Şimdi Ara

Bu arabaları nasıl alıyorsunuz? Dürüstçe soruyorum! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
12
Favori
8.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek yol ticaret yapmak, başkasının yanında sabit maaşla çalışan biri asla zengin olamaz.

Ben geçen başka konuda örnek vermiştim, bu konu tam yeri. Tanıdıgımız iranlı, istanbul da kargo şirketi açtı öyle merdiven altı lalelideki kargolardan degıl. İranda gümrükten mal gecirmek zordur devlet kolay kolay ızın vermıyor, hatta yakalarsanız orada yakın dıye emır vermısler.

Neyse gümrükten mal geçirmek zor oldugu ıcın bu işte çok büyük para var, bu adam gerçekten tıcaretı cok ıyı bılıyor. 3 senede istanbul da en az benım bıldıgım 3 tane dairesi var, birisi avruba konutlarında cevızlıbag da. 2. el porche cayenne aldı. Şuan büyük şirketi var büyük markaların urunlerını ırana tasıyor. Bu adamın telefonu ınanın hiç susmuyor, sureklı telefon gelıyor sureklı bırılerıne bırsey soyluyor oraya kosuyor buraya kosuyor.

Benım teyzem de 10 yıl once laleli de rusya ya kargo acmıstı, işleri iyiydi, bir gün birine verdi malı 100.000 dolarlık malı çaldılar, sonra kazandıklarını musterının kaybolan mallarının parasını odemeye harcadı. Yanı ticaret boyle ya kazanıyorsun yada herşeyin gidiyor, ne kadar risk alırsan o kadar cok kazanır veya kaybedersın.

Benım babam mesala, genclıgındne berı calısmıyor, makıne muhendısı cok rahat iş bulur ama maaşı begenmıyor sureklı bır bahaneler uretıyor çok tembel bırı. Tum ömru uyumakla gectı hala uyuyor ayda 80 manat yanı 45 - 50 dolar ıle gecınıyor onuda faize koydugu paradan alıyor. Hayatı maffoldu tek basına yasıyor ınsanlarla konusmasını bılmıyor kımse arkadaş olmuyor uzaklasıyor ondan.

Çalışmamak çok kötu bırsey ınsan evde oturunca tembel uyuşuk oluyor, ben 18 yasından berı calısıyorum, unuversıteye gırmedım liseyi bıtırdım basladım calısmaya, 1 ay evde oturunca kendımı kotu hıssedıyorum, 1 ay gerıye düştüm dıyorum.

Özetle zengın olmak ıcın ticaret şart, başkasının elının altında sabıt maaşla hiçbir şey yapılmıyor. En fazla kredi cekıp uzun yıllar faiz ödeyip orta sınıf araba belkı daire alırsın hepsı bu olur ılerı gıdemezsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 7 Eylül 2016; 10:17:26 >

• Sen yine 40.000 - 50.000 TL'lik arabalardan bahsediyorsun.

Ben asıl 500.000 - 1.000.000 - 1.000.000 + seviyelerinde alınan arabaların % 90'ının helal para ile alınmadığını düşünüyorum.

Bir adama ya çok iyi bir mimar, doktor, profesör ya da miras kalmadan imkansız olduğu biliyorum.Ancak o kadar çok lüks araba var ki ülkemizde kimler nelerden nasıl paralar kazanıyor anlamak çok güç
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

Bu ülkede bu kafa varken, uzunu da kullanmak gerek derim. İnsanlara eskiden (daha gençken) çok acırdım, idealist adamın tekiydim ama zamanla insan değişiyor. Artık insanların söylediklerine değil yaptıklarına daha çok bakıyorum. Allaha şükür yaşım 27 kendime ait bir arabam, kenarda birikmiş bir miktar param, fena olmayan bir hayatım ve canımdan çok sevdiğim bir hatunum var. Şu aralar yeni bir yazılım şirketi kurmak için devletin verdiği teşvikleri araştırıyorum. Babanızın yolunda ilerlemek en büyük hayallerimden biridir.

