Şimdi Ara

Acemi için Düz mü otomatik vites mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi akşamlar diliyorum arkadaşlar hiç araba kullanmayı bilmeyen biri için düz vites mi araç alıp öğrenilir yoksa direk otomatik mi kararsız kaldım açıkçası bu zamana kadar fiyatlardan dolayı hiç araçlara ilgim olmadı ama artık öğrenmeyi istiyorum zaten trafiğe çıkmadan önce yardımda alacağım tam olarak öğrenene kadar şuan araç almak istiyorum sizce otomatik mi düz vites mi acemi için iyi olur




    _____________________________
  • Manuel araba süremeyen adam bence el ayak koordinasyonu sağlayamayan temel motor becerilerini kullanmaktan yoksun zihniyle uzuvlarını manipüle edemeyen yeteneksiz biridir.


    Ben süperim falan demedim, ortalama zekaya sahip herkes Manuel aracı zorlanmadan sürebilir bence.Bana kimse öğretmedi sürmeyi 18 yaşına gelene kadar hiç araba sürmedim.Hic arabamız da olmadı o zamana kadar.


    Küçük cocukken toplu taşımada en öne oturur dikkatle şoförü izler nasıl kullandığını öğrenmeye çalışırdım, o şekilde zihnime kazıdım.


    Bir gün ehliyet almaya karar verince babam beni denemek için bakalım sürebilirmisin diyerek boş arazide cüzi bir ücret karsiligi araba sürdüren bir dayının mekanına götürdü.Direksiyon dersi falan veren biriydi bu kişi.


    Arabaya biner binmez adam bana biliyor musun yoksa anlatayım mı ? Diye sordu.Ben de gerek yok biliyorum kullanmayı dedim ve aracı çalıştırıp direkt kaldırdım ve sürmeye başladım.


    2 tur boş arazide sürdükten sonra beş dakika da trafikte sürdüm fakat bu sefer farklı bir araçla çıkmıştık trafiğe.Sonra da sürücü kursuna yazıldım ve hiçbir direksiyon dersi vs almadan ( vermedi cunku şerefsizler ) ehliyetimi aldım.


    Direksiyon sınavında hatta yarı yoldan döndürdüler tamam sen biliyorsun dediler geçirdiler, fakat ben sadece hayatımda 3. Kez araba kullanıyordum ve toplasan sadece 10 15 dk falan araba sürmüştüm.


    Hatta ehliyetimi aldıktan sonra ( 12 13 sene önce aldım) ilk arabamı aldığımda çok güzel hiç stop ettirmeden sürüyordum fakat bir sorunum vardı, park etmeyi bilmiyordum.Çünkü kimse bana göstermemişti nasıl yapıldığını, o dönem sürücü sınavlarında park falan yaptırma vs yoktu zaten.Ehliyetim vardı ama park edemiyordum.


    Onuda çok basit bir şekilde çözdüm, açtım YouTube dan bir video izledim.Sonra çıkıp dışarıda denedim, tek seferde park ettim.Bir daha da hiçbir sorunum olmadı.Yani demek istediğim zor şeyler değil bunlar küçük çocuklar bile surebilirken koca koca adamlar yokuşta stop ettiriyorum yapamıyorum lanet olsun Manuele falan diyeceğine ben bu işi neden beceremiyorum diye hatayı kendilerinde aramalılar.


    Çok basit bir örnek vermem gerekirse biz çocukken komşumuzun oğlu 14 yaşında falan mahallede kamyon sürüp koca kamyonu park ediyordu babası yan koltukta otururken.Kucucuk çocuklar bile yapabilirken, koskoca adamlar onlarca saat ders alıp fındık kadar arabayı süremiyorya inan ben de çok şaşırıyorum.Bence herşey kafada bitiyor, zihinsel olarak yeterli beceriye sahip olamayan insanlar zorlanıyorlar.Herkes her işi mükemmel yapacak diye bir şey yok.Manuel araba surme konusunda yeteneksiz olabilir ama adam pilotdur uçak ucuruyordur vs bilemezsin.


    O yüzden kimseyi hor görmüyorum benim demek istediğim bunun bilimsel bir açıklaması mutlaka vardır, bazı insanlar buna yatkınken bazıları değil.Sırf yapamıyor diye de kimsenin yüz yıldır kullanılan bast bir mühendislik ürününü de aşağılamaya hakkı yok bence.


    Demodedir, tarih olmuştur, otomatik daha iyidir vs. Doğru olabilir katılıyorum bence de öyle.Fakat Manuel sürmeyi beceremeyip manuele sövmek, kedinin ulaşamadığı ciğere mundar demesi gibi bir şey.Komik yani.

  • Otomatik al geç hiç stres çekme.

