Şimdi Ara

Bonsai seçimi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk önce şunu belirtmek isterim, Bonsai ile Bonzai arasındaki farkı bilmeyip de veya bildiği halde sırf gırgır olsun diye yorum yazacaklar lütfen yazmasın.
    not: elinde patladı bonzai, bonzai adamı bozai gibi soğuk şakalardan uzak duralım.
    Şimdi geleyim esas konuya,
    Daha önce bonsai denemelerim oldu fakat kendi evimde olmadığımdan ve bonsai'yi bonzai ile karıştıran insanlarımız yüzünden abimin hediyesi olan bonsai kurudu gitti. Çocukluk hayalim olan bonsai işine kendi evime çıkarak tekrar başlamak istiyorum. Bunun içinde sizden yardım istiyorum. Daha önce zelkova cinsi bonsaim vardı. Yer değişikliği yaramadığı ve çok acemi olduğum için kurudu sanırım. Bu denememde de başarısız olmak istemiyorum. Samsun da yaşıyorum iç ortamda yetiştirmek için bana önerebileceğiniz yaprakları küçük (zelkova cinsi gibi) bonsai türü varmıdır? Samsunda Acer cappadocicum un kolay bakılabileceğini düşünüyorum ama şekli daha güzel olan acer palmatum bakmayı daha çok istiyorum. Bu cinsler hakkında bilgisi olan veya başka türler hakkında bana yardım edebilecek olan varsa sevinirim.



  • Öncelikle size teşekkürlerimi sunarım.Bitkiler Ana Konum sayesinde bu bölüm açıldı ve ilk konu açan siz oldunuz.Önerebileceğim şey ise en kolaydan başlamanızdır.Pek bir bilgim yok ama küçük bir çam fidesini bonsai haline getirerek başlayabilirsiniz.Tohum işi ilk başta zordur.Uzun uğraş gerektirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görünce konuyu ben de heves ettim. tohumdan yetiştirmek zor olur gibi. videolarda hep büyümüş ağaçları buduyorlar.
  • bonsai ile ilgili direk forumlar var bunlarda çok değerli bilgilerde var ama ne zaman soru sorsam cevapsız kaldı. bonsailer çocuk gibi bakması zor. küçük bir hatada kuruya biliyorlar. tohum işi de çok zaman alır. yaşadığım şehirde bulunan ağaçlardan birini seçmeyi düşünüyorum.
    küçük ve sık yapraklı düşündüğüm için wüste de ki arkadaşın dediği gibi çam bir adım önde şuan. ofisimin önündeki çamdan bir dal alıp köklenmesi için uğraşacağım. benim içinde zaman tasarrufu olur.
    önerilere hala açığım.
  • bonzai yetiştirmek yasak
  • yine aynı şey
  • yasak değil mi onu yetiştirmek ya
  • Yasak diyenler lütfen bir okusunlar :D
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Bonsai



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanselte -- 25 Temmuz 2016; 9:36:33 >
  • merhabalar.eğer hala düşünüyorsanız gittigidiyor üzerinden bir satıcıdan konik ladin aldım 4 adet tahminimce 5 yaşında . çok güzel gövde ve kök yapısı var.uygun saksı bulamadığım için henüz plastik alıştırma saksısında bekliyorlar.bu hafta muhtemelen evde kendim seramiks aksı yapacağım ve ona aktaracağım.tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangroo

    merhabalar.eğer hala düşünüyorsanız gittigidiyor üzerinden bir satıcıdan konik ladin aldım 4 adet tahminimce 5 yaşında . çok güzel gövde ve kök yapısı var.uygun saksı bulamadığım için henüz plastik alıştırma saksısında bekliyorlar.bu hafta muhtemelen evde kendim seramiks aksı yapacağım ve ona aktaracağım.tavsiye ederim.

    Fotoğraf gönderme şansınız var mı hocam?
  • tavsiyeniz için teşekkürler. bir hafta önce bonsai olmasa da evde yetiştire bileceğim ağaç türü çiçek aldım. şimdilik balkonda bakıyorum. ama müsait bir zamanda küçük yapraklı bonsai alacağım.
  •  Bonsai seçimi için yardım
     Bonsai seçimi için yardım
     Bonsai seçimi için yardım
     Bonsai seçimi için yardım
     Bonsai seçimi için yardım




    dün elime ulaşmışlardı biraz bekleticem saksıda hem suya hemde havaya alışmaları için.
  • Forumda okuduğum kadarıyla pek bir bilgisi olan yok laf olsun diye bir şeyler yazılıp çiziliyor öncelikle bir bitki veya ağaç alırken nerede bakmak istiyorsunuz buna karar verin iç mekan'mı dış mekan'mı buna karar verdiyseniz bitkiyi yetiştireceğiniz ortamın en düşük ve en yüksek ısı değerlerini bulun daha sonra ışık değerlerini ve direkt güneş alıp almadığına bakın hava akımını kontrol edin nem değerleri çok önemli eğer bütün bu koşullarınız ile örtüşen bitki Bonsai iç ve dış mekan fark etmez çok rahat yetiştirebilirsiniz aksi halde bitkiye eziyetten başka bir işe yaramaz yaptıklarınız sadece kendi egonuzu tatbin edersiniz .

    Ayrıca bitki veya bonsai bu tür ürünleri lütfen bu işin ehlinden alın biz yıllardır çiçek işi ile uğraşıyoruz web sitemizde olsun mağazamızda olsun ekmek deterjan satmadık lütfen herkes kendi işini yapsın o çok önem verdiğiniz alışveriş gitti gidiyor dan alan arkadaşa lütfen arayıp o aldığınız ürünün yaşam koşullarını öğrenmeye çalışın bakın ne diyecekler hiç çünkü herhangi bir bilgileri yok onlar sadece satar bizler ise hem satar hem öğretir hem müşterilerimizin isteklerine cevap verebilecek bilgi ve birikime sahibiz
    saygılarımızla
    cicekpostasi.com
  • Japonlar genelde akağaç denilen ağaçtan yapıyorlar. Görselliği çok daha etkileyici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde ilgim var bonsaiye, öğrenci olduğum için pek vaktim olmuyor.

    Şuan yetiştirdiğim çalımsı bir tür olan ardıç ağacı var.

    Çam türü ağaçlar zor büyüyor. En kolay yetişen ağaç zeytin ve türevleri. Sulama yaparsanız ve soğuk yemez ise kurumaz.

    Pahalı tohumlara ihtiyacınız yok. Akdeniz ve Ege ormanlarında kolaylıkla zeytin ve türevlerini bulabilirsiniz.

    Elma ve ateş dikeni de kullanabilirsiniz.

    Hatta biberden bile yapılıyor.
  • akça ağaçı nın bonzai çinsi var tohumundan yetiştirmek istiyorum ama kaç deneme yaptım hatırlamıyorm hep hüsran.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.