Yok, ben o kadar geniş değilim. Bırak Uzun'u, hiç bir siyasi yapılanmayı ticari çıkara kullanmam. Ülkedeki temel problem bu iken, benim de rahat bir yaşam için buna ihtiyacım yokken bunu yapmam. Dedemin adını taşıyorum. Başta onun adına yakışmaz. Bu işi ne dedem yaptı, istese Allahını yapardı, CHP milletvekiliydi. Süleyman Demirel iktidarda iken onun hemşerisiydi, aynı zamanda arkadaşça da bir ilişkileri vardı. Sülo'nun kendine yontma huyu yoktur; ama etrafına yağdırma huyu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu durumdan yararlanacak olsa, dedem yapardı. Ancak gene, kalifiye adamın bu tarz işlere pek ihtiyacı yok. 80 darbesi ile dedemin vekilliği son bulduktan sonra bir süre müteahhitlik yapmış. Sonra Atatürk Barajı Genel Koordinatörlüğü yapmış. Sonra özel bir şirkette yıllarca genel koordinatörlük yaptı. 73 yaşında emekli oldu adam. Hiç ihtiyacı yoktu; ama çalışmayı seviyordu. Kimseye yalanmadı, yanlamadı. Fikirleri belliydi, gizlemedi. Güzel de bir hayat yaşadı. Çok insana katkısı oldu... Babam da çok farklı değil. Babam dedemden farklı olarak siyasetten uzak durdu. Zira babamın döneminde siyasi fikir adamı öldürebiliyordu, ki söz konusu babamsa, vururlardı...

Bizim gibi insanlar zaten Türkiye'ye bağımlı değil. Müşterisi Yurtdışında olan bir iş fikri yaratmak hiç zor değil. O yüzden bu ülkede hakim olan görüşe biat etme zorunluluğumuz da yok. Varsın bizim gibi olmayanlar düşünsün efenm. Şu anda bir grup elektronik hobi ürünü üretimi ile ilgileniyorum. Bu iş ticarete dökülür mü bakıyorum. Eğer girişmeye karar verirsem durum şu olacak:
    Dizaynı bana ait olan kartları uzakdoğu'da ürettir. Türkiye'ye getir. Montajını yap. Yazılımını yükle. Dünyaya sat. Türkiye ile bağ sıfır görüldüğü üzere. Yarın kafam atsa, bir haftada şirketi taşır, soluğu Hollanda'da alırım. Yapmam da, yapabilmek bir özgürlüktür. O yüzden bu tarz işlere kafa yoruyorum şu an.

Teşviklerden yararlanmak ile bu biat etmek arasında bir bağ da yok bu arada, onu ayrı tutuyorum. Teşvikleri veren devlet. Bunun için bir siyasi bağ da gerekmiyor. Zira belli aralıklarla biz de bu teşviklerden yararlanıyoruz. Ciddi kurumlar bu teşvikleri veriyor ve samimi söylüyorum, teşviğinizi değerlendirirken necisin, kimcisin önemsenmiyor. Belki bu ülkede doğru işleyen üç şeyden biri bu.

Bir de kimse sonsuza kadar tepede kalmıyor. Ben çocukken Özal zenginleri her yerdeydi. Zontalarla tatil yapardık, net hatırlıyorum. Özal öldü, birkaç yıl sonra hükümet düştü falan, 5 yıl sonra aynı zonta ailesini güneşten solmuş Prada bikinisi ile görürdün. Bu gözler çok gördü bunları. Yolunmuş tanesi 1500 euroluk marka çantalar, çizik içinde, kilidi kırık Samsonite bavullar, 10 yıllık über lüks arabalar... Bunu da unutmamak lazım. Bu işlere karışmamak en iyisi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustiki212

Önder İnşaat baskı beton ???

Yok. Daha önce başladı bizim işler. Daha küçük ölçekli başlandı tabi. O zaman babamın şahıs firması vardı. O yüzden açıktan yazmasam daha iyi olacak.
  • Arkadaşlar bu örneği de yazmak ıstıyorum, hemde içimi dökmüş olurum aklıma geldıkce sınırlenıyorum.

Babam tembel biridir, muhendıs ama hayatında hıc calısmamış toplasan 1 sene belkı calısmıstır, suan 54 yası var emeklı bıle alamayacak. Babam korkak biri ticaret yapamaz iş kuramaz, ama konusunca hep akıl verır bundan cok bılenı yoktur dersin o derece, neyse.

