Şimdi Ara

GÜZEL BİR PLAKA NASIL ALINABİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
41.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kimisi bir tanıdığın varsa alınır diyor kimisi ver 150-200 alırsın diyor kimisi zor bulursun diyor kafam karıştı. Güzel bir plaka almanın yolları nelerdir ?

edit : Bir kere araç alıcaz bari plakasıo güzel olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 28 Şubat 2007; 12:14:21 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Güzel Bir Plaka Nasıl Alınır

Arabanıza exclusivos¸bir dokunus¸ katmak istiyorsanız, go¨ze c¸arpan bir plaka sec¸mekten daha iyi bir yol yoktur. I·s¸te gu¨zel bir plaka alma ve o¨n plana c¸ıkma konusunda birkac¸ ipucu:

En Gu¨zel Plaka Harflerini Tercih Edin:

• "A", "H", "O", "S" ve "Z" gibi gu¨c¸lu¨ ve c¸ekici harfler plakanıza o¨zel bir hava katar.
    • "I", "J", "L", "T" ve "Y" gibi daha nadir harfler de plakanızı benzersiz kılabilir.

Gu¨zel Plaka Harfleri Kombinasyonlarını Keşfedin:

• "AAA", "BBB" ve "CCC" gibi tekrar eden harf kombinasyonları go¨ze c¸arpar.
    • "ABC", "DEF" ve "GHI" gibi ardıs¸ık harf dizileri de estetik bir go¨ru¨ntu¨m sunar.
    • "LOL", "WOW" ve "OMG" gibi kısaltmalar da plakanızı eğlenceli hale getirebilir.

Rastgele Plaka Sec¸eneklerini Degˆerlendirin:

• Trafik Tescil Tu¨rkiye'nin (TTT) rastgele plaka sistemi, size otomatik olarak bir plaka atar.
    • Bu sistemle gu¨zel bir plaka elde etme ihtimaliniz olsa da, istedigˆiniz kombinasyonu garanti etmez.

3 Harfli Plaka O¨nerileri:

• "VIP", "ELİT", "SPOR" gibi kelimeleri kısaltarak benzersiz bir 3 harfli plaka oluşturabilirsiniz.
    • "34YK", "16AD" ve "06AN" gibi rakam ve harf kombinasyonları da gu¨zel bir go¨ru¨nu¨me sahiptir.

Özel Plaka O¨nerileri:

• Arabanızla ilgili bir tema sec¸ebilir ve bu temayla uyumlu bir plaka alabilirsiniz (o¨r. spor araba ic¸in "RACER").
    • I·sminizin inis¸yallerini veya dogˆum tarihinizi kullanarak o¨zel bir plaka oluşturabilirsiniz.

O¨nemli Not:

Gu¨zel bir plaka almak ic¸in ek bir uc¸ret o¨demeniz gerekebileceğini unutmayın. Ayrıca, plakanızın ic¸erdigˆi harfleri ve sayıları kullanan kelimeleri veya ifadeleri dikkatlice sec¸in.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bazı özel seri plakalar, emniyet tarafından sıradan verilmez, özel olarak bir kenara ayrılır. bu plakalar içinden seçim yapmak istediğinizi belirtirseniz, polis vakfına yapacağınız belli bir miktar bağış karşılığında bu plakalardan size seçim yaptırabilirler. tabii tanıdığınız olursa işiniz kolaylaşabilir. bu işlem gayet de yasal bir işlemdir merak etmeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

bazı özel seri plakalar, emniyet tarafından sıradan verilmez, özel olarak bir kenara ayrılır. bu plakalar içinden seçim yapmak istediğinizi belirtirseniz, polis vakfına yapacağınız belli bir miktar bağış karşılığında bu plakalardan size seçim yaptırabilirler. tabii tanıdığınız olursa işiniz kolaylaşabilir. bu işlem gayet de yasal bir işlemdir merak etmeyin...
    Anlamadığım mesela her semt için ayrı bir palaka veriliyor. Ben x semtindeyim fakat y semtindeki bir plakayı almam için orada bir ikamet mi göstericem bunun prosedürü nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yarbay

Anlamadığım mesela her semt için ayrı bir palaka veriliyor. Ben x semtindeyim fakat y semtindeki bir plakayı almam için orada bir ikamet mi göstericem bunun prosedürü nasıl?

