Şimdi Ara

Boyum 1.85 daha uzarmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar orta okul zamanlarında yaşıtlarımla aynı seviyedeydik boy anlamında tabi uzun olanlarda vardı .Lise 1 in ilk yarısına kadar yine yaşıtlarımla aynı seviyedeydik sonrasında ise özelikle 9 .sınıfın yarısından 11 . sınıfın sonuna kadar inanılmaz boy attım .Eski arkadaşları görüyorum ne olmuşsun diye böyle şaşırıyorlar .Eskiden beri duvara yaslanarak boy ölçerdim kalemle çizgi çekerdim .Orantılı olarak uzamşım lakin işte dediğim gibi 15-16 yaşından sonra baya bir boy atmışım .Şimdi ise 18 yaşımdayım boyum 1.85 erkekler 21 yaşına kadar uzuyor diye biliyorum yani bu boy uzama 21 yaşıma kadar 2-3 cm daha artarmı ? Şuan boyumdan memnunum lakin 1.87 filan olursam fena durmaz gibi .Sizce artarmı daha ?

Edit :Arkadaşlar bazıları saçma sapan ego kasıyorum filan zannetmiş saçma sapan .Boyumdan gayette menunum sadece meraktan açtım konuyu .Sonuç olarak boy uzması 17-18 yaşından sonra genelde duruyormuş yani ille 21 yaşına kadar uzayacak diye bir şey yokmuş ama 21 yaşına kadarda uzaya bilme potansiyeli varmış.Herkeze teşekkür ederim boy konusunda bildiklerini anlatıkkları için.Konuyuda böyle sonlandırayım dedim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42ED01C9A -- 4 Ocak 2018; 20:14:0 >

• Uzayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Uzamaz birader bu kadarı yeter sana

Evet bana yeterde 185 boy sadece meraktan sordum çünkü bir anda attı boy acaba aynı hızla gidermi diye düşündüm .

Orijinalden alıntı: Orta Seviye Gitarist

185 187 insanların yüzde kaçını sollattırır ki

90 kilo civarlarındayım ve biraz göbekli gösteriyor beni .Bu yüzden sordum .

Orijinalden alıntı: KitapKurdu789

quote:

Ya hocam yeme bizi şimdi. Bende 1.85 boyundayım, Modellerin boyu genelde 1.87 civarı olduğu için o boyda olmayı istiyordum. Ego yani başka bir şey değil. Eğer kilon sorun ediyorsa kilo ver, al sana en basit çözüm.

Orijinalden alıntı: Sheitani

quote:

Orijinalden alıntı: KitapKurdu789

quote:

Ya hocam yeme bizi şimdi. Bende 1.85 boyundayım, Modellerin boyu genelde 1.87 civarı olduğu için o boyda olmayı istiyordum. Ego yani başka bir şey değil. Eğer kilon sorun ediyorsa kilo ver, al sana en basit çözüm.

Dostum emin ol ego yapmak gibi saçma sapan bir amacım yok.Bu forumda bir sürü konu açıldı boyla ilgili bir tane konuya mesaj bile atmadım .Göremezsinde .Zaten başta dediğim gibi sonradan çok boy attım hem biraz daha uzarmıyım diye merak ettim hemde biraz kilom olduğu için eğer 2-3 cm daha uzarsa fit bir vücudum olur diye düşünüyorum .

• 2.20 olursun kız falan bulamazsın inşallah

Spor-Beslenme

Ergenlik bitişine kadar kemiklerde bulunan epifiz plakları kıkırdak yumuşak yapıdadır. Ve kemik 2 parçadır tam olarak birleşik değildir.
    Plaklar hormonların etkisiyle hücreler bölünüp çoğalıyor böylece kemik uzuyor yani boyumuz uzuyor.

Ergenlik bittikten sonra kemikler sertleşiyor ve plaklar kapanıyor artık hormon etki etse bile bir işe yaramıyor.
    Eğer dışarıdan kimyasal gh hormonu alırsanız çene ve diğer kıkırdak yapıdaki kemikler büyüyerek akromegaliye neden oluyor. AMAN DİKKAT DIŞARIDAN ALMAYIN.
    HER KEMİK AYNI ZAMANDA GELİŞİMİ DURDURMAZ. (Doktordan aldığım bilgi bu şekilde)

Boyum 1.85 daha uzarmı ?

Kemik gelişiminizin devam edip etmediğin hastaneye gidip röntgen çektirip öğrenebilirsiniz.

