Şimdi Ara

Bu arabaları nasıl alıyorsunuz? Dürüstçe soruyorum! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
12
Favori
8.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum ne kadar zenginmiş abi yorumları okuyunca... Püh şansıma tüküreyim. Diğer tarafta şansım yaver gider belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtube başka ek kazanç olmadan

• -Columbia- kullanıcısına yanıt
    Gidip ayaklarına sarılır bırakmazdım. Dağ gibiymiş maşallah. Allah muvaffakat versin

• Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 7 Eylül 2016; 8:25:06 >
  • yaşım 26 4 senedir iş hayatındayım. yaklaşık olarak bankadaki paramın faizi aylık 4bintl civarı. Parayı işletecek kadar zamanım olmuyor genelde altın alıyorum veya bankaların hisselerine atıyorum kendimi.

Arada dolar al sat ile biraz para yapmışlığım var 70-80bin tl kadar.

Neyse bu ülkede çalışan adama ekmek çok kardeşim sen çalışmayıp anca milletin arabalarına bakmaya devam edersen daha çok bakarsan.

bu arada aracım audi a5
  • Altın alıp uzun vade bekleyip kar etmeyen yoktur.
    Ev ise uygun fiyata aldığınızda kar ettirir. Yani alırken kazanırsın.
    Örneğin bizim buralarda villa sitesinde içi yarım kalmış, etrafı tarlalar ile çevrili villalar 3 sene 180 bin istiyorlardı. Ben yeni ev aldığım için alamımıştım. Çok kişiye söyledim alın diye. Yanına üniversite hastanesi yapıldı. Şu an 650 bin istiyorlar.
    Ev arsa olayından kar etmek için tapu kadastro ile belediye ile irtibatlı olman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: softman

1 yıllık devlette hemşireyim maaşım nöbetlerle 3.500-4.000 tl arası hastane ile ev arası 20km civarı gecesi gündüzü otobüs falan çok yorucu oluyor o yüzden küçük az yakan bir araba almak istedim.Ordu da çalıştıgım için kiralar falan ucuz bi hesap yapıyım

kira: 450 (2+1 dogalgazlı ev)
    Mutfak :400 (sadece kahvaltı ve akşamları bir şeyler yersem,öğle yemegi hastaneden)
    faturalar: elektrik su internet telefon dogalgaz 400
    kredi kartı: 400-500
    Günlük harçlık: 300
    Toplam: 1.500 tl civarı bir mevla oluyor bana aylık ortalama 2.000tl kalıyor 1 yılda 20.000 tl ya yakın para biriktirdim.25.000 tl de kredi çektim 24 ay aylık 1.250 tl bu ay ilk taksitini ödedim.Ford fiesta aldım 0 45.000 tl ye seneye kadar biraz birikim yapıp evlenmeyi düşünüyorum.

Ohhhhh babam Ohhhhh devlet sağolsun ulan kıcık oluyorum

• Uyducuyum çanak montajı arzasi falan yapıyorum aylık gelirim ortalama 2000 TL o parayı kazanana kadar damda sıcaktan yada soğuktan anam ağlıyor yazın donuma kadar terliyorum anlımdan şıpır şıpır ter damlıyor kışın afedersiniz ama kıçım buz tutuyor patates nerde 10 kuruş ucuzssa ordan alıyorum eşim oğlum küçük olduğu için çalışamıyor kızımda 10 yaşında kısaca kendimde dahil 4 kişiye bakıyorum Allah'ıma binlerce şükürler olsun evi zamanında ufak bir birikim ve düğünde takılan takılar eşimin eklediği para ve üstüne çektiğim 30bintl kredi ile aldık evin borcu bitti Birtane 2007 model 215000 de palio van 1.3 multijet arabam var onunda borcu bitti şimdi 3 ay sora arabanın sigortası var yastığın altında 400 TL var Allahtan erimiyor az az artıyor arabanın sigortası 1100 TL civarı tutar Allahını izniyle o sigortayı yatirabilirsem tamamdır. Allah büyük iyi kötü para kazanıyorum bu günlerimde geçer elbet banada hayirli bir kapı açılır birgun

