Şimdi Ara

Bu hayat pahalılığına kim dur diyecek ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
2
Favori
11.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben diyorum da kimse dinlemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç sorma kardeş ben bekarım ailemle yaşıyorum 2600 tl maaş alıyorum yemek kartıyla 2900 tl oluyor ben 6 7 aydır üstüme başıma hiç birşey almadım sen düşün ne bir gömlek ne bir pantolon ne de tshirt sağa sola borç ödemekten kira vermekten bir şey alamıyoruz evdede 4 kişi yaşıyoru annem babam birde kardeşim var ve bu eve 3 kişinin maaşı var artı olarak babamda emekli maaşı alıyor ama buna rağmen para nereye gidiyor bizde anlamıyorız elektriğe her ay 170 180 tl veriyoruz bir şey yaktığımızda yok standart çalışıyoruz herşey(buzdolabı,tv) ama işte gel görki ülkede üretim olmazsa daha çok zorluk sıkıntı çekeceğiz ben 31 yaşına girdim hala bankada birikmiş param yok evlenmeyi dahi düşünmüyorum şu ortamda eğerki olurda öyle birşey olursada düğün yapmayı düşünmüyorum nikah yapar geçerim bu sıkıntılı ortam benim çevremde çok kimle konuşsam aynı dertten müzdarip.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 4 aydır internet üzerinden üniversite hastanesinden diş randevusu alamıyorum.Ne zaman randevu almak istesem kontenjan dolmuştur yazıyor. İlla özele gidip dünyanın parasını mı vermemiz gerekiyor ? devlet hastanelerinden faydalanmak istediğimizde faydalanamıyoruz. Şans eseri randevu alsak da doktor 2-3 dakikalık uyduruk bir muayene yapıyor. Hastanelerin her atrafı kuyruk her tarafı kalabalık.Bir de Suriyelilerin hastanelerde bizden önce muayene ve tedavi olma önceliği var.Onlar sıra beklemiyorken biz sıra bekliyoruz. İnanılır gibi değil.
  • Bunlar daha iyi günler. İnim inim inleyecegiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halk verdi o güzel kardeşine başkanlığı oda verdi damat feride egonomiyi uçuyor.

    Sen fakirsin ülke uçuyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet el attı ya işte. vergi dağılımını tabana yaydılar ya. sorun çözüldü.

    bu cümle ne demek anlamayanlara açıklama; vergi dağılımını işveren/zengin kesimden alıp işçi/fakir kesime aktardılar.
    bir daha açıklayım; bordro mahkumlarının vergi yükü daha da arttırıldı.
    yetmez bir açıklama daha; zengin iş adamlarının vergi borçları sıfırlandığı için bu fark bordrolu çalışanlardan alınarak garanti altına getirildi.