Alıntıları Göster
    hayır sadace oranın emniyet müdürlüğünden çıkarttıracaksın ruhsatı
    plaka sorguladığın ekranda almayı düşündüğün harfleri girip sonuna rastgele rakamları yaz o serinin nerden verildiğini öğrenirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: captain_35

• quote:

Orijinalden alıntı: Emerald Dolphin

hayır sadace oranın emniyet müdürlüğünden çıkarttıracaksın ruhsatı
    plaka sorguladığın ekranda almayı düşündüğün harfleri girip sonuna rastgele rakamları yaz o serinin nerden verildiğini öğrenirsin
    quote:

Alıntıları Göster
    Anladım Eminiyet müdürlüğünün bulunduğu yerden çıkarmak zorun olmaz sanırım da beni düşündüren plakanın alınacağı semte mi ikamet vermek gerekiyor yoksa yine kendi ikametimizi verebilir miyiz? Birde anladığım kadarıyla bi tanıdık devreye girerse ve 100-200 neyse verilirse iyi bir plaka çıkar diye düşünüyorum. Geçenlerde bi arkadaşım aldı 35 BJK plaka. Tanıdığının vasıtasıyla aldı ama prosedürünü sormadım ona.

• quote:

Anladım Eminiyet müdürlüğünün bulunduğu yerden çıkarmak zorun olmaz sanırım da beni düşündüren plakanın alınacağı semte mi ikamet vermek gerekiyor yoksa yine kendi ikametimizi verebilir miyiz? Birde anladığım kadarıyla bi tanıdık devreye girerse ve 100-200 neyse verilirse iyi bir plaka çıkar diye düşünüyorum. Geçenlerde bi arkadaşım aldı 35 BJK plaka. Tanıdığının vasıtasıyla aldı ama prosedürünü sormadım ona.

Alıntıları Göster
    hayır ikamet önemli değil tanıdığada gerek yok muameleciler yapar o işi ama bjk plakaya gelince orda durmak lazım çünkü sadece 99 tane var o seriden 100-200 e vermezler...haaa hepsinden önemlisi aracın sıfır ise geçerli bu dediklerim yada izmir dışından alacaksan olur yani yeni tescil,yoksa zaten 35 olan plakanın harflerini beğenmedim dersen çok pahalıya gelir sana şöyle ki,arabanda bir plaka takılı ve sen onu beğenmiyorsun daha önce tescil edilmemiş yani BOŞTA olan bir plakayı alacaksın,senin araban önce izmir dışına satış yapılır başka şehirden bir plaka alınır sonrada izmire tekrar satışı yapılır ve sen plakana kavuşursun ama sana en az 2000ytl ye malolur ama sıfır araç yada izmir dışından (başka şehir plakalı) bir araçsa muameleci 100-200 e halleder
    istanbuldaki malatyalıların 44 takıntısı vardır plakalarının sonu ille de 44 olacak harf önemli değil bu işi 100 ytl ye yapıyorlar burada ama harfler istediğim gibi olsun dersen maliyeti artacaktır tabii
    umarım aydınlatabilmişimdir seni...
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Emerald Dolphin

hayır ikamet önemli değil tanıdığada gerek yok muameleciler yapar o işi ama bjk plakaya gelince orda durmak lazım çünkü sadece 99 tane var o seriden 100-200 e vermezler...haaa hepsinden önemlisi aracın sıfır ise geçerli bu dediklerim yada izmir dışından alacaksan olur yani yeni tescil,yoksa zaten 35 olan plakanın harflerini beğenmedim dersen çok pahalıya gelir sana şöyle ki,arabanda bir plaka takılı ve sen onu beğenmiyorsun daha önce tescil edilmemiş yani BOŞTA olan bir plakayı alacaksın,senin araban önce izmir dışına satış yapılır başka şehirden bir plaka alınır sonrada izmire tekrar satışı yapılır ve sen plakana kavuşursun ama sana en az 2000ytl ye malolur ama sıfır araç yada izmir dışından (başka şehir plakalı) bir araçsa muameleci 100-200 e halleder
    istanbuldaki malatyalıların 44 takıntısı vardır plakalarının sonu ille de 44 olacak harf önemli değil bu işi 100 ytl ye yapıyorlar burada ama harfler istediğim gibi olsun dersen maliyeti artacaktır tabii
    umarım aydınlatabilmişimdir seni...
    quote:

Alıntıları Göster
    Anladım. İkinci el araç alımında neyse o mu kalıyor plaka? Sıfır araçta istediğini alıyorsun fakat anladığım kadarıyla ikinci elde uğraştırıyorlar

• quote:

Anladım. İkinci el araç alımında neyse o mu kalıyor plaka? Sıfır araçta istediğini alıyorsun fakat anladığım kadarıyla ikinci elde uğraştırıyorlar

Alıntıları Göster
    bi arama tuşuna bassanız herşeyi bulacaksınız 1 ay olmadı bu konuyu masaya yatıralı..

2el araç aldın istediğin plaka içinücretler bu şekilde..

34 XX ..... 300ytl ( 2 Harf)
    34 XXX ... 600ytl ( 3 Harf)

Bakan dekan olmaya gerek yok almak için.

önce netten istediğiniz plaka varmı diye bir bakın. sorgulamadan.
    yoksa başvurup alabılırsınız.

Sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

bi arama tuşuna bassanız herşeyi bulacaksınız 1 ay olmadı bu konuyu masaya yatıralı..

Sevgiler.

Alıntıları Göster
    Açılan konularda hep İstanbul ve Ankara için yazılmış. Ben İzmir için soruyorum. İzmir'de bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilen var mı? Ve ayrıca neden GTI plaka verilmiyor hiç bir ilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

Sevgiler.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Sevgiler.

İnternettekilerde tam kesin olmuyor...

belirli işlemlerle trafikten çıkartılan araçlarda 1 sene mi ne geçmesi gerekiyormuş.
    Ben 20 SA 331 alacaktım. ama emniyetteki listede yokdu.
    Asıl 1 ay önce alsam 20 SA 200 Alacaktım. E200 almış
    İnternette 9 taneydi, sadece 3 adet SA kalmış...
    normalde denizlide sadece sadık ticarete veriyorlar.
    bende onlardan ricayla aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: 34 SRY 86

quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Sevgiler.

İnternettekilerde tam kesin olmuyor...

belirli işlemlerle trafikten çıkartılan araçlarda 1 sene mi ne geçmesi gerekiyormuş.
    Ben 20 SA 331 alacaktım. ama emniyetteki listede yokdu.
    Asıl 1 ay önce alsam 20 SA 200 Alacaktım. E200 almış
    İnternette 9 taneydi, sadece 3 adet SA kalmış...
    normalde denizlide sadece sadık ticarete veriyorlar.
    bende onlardan ricayla aldım

Alıntıları Göster
    Doğru benim adım hiç yok

• quote:

Açılan konularda hep İstanbul ve Ankara için yazılmış. Ben İzmir için soruyorum. İzmir'de bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilen var mı? Ve ayrıca neden GTI plaka verilmiyor hiç bir ilde.

Alıntıları Göster
    quote:

sanırım bu aydınlatır.
    YK olurmu sorusuna otokoçun cevavı: her şubede olmuyo mesela karşıyakada vermiyolara ama merkezde veriyolar.
    bizimde merkez olduğundan oldu araya kimse sokulmadı ekstra kuruş ödenmedi.
    poyrazın verdiği cevap OLUR
    OLDU araya kimse sokulmadı ekstra kuruş ödenmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

quote:

sanırım bu aydınlatır.
    YK olurmu sorusuna otokoçun cevavı: her şubede olmuyo mesela karşıyakada vermiyolara ama merkezde veriyolar.
    bizimde merkez olduğundan oldu araya kimse sokulmadı ekstra kuruş ödenmedi.
    poyrazın verdiği cevap OLUR
    OLDU araya kimse sokulmadı ekstra kuruş ödenmedi.

Alıntıları Göster
    İzmirdesiniz sanırım bizim ev karşıyakada aracın plakası K ile başlıyor Karşıyaka için K serisi mesela bulunduğunuz semte göre plakalar ayrı ama adamın varsa farklı

• quote:

Orijinalden alıntı: Su Samuru

İzmirdesiniz sanırım bizim ev karşıyakada aracın plakası K ile başlıyor Karşıyaka için K serisi mesela bulunduğunuz semte göre plakalar ayrı ama adamın varsa farklı

Alıntıları Göster
    Bizde bir ara OTOKOÇ tan TC plaka almıştık. Plakayı aracı aldığın yermi veriyor yoksa senin oturduğun yere göremi bunu anlamış değilim. Plakayı kim belirliyor. Satan mı alanın oturduğu yermi? Normal koşullarda olması için soruyorum araya birileri girerse tabiki değişiyor fakat kurallara kanunlara göre nasıl oluyor bu iş?

• quote:

Bizde bir ara OTOKOÇ tan TC plaka almıştık. Plakayı aracı aldığın yermi veriyor yoksa senin oturduğun yere göremi bunu anlamış değilim. Plakayı kim belirliyor. Satan mı alanın oturduğu yermi? Normal koşullarda olması için soruyorum araya birileri girerse tabiki değişiyor fakat kurallara kanunlara göre nasıl oluyor bu iş?

Alıntıları Göster
    quote:

ikametgah. dediğim gibi araya kimse girmedi bayinin takipçisi halledibiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

quote:

ikametgah. dediğim gibi araya kimse girmedi bayinin takipçisi halledibiliyor.

