Daha kısa mesafe ve daha kısa sürüş süresi
      • Güney sahil şeridi boyunca güzel manzaralar sunar
      • Mersin'den Antalya'ya otobüs ve tren seçenekleri mevcuttur
    • Eksiler:
      • Daha fazla trafik ve yoğunluk görülebilir
      • Bazı bölümlerde yol kalitesi düşük olabilir

Konya Üzerinden Güzergah (Antalya Mersin Konya Üzeri Yol Haritası):

• Mesafe: Yaklaşık 670 km
    • Zaman: Yaklaşık 8 saat
    • Artılar:
      • Daha sakin ve daha az yoğun bir yol
      • Konya'da dinlenme ve atıştırma fırsatları mevcuttur
      • Adana'dan Konya'ya uçakla seyahat edilebilir
    • Eksiler:
      • Daha uzun mesafe ve daha uzun sürüş süresi
      • Daha az sahil manzarası sunar

Mesafe ve Yol Kalitesi:

Mersin üzerinden güzergah daha kısadır ancak daha yoğun trafik ve daha düşük yol kalitesiyle karşılaşabilirsin. Konya üzerinden güzergah daha uzundur ancak daha sakin ve daha iyi yol kalitesine sahiptir.

Sürüş Süresi:

Trafik yoğunluğuna bağlı olarak Mersin üzerinden güzergah genellikle daha kısa bir sürüş süresi sunar. Konya üzerinden güzergah daha uzun sürer ancak dinlenme molaları için daha fazla fırsat sağlar.

Ulaşım Seçenekleri:

Mersin'den Antalya'ya otobüs ve tren hizmetleri mevcuttur. Konya'ya uçakla gidilebilir ve oradan Antalya'ya otobüs veya araba ile devam edilebilir.

Kişisel Tercihler:

En iyi güzergah, kişisel tercihlerine ve seyahat ihtiyaçlarına bağlıdır. Daha kısa bir sürüş süresi ve sahil manzaraları tercih ediyorsan Mersin üzerinden güzergahı seçebilirsin. Daha sakin bir yol ve mola fırsatları daha önemliyse Konya üzerinden güzergahı tercih edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu arada ben Gaziantep'ten çıkıcam yola Adana sonrasında seçeneklere göre
  • ben olsam bu mevsimde gece gece konya üzeri gitmem. yazın olsa konya üzeri daha iyi tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

ben olsam bu mevsimde gece gece konya üzeri gitmem. yazın olsa konya üzeri daha iyi tabi.

Mersin üzerindeki yolda sıkıyor bir müddet sonra ama ordan giderim büyük ihtimal .
  • http://www.dmi.gov.tr/tahmin/karayollari-tahmin-sistemi.aspx

bu haritadan güzergahtaki hava durumuna bakabilirsin
  • quote:

ben olsam bu mevsimde gece gece konya üzeri gitmem. yazın olsa konya üzeri daha iyi tabi.
    kesinlikle mersin üzerinden gidin.konyadan akseki üzeri inecekseniz o akseki yolu kışın gidilmez, yok konya-ısparta ve ıspartadan dereboğazından antalya diyorsanız o yol aksekiye göre daha güvenlidir ama konya ısprata arası yine buzlanma ve kardan dolayı tehlikeli.

en güzeli siz mersin yolunu tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

quote:

Mersin üzerindeki yolda sıkıyor bir müddet sonra ama ordan giderim büyük ihtimal .

nerden yola çıkacaksınız bilmiyorum ama zaten sıkıntılı yol taşucudan gazipaşaya kadar. toplam uzunluk adana-antalya 550 km . adana-konya-antalya-650 km
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

kesinlikle mersin üzerinden gidin.konyadan akseki üzeri inecekseniz o akseki yolu kışın gidilmez, yok konya-ısparta ve ıspartadan dereboğazından antalya diyorsanız o yol aksekiye göre daha güvenlidir ama konya ısprata arası yine buzlanma ve kardan dolayı tehlikeli.

en güzeli siz mersin yolunu tercih edin.

Mersin üzeri gideceğim zaten Mersin' yolununda neredeyse Silifkeye kadar otoban sonrasıda genişlemiş ama kar derdi Konya ya göre olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

nerden yola çıkacaksınız bilmiyorum ama zaten sıkıntılı yol taşucudan gazipaşaya kadar. toplam uzunluk adana-antalya 550 km . adana-konya-antalya-650 km