    yeter mi devam mı?
  • Bu iğrenç düzen artık bitmeli. İnsanların büyük bir kısmı mutsuz ben de dahil. Modern köleler olarak yaşamaya çalışıyoruz. En iyisi birlik olup protesto yapmalıyız. Ben bıktım artık!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mıllet basa ummetcıyı degılde devlet adamını getırdıgı zaman bıterç o zamana kadar beklerız onun ıcınde 50 yas uzerı herkezın olmesı lazım.
  • Bizim süslümanlar mesihi bekliyorlar. Ondan sessizler. Ya da bazı uzunları Mesih zannederek iman ediyor olabilirler, o yüzden ne yaşasak; kader bu diyorlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bizim Ülkemizde değil Dünyanın hemen hemen bütün Ülkeleri nde öyle artık sebebi ise insanlar ve tercihleri kardeşim.Şimdi esnaf para kazanamıyorum die ağlıyor peki neden? Çünkü Avm leri var artık.Dükkanlar para kazanmıyorum diyor neden? Çünkü İnternet var artık insanlar herşeyi internet araştırarak en uygun ve en kaliteli hizmet neredeyse oradan alışveriş yapıyıyor. Yani sonuç.Teknoloji ilerledikce bu gibi sorunlar dahada artacak.Para hep belli başlı sektörlerde dönmeye başladı ve o sektörde çalışan insanlar iyi para kazanıyor.Dünyada herşey insaların tercihi sonucu şekilleniyor.Bütün dünya serbest piyasa ekonomisi (Kapitalizm) neyi tercih edersen o.Yazılım öğrenirsen ve uzman olursan çok iyi maaşa çalışırsın ama yok gider kıytırık bir markette kasiyer olarak çalışırsan düşük maaşa mahkum olursun bu bütün dünyada böyledir.He birde bizim Ülkemizde siyasi kaynaklanan sorunda var Ülkemizi yöneten insanlar aç gözlü ve cahil insanlar bu sorunlara çözün üretmek yerine sadece kendi ceplerini düşünürler.Çözüm yok bundan sonraki yıllarda dünya hep böyle olmaya devam edicek.Balade Runner filimini seyredin!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ordu savaşa girmiş bütün dünyayı karşımıza almışız adamın derdine bak. Yemeye ekmek bulduğuna şükret kardeş. Lafa gelince Atatürkçü gençlerimiz destanları anlata anlata bitiremiyor. O destanlar hangi şartlarda alındı bir zahmet onuda açın ogrenin ve halinize şükredin. Lahmacun 7 tl imiş yeme kardeş ölmezsin
  • Devlet neden mi el atmıyor? Devletten mi medet umuyorsun? Tamam el atmasa da bence parmak atıyor, hakkını yemeyelim.

    Şu zam yapan uzaylılara hadlerini bildirmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    Bu mesaj silindi.
    teşekkürler egm cimer
  • Hayat pahalılığına yol açan etmenlere bakmak gerekir. Bunların başında DOLAR var. Dolar kuru "keşke" 3-4 bandına inse de bir telefona 10.000tl vermek zorunda kalmasak...
  • Siz reise yalancı mi diyorsunuz ne pahalisi nankörler .
    Hayat bedave bedave....

    Ejder meyveli simute içemeyen yaşıyorum demesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    savaşa girmesek tüm dünya karşımızda olmazdı bir tane dost kalmadı..Atatürk'ü biraz düşünseniz bu adamlar bu kadar palazlanıp bu günlere gelemezdi..sayenizde hepsi..
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam her şey çok pahalı
    Ayakkabım eskidi yenisini almaya kalksam 500 tl gidecek.
    Para biriktirmeye kalksak o kadar çok zam geliyor ki biriktirdiğimiz para yetişemiyor kabus gibi mesela aldığım telefon 1.650 tl di 6 ay önce o fiyattan aldım şimdi baktım 2.400 tl olmuş o zaman almasaydım şimdi zaten alamayacaktım bu fiyattan
    Elektronik üretimi bizim gibi bir ülke için zor iş zaman,emek,bilgi isteyen bir iş kolay değil bunları üretmek adamlar fiyatı düşürülmüş donanımdan kırpılmış ürünleri bize satıp duruyorlar onlar da olmasa zaten alabileceğimiz bir şey yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    Ülkeyi bilerek uçuruma sürükleyip, çocuklarını askere göndermeyen bir yaratık için lahmacundan vaz geçmem.. Böyle birseyi göze alırsam ülkenin diğer yarısı için alırım. Benim için lahmacun o ülkenin vatandaşının yarısından daha değerli, elin papazıni ajan, terörist deyip paşa paşa memleketine gönderirken kendi vatandaşına işkence eden, haksız yere 10 20 yıl ceza veren, hırsızlık yapıp hırsızlığını ifşa ettiren polisleri içeri tiktiran, sonra da bu duruma oh olsun diyen vatandaşa kılımı kıpırdatmam. Tek diyeceğim o ülkede yaşıyan temiz niyetli ve masum insanlara zarar gelmesin, müslüman görünümlü münafıklar yansın beter olsun inşallah....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    Tapmayın tapmayın.Bu ülkeyi kurtaran her zaman halk oldu.Oğlunu bile askere yollamayan siyasetçiler değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.