👍👍👍👍👏👏👏👏 Aynen öyle aranızda güven duygusu ve aşk yoksa, gereksiz değer vermenize lüzum yok. Başının çaresine bakar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu hayattaki en kötü şeylerden biri ortamdaki tek arabası olan insan olmak (4. sayfa)

-
-
+1. Konu başlığını daha okur okumaz olayın öznesinin kız olduğunu anladım. Belli bir yaştan sonra kadınlarla aranıza mesafe koymayı bilin. Eğer bir kadınla gönül ilişkiniz, bir yakınlığınız yoksa samimiyetinizi minimumda tutmaya bakın sonra böyle olaylar yaşamayın.quote:
Orijinalden alıntı: dekaremeKızdan arkadaş olmayacağını size 1000 kişi, söylese, kaale almazdınız. Bu olaydan sonra Kızdan arkadaş olmayacağını sanırım artık iyice anlamışsınızdır; bu olay konu sahabına ders, milllete de ibret olsun...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konu sahibi : Arkadaşıma bağırıp onu azarladım
Gerçekte olan : kanka neden böyle şeyler diyorsun , üzüyorsun beni
-
mrslimshady hayaller: kanadaya yerleştim her şeyi elde ettim
gerçekte olan: fikri abi köye gelince söyle çay içek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TR'de saat kaç şuan kardeşim
-
Bu işin raconu yolunun üstüyse bırakırsın değilse en yakın metro veya otobüs durağına atarsın.
Buna razı olmayan kişi arkadaşın olamaz zaten
Metrobuse biraksaydin bari :)
İşin b.ktan tarafı, 50 kere bırakırsın, onlar uyurken sen yollardasındır... Bir kere işin çıkar vs. bırakmazsın evlerine, trip yersin!
Bir ortamda arabası olan tek kişi sen isen o ortamın sömürülen adamı sensin demektir derhal uzaklaş o ortamdan ve kendine arabalı bir grup bul. Kimsenin şoförlüğünü yapma kız bile olsa bırak gitsin. Kızlar çok yüzsüz bu konularda.
şurda yazılanları okuduğumda şok oldum gercekten biri yağı hesaplıyor diğeri arabanın yıpranmasını oteki benzini arkadaşım dediğin insandan bunları bile esirgiyorsan arkadaşım lafı biraz fazla oldu siz arkadaş falan değilsiniz bence Allaha şükür şimdiye kadar böyle hiç arkadaşım olmadı zaten böyle insanlarla arkadaşlık yapmayı sevmem bunlarla dışarı cıkacağıma evde otururum daha iyi. benim arkadaş ortamında en büyük tartışmamız "hesabı niye sen ödedin" tartışmasıdır. gecen yıl 3 arkadaş yemeğe gitmiştik biri lavoboya gitti bu sırada ben hesabı isteyip ödedim geldiğinde kahvelerimizi içip kalkalım dedik lavoboya giden arkadaş hesabı istedi ben ödedim dediğimde ben ödüyecektim diyip cok kızdı, ciddi ciddi 2 hafta konuşmadı benle sonra dayanamayıp geldi yanıma ..arkadaşlarım arasında benzinin mazotun lpg nin lafı olmaz arkadaşım dediğim insandan bunları esirgiyorsam ona arkadaşım demem başka bir isimle adlandırılabilir.en azından arkadaş kelimesinin değerini düşürmemiş oluruz. azsa azı coksa coğu paylaşırsın o kadar.
-
Arabasızların ortamında arabalı olan ve arabasıyla bırakan şeklinde kendinizi damgalatmışsınız. @krstarica bence haklı. Esas hata sizde. İnsanlar başkalarını kullanmaya meyillidir. Bu bir gerçek. Ama onlara bu fırsatı vermemeniz ve alıştırmamanız gerekirdi. Eğer diğerkam veya altruistikseniz, yani diğer deyişle gerektiğinde kendi çıkarlarınız aleyhinde bile olsa başkalarına yardım etmeye kendinizi adadıysanız baştan belirlediğiniz bu tavrınızla tutarlı kalarak söylenmemeli ve şikayet etmemelisiniz. Tutarlı kalamayacaksanız en başından bu taşıma sağlama işini üstlenmeyecektiniz. Çeşitli kurnazlıklar sayesinde kendi aracınızla geldiğinizi gizleyecek veya onlara vasıta sağlama konusunda yüz vermeyecektiniz. Tabii gene de geç değil. Artık bundan sonra sanki arabasızmışsınız gibi hareket edebilirsiniz.