Benim kemiklerim 17 yaşında kapandı. Röntgen bana aittir.

Boyum 1.85 daha uzarmı ?

DEVAMINI KOMPLE OKUMAK İSTİYORSAN https://forum.donanimhaber.com/boy-hakkindaki-tum-cevaplar-bilimsel-kanitli--129625673

ÖZET: Epifiz plakları(kemik gelişimi) kapandıysa sittin sene uzamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 4 Ocak 2018; 18:25:1 >
    Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum yani belli bir yaş sınırı yok uzaması için yani erkende durabilir uzama ,geçte .Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.
    Tamamen genetik yani bu kadar çok merak ediyorsan en yakın hastanede ortopedi bölümüne gidip kemik gelişimimim durup durmadığını merak ediyorum diye söylersen tek bir röntgen ile cevabını öğrenirsin. Uzayacağım diye ne umut edersin nede beklenti içine girersin. Eğer ki plaklar arasındaki boşluk baya bir fazla ise 1.95-2 bile olursun belki. Doktor aradaki açıklığa göre ortalama daha ne kadar uzayacağını söyleyebiliyor. Ben kapandığını öğrendiğimde en yakın banka oturup 1-2 saat heykel gibi kalmıştım. (Kısayım)
    Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Konuyu zamanın varsa okursan her detayı öğrenebilirsin.
    Tamamen genetik yani bu kadar çok merak ediyorsan en yakın hastanede ortopedi bölümüne gidip kemik gelişimimim durup durmadığını merak ediyorum diye söylersen tek bir röntgen ile cevabını öğrenirsin. Uzayacağım diye ne umut edersin nede beklenti içine girersin. Eğer ki plaklar arasındaki boşluk baya bir fazla ise 1.95-2 bile olursun belki. Doktor aradaki açıklığa göre ortalama daha ne kadar uzayacağını söyleyebiliyor. Ben kapandığını öğrendiğimde en yakın banka oturup 1-2 saat heykel gibi kalmıştım. (Kısayım)

Yok kardeş ben gayet memnunum boyumdan .Sadece merak ettim daha nereye kadar uzar diye . Bazılarıda ego filan kasıyorum zannetmiş.Benden sonraki nesil dahada uzun geliyor hocam hepsi kuzueyli gibi dev gibiler .

Edit: Yazım hatası .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42ED01C9A -- 4 Ocak 2018; 20:36:10 >

• 2-3 cm için düşünmeye değmez uzayacağın varsa uzarsın, 190 üstü olursan keşke bu kadar uzamadaydım diyeceksin muhtemelen.

Not:194'üm.

Orijinalden alıntı: marslan1999

2-3 cm için düşünmeye değmez uzayacağın varsa uzarsın, 190 üstü olursan keşke bu kadar uzamadaydım diyeceksin muhtemelen.

Not:194'üm.

Yok hocam sabahtan beri diyorum gayet memnunum diye.
    Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

BOY NASIL UZUYOR MANTIĞI NE ?

Ergenlik bitişine kadar kemiklerde bulunan epifiz plakları kıkırdak yumuşak yapıdadır. Ve kemik 2 parçadır tam olarak birleşik değildir.
    Plaklar hormonların etkisiyle hücreler bölünüp çoğalıyor böylece kemik uzuyor yani boyumuz uzuyor.

Ergenlik bittikten sonra kemikler sertleşiyor ve plaklar kapanıyor artık hormon etki etse bile bir işe yaramıyor.
    Eğer dışarıdan kimyasal gh hormonu alırsanız çene ve diğer kıkırdak yapıdaki kemikler büyüyerek akromegaliye neden oluyor. AMAN DİKKAT DIŞARIDAN ALMAYIN.
    HER KEMİK AYNI ZAMANDA GELİŞİMİ DURDURMAZ. (Doktordan aldığım bilgi bu şekilde)

Boyum 1.85 daha uzarmı ?

Kemik gelişiminizin devam edip etmediğin hastaneye gidip röntgen çektirip öğrenebilirsiniz.

Benim kemiklerim 17 yaşında kapandı. Röntgen bana aittir.

Boyum 1.85 daha uzarmı ?

DEVAMINI KOMPLE OKUMAK İSTİYORSAN https://forum.donanimhaber.com/boy-hakkindaki-tum-cevaplar-bilimsel-kanitli--129625673

ÖZET: Epifiz plakları(kemik gelişimi) kapandıysa sittin sene uzamazsın.

Benimde 17-18 de kapandı kemikler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.