Alıntıları Göster
    örnek olarak a grubunu istanbulda avrupa yakasina d grubunuda anadolu yakasina veriyolar ama dediniz gibi istediginiz plakayi almak isterseniz ya belrli bi ücret yada trafikta adamin olmasi gerekiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

örnek olarak a grubunu istanbulda avrupa yakasina d grubunuda anadolu yakasina veriyolar ama dediniz gibi istediginiz plakayi almak isterseniz ya belrli bi ücret yada trafikta adamin olmasi gerekiyo

Alıntıları Göster
    geçen sene sıfır g.punto alacaktık ve aracı almaktan son anda vazgeçmesek 34ysf.. şeklinde bir plaka ayarlayabiliyorlardı bana..fakat geçen hafta sıfır otomobil alan arkadaşımın söylediğine göre bu seriden plaka bulamamışlar..yani istediğini plaka mevcutsa belirli bir ücretle alabilirsiniz

• Plakaları nasıl rezerve ettireceğiz ya da hangi internet sitesinden ulaşacağız
    boş olup olmadıklarını anlamak için ? Buraya yazabilirmisiniz arkadaşlar ?

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: compaq

Plakaları nasıl rezerve ettireceğiz ya da hangi internet sitesinden ulaşacağız
    boş olup olmadıklarını anlamak için ? Buraya yazabilirmisiniz arkadaşlar ?

Şimdiden teşekkürler.
    ARKADAŞLAR VALLA HELAL OLSUN SİZE, NE ENTERESAN ŞEYLER YAZMIŞSINIZ ÖYLE,
    YOK EFENDİM TANIDIĞIN OLACAKMIŞ TA ŞUKADAR ŞU KİŞİYE ŞU KADAR ŞU KİŞİYE PARA VERECEKMİŞSİNDE, YAPMAYIN ARKADAŞLAR.. KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE BAŞKALARININ ŞÖYLE YAPTIM HALLETTİM DEMESİYLE YOLA ÇIKMAYIN, SONRA SARPA SARIYOR.

BAK KARDEŞİM İZMİRDE OTURUYORSUN, DOLAYISIYLA İZMİRDEN SIFIR ARABA ALACAKSAN, İLK ÖNCE GİT İZMİR TRAFİK ŞUBESİNE VEYA HERHANGİ BİR İLÇEYE, "ARAÇ ALACAĞIM MÜSAİT OLMASI HALİNDE SONU ŞÖYLE OLSUN İSTİYORUM, VARMI ACABA, MÜMKÜN MÜ, YARDIMCI OLABİLİRMİSİN" DE TESCİL MÜRACAAT MEMURUNA, BU KADAR YAW.. ARAYA ARACI SOKMADAN KAYNAĞINA BAŞVURURSAN SENİN ÜSTÜNDEN KİMSE PARA KAZANMAZ BÖYLECE, 100-200-500 HERNEYSE CEBİNE KALIR, ARKADAŞIM.. SIKINTIN VARSA HALA, YAZ GELEN KUTUMA (ÖZELE) YARDIMCI OLAYIM,

• quote:

Orijinalden alıntı: ffmsahin

ARKADAŞLAR VALLA HELAL OLSUN SİZE, NE ENTERESAN ŞEYLER YAZMIŞSINIZ ÖYLE,
    YOK EFENDİM TANIDIĞIN OLACAKMIŞ TA ŞUKADAR ŞU KİŞİYE ŞU KADAR ŞU KİŞİYE PARA VERECEKMİŞSİNDE, YAPMAYIN ARKADAŞLAR.. KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE BAŞKALARININ ŞÖYLE YAPTIM HALLETTİM DEMESİYLE YOLA ÇIKMAYIN, SONRA SARPA SARIYOR.

BAK KARDEŞİM İZMİRDE OTURUYORSUN, DOLAYISIYLA İZMİRDEN SIFIR ARABA ALACAKSAN, İLK ÖNCE GİT İZMİR TRAFİK ŞUBESİNE VEYA HERHANGİ BİR İLÇEYE, "ARAÇ ALACAĞIM MÜSAİT OLMASI HALİNDE SONU ŞÖYLE OLSUN İSTİYORUM, VARMI ACABA, MÜMKÜN MÜ, YARDIMCI OLABİLİRMİSİN" DE TESCİL MÜRACAAT MEMURUNA, BU KADAR YAW.. ARAYA ARACI SOKMADAN KAYNAĞINA BAŞVURURSAN SENİN ÜSTÜNDEN KİMSE PARA KAZANMAZ BÖYLECE, 100-200-500 HERNEYSE CEBİNE KALIR, ARKADAŞIM.. SIKINTIN VARSA HALA, YAZ GELEN KUTUMA (ÖZELE) YARDIMCI OLAYIM,

Alıntıları Göster
    HELE DENİZLİDEKİ ARKADAŞA TEESSÜF EDİYORUM YANİ,

YOK EFENDİM DENİZLİDE SADECE ŞU BAYİYE İSTEDİĞİ PLAKAYI VERİYORLARMIŞ,,
    MİLLET HAVADAN PARA KAZANMA YOLU DEDİKLERİ BU ASLINDA.. TRAFİK ŞUBESİNE GİTTİN DE VERMEDİLER Mİ ARKADAŞIM...?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.