Kolay yoldan para kazanmak ıcın, evını sattı o parayla altın aldı. Altın yükselince dolara çevırıyordu, altın dusunce altın alıyordu böyle böyle al sat yaparak. biraz kar yaptı, 2012 de altının onsu 1.700 lere cıktı, babam da dahada yukselıcek dusuncesıyle o fıyata altın aldı yaklasık 40.000 - 50.000 dolar parayla ( ev satmıstı baku de ) Sonra altın düştü, ama öyle böyle degıl 1.200 lere dustu. 1.700 lerden 1.200 lere düştü, bunun parası battı.

Borsayla para kazanacagını zannedıyordu,elinde olanıda batırdı, hangi insan ev satıp borsaya yatırır anlamıyorum ve çok sınırlenıyorum. Parası hala kuveyt türk bankasında altın hesabında. Altının tekrar yukselmesını beklıyor, bu halıyle cıkarırsa çok buyuk zarar edıyor. 5 - 6 senedır beklıyor, şuan altın onsu 1.300 lerde ölüp gidecek hala beklıyor anlam veremıyorum cidden.

Çalışmadıgı ıcın geçinemıyor, ayda 45 - 50 dolar ıle gecınıyor baku de. Bu parada dedemin parasıydı ölünce onu faize koydu ordan gelıyor.

Vaktınde calısıp cabalasa suan onunda duzgun hayatı ailesi olurdu ama o boş boş konusup kendını övüp, dıgerlerını kucumseyerek bu hale geldı. Çalışana her zaman iş var, başta belkı az kazanırsın ama zamanla calıstıkca tecrube kazanırsın daha yuksek makama gelırsın. Boyle evde yatıp iş begenmeyenın sonu boyle oluyor. Şimdi pişman olmuş yaşı 54 kimse bu yaştan sonra iş vermıyor artık.

İçimi döktum arkadaşlar kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Evet beyler. Gerçekten çok merak ediyorum. İnsanlar bu arabaları nasıl alıyor? Dürüstçe soruyorum.

Dışarıda dolaşırken arabalara merakım olduğu için genellikle insanlar hangi arabaları kullanıyor diye göz gezdiriyorum. Lan bakıyorum dışarıda eski araba kalmamış. Lan bu arabalar ucuz mu diye girip bakıyorum internetten fiyatı ne kadar diye. En ucuz sıfır araba 40 bin TL. Ya biriktirerek alacaksın kaç yıl kenara köşeye atarak ya da gidip bankadan kredi çekeceksin. Lan bi bakıyorum banka faizleri ortada. Sonra düşünüyorum bu insanlar arabanın borcunu ödeyene kadar evden çıkmıyorlar mı diye. Ülkemizde arabalar aşırı pahalı olmasına rağmen bakıyorum en lüks arabalar bizim insanımızda.

Normal bir insanı baz alalım. Yeni işe başlamış bir mühendis olduğunu düşünelim. Maaşa iyi niyetli bakıp 3000 TL net maaş aldığını düşünelim.

Kira'yı 650 TL alalım. Faturaları eklesek alışveriş vs. Geriye ne kadar kalıyor? Bu insan bir de kredi ödeyip hiçbir şey yapmıyor mu?

Mesela beyler kendinizi örnek verin. Kaç para maaş alıyorsunuz ve arabanız var mı? Kimseden yardım aldınız mı? Giderleriniz ne vb?

Kendi ablamdan örnek vereyim. Ablam yeni İngilizce öğretmeni oldu. İşte ek ders vb. 3500 TL maaş alıyor. Ama şu an alabildiği araba 18 bin TL'lik. Bunun borcunu en az 2 sene ödemesi gerekiyor. Üstüne zorunlu trafik sigortasını da ekleyelim. 2000 TL'ye yaptırmış(OHA). Üstüne arabanın sürpriz masrafları diyelim. Ablama kalıyor 700-800 TL. Sırf kendi harcaması için.

Değirmenin suyu nereden akıyor? Demek ki insanlar halinden memnun. Lan gidiyorum bakıyorum kodamanlara. Hepsi cahilin teki. Daha türkçe konuşmayı bilmiyorlar. Ama adamın serveti hayvan gibi. Lan bi de aileme kendime bakıyorum. Hayatında bir tek haram para yememiş, alın teriyle para kazanan insanlarız.

