Bildirim
Boya koruma için Sonax mı Autoking mi seçilmeli?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
nano teknolojili olanını yaptır
işlemin ne kadar sürdüğünü öğrenirsen iyi olur
bazıları 1 saatte boya koruma yapıyor aman dikkat
önemli olan usta ve emek
ben würth'de yaptırdım ve gayet memnunum
sonax'ı autoking'e tercih ederim ayrıca -
mtv ile boya korumanın ne alakası var onu anlamadım -
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
mtv ile boya korumanın ne alakası var onu anlamadım
bankaların kampanyası var atıyorum "mtvni x bankasının kredi kartıla ödersen sonaxta %50 indirim" vs gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 6 Ocak 2010; 20:39:51 > -
Yaşadığınız şehirde varsa Meguiars tercih edin..quote:
Orijinalden alıntı: Blue_Knightquote:
bankaların kampanyası var atıyorum "mtvni x bankasının kredi kartıla ödersen sonaxta %50 indirim" vs gibi
Alıntıları Göster
-
Açıkçası nano teknolojiye biraz soğuğum. Çünkü fiyatı neredeyse 2 katı ama gerçekten nano mu değil mi bilemiyorum. Saatlerce başında duramıyorum sonuçta. Bazı forumlarda da bir çok yerde nano yerine normal boya korumanın kullanıldığı yazıyor. Sonuçta verdiğimiz paraya değer mi, şüphelerim var...
quote:
Orijinalden alıntı: over and under
nano teknolojili olanını yaptır
işlemin ne kadar sürdüğünü öğrenirsen iyi olur
bazıları 1 saatte boya koruma yapıyor aman dikkat
önemli olan usta ve emek
ben würth'de yaptırdım ve gayet memnunum
sonax'ı autoking'e tercih ederim ayrıca
-
Kullanılan malzemenin markası ne kadar önemli ise uygulayan kişi de bir o kadar önemli.Detaycı ve orta kalite ürünle yapılan işi,baştan savma kaliteli ürünle yapılan işe tercih ederim.quote:
Orijinalden alıntı: Blue_Knightquote:
Alıntıları Göster
Siz iki markanın da tercih ettiğiniz şubesine bir uğrayın.Beklentinizi karşılayan uygulamalarını sorup,işlemi uygulayacak kişi ile de ayak üstü bir sohbet yaparsanız kolayca şubenin notunu verirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Blue_Knight
quote:
O banka Şekerbank
-
Meguiars hepsinden çok gömlek üstün.. çok kaliteli..quote:
Orijinalden alıntı: son_samurayquote:
Orijinalden alıntı: Blue_Knight
quote:
O banka Şekerbank
Alıntıları Göster
ayrıca sonax a karşı bir tepkim var, ne kendim yaptırırım, ne tavsiye ederim, ne de eşime dostuma yaptırırım..
-
sonaxı tavsiye etmem.bence ziebart işinin en iyisi.aracaımı sıfır aldığımda diamond gloss yaptırmıştım tavisye ederim.quote:
Orijinalden alıntı: AXAPTA
Meguiars hepsinden çok gömlek üstün.. çok kaliteli..
ayrıca sonax a karşı bir tepkim var, ne kendim yaptırırım, ne tavsiye ederim, ne de eşime dostuma yaptırırım..
Alıntıları Göster -
Boya koruma düzgün ve güçlü boyası olan bir araç için gereksizdir. Para yolmadan başka bir şey değil.quote:
Orijinalden alıntı: onboardx
sonaxı tavsiye etmem.bence ziebart işinin en iyisi.aracaımı sıfır aldığımda diamond gloss yaptırmıştım tavisye ederim.
Alıntıları Göster
Herhalde ülkemizdeki kadar bu tür şeylere para harcayan başka bir millet yoktur diye düşünüyorum. O kadar ABD'de kaldım, kimsenin boya koruması gibi konulara eğildiğini görmedim. Tamam millet aracını modifiye ediyor, ama gıcır gıcır yeni alınmış aracın boyasının korunmasına ne gerek var.
