Şimdi Ara

Boşuna Anadolu Çiftliği'nden büyük boy yumurta alıp fazladan ödemeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
4.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güya kutudaki yumurtalar en az 63, en fazla 72 gr olacak bir aralıkta.

Yarısının ağırlığı 63 gramın altında kalıyor. Diğer yarısı da zaten 63 ya da 64. Sadece bir tane 64 gr üstü yumurta vardı o da 69 gr.

Birim fiyatı normal boy 30'lu yumurtaların neredeyse iki katı. Boşuna paranızı harcamayın 30'lulardan alın daha iyi.

Gram hesabı yapan biri değilim ama yalan beyan ifadelerle insanları kandırmanın normalleşmesinden ve tüketicinin enayi yerine konmasından duyduğum rahatsızlıktan dolayı dile getirmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 24 Eylül 2023; 13:0:46 >

• Normalde böyle üçkağıtları sizin değil devletin kurumlarının tespit edip sorumluları en ağır şekilde cezalandırması lazım ama nerde.

Mesela gıda dedektifi diye bir kanal var sırf böyle üçkağıtları ortaya çıkarıyor diye firma sahipleri şikayet etmiş ve kanalın kapanma durumu varmış.

Yılda 1 kez sanayi bakanlığından gelip üretim kapasitesine göre 50-100 ürün tartıp ortalamasına bakılıyor aslında ama demek ki yeterli değil bu denetimler.

Burada alo gıda hattını arayıp şikayet edebilir tüketici. Marketteki bir kaç ürünü daha alır denetime gönderirler ve buna göre o parti ürünlerin komple toplatılması kararı verilebilir. Bununla ilgili de cezai işlem uygulanır.

A Sınıfı Yumurtanın Ağırlık Sınıfları

Ağırlık Sınıfı

Ağırlık

XL – Çok Büyük

>73 g

L - Büyük

>63 – <73 g

M - Orta

> 53 – <63 g

S - Küçük

<53 g

A Sınıfı Yumurtanın Ağırlık Kontrolüne Dair Toleranslar

1)     180 adet veya daha fazla sayıdaki yumurtanın kontrolünde, bir alt sınıftan karışma % 5’i geçmemelidir. Etikette belirtilen ağırlık sınıfının 2 veya daha aşağı alt sınıflarından yumurta bulunmamalıdır. Üst sınıflardan bulunabilecek yumurta hususunda sınırlama yoktur.

2)     Kontrol edilen yumurta sayısının 180’den daha az olduğu durumlarda ağırlık kontrolüne dair toleranslar 1 inci maddede belirtilen oranların 2 katı olarak uygulanır.

3)     Ağırlık kontrolüne dair tolerans uygulanabilecek yumurta sayısının belirlenmesinde, hesaplanan sayının tam sayı olmaması durumunda, hesap sonucunda bulunan değerden büyük olan en yakın tam sayı esas alınır.

bunların kontrolünü yapacak teknolojiye sahip değiller galiba. aslında bu konu bir nevi ihbar sayılabilir. satıcı firmanın etiketteki değerleri sağlıyor olması gerekir. bunu yapmıyor veya yapamıyor oluşu, tüketiciyi aldatmaya girer. benzer bir konu da zeytinlerde var diye düşünüyorum. kutu içerisindeki zeytin adetlerinde de adet düşüklüğü olabiliyor. (kutu üzerinde yazan tutmuyor.)

Son zamanlarda bu gramaj hileleri çok gözüme batar oldu. Geçen tavuk aldım, herkesin bildiği turuncu, sarı vs. köpüklerin içinde, üzerinde de gramajı yazıyor, ona göre para ödüyorsunuz.

Kilosu 130 TL falan. Poşetten çıkartıp evde hassas tartıya koydum, gramaj doğru. 983 gram yazıyordu, 980 gram falan.

Tabak koyup darasını aldım. Köpükten tavukları çıkarıp koydum 920 gram kaldı.

60 gram köpük,paketleme falan.

Yeni bir çakallık yöntemi sanırım bu, dara almadan paketleniyor ürünler. Her üründen 60 gram demek, bir kutuda 30 tane olsa 1.800 gram "tavuk" parası tahsil edip, aslında paketleme parası tahsil etmek demek.

Ne "son zamanlarda"sı kardeşim, hileli satışlar yıllardır var.