Ya beyler cidden bunu okuyorsanız, şuan öğrenci ya da 30 yaşına geçmemişseniz sanırım siz de anladınız benim ne demek istediğimi. Ya bunu geçtim biraz konu dışı olacak ama biz ev nasıl alacağız ileride kendimize? İlla şuradan buradan miras, aileden birşeyler mi kalması lazım?

Hocam iyi güzel yazmışsında ablanızın 3500 maaş ile 18 bin liralık araba aldığınızı belirtmişsiniz. Ayda 1.500 tl ödese araba kredisi 1 yılda 18 bin lira yapar..kaldı ki 2 yıl taksitle almış sanırım bu şekildede nerden baksanız ayda araba masrafları dışında ablanıza 2000 tl kalır:) siz 800,900 yazmışsınız nedense buna odaklandım.D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Range biniyorsun mutlusun sanıyorlar

• 40bin tl lik arabayi ayda 900tl ye 4 yillik tksitle cok rahat alabiliyosun.

2500tl maasin olsa veya evin geliri esinin maasiyla aylik 3000tl olsa rahatlikla alirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Ben 4500 eşim 3500 alıyoruz (ben mühendis eşim öğretmen)
    3 sene önce evlendik, 65000 lira düğünden takı parası geldi, 180.000 liralık ev için krediye girdik , 15 ana babadan bulduk 100.000 kredi çektik.
    Aylık ödemesi 2350 x 5 sene .
    8000-2350 = 5650 tl , ayda 2500 lira kenara para atıyorduk, projeler bitti 2 projenin birinden 16000 , diğerinden de 21000 lira prim aldım.
    etti mi sana 37000prim parası , altta da kenara koyduğumuz para vardı, 2015 mayıs ayında 56300tl'ye imzamdaki aracı sıfır olarak aldım.
    Yine para toplamaya devam ettik, bu arada tatillerden eğlencelerden uzak durmuyoruz, kurbanımızı kesiyoruz vs.
    Bu sene de 90.000e bir ev almayı düşünüyoruz, kenarda 35bin var , 55i kredi çekeceğiz. 5 sene .Ayda 1000 lira ödemesi olacak , onu da 600e kiraya versek bize zararı ayda 400 lira.
    Yaşım 28, eşim olmasaydı bunların birini bile başaramaz hiçbirşey elde edemezdim. İyiki evlenmişim.

Allah daha çok versin. Ama yani 6 kişinin aldığı maaşı alıyorsunuz siz yapmayacaksınız da Ahmet Mehmet mi yapacak

• Ailenizde ticaret geçmişi yoksa emlak zengini değilseniz ve aileniz namuslu bir sekilde çalıştıysa sizde aynı zihniyetteyseniz zengin olup lüks yaşamanız çok zor. Kısaca bizim gibi adamlar en iyi okullarında bitirse adamlar 3500-4000 lira maaş bulsa halay çekerler. mesela duyarsınız şu ünlünün çocuğu yurt dışında şu okulu tam burslu kazandı ben üniversiteye hazırlanırken bana kimse yurt dışında okumak için şu sınava girilir demedi haberimiz bile olmadı. İşte biz daha rekabet etmemiz gereken yeri noktayı bilmiyoruz katılamadığın yarışta tabiki kazanamassın. Kıssadan hisse genellikle namuslu işçi memur çocukları nasıl çok para kazanılır bilmezler. Burdan diğerlerini kötülediğim anlamı çıkmamalı bizim gibilere en iyi meslek memuriyet artık gece kondu dikme şansımızda yok. Vs vs vs

• -Columbia- kullanıcısına yanıt
    Birşey diyeyim mi; onu her baba yapmaz. Babanızın kıymetini bilin. Piyasada ne insanlar var babayım diye geçinen. Gerçi sizinkinin maddi durumu varmış yapmış ama, zınnık koklatmayan, üstüne birde imkanı olduğu halde çocuklarının üstünden geçinen tipler var. Rabbim muhabbetinizi daim etsin.
  • Çok yerinde bir konu olmuş, gündemde kalması açısından bile yorum bırakılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçini dökmen senin için iyi olmuş bende dökmek isterdim babam hakkında ama yaz yaz bitmez o tembeli.Yıllardır öğretmen ne bi arabası ne de evi var.Oraya buraya saçma sapan para harcayarak hiç aklını dahi kullanmadan hayatını bitirdi.