Benzer durum ön kaput filmi olayında da var. Yok taş gelince korurmuş da... Yani taş illa da oraya mı isabet edecek? Çoğu zaman cama isabet ediyor....
Her şeye rağmen boya koruma yapma çılğınlığına kapılırsanız Sonax'ı boş verin derim. O adamlar serserilerin bayi açmasına izin veren firma. Adamlar silahlı şehir magandalarını bünyesinde barındırıyorlar ve geçen yaz birisinin ölmesine sebep olmuşlardır. Protesto yapmakta fayda var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: teaman1977
O kadar ABD'de kaldım, kimsenin boya koruması gibi konulara eğildiğini görmedim.
oradaki detailing manyaklarına denk gelmemişsin
cenneti -
quote:
Boya koruma düzgün ve güçlü boyası olan bir araç için gereksizdir. Para yolmadan başka bir şey değil.
Herhalde ülkemizdeki kadar bu tür şeylere para harcayan başka bir millet yoktur diye düşünüyorum. O kadar ABD'de kaldım, kimsenin boya koruması gibi konulara eğildiğini görmedim. Tamam millet aracını modifiye ediyor, ama gıcır gıcır yeni alınmış aracın boyasının korunmasına ne gerek var.
Benzer durum ön kaput filmi olayında da var. Yok taş gelince korurmuş da... Yani taş illa da oraya mı isabet edecek? Çoğu zaman cama isabet ediyor....
Her şeye rağmen boya koruma yapma çılğınlığına kapılırsanız Sonax'ı boş verin derim. O adamlar serserilerin bayi açmasına izin veren firma. Adamlar silahlı şehir magandalarını bünyesinde barındırıyorlar ve geçen yaz birisinin ölmesine sebep olmuşlardır. Protesto yapmakta fayda var.
ABD'de eyaletten eyalete insan yapisi ve iklim degistiginden dolayi kesin bir yargidan soz edilemez ama benim gordugum kadariyla Kalifornia'da boya koruma uygulamasi yaygin olarak yapiliyor. Ben ogrenci iken gitmistim uc dort ay kaldim. Arkadaslarimda yikamacida calisiyorlardi. Yan sirketlerinde bu boya parlatma isi, cam filmi filan yapan yerler vardi. Gordugumde cok sasirmistim. Pasta-Cila icin ozel yer yapmislar demistik.Sonradan boyle bir uygulamadan haberimiz oldu. Adamlar gosteris icin yapmiyorlar mesela cam filmini genelde sefaf renksiz olandan cektiriyorlarmis. Uv isinlari kessin diye.Oyle iceriyi gostermesin diye yapmiyorlar.
Sonax'in urunlerinin cok kaliteli oldugunu dusunmuyorum.
Sonax sadece Turkiyede bu kadar yaygin.Bunun ispatida Sonax Turkiyenin her yil birincilik odulu almasi(ulkemizdeki arac sayisi ve yasam standarti ile normal sartlarda bu cok zor)
-
quote:
Boya koruma düzgün ve güçlü boyası olan bir araç için gereksizdir. Para yolmadan başka bir şey değil.
yeni araç için çok gerekli midir bende biraz gereksiz buluyorum ama ön kaput filmi önemli tem de bile kaputa öıcır yiyebiliyorum ve çizikler olmadan keşke yaptırsaydım diyorum çoğu zaman. (geçene sene bir sene boyunca şehirlerarası git gelde kullandım arabamı)
eğer eliniz ayağınız tutuyorsa, kendiniz yapın. normal bir pasta cila 20 lira 1 kerede bitse bile o boya korumadan daha ucuza geliyor. Parlaklık farkıda yok gibi
-
Bana da gereksiz geliyor ama yaptıracak olsam Ziebart'tan başka yere yaptırmam.quote:
Orijinalden alıntı: _opethquote:
yeni araç için çok gerekli midir bende biraz gereksiz buluyorum ama ön kaput filmi önemli tem de bile kaputa öıcır yiyebiliyorum ve çizikler olmadan keşke yaptırsaydım diyorum çoğu zaman. (geçene sene bir sene boyunca şehirlerarası git gelde kullandım arabamı)
eğer eliniz ayağınız tutuyorsa, kendiniz yapın. normal bir pasta cila 20 lira 1 kerede bitse bile o boya korumadan daha ucuza geliyor. Parlaklık farkıda yok gibi
Alıntıları Göster
-
quote:
Sonax'ta hic koruma falan yaptirmadim, ancak $unu soyleyim, gelen tepkilerden sonra, Sonax, o bayiinin anla$masini feshetti. Aratirsaniz forumda bununla ilgili ba$lik var. Epey mail atan olmu$tu buradan da. O konuda haklarini yemeyelim bence.