2018 yılında dbakırdan aldığım ve üzerinde 900 gr yazan Mahmood Tea marka (Ceylon Tea) çay ambalajının içinde okkalısından kulplu çay bardağı hediyesi! çıkmıştı, üşenmedim hepsini tartmıştım.

Paket üzerinde 900 gram yazıyor, tartıda 902 gr geldi

İçerikte ise;

Çay bardağı 217 gr

Dış kutu 88 gr

Çay paketi 598 gr

Yerli çaylardan kat be kat pahalıya 900 gr olarak aldığımız mahmood tea çayının içinde 598 gr çay çıkmıştı...

bak konusunu da 2018 de forumda yazmıştım...

https://forum.donanimhaber.com/mahmood-tea-cay-tavsiyesi--135929682

• Şokun çerçöp ürünler. Buradan amigo marka fıstık almıştım çöpe atılacak fıstığı paketleyip vatandaşa satıyorlar.

Mağazadaki tavuklar bile bozulmuş , buzdolapları bile en kısıkta çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 24 Eylül 2023; 14:2:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde böyle üçkağıtları sizin değil devletin kurumlarının tespit edip sorumluları en ağır şekilde cezalandırması lazım ama nerde.

Mesela gıda dedektifi diye bir kanal var sırf böyle üçkağıtları ortaya çıkarıyor diye firma sahipleri şikayet etmiş ve kanalın kapanma durumu varmış.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Tadım bademin fiyatı pahalı olunca bende alternatif arıyordum. Şok amigo badem aldım. Sanırım yapay badem. Rezalet bir tadı vardı.

Şok tan sadece su alıyorum. 12 lira Bursa su var :)

• Faydalı konu + rep

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

Şok'un birçok mağazasında sebze reyonu havasızlıktan pis pis kokuyor. O mikrop yuvası reyonlardan sebze alanların vay haline. Sebzelerden hastanelik olmazlarsa kendilerini şanslı saymalılar.

• alex59 kullanıcısına yanıt

Yılda 1 kez sanayi bakanlığından gelip üretim kapasitesine göre 50-100 ürün tartıp ortalamasına bakılıyor aslında ama demek ki yeterli değil bu denetimler.

Burada alo gıda hattını arayıp şikayet edebilir tüketici. Marketteki bir kaç ürünü daha alır denetime gönderirler ve buna göre o parti ürünlerin komple toplatılması kararı verilebilir. Bununla ilgili de cezai işlem uygulanır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A Sınıfı Yumurtanın Ağırlık Sınıfları

Ağırlık Sınıfı

Ağırlık

XL – Çok Büyük

>73 g

L - Büyük

>63 – <73 g

M - Orta

> 53 – <63 g

S - Küçük

<53 g

A Sınıfı Yumurtanın Ağırlık Kontrolüne Dair Toleranslar

1)     180 adet veya daha fazla sayıdaki yumurtanın kontrolünde, bir alt sınıftan karışma % 5’i geçmemelidir. Etikette belirtilen ağırlık sınıfının 2 veya daha aşağı alt sınıflarından yumurta bulunmamalıdır. Üst sınıflardan bulunabilecek yumurta hususunda sınırlama yoktur.

2)     Kontrol edilen yumurta sayısının 180’den daha az olduğu durumlarda ağırlık kontrolüne dair toleranslar 1 inci maddede belirtilen oranların 2 katı olarak uygulanır.

3)     Ağırlık kontrolüne dair tolerans uygulanabilecek yumurta sayısının belirlenmesinde, hesaplanan sayının tam sayı olmaması durumunda, hesap sonucunda bulunan değerden büyük olan en yakın tam sayı esas alınır.

bunların kontrolünü yapacak teknolojiye sahip değiller galiba. aslında bu konu bir nevi ihbar sayılabilir. satıcı firmanın etiketteki değerleri sağlıyor olması gerekir. bunu yapmıyor veya yapamıyor oluşu, tüketiciyi aldatmaya girer. benzer bir konu da zeytinlerde var diye düşünüyorum. kutu içerisindeki zeytin adetlerinde de adet düşüklüğü olabiliyor. (kutu üzerinde yazan tutmuyor.)

• gramaj yalanı her yerde var, bugün tristik bi yerde balık yedim. sahil kenarı muhtemel aile işletmesi bi restoran, farketmezde yani.

balığın fiyatı gözüme az geldi çünkü 300-400 gram diyordu ama gelen balık 200-300 gramdı, aslında ucuz değildi.

bu tarz olaylara acayip sinir oluyorum.