Neyse canım annem yıllar önce birikmişleri ile kıt kanaat bizleri büyüttüğü parayı biriktirerek zamanında antalyadan 80 bin tl civarı zar zor bir ev aldı.Yıllar sonra kiracımızı ziyaret etmem gerektiğinde civarında tarladan başka birşey olmayan evin dibinde en lüks evler,spor kompleksi,alışveriş merkezleri ile bambaşka bir yere dönüşmüş ve altımızdaki kat 350 bin tlye 2 hafta önce satıldı.

Ne varsa arkadaşlar ticarette var.Birşeyler kazanmak için riske girilmesi gerekiyor.Sonuçlarının senin için kötü olma ihtimali elindeki herşeyi kaybetme durumunda var ama benim gibi aylık 3500 tl ile istanbulda geçinmeye çalışan biri için ne kadar kötü olabilir.

Çok sevdiğim bir arkadaşımla birlikte çekiceğimiz kredilerle yeni bir işe atılıcaz ya batıcaz yada kurtulacağız bakalım neler olacak

• Fazla kasmayın bukadar kıskançlıkta yapmayın çalışın sizinde olsun, bende beş kuruş yoktu fabrikada asgari ücretle çalışan sıradan bir işciyim 30 bin tl kredi çektim 36 ay vade ile cruze aldım biniyorum 1 sene sonra borcum da bitmiş olacak insallah yani bukadar zor degil ben siradan bi işci olarak alabiliyorsam herkes alabilir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Aynen öyle. İnsan çalıştırmakla süründürmek arasındaki farkı anlayamayan insanlar gelmiş nasihat veriyor. Tanımadığımız insanlar neticede, Allah bilir ne mallar mülkler kalmıştır ya da kalacaktır da millete hayal tacirliği yapıyorlar. En tuhafı da senin dediğin zaten, haftanın 8 günü adam çalıştırıp 1300 TL verince ekmek kapısı yarattıklarını zannediyorlar. Üstte mesajda da arkadaş eşek örneği ile durumu güzel özetlemiş.

Allah kimseyi bu ülkede patron şirketlerini eline bırakmasın. Dinden kitaptan bahsedip vergi kaçırırlar, 1300 TL'ye adam çalıştırıp kurbanda da et kesip yerler. Bak televizyona, en çok derin dondurucu reklamları dönüyor bu ara. Neden? Millet kestiği eti dağıtacağına yemek için sakladığı için. Bu ülkenin insanı her konuda yozlaşmış.

Not: Bazen sizinle atışıyoruz forumda, alınmayın sakın. O avatar için de teşekkürler.

Öyle tabi ya millet iş beğenmiyor başvuru gelmiyor diyorlar da kariyer sitelerine bakıyorsun 1 pozisyon için 1000 kişi 5000 kişi başvuruyor . Yeni mezundan , 2-3 sene deneyim istersen sonra niye aday yok diyorsun .

Hepsi paramız yok diye ağlar önümüzdeki bayram hangi ülkeye gideceğini konuşur işçiye gelince yine para yok 50 lira avans veermez .

Hayır bir de yazılımcı değilsen bir kod yazmamışsan 18 yaşında sana kim 5000 TL maaş veriyor ne yapıyorsun ki ? Freze , CNC , Torna aynı anda mı yapabiliyorsun ? Bölünüp mü çoğalıyorsun ?

300 bin liralık daireyi 80 e sattım der vergi kaçırır sonra da boğazımızdan haram lokma geçmedi .

Ohoo biz ne insanlar gördük aile bir araya toplanınca helalden haramdan bahseden de kazandığı paraları pavyonda meze yapan adamlar .

Bir de saydıkları örnekler hep uç . Yani 1 lise mezununa hayat gülmüştür bir yere gelmiştir de 10-20 üni hariç diğerleri çöp ne demek ? Her Lise mezunu zengin mi oluyor ? Her ilkokul mezunu zengin mi ? Her çoban zengin mi ? Yok işte dayımın amca oğlunun bir akrabasının 4.veliahtı zengin olmuş da bla bla

Bugün iş yerlerinde açık açık torpilin var mı ? Yoksa gidip bir gençlik koluna üye ol diyorlar . AÇIK AÇIK bunu söylüyorlar. Bana kimse hak hukuk demesin sonra

Rica ederim tartışsak da alınmam . Avatara gıcık olan çok hoşuma gidiyor oradan laf sokmaya çalışmaları

• Kredi

• Maaşım 3.000 civarı. 500 lira kiram var.