    _____________________________
    "That won't help a thing. The bullet in my head brought me to you."
    -Mona Sax
  • kesinlikle otomatik.


    trafikte sağa sola dönerken kaç kere stop etti ilk aracım. o nasıl bir sinir harbidir öyle, dat dat kornalar. hepi topu kontağı kapat aç 10 saniye ama vitese tekrar tak ve tekrar söndürmeden motoru aceleyle yola çık falan  


    bir daha manuel araca tövbe. Allah düşürmesin. Amin

    _____________________________

    Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • hocam bende vites konusunda öyle düşünüyorum açıkçası çok karışık geliyor 1'e at 2 ye at acayip dikkatli olmak lazım sanırım belki hiç bilmediğimden şuan korkutucu geliyor ^^




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 2 Mart 2024; 21:15:54 >
    _____________________________
  • otomatik al geç düşünme bile. önemli olan trafiği okumak. acemi iken hem trafiği okuma stresi hem araç kullanma kafa karıştırıyor. ben ehliyet alıp uzun süre kullanmamıştım. manuelde debriyaj vs kafa trafikten çok orda oluyor. araba alacakken akrabanın otomatiği kullanayım dedim.. kullanınca işte bu dedim. önemli olan trafik. trafiği çözdükten sonra manuele geçersin istersen. manuel kraldır falandır geyikleri yapanları salla geç.

    _____________________________
    en sevdiğim sayı 6
  • eğer ki çok acemiyseniz otomatik alın.yani benim ehliyetim yok.sürücü kurlsarında ne veriyolar hiç bi blgim yok.ama 9 yaşında falan öğrendim manueli böyle oynucaksın falan.ama eğer oto aldın diye de gay falan derlerse takma ama çok acemiysen

    _____________________________
    yalnız kalacaksın kardeş yapayalnız
  • eren.cmp E kullanıcısına yanıt
    Ahahahhaahhaahahahahhahah

    Şuan satılan manuel araba sayısı bir elin parmaklarını geçmez herkes otomatik kullanıyor.

    Bence de para varsa otomatikden devam zaten 5 yıla manuel arabayı bir biz fakirler kullanıyor olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 3 Mart 2024; 12:2:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öğrenmek için vakit harcayabilirim bütçeden dolayı ileride yada şimdi eski araç almam gerekebilir diyorsanız düz vites daha iyi olacaktır. Boş alanlarda viteslere alıştıktan sonra el kendi kendine atıyor vitesi 1 2 düşünmeden. Düzü bilmek önemli diye düşünüyorum otomatikle öğrendikten sonra düzü öğrenmek zor gelebilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Düs vitesin hiçbir zorluğu yok isteyen herkes kullanabilir. Tamamen tercih meselesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayreyiz -- 3 Mart 2024; 2:33:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İmkan varsa kesinlikle otomatik. Benim de tecrübem yoktu , İstanbul şehir içinde kullanırken debriyajla mı uğraşayım trafikle mi ugraşayım derken otomatiği sürünce asıl önemli olan şeyin trafik olduğunu görüyorsun.

    Takılma sen manuelcilere, 5 den 6 ya atınca uçuyor sanıyorlar kendilerini, bildiğin hamallık.

    _____________________________
  • Koks34 kullanıcısına yanıt

    yok ya çok basit aslında. karışacak bir durumu yok. ben ehliyeti aldıktan 1 hafta sonra balıkesir-mersin yaptım . 90 ı geçmedim,yok çok uzun sürdü ama gittim sonuçta. acemiyken daha dikkatli oluyorsun. acemiyken otomatikte panik yapar fren yerine gaza basarsan ya bi dükkanı yıkarsın yada arabayı devirirsin. manuelde en fazla araba bağırır. çünkü o vitesde gidebileceğin hız belli.

    _____________________________
  • Acemi iseniz lütfen trafiğe çıkmayın.

    _____________________________
  • Yılların manulecisiyim
    Otomatik derim
    Manuel devri kapanmıştır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Büyükşehir ise yada kısacası trafik varsa otomatik alabiliyorsanız otomatik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Excel Araç Yakıt Hesaplama Tablosu
    https://forum.donanimhaber.com/m_119611615//tm.htm
  • Yoğun trafiği olan şehirde yaşıyorsanız alabilme imkanınız varsa otomatik iyi olur.

    _____________________________
  • Alışınca manuel kullanmak yolda yürümek gibi basit bir şey haline geliyor. Ama uzun yürüyüşler ve yokuş yukarı yürümek nasıl yoruyorsa uzun süre manuel kullanmakta o kadar yoruyor. Trafiği ve yokuşu bol olan bir yerde yaşıyorsanız otomatik vites büyük rahatlık.

    _____________________________
  • Otomatik araba al tabikide ama manuel viteside öğren.

    Misal ben memlekete uçakla giderim havalimanından köyüme gidebilmek için araç kiralıyorum manuel araba daha kolay bulunuyor ve ucuz oluyor.

    Buna benzer acil durumlarda zorluk yaşamamak için manuel vitesi bilmek önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • acemilikle çok ilgisi yok. ilerde hangisini alacaksan onda "ustalaş"


    şahsi fikrim, parası neyse basıp otomatik almak. manuel hamallıktır, özellikle trafikte

    _____________________________
    Lucid Motors is the best.
    Beni öldürmeyen; ağzıma s*çar.
  • Araci 5 şe tak oyle kaldir tam otomatik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Erkekler için manuel kadınlar için otomatik
    Otomatiğe alışan biri asla manuel kullanamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Aslolan Hayattır Yaşamak Gibi
    Beşiktaş Hayatın Kendisi İdi
    Alayına İsyan Diyenlerin Sesi
    Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.