Şimdi Ara

2005 ASTRA OTOMATİK ALINIR MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler 2005 model 185 binde otomatik astra h için pazarlık yaptım bugün. 150 bine bitecek gibi sadece güneş yanığından ön kaput boyalı (fotosu var). Kronik sorunu var mıdır? Fiyat için yorumlarınız nedir? Alınır mı uzakmı durulur




  • Easy tronic sanırım robotuna baktır kavraması değişmiş mi robot yağı ve şanzıman yağı değişmiscmi istanbuldaysan Recep ustaya baktır baba oğul baya Astra h larla hasır nesirler .Sonuçta hem Opel hem de otomatik 2.el illaki masrafın olacak kacinimaz bu 

  • Arkadaşa ekim ayında aldık 1.3 dizel 2009 model otomatik. Km 165 bin. Şimdiden sorun çıkarmaya başladı. Arada vitese geçmiyor. Bir kaç kez stop etti. Uzun yolda da bazen üst viteslere geçişe izin vermiyor esp arızası yakıp.

    Ya açılıp tamiri yapılacak, yapılamazsa değişecek. Usta gittiği yere kadar kullanın dedi. Masrafı bilmiyorum kötü senaryoda 8 9 bin gider heralde.

    Haricinde gerçekten güzel bir araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 19 Ocak 2022; 20:39:24 >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Opel Servisiyim. Aracın Termostatı bozuk. Cahil ustalara güvenmeyin kolay gelsin.

  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Bu 2005 olduğu için esp zaten yok da illaki 5-6 kenara koyuyorum bakım için araç zaten sadece şehiriçi kullanılacak

  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Zaten aracı aldıktan sonra ustamıza bir takım kontroller için gittik. Termostatın bozuk olduğunu söyledi. Araç çok kullanılmadığı için 1 ay sonra da gidip değiştirdik. Bize zaten termostatın bozuk olmasının şanzımana zarar vereceği tarzı bir şey söylemişti yanlış değilsem. Termostat değişimi sonrası şanzıman için yapılması gereken bir şey var mı?
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt
    Esp olmadığını bilmiyordum.

    Direksiyonda cim modülü var kronik arızalıdır. İnternette görürsünüz araştırırsanız. Çözümü hakkında bilgim yok
  • bu araçların tek kavramalı otomatik şanzımanları kronik sorunlu. arıza yapmaması mucize olur. kayınçımın aynı otomatik 1.3 dizel astrası var. 2 yıl önce şanzıman F arıza moduna geçip kendini kilitledi. aracı bizzat kendim çekiciyle opel yetkili servisine götürdüm. uzun bir tamir sürecinden sonra sıfır şanzıman takılmadan toplam 11.000 TL'ye aracı teslim aldım. geçen ay aynı arızayı bir kez daha yaptı. bu sefer aracı başka bir opel yetkili servisine çektirdim. yine uzun bir tamirat sürecinden sonra bu sefer aracı teslim almaya kayınçım kendisi gitti. kaç TL ödediğini bilmiyorum, sormak da istemiyorum.


    benim şahsi düşüncem bu şanzıman arızalarında şanzımanın tamirine böyle büyük paralar verileceğine bizzat sıfırını alıp taktırmak en iyisi.

  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Yok hayır. Şanzıman yağını ve debriyaj hidroliğini değiştirseniz iyi olur.

  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim baktıracağız.
    Termostat bozulunca otomatik şanzımanda tam olarak nasıl bir etki oluşturuyor kısaca anlatabilir misiniz?

    Bir de bende 12 senedir kullandığımız bi Vectra C var. Onun da yakın zamanda termostatı bozuldu. 1.6 manuel 2004 model, motor kodu sanırım z16xe. Bunlarda da başka parçalara zarar verme durumu var mı?
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Termostat bozulup açık kalınca sürekli su devirdaim ediyor. Uzun yolda da karşıdan rüzgar geldiği için su soğuyup motoru da soğuk tutuyor. Soğuk motor verimsiz yanma, verimsiz yağlanma gibi sorunlara yol açacağı için araç kendini ısıtmak için gaza bassanız dahi vites büyütmeyerek yüksek devir çeviriyor. Soğuk kış günlerinde sabahları 2.vitese geç geçmesinin nedeni de budur. Şanzımana zararı hiç bir koşulda yok yani. Vectrada da bir zararı olmaz ancak bozuk termostatla da gezmenizi tavsiye etmem.

  • yerine 2001-2004 arası manuel Golf 4 öneririm daha sorunsuz AKL 1.6 8V sağlam motor

  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    Otomatik şartı var hocam.. Astra işi olmadı zaten

  • otomatik bakıyorsanız astra doğru ama tork konvektörlü olanları sorunsuz 7 yaşına girecek mesela benimki ama tık demedi.hangi senede başlar bu tip hani corsa'daki easy secde ettiren değil de neydi bunun ismi active select olması lazım tam otomatik vites geçişini de hissettirmiyor ama çok yakıyor meret.buradaki arkadaşlar daha iyi bilir hangi senede başlıyor diye ama modelli başlıyor ise 150 değil de 300 350 olur yani 150'ye otomatik bir de eski opel ben olsam almam gider taksiye veririm 150 bini en azından bozuldu 10 bin bozuldu 20 bin diye iş çıkarmaz başıma.

  • hsn_33 kullanıcısına yanıt

    20 senelik arabanın şanzımanı sağlam olmaz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.