• Ülkede denetim yok. Yapamazlar da zaten. Kim ortağını batırmaya çalışır?

Yeme içme yönünden Tarım Kredi ürünleri içerik olarak diğer markalardan çok daha iyi. En azından glikoz şuruplu ürün daha az. Yumurta daha uygun. Peynir, sucuk, süt daha uygun. Kampanyalı fiyatlarda işler değişebilir.

• Son zamanlarda bu gramaj hileleri çok gözüme batar oldu. Geçen tavuk aldım, herkesin bildiği turuncu, sarı vs. köpüklerin içinde, üzerinde de gramajı yazıyor, ona göre para ödüyorsunuz.

Kilosu 130 TL falan. Poşetten çıkartıp evde hassas tartıya koydum, gramaj doğru. 983 gram yazıyordu, 980 gram falan.

Tabak koyup darasını aldım. Köpükten tavukları çıkarıp koydum 920 gram kaldı.

60 gram köpük,paketleme falan.

Yeni bir çakallık yöntemi sanırım bu, dara almadan paketleniyor ürünler. Her üründen 60 gram demek, bir kutuda 30 tane olsa 1.800 gram "tavuk" parası tahsil edip, aslında paketleme parası tahsil etmek demek.

• Marketlerdeki bu tarz hazır koli (viyol) yumurtaların gramajları bana da inandırıcı gelmiyor. Eskiden beri bildiğimiz L ve XL boy yumurtanın aşina olduğumuz bir büyüklüğü vardır ama folyolanmış hazır kolilerde üstünde XL yazıyor, L yazıyor yumurtaya bakıyorsun civciv yumurtası gibi, sahtekarlık almış başını gitmiş...

Düzen bozuk, insanlar bozuk, denetimi ve yaptırımı da olmayınca böyle oluyor işte.

• wardstone kullanıcısına yanıt

2018 yılında dbakırdan aldığım ve üzerinde 900 gr yazan Mahmood Tea marka (Ceylon Tea) çay ambalajının içinde okkalısından kulplu çay bardağı hediyesi! çıkmıştı, üşenmedim hepsini tartmıştım.

İçerikte ise;

Çay bardağı 217 gr

Dış kutu 88 gr

Çay paketi 598 gr

Yerli çaylardan kat be kat pahalıya 900 gr olarak aldığımız mahmood tea çayının içinde 598 gr çay çıkmıştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 24 Eylül 2023; 22:21:38 >

• Satoshi. kullanıcısına yanıt
    Yumurta hergün su kaybeder. Hafiflemesi normal.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt

Balıkta durum farklı. Balık temizlenmeden tartılır bütün olarak. Sonra ayıklanır temizlenir pişirilir. %40-45 civarında fire verir. Pişerken de su kaybından ağırlık kaybeder.

Örneğin 1kg hamsi tartılır sonra ayıklanıp temizlenir ve pişirilir.

• fractal design kullanıcısına yanıt

tabikide, ama 3-4 levrek ile 2-3 levreğin gövde ebatı, boyu, kafasının genişliği aynı değildir.Boşuna Anadolu Çiftliği&#39;nden büyük boy yumurta alıp fazladan ödemeyin 

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Hehe, içinden 250 gramlık kefal çıkanını gördüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadobay

İçerikte ise;

Çay bardağı 217 gr

Dış kutu 88 gr

Çay paketi 598 gr

5 sene önceside son zamanlar olmuyor mu öyle bir bahsetmişsin ki 90 lar felan sandım.

• Antor kullanıcısına yanıt

Valla arkadaş "son zamanlarda" deyince ben 5 sene öncesinden örnek verdim, sen de 90 lardan bi örnek vereydin "felan sandım" diyene kadar  

Aslında her dönem vardı da işin artık iyice bo*unu çıkardılar hileli yöntemlerde...

Mesela ben bildim bileli 1 top a4 kağıdı 500 adet olur. 3-5 ay önce bi yerde indirimli fiyat adı altında a4 stantı oluşturmuşlar. Bildiğimiz fiyatlardan taş çatlasın %10 düşük fiyat ama dikkatlice incelediğimde 400 adet olduğu küçücük yazılmış...

• kadobay kullanıcısına yanıt

Kemal sunal videolu anlatım yapmış =) İzleyelim

(1) Koltuk Belası | Tartı Sağlam Senin Vicdanın Bozuk! - YouTube

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.