-
Bugüne kadar yaptirdigim boya korumalarinda en iyisi, bence Ziebart idi.quote:
Orijinalden alıntı: BaRiSquote:
Sonax'ta hic koruma falan yaptirmadim, ancak $unu soyleyim, gelen tepkilerden sonra, Sonax, o bayiinin anla$masini feshetti. Aratirsaniz forumda bununla ilgili ba$lik var. Epey mail atan olmu$tu buradan da. O konuda haklarini yemeyelim bence.
Alıntıları Göster
Ama onlarda fiyat konusunda sacmalamamislar.
Ilk 1995 yilinda yaptirmistim ve 150 dolara dis koruma yapiliyor ve 70 dolara da yillik bakimi yapiliyordu.
Simdi normali icin 300 dolarladan bahsediyorlar ve diamond gloss'a 400 dolar diyorlar.
4-5 sene yaptirsan, zaten bir boya parasi eder.
Halen kardesim ve teyzem Ziebart'a gidiyor ama bence sacma. Hele hele Ankara'da isen, eski bayiler kapandi. Balgat'da bir bayi acilmisti. Adam gidip fiyat sordum ve yeni fiyatlari duyunca cok sasirdim. Eski fiyatlari söyleyince, bana yalan söylüyorsun bile dedi. Bu kafadaki adama birak parayi, günahimi bile vermem.
Kendi aracimin bakimini kendim yapiyorum. Bulabilirseniz, Sonax'in killi boya temizleyisi vardir (Clay bar). Aracinizi yikadiktan sonra kil ve spreyi ile boyanin üstündeki yabanci maddeleri temizleyin. Sonra silikon, yag temizleyici bir cilasi vardir; onu uygulayin. En son koruyucu olarak carnuba cilasi uygulayin. Bunun icinde hic pasta yoktur.
Sonax'in premium diye bir serisi cikti. Onu kullaniyorum. Pahali ama konsantre oldugu icin azicik uygulasaniz yetiyor.
-
Autoking -
quote:
Orijinalden alıntı: over and under
quote:
O kadar ABD'de kaldım, kimsenin boya koruması gibi konulara eğildiğini görmedim.
oradaki detailing manyaklarına denk gelmemişsin
cenneti
boya korumalarının nerdeyse hepsinin merkezi ABD.
sen neresindeydin ABD nin?
Kaput filmini de düzgün olanını kullanırsan, tampona fara, çamurluğa görürsün işe nasıl yaradığını.
ama ole folyo kullanmayacaksın. adam gibi kaput filmi kullanacaksın.
www.ventureshield.com
-
quote:
Orijinalden alıntı: AXAPTA
Meguiars hepsinden çok gömlek üstün.. çok kaliteli..
aynen katılıyorum ayrıca sonax a olan tepkimde bitmiş değil tavsiye etmiyorum
Benzer içerikler
- yoğun trafikte dur kalk nasıl yapılır
- en güzel plaka harfleri
- polo 1.2 tsi en dolu paketi hangisi
- eat6 şanzıman nasıl
- klima kompresörü arızası
- volvo ex30 ne zaman türkiye"ye gelecek
- c4 hibrit
- audi q4 e tron fiyat
- q4 e tron menzil
- audi q6 e tron
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X