Derdini…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Karılarla eğlen ama evine bırakma yakışmadı
Fizana bile bırakırım. Gece 4 de şampiyonlar ligi olur o kafayla , yemişim arabasını
Insanlar çikarcıdır. Işin sosyolojik kısmı derindir ancak makyavelist goruş hepimizde az ya da çok var. Onemli olan boyutu ve derecesi bunu ne kadar kontrol edebildigimiz. Ben saf niyetle yaptigim tüm yardimlarda gün geldi suistimal edildigimi hissettim. Bu da insanda ciddi ozguven zedelenmesine sebep oluyor. Ozellikle kadinlar yetistirildigi toplumun ozelliklerini de kolay benimsiyorlar şoyle ki, kucuklukten beri şahsi anlamda istedikleri yaşadigi ortamda daha kolay dayatabildikleri için, ileri dönemde bu turden jestler cok normal hale geliyor. Erkek kapris ceker, erkek ismarlar, erkek birakır vs. Bebek bile annesine ifade edemez aciktigini, ağlar sömürme egilimindedir. Maalesef bu piramit en alttan en tepeye kadar, siyasi kademeye kadar gider. Bu sebeple ben kadinlarla gitttigim ortamda cok daha uyanık davranıyorum. Hele hele tanimadigim 2 kadin varsa her sey olabilir. Kafalari hep öyle calişiyor bir de kültürel yönden fakir kisilikleri varsa, o kadinlar cok tehlikeli olabilir. Elbette iyi ve cok duzgunlerine de denk geldim.
Ben artik söyle yapıyorum. Kendi ic huzurum ve kullandirtmamak için, somurulecegimi dusundugum bir ortama kafamda önceden bazi seyleri dusunerek hazir cevap gidiyorum. Bu kadar basit son yillarda bana buyuk kolaylik sagladi. Arabami bile tamir ettireceksem, ona uygun kiyafetle giderim sanayiyi, varlıkli gibi gozukmek istemem. Laf arasi sohbet eder işler kötü gibisinden subliminal konusurum vs. Ve çok da işime yaramistir.
Yillar once universitedeyken okul arkadasimin parttime calistigi iş yeri benim evime yakindi cok yakin biri degildi ama bende 1 kaldi 2 kaldi bi sure sonra yapişmisti mesela resmen haftanin 5 günü ben de yaşiyordu ve insan bi noktadan sonra hicbir seye dahil olmayan sadece amaci senden çikar sagladigini dusundugu birine zerre de yardim yapasi gelmiyor. Boyle insanlari çok gordüm. Dugune gidersin, arabasi olanlara olmayanlar yapişir doğaldir da, llabilir insanlara yardimci olunur da goruyorsunuz ki insanlar size rahatsizlik zahmetinde bulundugunu dusunmek bir yana sanki servis hizmetimiz varmiş gibi beklenti icerisinde olurlar. Ben basaksehirde oturuyorsam seni tam tersi yola girecek sekilde neden getirip gotureyim ki? En fazla ulasimi kolay bir yerde birakirim oradan gidersin gibi. Toplumsal olarak somuru duzeni birilerinin sirtina binmek tam bir geleneksel davraniş bicimine evrilmiş bu toplumda ve bu çok can sikici.
2. el araç ev alinir, satici ya da alici bile orada beni şuraya kadar at birak gibi yaklasimlar da bulunur. Bunun sonu hiç bitmiyor.