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Ben 4500 eşim 3500 alıyoruz (ben mühendis eşim öğretmen)
    3 sene önce evlendik, 65000 lira düğünden takı parası geldi, 180.000 liralık ev için krediye girdik , 15 ana babadan bulduk 100.000 kredi çektik.
    Aylık ödemesi 2350 x 5 sene .
    8000-2350 = 5650 tl , ayda 2500 lira kenara para atıyorduk, projeler bitti 2 projenin birinden 16000 , diğerinden de 21000 lira prim aldım.
    etti mi sana 37000prim parası , altta da kenara koyduğumuz para vardı, 2015 mayıs ayında 56300tl'ye imzamdaki aracı sıfır olarak aldım.
    Yine para toplamaya devam ettik, bu arada tatillerden eğlencelerden uzak durmuyoruz, kurbanımızı kesiyoruz vs.
    Bu sene de 90.000e bir ev almayı düşünüyoruz, kenarda 35bin var , 55i kredi çekeceğiz. 5 sene .Ayda 1000 lira ödemesi olacak , onu da 600e kiraya versek bize zararı ayda 400 lira.
    Yaşım 28, eşim olmasaydı bunların birini bile başaramaz hiçbirşey elde edemezdim. İyiki evlenmişim.

Ne guzel bir yorum Allah gonlunuze gore versin insallah. Birlikten guc dogar arkadaslar bunu unutmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Tebrikler Türkiye genel ortalaması 5000 TL nin üzerinde ise harika. Bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu uzman kardeş.

öyle bir iddiada bulunmadım. aylık ortalama 5000 tl avrupa ülkelerinin bile çoğunun üzerinde bir rakam.
  • "Çok çalıştım"cılar basmış burayı ve yine nasihat dersleri veriyorlar. Bu ülkenin sorunu çalışmak değil beyler. Bu ülkenin sorunu çalıştığın çabaladığın emeğinin karşılığını bulamamak.

Devlet bir şey geliştirmenize teşvik olmayabilir bu görülebilen bir şey. Ancak bir devlet, sırf yandaşlık ve para için sizin önünüze engel oluyorsa ve sizi sadece kendi şartların da çalışmaya itiyorsa çok çalışmanız sadece eşşeklikten başka bir şey değildir.(günün sonunda eşşekte yemini alır, aç kalmaz ama altına girdiği yükün karşılığı kadar değil )

Ülkede çoğu kişi verdiği emeğinin karşılığını alamıyor. BU YÜZDEN KREDİ DENEN ŞEY VAR. SİZİ FAKİR HİSSETTİRMEZ BELLİ BİR SÜRE.

KREDİSİZ ARABA ALMA İŞİ DAHA AZ BİZİM ÜLKEDE.

Boşuna burda çok çalışın sizinde olur diyerek nasihat vermeyin. Kredi ile bir çok şeye sahip olabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 7 Eylül 2016; 8:45:54 >

• Aynen öyle. İnsan çalıştırmakla süründürmek arasındaki farkı anlayamayan insanlar gelmiş nasihat veriyor. Tanımadığımız insanlar neticede, Allah bilir ne mallar mülkler kalmıştır ya da kalacaktır da millete hayal tacirliği yapıyorlar. En tuhafı da senin dediğin zaten, haftanın 8 günü adam çalıştırıp 1300 TL verince ekmek kapısı yarattıklarını zannediyorlar. Üstte mesajda da arkadaş eşek örneği ile durumu güzel özetlemiş.

Allah kimseyi bu ülkede patron şirketlerini eline bırakmasın. Dinden kitaptan bahsedip vergi kaçırırlar, 1300 TL'ye adam çalıştırıp kurbanda da et kesip yerler. Bak televizyona, en çok derin dondurucu reklamları dönüyor bu ara. Neden? Millet kestiği eti dağıtacağına yemek için sakladığı için. Bu ülkenin insanı her konuda yozlaşmış.

