Şimdi Ara

Boğaz Kelebeği Temizliği sonrasında ses! (Video Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 Milenyum Accent aracım var. Haftasonu baskı balatayı değiştirdik. Kaput içinde baya bi parça söküldü baskı balataya ulaşabilmek için. Hazır boğaz kelebeğinin olduğu bölümde açılmışken ustaya orayıda temizlettirdim. Spreyle temizledi, temizlerkende spreyden çıkan suyun birazı resimde kırmızı ile işaretlediğim yerdeki parçanın içine girdi. İlk günlerde problem yoktu ama şimdi o işaretlediğim yerden ses geliyor. Gaza bastığımda giderken hiç bir ses gelmiyor ancak gazı bıraktığımda tam boğaz kelebeği kapanacakken o kısımdan bir fokurdama sesi geliyor. Sizce neden gelir bu ses? O parçanın içinde ne var ? Açıp temizlesek sesi giderebilir miyiz?

Birde baskı balataya ulaşabilmek için egzostunda bir bölümünü söktük, şimdi yolda giderken gaz verdiğimde egzosttanda ses geliyor.

Boğaz Kelebeği Temizliği sonrasında ses! (Video Eklendi)

Video:

Gaza basınca ses yok ama bıraktığım andan itibaren sesi duyabilirsiniz. Dikkatli dinlemeniz lazım biraz az duyuluyor

http://www.youtube.com/watch?v=k21s6gqBxMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dominic Toretto -- 22 Aralık 2011; 12:03:08 >

• Yok mu fikri olan ?
  • ağır solvent ile temizlediyse tps(kelebek açısını ayarlayan sensör) e zarar vermiş olabilir elinizle gaz verdiğinizde bişey yok ayak ile verildiğinde varsa bu sensör gitmiştir adaptasyon gerekiyorda olabilir(bazılarında akü sökülür 15dk beklenir kendi yapar bazı motorlarda pcden yapılır) yada bişeyi yoktur contadan hava alıyorda olabilir ama o fokurdama gibi yapmaz büyük ihtimal kelebek konumunda sıkıntı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oner35 -- 22 Aralık 2011; 0:47:50 >
  • araç rolanti'de boğaz kelebeğinden ses geliyorsa , hava kaçırması kaçınılmazdır.
  • - Boğaz kelebeğinde sensör yok gaz teli ile açılıp kapanıyor.

- Rölantide de ses veya sorun yok motor düzgün çalışıyor.

- Araba yolda giderkende ses yok sadece egzosttan ses geliyor.

Ses tam olarak şu aşamada geliyor;
    Motordan gaz telini elimle ittirerek araca gaz veriyorum, bıraktıktan sonra motor rölanti devrine geleceği zaman bir fokurdama sesi geliyor ve rölantiye geldikten sonra bu ses gidiyor. Video çektim ama pek belli olmuyor o yüzden koymadım.
  • Video eklendi ilk mesajda...
  • Arkadaşlar sorun çözüldü. Bugün gittim servise, egzostum paslandığı için delinmiş kendi kendine araba bu yüzden ses çıkarıyormuş. Egzostcuya gittim ufak bi kaynakla halletti işi. Şimdi boğaz kelebeğinden ve egzosttan ses gelmiyor artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SÜREKLİ BOĞAZ TEMİZLEME
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Arkadaşlar sorun çözüldü. Bugün gittim servise, egzostum paslandığı için delinmiş kendi kendine araba bu yüzden ses çıkarıyormuş. Egzostcuya gittim ufak bi kaynakla halletti işi. Şimdi boğaz kelebeğinden ve egzosttan ses gelmiyor artık.

geçmiş olsun da ustanın işçiliği biraz kötüymüş galiba.
  • Geçmiş olsun hocam, ufak bir tamiratla halletmişsiniz sorununuzu, sevindim.
  • Ustanın işçiliği iyiydi aslında şimdi adamın günahını almayalım Benim egzost paslı olunca yerinden söküp tekrar taktığımız için bi tarafında delik oluşmuş, ama şimdi sapasağlam oldu ne ses var nede hırlama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.