Son olarak bu toplumdaki en buyuk sorun gösteriş yapma arzusu, o da zaten cehaletten kaynaklanan bir problem. Alinan araba anahtari masaya konur, ev anlatilir, telefon göz içine kadar sokulur. Evlenmedim henüz ama evlenme.niyetinde oldugum kadinlara bile bugüne kadar mal varligimdan vs hic bahsetmedim. Apartmanim varsa 1 tane dairem varmiş gibi davranirim ki, emin olurum bastan bu param için bana yönlenmiyor ama insanlarda tam tersi kendini madara ettirici davranişlari goruyorum sonra somurulunce çildiriveriyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 9 Kasım 2023; 14:42:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arabam var..... check
Kızlarla geziyorum.... check
Donanımhaber gibi bir internet çöplüğüne hayali 1. dünya problemlerimi yazıyorum.... double check
-
quote:
Ozellikle kadinlar yetistirildigi toplumun ozelliklerini de kolay benimsiyorlar şoyle ki, kucuklukten beri şahsi anlamda istedikleri yaşadigi ortamda daha kolay dayatabildikleri için, ileri dönemde bu turden jestler cok normal hale geliyor.
aynen katılıyorum ama şöyle:
ben şu görüşe katılmıyorum: "Allah erkeklere nasıl kas-vücut vermişse, kızlara da düşünce gücü yani kurnazlık vermiş. erkek ne olduğunu anlayana kadar kadın 10 kere menipüle eder"
mesela kızlar küçük yaştan itibaren birşeyi dayatabilmeyi öğreniyor değiller. gerçekte olan şey: "bazı konularda genç erkeklere koyulan ve zorla öğretilen sınırların kızlara koyulmaması ve öğretilmemesi" yani kız zaten hiçbir şey yapmadan rahat büyütüldüğü için rahat oluyo.
mesela otobüste bastonlu ihtiyar girse genç kızlar o ayakta duramayan ihtiyara yer vermezler ve kimse de kıza neden yer vermiyosun diyemez. bu kız manipüle mi etti birini? hayır. diğer konularda da aynı oluyo.
ben birçok etkinlikte benden 15 yaş büyük koca karının gelip bana iş buyurmasını, benden faydalanmak için sinir bozucu şekilde musallat olmasını çekmek zorunda kaldım. bu karıların hiçbirinde manipülasyon yeteneği ya da kurnazlık yoktu. aslında hepsi de maldırlar zeka anlamında. ama mal olduklarından 100 kat daha fazla derecede "rahatlar" yani o kadar alışmış ki buyurmaya, o kadar korkmuyo ki musallat olmaktan, sen açıktan "defol be" demedikçe zorlamaya devam ediyo, senin rahatsız oluşunu vücut dilinle anlatmanı bile eğer canı istemiyosa iplemiyo. çünkü başına hiçbir şey gelmeyeceğini biliyo. sinirlenip "defol" desen, kadın bi bağırır "beni korkuttu" diye, etraftaki andaval erkekler hemen etrafını sararlar "noluyo" diye.
bu bitli karıların taleplerini yerine getiren sünepe erkekere sorsan: "karı çok zeki abi, bana iş yaptırıyo" falan der. ulan karıda zerre zeka yok. karı sadece istiyo o kadar.
yanlış anlaşılmasın kimseye laf atmıyorum, biz de kazık yedik de akıllandık zamanında. sadece şunu diyorum: kadınlarda zerre manüpülasyon yeteneği falan yoktur. hiçbirinde yok. sadece biz onlara sonsuz kredi veriyoruz. olay bundan ibaret.
aynısını erkeğe yapsan erkek de kız gibi olur. bazı zengin çocukları böyledir mesela. F1 pilotu Max Verstappen buna güzel bi örnek. kendisi %100 şımarık büyütülmüş bir ruh hastasıdır. yarış sırasında tur bindirdiği rakibine bile alan bırakmayıp onu yolun dışına iter, zavallı rakip Max'in araca dokunmak zorunda kalır, Max hemen rakibe küfürler sıralar "aptal bu" diye. muhakeme yeteneği yok. kendisinin adama yer bırakmadığını algılayamıyo ve bunu hep yapıyo. ruh hastası yani çünkü küçüklükten itibaren kıral gibi büyütülmüş. kızlar da buna benzer bi büyütülme süreci sonrası rahat-relaks davranıyolar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 9 Kasım 2023; 16:24:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizi bu raddeye getirene kadar eminim çok zorlamışlardır. Maalesef insanoğlu böyle, çıkarcı. Kullanılan kişi ben olsam da olmasam da birini kullanmaya çalışan insanlardan nefret ederim. Birinin kullanıldığını görürsem asla sessiz kalamam. Sayımız az ve zorlanıyoruz...
