Şimdi Ara

Bu hayat pahalılığına kim dur diyecek ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
2
Favori
11.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aykut12344 kullanıcısına yanıt
    90 doğumlu abim 85 doğumlu olarak dediklerine katılmıyorum. Sen burada sadece televizyondan gördüklerinle yazmışın alayı propaganda.

    Sanki 2000 öncesi ambulans yoktu, emekli maaşı ödenmiyordu, çöp alınmıyordu. Sular 2000 sonrası da kesildi durdu. Emekli maaş kuyruğu meselesi ise eski zamanda gider şubeden alırdın sonra bankamatik kartları verdiler o kartları kullanmayı bilmeyenler ya yoldan birini çevirip yardım istiyordu ya da şubede sıra bekliyordu. Hastane sıraları ise o yıllarda sabah erken gider adını yazdırırdın beklerdin bilmem kaç saat sonra sıra gelirdi. 90'larda internetten randevu alacak değildin ya. Zaten bugün sıra almak istesen şimdi sistem hemen sana randevu veriyor mu? Hayır. O zamanlar en azından sürünerekte olsa işin görülürdü şimdi 10-20 gün sonra gel oluyor.

    Diğer yazdıklarına gelince herhalde birşeyler değişecekti. Dünyada geriye giden ülke yok. Ayrıca eski dönemde 17 sene tek parti iktidarı yaşayan partide yok.
    Ayrıca eski zamanda bu kadar vergi, bu kadar vergi çeşidi falan yoktu. Devlet bu kadar vergiyi o yıllarda alsa çöp falan çok basit kalırdı. Çöp mevzusu belediye işidir ve o yıllarda köyden kente göç çok fazlaydı ve belediyeler merkezi bütçeden şimdiki kadar pay almıyordu. Yani kaynak yoktu. Şehirde gittiğiniz hastaneler hep 2000'lerden sonra yapılmadı 50-60 senelik hastaneler var şehirlerde.




  • Özellikle hem ekonomik hem de kültürel olarak sistematik bir şekilde fakirleştiriliyoruz ki üzerimize kolayca basıp istenileni kabul ettirebilsinler. O yüzden kimse dur demeyecek boşuna beklemeyin kendinizi kurtarmaya bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    Bu mesaj silindi.
    bunu ben soyledim.ve malesef avrupa yalakasi dediler bana. ama gercek su ki bizim halkimiz korkak ve cahil bunj yapacak kapasite yok zamlara devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sandık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neye kime dur diyeceksin.. Etrafını ateş sarmış..

    Şu suriye politikası yüzünden geldi başımıza ne geldiyse. 4 milyon insanı besliyoruz onları göndermeden bu ülkeden bir cacık olmaz !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daax

    Neye kime dur diyeceksin.. Etrafını ateş sarmış..

    Şu suriye politikası yüzünden geldi başımıza ne geldiyse. 4 milyon insanı besliyoruz onları göndermeden bu ülkeden bir cacık olmaz !
    Sektirip gitsinler ama onlardan önce de her şey aynıydı. Çalma kültürünü bırakmadığınız sürece düze çıkamayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şair ne güzel söylemiş :
    Beni gurbete mecbur ettin yoksulluk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında buna dur demenin bireysel bir yolu var. Ancak zor , hiç kolay değil. İngilzicemizi geliştiriyoruz ve dolar kazanacağıız bir iş ediniyoruz. Bu el yapımı deri veya eşya olur. Sanat ürünü olur. Yazılım olur. Oyun olur, seo uzmanlığı olur ... zor olan bunu bulmak. Sonra dolar ile kazanmya başlıyorsunuz artık hayat pahalılığı sizin sorununuz olmuyor.

    Ben yazılımcı olduğum için bunun yazılım yollarını biliyorum
    1- Remote çalışmak.
    2- Freelancer com, upwork com dan önce ucuza ancak sonrasında profilini dolunca güzel paralara iş alıp teslim etmek.
    3- Oyun, Uygulama yapıp app store,google play, steam gibi pazaryerlerine yüklemek.

    Tekrar belirteyim kolay değil. Ancak Başkalarının ekonomiyi düzeltmesini beklemekten kolay. Tavsiyem eğer bir mesleğiniz yoksa veya memnun değilseniz de bu mesleği dünyada geçerliliği olacak bir mesleğe evirmeye çalışın. Örneğin hemşirelik, Sanat dalları, yazılım,grafik tasarım,seo, dil öğretmenliği, yoga eğitmenliği ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    Bu mesaj silindi.
    Katılıyorum,bir yerlerde bir şeyler yazmak sitelerde imza kampanyası protesto vs hiçbiri işe yaramaz,dahası tam tersine çevirir.Fakat sadece ayaklanmakla bu iş bitmeyecek maalesef.Üretimimizi yine devlet yüzünden neredeyse kaybetmiş durumdayız ve üretimi düzeltemezsek bu girdapta boğulmaya ve daha çok yıkıma uğramaya devam ediceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 yılı dar gelirli insanlar için zor geçti. Zengin ile fakir arasındaki makas daha fazla açıldı ki zaten orta gelir diye birşey kalmadı. Hani yakışıklının teki çıkıp demişti ya mart iyi nisan daha iyi mayıs ondan daha iyi bir sonraki bir öncekinden daha iyi geçecek diye. Onlar için geçerli. Yine olan bizlere oldu ki şuanki siyasi çalkantılar sınır ötesi hareketler ve gerek AB gerek ABD ile ilişkilerin kötüleşmesi ekonomiyi doğrudan etkiledi. Delinin teki çıkıp tek bir tweet atıp ekonomiyi dalgalandırabiliyor. Böyle kırılgan bir ekonomide 2020 daha çetrefilli geçecek burası bariz belli.

