Şimdi Ara

BU DÖNEM VE BU ARABALAR(GELİN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi hangi nedenlerle olursa olsun araba fiyatları 2-3 sene öncesinin çok çok üstüne çıkmış durumda.Ben araba almak istiyorum tercihen d sınıf olacak ama 2 sene önce 70 bin olan araba olmuş 95 bin bu bütün arabalar için geçerli tabiii bu durum 2. elede yansımış durumda ben ve benim gibiler araba almayıp beklemelimi yoksa almalı mı? çok karışık kafam bu fiyatlara zaten sıfırını alamıyoruz gidip c sınıfı araç mı alsak acaba onada içim sinmiyor sizce ne yapılmalı? okuduğunuz için ile teşekkür ederim.

• Herşey zamlanırken, araç fiyatlarında ucuzluk beklemek abes olur.

2. el piyasasını satıcılar belirlemez, alıcılar belirler.
    O fiyatlara alan var ki, satışa sunuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asloader_489

Bildiğiniz gibi hangi nedenlerle olursa olsun araba fiyatları 2-3 sene öncesinin çok çok üstüne çıkmış durumda.Ben araba almak istiyorum tercihen d sınıf olacak ama 2 sene önce 70 bin olan araba olmuş 95 bin bu bütün arabalar için geçerli tabiii bu durum 2. elede yansımış durumda ben ve benim gibiler araba almayıp beklemelimi yoksa almalı mı? çok karışık kafam bu fiyatlara zaten sıfırını alamıyoruz gidip c sınıfı araç mı alsak acaba onada içim sinmiyor sizce ne yapılmalı? okuduğunuz için ile teşekkür ederim.

iki sene önceki sıfır bir araç ile şuanki sıfır araç arasında da farklar var mesela motor sistemleri değişiyor güvenlik sistemleri konfor her açıdan değişiyor bunları da göz önünde bulundurmak gerekir.iki sene önce 70 bine bir araç alsaydın bu yıl ki 90 binlik araca özenebilirdin emin ol.
    hiç kimse istediği arabayı alamıyorki zaten gücünün yettiğini alıyor sen de gücünün yettiğini al yada biraz daha biriktir beğendiğini al kardeş

• İkinci el araç alacakların şu ara almasını tavsiye ederim.Yaza doğru fiyatlar şişecektir daha çok.
  • O değilde megane2 sedan ilk çıktığında 21.000tlye alan oldu sonra biz almaya niyetlendik iki yıl sonra ötv indirimi vardı birde 31.000tl fiyat çektiler şu an megane 40 küsürden hb satılıyor ve eskiden satılan baz meganelar şimdikilerden daha doluydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdvnbzgc

quote:

Bildiğiniz gibi hangi nedenlerle olursa olsun araba fiyatları 2-3 sene öncesinin çok çok üstüne çıkmış durumda.Ben araba almak istiyorum tercihen d sınıf olacak ama 2 sene önce 70 bin olan araba olmuş 95 bin bu bütün arabalar için geçerli tabiii bu durum 2. elede yansımış durumda ben ve benim gibiler araba almayıp beklemelimi yoksa almalı mı? çok karışık kafam bu fiyatlara zaten sıfırını alamıyoruz gidip c sınıfı araç mı alsak acaba onada içim sinmiyor sizce ne yapılmalı? okuduğunuz için ile teşekkür ederim.

iki sene önceki sıfır bir araç ile şuanki sıfır araç arasında da farklar var mesela motor sistemleri değişiyor güvenlik sistemleri konfor her açıdan değişiyor bunları da göz önünde bulundurmak gerekir.iki sene önce 70 bine bir araç alsaydın bu yıl ki 90 binlik araca özenebilirdin emin ol.
    hiç kimse istediği arabayı alamıyorki zaten gücünün yettiğini alıyor sen de gücünün yettiğini al yada biraz daha biriktir beğendiğini al kardeş

kusura bakma okurken güldüm.ben aynı model ve aynı dolulukta araçlardan bahsediyorum arkadaş megane örneğini vermiş mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

İkinci el araç alacakların şu ara almasını tavsiye ederim.Yaza doğru fiyatlar şişecektir daha çok.

peki sıfır ne olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

İkinci el araç alacakların şu ara almasını tavsiye ederim.Yaza doğru fiyatlar şişecektir daha çok.

peki sıfır ne olur?

Piyasalar çok karışık ve Dolar ile Euro uçuyor.

Bu sorunun cevabını şu an kimse veremez ama ekonomi rayına otursa bile fiyatlar belki artmaz ama asla düşmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 4 Şubat 2014; 21:45:59 >
  • Gerçek anlamda ihtiyacınız varsa D sınıfı araca,maalesef sıfır km. olanını 80 bin TL'den aşağı bulamazsınız.