Gaziantep'ten çıkacağım saat 2 -2.15 civarlarında Adana'dan geçerim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

gaziantep tarafı bile tehlikeli iken konya üzeri gitmek istemek intihar olur. zaten mersin çeşmeliden çıkacaksınız. mersin çıkışından çemeliye kadar devam eden otoban birz ıssızdır dikkatli olun. daah sonra silifkeye kadar zaten yol bölünmüş yol oralarda jandarma sizi o saatte muhtemelen durdurur. silifke ile gazipaşa arası kötüdür gerisi güzeldir duble yoldur. birde taşucundan sonra anamur,aydıncık gibi ilçeler dışında yolda benzin istasyonu yoktur bundua dikkate alın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam konya uzeri en tehlikesiz ve en rahat yol bana gore. Mersin tarafi asiri virajli hic sevmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    yerinizde olmak isterdim.en büyük zevklerimden birisi uzun yol yolculuğu.tabiki kendim sürmem şartıyla..gerek 15 tatile gerekse yaz tatillerinde memlekete gideceğimde inanın gözüme uyku girmez araç kullanacağım diye.araç sürmenin bende çok ayrı yeri var.

özellikle gece yolculuğuna bayılırım.açacaksın radyoyu hoş müzikler eşliğinde yanında meyven çerezin ve kola....ohhh valla.hemen yola çıkasım geldi..

neyse size iyi yolculuklar.kazasız belasız gidin...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

gaziantep tarafı bile tehlikeli iken konya üzeri gitmek istemek intihar olur. zaten mersin çeşmeliden çıkacaksınız. mersin çıkışından çemeliye kadar devam eden otoban birz ıssızdır dikkatli olun. daah sonra silifkeye kadar zaten yol bölünmüş yol oralarda jandarma sizi o saatte muhtemelen durdurur. silifke ile gazipaşa arası kötüdür gerisi güzeldir duble yoldur. birde taşucundan sonra anamur,aydıncık gibi ilçeler dışında yolda benzin istasyonu yoktur bundua dikkate alın

Saolun depoyu fulledim akşam üzeri. Bahçe taraflarında sıkıntı olabilir Nurdağı gibi . Jandarma gece durdurabilir evet araç 06 plaka ama zaman zaman durduruyorlar ama herşeyimiz tam olduktan sonra görevlerini yapsınlar. Yavaş giderim o yoldada 3 arkadaşız zaten konuşarak gideceğiz.
    Bilgilendirmelerin için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

yerinizde olmak isterdim.en büyük zevklerimden birisi uzun yol yolculuğu.tabiki kendim sürmem şartıyla..gerek 15 tatile gerekse yaz tatillerinde memlekete gideceğimde inanın gözüme uyku girmez araç kullanacağım diye.araç sürmenin bende çok ayrı yeri var.

özellikle gece yolculuğuna bayılırım.açacaksın radyoyu hoş müzikler eşliğinde yanında meyven çerezin ve kola....ohhh valla.hemen yola çıkasım geldi..

neyse size iyi yolculuklar.kazasız belasız gidin...

İnş. kardeşim zaman ters gibi ama güzel bir haftasonu gerçekleştirecez inşallah. Benim aracımla gideceğiz dizel olduğu için haftasonu tatili için .

Genelde radyo dinleyecğiz ama cd de hazır . Cips v.s aldık . İnş. kazasız belasız gider geliriz.

İyi dileklerin için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugrahan27 -- 10 Şubat 2012; 21:13:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Hocam konya uzeri en tehlikesiz ve en rahat yol bana gore. Mersin tarafi asiri virajli hic sevmiyorum.

Mersin üstü gideceğim mecburen Konya üstü karlı olur herhalde. Teşekkürler paylaşım için
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Mersin üstü gideceğim mecburen Konya üstü karlı olur herhalde. Teşekkürler paylaşım için

Alıntıları Göster
    Alanyada oturan birisi olarak konya yolunu tavsiye etmem, ayrıca mersin yolundaki virajlarda gece araba kullanımı daha rahat oluyor ence

• quote:

Orijinalden alıntı: duktil

Alanyada oturan birisi olarak konya yolunu tavsiye etmem, ayrıca mersin yolundaki virajlarda gece araba kullanımı daha rahat oluyor ence

Mersin -Alanya üstünden geleceğim Çeşmelide otobandan çıktıktan sonra yavaş yavaş gideceğim geze geze.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duktil

Mersin -Alanya üstünden geleceğim Çeşmelide otobandan çıktıktan sonra yavaş yavaş gideceğim geze geze.

Alıntıları Göster
    Başlık işlevini görmüştür ama neden taşındı !
  • quote:

Başlık işlevini görmüştür ama neden taşındı !

Alıntıları Göster
    Yarım saate kadar yola çıkıyorum Pazartesi veya Salı burdan inş. sağlam gelirsek yazarım.

Paylaşım yapanlara teşekkürler
  • quote:

Yarım saate kadar yola çıkıyorum Pazartesi veya Salı burdan inş. sağlam gelirsek yazarım.

Paylaşım yapanlara teşekkürler

Alıntıları Göster
    bas donmesi mide bulantisi gibi bir problem yoksa mersin uzeri tabiki. Kazasiz belasiz iyi yolculuklar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.