    Bir de deprem konusu var ki olası bir İstanbul devleti bütün memleketi etkileyeceğinden bundan sonraki süreç çok zor geçecek. Hakkımızda hayırlısı olsun. Devlet adamlarının aklını başına alıp milletinin sağlığına hareket etmeleri ivedilikle zorunlu.
    Bir de 2020 ilk yarısına kadar erken seçim olacağı kanaatindeyim. Kişisel görüş sadece.




  • İnsanlar içeri atılırız Günyüzü göstermezler bize korkusu ile gıkını çıkaramıyor. Köşebaşında 3-4 kişi toplansın terörist muhamelesi görüyor. Siz isyandan bahsediyorsunuz :) biatçılık maalesef Osmanlı’dan beri bu toplumun kanına işlemiş durumda. Artık düzelmesi de zor. İmkanı olan kendini kurtarsın yurtdışında eğitim görsün orada yaşasın. İnsani şartlarda çalışır insani şartlarda Yaşar en azından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kenara 200 tl koysam heray sene sonunda 2400 tl birikir ama 2400 tl olan telefon 1 sene sonra 3000 i gecer zamlar bergiler ve dolar artisiyla kisacasi para biriktirerek birsey alinmaz ayrica olayi sadece telefona baglamakta sacma gecen guntv sordum orta seviye tvler 5000 tl be ustu ust siniflar 8000 civari 65inc olsun derseniz 15000 tl yo gozden cikariyorsunuz eskiden ses sistemleri gelirdi simdi ses sistemi diyince dandik plastikten blutooth hoperlor gosteriyorlar. Sebebini soruyorsun ulkede uretim yokdeniliyor uretim diyince bizim insanimizin anladigi meyve sebze uretimi. Ekran kartlari almis basini gidiyor sozun kisasi nezaman tuketici elektronigi ulkemizde uretilir ve tesarlanir hale gelir ozaman fiyatlar duser

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • telefon neyse hadi, alıp bi kere çıkıyosun işin içinden sonuçta her ay almıyorsun,

    ama aylık zorunlu giderler ???

    ayın 5 inde aldım parayı, 10 günde 1500 lira gitti,

    keyfe hiçbirşey yok tamamen zaruri harcamalar, gıda ve sürekli ertelediğimiz giyim kuşam,

    ilk on günde 1500+kalan 20 gün için 2000 etti 3500, daha bunun içinde, kira+aidat+faturalar yok, onlarla beraber 5500,

    hiç bir sosyal aktivite yok, sinema, kitap, spor, gezi..

    araba kapının önünde yatıyor, binsem ayda en kötü 200 lira yakıt koymam lazım.

    ileriye dönük tek bir yatırımım yok, ayda bir çeyrek alıp kenara koyamam,

    4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 7000 lira, forumda bir arkadaşın lafı vardı,

    biz yaşamıyoruz, sadece nefes alıyoruz, yoksulum bile diyemiyorum, fakirim direkt,

    ülkenin %90 ıda böyle ama, bu acı paylaştıkça azalmıyor işin garibi bu...




  • Kimin dur diyeceğini bilemiyorum ama kimin dur diyemeyeceğini çok iyi biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_lindemann -- 16 Ekim 2019; 9:27:26 >
  • Adamlar madende ölen işçiler için yürümek istedi engellendi neredeyse göz altına alınacaktı. Çıkıp bir şeyler yapmak lazım diyorsunuz.
  • Bu işin sonu açlığa kadar gider. Sabır taşı işte o zaman çatlar. İnsanlar market yağmalamaya başlar, sokak gösterileri yaparlar.
  • 2700 maaş alıyorum bekarım bu para bana bile yetmiyor para birikmiyor bedavaya hayatımızı satıyoruz 2700 tl çok gibi gözükebilir ama tırt şuan evlensem ev kirası 1200 tl den başlıyor arapların itin kopuğun olmadı yerde.. o da giriş kat.. türkiye arapları postalamazsa daha beter hale geleceğiz .. 4 tane evin olsa çalışmaya gerek yok anasını satayım bir insan hayatı bir asgari ücret 1 tane boş daire geliri etmiyor acayip haksızlık var
  • 2 ay önce 3,25 olan kavanoz turşu bugün 4,75 olmuş. Yetişemez olduk.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    Bu mesaj silindi.
    Malesef toplum tepkisiz hale getirilmiş
    Baskılanmış

    Hakkını arayanın kafasına küt küt vurursan çekirge deneyi gibi fazla zıplamaya cesaret edemiyor millet

    Kaynayan kurbağa misali bekliyoruz işte nolsun

    Operasyonda bu kadar zayıf düşüyoruz savaş olsa nolacak acaba
    Geçen biri hesaplamış anlattı kazandığın paranın yüzde 47 si vergiye gidiyor dedi
    Ulan nere gidiyor bu paralar
    Köprü paralı geçiş paralı
    Deli Dumrul köprüsü gibi geçen geçmeyen veriyor parayı
    Hastaneye gidiyorsun paralı muayene.
    eskiden bedavaydı memura verilmiş haklar geri alınamazdı hani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.