Belki Latitude ve Avensis olabilir ama beklentilerinizi karşılar mı bilemem.

Bu durumda sıfır km. C sınıfı araçlara bakacaksınız ya da 2.el temiz D sınıfı araçlara bakacaksınız.

Fiyatlarda da indirim beklemek biraz zor. Ekonominin gidişatı henüz belirsiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Gerçek anlamda ihtiyacınız varsa D sınıfı araca,maalesef sıfır km. olanını 80 bin TL'den aşağı bulamazsınız.

Belki Latitude ve Avensis olabilir ama beklentilerinizi karşılar mı bilemem.

Bu durumda sıfır km. C sınıfı araçlara bakacaksınız ya da 2.el temiz D sınıfı araçlara bakacaksınız.

Fiyatlarda da indirim beklemek biraz zor. Ekonominin gidişatı henüz belirsiz.

2.el 10 bin km de araba almak mantıklımı yoksa parayı basıp 0 almak mı?
  • asloader_489 A kullanıcısına yanıt
    Güvenebileceğiniz ya da tanıdık-bildik vasıtasıyla ikinci el bir araç bulursanız olabilir. Ama yine de o aracı 100 küsür nokta ekspertizinden geçirmek yine gerekir.

Tanıdık-bildik yoksa da, fazla para dökmek istemezseniz, sıfır km. orta donanım Avensis veya Latitude iyi olur.

Ama "param var,fazla versem sorun değil" diyorsanız, o zaman sıfır km. Superb,Mondeo,Passat düşünebilirsiniz.

Son tavsiyem; vakit buldukça gezip hem sıfır km. araçları, hem de ikinci el araç satan kurumsal firmaları gezin.(Galericiler şüpheli benim için)

Gezip gördükçe kafanızda şekillenmeye başlayacak bir fikir. Ben kesin bir şey söyleyemiyorum illa ki bunu alın,böyle yapın diye.

Umarım paranızın karşığını veren bir araç bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 4 Şubat 2014; 22:26:43 >
  • 1.6 lt üzeri ÖTV fahiş zamlandığı günden beri C'ye çok fazla yüklendiler ve sınıfına göre yüksek fiyatlara satılıyorlar gibime geliyor. Hatta durumu abartıp C'nin altındaki sınıfları da aynı şekilde şişirmekteler. Abartı C fiyatlarına Cnin yanında araba gibi duran fakat satarken biraz zarar ettiren Dler mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Herşey zamlanırken, araç fiyatlarında ucuzluk beklemek abes olur.

Alan insanlar da mecburiyetten alıyor bence. Herkes birbiriyle anlaşmışcasına topyekün fiyatları arttırma çabası içine girmekte. Alan var ki satılıyordan ziyade, ”piyasa yüksek, arabaya ihtiyacı olan çaresiz bu fiyatlara alıyor” savı daha doğrudur kanımca.

• quote:

quote:

quote:

kusura bakma okurken güldüm.ben aynı model ve aynı dolulukta araçlardan bahsediyorum arkadaş megane örneğini vermiş mesela.

komik olan ne hem insanların görüşlerini istiyorsun hem de alay ediyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: zgn61

quote:

Alan insanlar da mecburiyetten alıyor bence. Herkes birbiriyle anlaşmışcasına topyekün fiyatları arttırma çabası içine girmekte. Alan var ki satılıyordan ziyade, ”piyasa yüksek, arabaya ihtiyacı olan çaresiz bu fiyatlara alıyor” savı daha doğrudur kanımca.

Satılan çoğu araç mecburiyetten alınmıyor bence.
    Mecburiyetten alınan araçlar, engelliler için, ticari kullanım için olanlardır.

VW Jetta almanın ne zorunluluğu olabilir ki ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

komik olan ne hem insanların görüşlerini istiyorsun hem de alay ediyorsun

alındıysan kusura bakma evet değerli görüşlerinizi istedim.komk gelen bişey varsada gülmemi engelliyemiyorum tekrar kusura bakma.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zgn61

quote:

Satılan çoğu araç mecburiyetten alınmıyor bence.
    Mecburiyetten alınan araçlar, engelliler için, ticari kullanım için olanlardır.

VW Jetta almanın ne zorunluluğu olabilir ki ?

Benim kastım jetta değildi tabiki, o konuda sizinle hemfikirim. İkinci eline sıfırından fazla fiyat vermek mantık dışı bir durum zaten. Benim kastım daha çok 20bin tl civarı araçlar için geçerliydi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.