Not: Bazen sizinle atışıyoruz forumda, alınmayın sakın. O avatar için de teşekkürler.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Önder İnşaat baskı beton ???
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    1300tl neyine yetmiyor kardeşim milletin? öyrenciyken o paranın yarısına geçinirdik biz bilir misin sen? o paraların çok daha azına tamah ettik eyitim diye diye gurbet elerde. millet hükümetimize şükür etsin ki 1300tl yaptı yoksa önceden insanlar şeker ekmek kuyruğunda sürünüyordu karne ile ekmek dağıtılıyordu bu ülkede şimdi 1300 beyenilmez olmuş

1300tl'yi beyenmiyen adamı yetiştiren ayilede sorun var ya neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 7 Eylül 2016; 9:19:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

1300tl neyine yetmiyor kardeşim milletin? öyrenciyken o paranın yarısına geçinirdik biz bilir misin sen? o paraların çok daha azına tamah ettik eyitim diye diye gurbet elerde. millet hükümetimize şükür etsin ki 1300tl yaptı yoksa önceden insanlar şeker ekmek kuyruğunda sürünüyordu karne ile ekmek dağıtılıyordu bu ülkede şimdi 1300 beyenilmez olmuş

İroni ise komik, değilse trajikomik.
  • Size kendi ailemden örnek vereyim;

Yeni mezunum,geçen sene atandım 3000 tl net maaşım var nöbet ve döner sermaye ile birlikte 5000 tl ye yakın bir gelirim oluyor.
    Nişanlım aynı şekilde 3000-3500 tl civarı maaş alıyor.

Kimseyi karıştırmadan kendi imkanlarımızla bi ev alalım dedik,araştırdık.istanbul'da sessiz sakin sıradan bir çevrede minumum ev +300 bin tl.aracımı satmıştım 60 bin tl kenarda param var.beğendiğimiz evin fiyatı 320 bin tl.banka'ya gittik 260 bin tl kredi 10 senelik geri ödeme ile birlikte 430 bin tl ye tekabûl etti,koşarak uzaklaştık.şimdi e-90 3.20 d bakıyorum.o da kenarda ki son kuruşumu vermek şartı ile anca.

Amcamlar, kendileri müteahhit ve emlak işi yapıyor.arsa alıyor bina dikiyor ev satıyor.kendisi jipe biniyor x5.19 yaşında bir oğlu var,kuzenim. 4.20d'ye biniyor 200 bin küsür liraya aldılar peşin.abisi rusya'ya inşaat işleri için gitti geldiğinde eminim c300 coupe çekerler altına.ayrıca okumakla falanda alakası yok bildiğin kafalarını kullanıyorlar.

• Hemen yazayım.
    Evli değilim ama seneye yaz evleneceğim.

İkimizin maaş toplamı 15.000 - 16.000 TL civarı. Evimiz var kredi çektik birlikte ödüyoruz(4000 TL). Kalan parayı da harcıyoruz şuan. Ama 1 Ocaktan sonra biriktirip arabaları yenilemek istiyoruz.

Nişanlımda Auris 1.4 Dizel Otomatik var.(2013 olması lazım) --> 0 aldık kredi ile ödeme yaptık.
    Bende 1.6 TDI Jetta var.(2014) --> 0 aldım. 1.4 T Astra vardı üstüne ödeme yaptık.

Yaşım 25.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thequick -- 7 Eylül 2016; 9:44:51 >
  • Yok birader yok ben de bilmiyorum bu sorduğun soruların cevabını, aylık gelir 3500'ü geçiyor ama 21000'e Fiesta aldım 1 sene kullandım hep eksideydim, sattım borcunu anca kapattı. Yine el elde baş başta. Şimdi akıllandım ama, birikim yapıyorum, parayı tamamlamadan krediyle araba almam.
  • cevapların hepsini okumadım ben kendi cvbımı vereyim dostum :

yaşım 31 3. arabam 3.minim

taşeron işçi olarak çalışıyorum geçen yıla kadar maaşım 1300 tl idi ilk arabamı 2012 sonunda aldım 28 bin tl ye 4-5 bin tl birikmiş vardı gerisini kredi ve borçla aldım yukarıdaki fotodaki aracım 3. aracım değeri 60 bin TL 3 yıl sonunda şükür bu kadar yükseldim ama nasıl ? sürekli ek iş yaptım alıp sattıgtım arabalardan da 2-3 kar ettim amahep çalıştım hep borcum vardı şimdi şükür borcumda bitti :) çabaladıktan sonra istediği şeye sahip olabiliyor insan olmasada yaklaşabiliyor bence ..

edit: isteyen varsa parasını kontrol etmeye yardımcı olabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearuq -- 7 Eylül 2016; 9:53:46 >

• Ben de düşünüyorum bazen böyle ama atı alan üsküdarı geçmiş biz kendimize bakalım

bu arada fazla "lan" demişsin konsantre olamadım okurken
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.