Bu bilgilerden sonra başlayalım:

Ilk arabam 2006 yılında fusion 2. El fiyatı ozamanlar 18000 TL

İkinci arabam Sıfır getz fiyat 16000 TL civarı sene 2008.

Üçüncü arabam Civic 2. El fiyatı 39000

Dördüncü arabam yine getz 2. El fiyat 19000 TL. Buradaki düşüş sebebi ev almam.

2012 yılı itibari ile aldığım Sıfır ev fiyatı 140.000 TL
    2015 yılı itibari ile satış fiyatım 195.000 TL .
    Not:3 senelik verdiğim faiz parası kira parası oldu.

2015 yılı itibari ile arabam Sıfır Corolla. Fiyat 70.000 TL.

Görüldüğü üzere orta direk bi vatandaş hop diye yukarı çıkamaz. Zamanla,yavaş yavaş. Bundan sonraki arabam da Büyük ihtimal 100.000 seviyesinde olacaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yıllık doktorum.. Son 10 yıldır uzmanım.. Hayatım boyunca çalıştım.. İlkokul ortaokulda çizgiroman alıp sattım, kesekağıdı yapıp bakkalları gezerdim.. Abimle balığa giderdik, ben tuttuğumu satardım.. Tıp fakültesinde asistanlara tercüme yapıp 1995 te kendi paramla bilgisayar aldım ki o döemde sadece rektörün oğlunda vardı o da bizim sınıftaydı.. Asistanken ayda 18-19 nöbet tutardım, yarısı özel nöbetti, yine para kazanırdım, hem de vaka görürdüm.. Askerde bile yasak olmasına rağmen özelle anlaşmıştım, ayda 24 nöbet tutuyordum.. Uzman olduktan sonra birkaç ay nöbete devam ettim ama zaten cumartesi dahil çalışıyordum, artık yapamadım..
    Uzun lafın kısası: Eşim çalışmıyor, çalışmasını istemiyorum, evlenince işini bıraktırdım.. Tek maaşla geçiniyoruz.. Türkiye gibi itin, uğursuzun çok olduğu yerde eşimi çalıştırmıyorum.. Ben hallederim diyorum, ilerde ne olur bilmem.. Abim de doktor, ayda 15.000 alıyor, geçinemiyor.. Ben 10bin + alıyorum, zar zor geçiniyorum.. Tek lüksüm yeme-içme.. Zor bu işler.. Çok çalışmak gerek.. Allah herkeze sabır versin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Kurt Yenilmemeli

Fazla kasmayın bukadar kıskançlıkta yapmayın çalışın sizinde olsun, bende beş kuruş yoktu fabrikada asgari ücretle çalışan sıradan bir işciyim 30 bin tl kredi çektim 36 ay vade ile cruze aldım biniyorum 1 sene sonra borcum da bitmiş olacak insallah yani bukadar zor degil ben siradan bi işci olarak alabiliyorsam herkes alabilir bence.

fazla kasmayın diyorsunuz ama ben bunu anlamıyorum. şimdi bir hesap yapayım.
    Diyelim ki ben de fabrika işçisiyim 1300 tl asgari ücret alıyorum.
    hiç faizsiz 30000 tl 36 aylık kredi ile para çekince ayda 850 tl ye yakın para ödenecek.
    şu anda 650 tl ye kirada oturuyorum.
    aylık 400 tl civarı mutfak masrafı oluyor.
    aylık yazın 150 kışın 500 tl civarı fatura ödüyorum ort 300 diyelim.