Benzer durumları ben de çok kez yaşadım ve sonunda şu sonucu çıkardım. Bir arkadaşım beni evime bırak dediğinde "metrobüse atayım ordan kendin geçersin" ya da "s.tir git banane" diyemeyeceğim arkadaşlarımla görüşmeye gerek olmadığına karar verdim.
-
Katiliyorum ben sana, ama bence hem dayatanı var bunu suistimal eden ki bunlar kurnaz ve zekasini kullanabilenler kimi de tamamen kulturel olarak baskı görmemenin ekmgini yiyor. Otobuste kimseye yer vermese neden vermiyorsun demez istisnalar haric. Erkekler icin durum bambaşka.
Dini anlamda bile kadinlar icin cuma namazi mesela sorgulanmaz. Ben hicbir kadinin cuma namazina gittigini duymadim, gitmek gibi bi zorunlulugu yok kadinlarin.Her anlamda bu boyle yerlestirilmiş.
Batililar da bu başka maalesef. Eski çaglardan beri kadinlar savaşlar da bile önplanda olabilmişler, kadin savascilar kadin lider kadin figürler. Jean D Arc ın fransız direnişindeki bir figürün Osmanli da olabilme ihtimali var mi? Bence yok. Birak kucuk cocugun soz sahibi olmasini, direniş sembolu olmasini kadinin o donemlerde sokaga kocasiz cikmasi bile ayip goruluyordu, gerçi halen oyle goren kafalar var.
Pozitif ayrimcilik olayinin da buyuk ekmegini yiyorlar ayrica. Yani yillardir binlerce yil ozellikle dogu medeniyetlerinde kadinlar pazar malı konumundaydi, Turkiye gibi dogu ile bati arasinda kalmis cografyalarda dusunsel gelisim biraz kipirdanmaya baslayinca pozitif ayrimcilik gibi kavramlarla bugun kadinlar buyuk avantaj sagliyorlar.Sen ben bir iş goruşmesine gittigimizde 100 tane soruya maruz kalirken kadin bir kimse cok daha rahat bir isgorusmesi gecirip 3 5 basit sorunun ardindan işe alinabiliyor. genelde kadin personelin işe alimindan soz bile etmiyorum.
Ben ilk mezun oldugunda bir sure iş aradim bulamadim. Benden cok daha niteliksiz hödük kızlar vardi sinifimda kizin bir tanesi baya güzeldi, boyle bakinca bakilacak tiplerden aninda iş buluyordu, santiyede, firmalarda kiz resmen iş seciyordu. Niteligi yok, tamamen pozitif ayrimcilik ve erkek abazanliğinin seçkisi oluyordu. Kizlar böyle yasayinca dedigin gibi burda kizin ozel olarak yaptigi bir sey yok kiza sunulan rahatlik tamamen bizden kaynakli erkeklerin suçu bu cogunlukla.
Ve Max Verstappen örnegin tespitin o kadar doğru ki. 12 den vurmuşsun. Ama biraz onun enfantil cocuksu bir ruha sahip olmasindan da kaynakli olabilir gibi geliyor bana. Yani sadece yetistirilme tarzi olmamali. Soyle ki, oradaki bircok pilot zaten zengin ailelerin cocuklari f1 pilotu herkesin olabilecegi bir iş degil ailelerin ciddi varligi olmasi gerekli. Aston Martin takiminin sahibinin oğlu da, stroll bir pilot ama ben böyle cocukca babamin takimi burasi diyip, ahkam kestigini hiç gormedim. Biraz Maxin sorunlu bir karakteri var bence bunun da etkisi var. Dedigin gibi muhakeme yetenegi zerre yok. Kisilik bozuklugu olabilir bu turden insanlardan biri benim kiz arkadasim oldu bir dönem. Zerre karsindami empati yapamiyor seni anlamiyor. Kisilik bozulugu ornegi artik temelinde ne yatiyor bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 9 Kasım 2023; 17:12:36 >
-
Hani işsizdin knk arabayı nasıl aldın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X