Yani toplamda işe yürüyerek gidip gelince hiçbir sosyal aktivite olmadan araba alsam dahi bunun taksidi hariç( mtv-benzin-sigorta-kasko-tamir) hiçbir harcama yapmadan kapıda durursa, dışarıda hiç bir şey yemez üstüme başıma vs hiçbir şey almazsam, tatile gitmezsem, eve yemek ihtiyacı hariç hiç bir şekilde para harcamazsam:

maaşım: 1300
    kredi :- 800
    kira :- 650
    mutfak : -400
    fatura : -300

EŞİTTİR: -850 (yazıyla EKSİ sekizyüzelli) tl param kalıyor.

yani bunların hepsine rağmen ayda 850 TL borçlanıyorum.

daha bu ana ihtiyaçların hangisinden kısıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz bana da anlatın LÜTFEN

EDIT:
    Başka bir hesap daha yapayım:

ayda 850 kredi için 500 de aracın masrafına vereyim deseniz asgari ücreti geçiyor zaten. 3 yıl boyunca su bile içmeden arabada yatarsanız olabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 7 Eylül 2016; 13:40:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Aynen öyle. İnsan çalıştırmakla süründürmek arasındaki farkı anlayamayan insanlar gelmiş nasihat veriyor. Tanımadığımız insanlar neticede, Allah bilir ne mallar mülkler kalmıştır ya da kalacaktır da millete hayal tacirliği yapıyorlar. En tuhafı da senin dediğin zaten, haftanın 8 günü adam çalıştırıp 1300 TL verince ekmek kapısı yarattıklarını zannediyorlar. Üstte mesajda da arkadaş eşek örneği ile durumu güzel özetlemiş.

Allah kimseyi bu ülkede patron şirketlerini eline bırakmasın. Dinden kitaptan bahsedip vergi kaçırırlar, 1300 TL'ye adam çalıştırıp kurbanda da et kesip yerler. Bak televizyona, en çok derin dondurucu reklamları dönüyor bu ara. Neden? Millet kestiği eti dağıtacağına yemek için sakladığı için. Bu ülkenin insanı her konuda yozlaşmış.

Not: Bazen sizinle atışıyoruz forumda, alınmayın sakın. O avatar için de teşekkürler.

Öyle tabi ya millet iş beğenmiyor başvuru gelmiyor diyorlar da kariyer sitelerine bakıyorsun 1 pozisyon için 1000 kişi 5000 kişi başvuruyor . Yeni mezundan , 2-3 sene deneyim istersen sonra niye aday yok diyorsun .

Hepsi paramız yok diye ağlar önümüzdeki bayram hangi ülkeye gideceğini konuşur işçiye gelince yine para yok 50 lira avans veermez .

Hayır bir de yazılımcı değilsen bir kod yazmamışsan 18 yaşında sana kim 5000 TL maaş veriyor ne yapıyorsun ki ? Freze , CNC , Torna aynı anda mı yapabiliyorsun ? Bölünüp mü çoğalıyorsun ?

300 bin liralık daireyi 80 e sattım der vergi kaçırır sonra da boğazımızdan haram lokma geçmedi .

Ohoo biz ne insanlar gördük aile bir araya toplanınca helalden haramdan bahseden de kazandığı paraları pavyonda meze yapan adamlar .

Bir de saydıkları örnekler hep uç . Yani 1 lise mezununa hayat gülmüştür bir yere gelmiştir de 10-20 üni hariç diğerleri çöp ne demek ? Her Lise mezunu zengin mi oluyor ? Her ilkokul mezunu zengin mi ? Her çoban zengin mi ? Yok işte dayımın amca oğlunun bir akrabasının 4.veliahtı zengin olmuş da bla bla

Bugün iş yerlerinde açık açık torpilin var mı ? Yoksa gidip bir gençlik koluna üye ol diyorlar . AÇIK AÇIK bunu söylüyorlar. Bana kimse hak hukuk demesin sonra

Rica ederim tartışsak da alınmam . Avatara gıcık olan çok hoşuma gidiyor oradan laf sokmaya çalışmaları

Valla helal olsun tam da benim yazacaklarımı sen yazmışsın. Özellikle son yazdıklarına kesinlikle katılıyorum, torpilin yoksa git gençlik kollarına yazıl diyenleri yalan zannederdim de harbiden öyle. Bakma sen iş güç sahibi olana ya da iş bulana, bu ülkede herkesin bir yerlerde adamı vardır. Torpili olanın ne sırtı yere gelir ne de karnı aç kalır. Liyakat diye bir şey olmadığı için okul okumak çaba harcamak falan boş işler. Ancak insanlara hayal tacirliği yapar bu insanlar. Lafa gelince de dediğin gibi haram muhabbetine sürüklenir sözler.

Şimdiden bayramda hangi ülkeye gitmek istediklerinin hesabını yapıyor millet.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.