Şimdi Ara

Boğaz Kelebeği Ve MAF Sensörü Temizliği Yaptım RESİMLERİ EKLEDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
10.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2000 model Bora arabamız var Boraların Kronik sorunlarından biriside hava körüğündeki kırılma, hortumu Konya sanayisinde 40TLye aldım ve ustalar değişim için 70TLye değiştiriyor, hava körüğünü sökerken haliyle MAF (Hava Akış Metre) Sensörüde söküldüğü için onuda temizledim nasıl yapıldığını neler kullandığımdan bahsedeyim

İlk olarak hava filtresinin kapağını söküyoruz plastik kapak ile hava körüğü arasında MAF sensörü bulunuyor elektronik bir parça olduğun için soketini çıkarıyoruz daha sonra körüğü çıkarmamız lazım körüğün bir ucu sıkı geçmeli bilezik kelepçe ile boğaz kelebeği ve diğer ucu MAF sensörüne bağlanıyor bu kelepçe çok kuvvetli tutuyor benim önerim pense kullanmamanız çeşme anahtarı ile gevşetip boruyu boğaz kelebeğinden kurtarın ve kelepçeyi bir kenarı koyun daha sonra hortumun sensöre giden tarafındaki kelepçeyi kurtarın ve yırtık hortum ayrılır hortumu artık yenisini aldıysanız çöpe atabilirsiniz geri MAF Sensörü Hava Filtresi kapağına bağlı şekilde 4 tane vidası var 4 vidayı çözdükten sonra MAF sensörüde elinize gelecek

Sensörün iç kısmındaki sensörleri temizlememiz gerek internette sensör için IPA alkol ve boğaz kelebeği için Balata Spreyi önermişler ben ikisinide kullanmadım elime parça pamuk aldım Selülozik Tiner ile ıslatıp boğaz kelebeğini temizledim ama pamuğu içeri kaçırmayın ve pamuğu çok ıslatıp tiner kaçırmadan silerek güzelce temizleyebilirsiniz MAF Sensörü içinde Etil Alkol vardı elimde onuda bir fıs fıs spreye doldurdum ve MAF sensörünün içini açtıktan sonra tel gibi küçük sensörleri göreceksiniz onlara fısfıs sprey ile sıktım ve tam kuruduktan emin olduktan sonra geri söktüğüm yuvasına taktım ve vidaladım bütün malzemeleri geri söktüğüm gibi yerine taktım boğaz kelebeği temizledikten sonra kalibrasyon istemedi rölantide herhangi bir bozukluk olmadı geri takarken maf sensörünün fişini takmayı unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Batarang- -- 25 Ağustos 2015; 16:25:43 >

• Elinize sağlık fakat benim merak ettiğim başka bir konu var fotoğrafları hangi model telefon yada makine ile çektiniz?Gelen ışık çok güzel durmuş parçaların üstünde.=)
  • K E N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Samsung Galaxy S5 ile çektim resimleri
  • maf temizliği bu sorunu çözer mi?

https://www.youtube.com/watch?v=6FBsnmwEfqk
  • Audi a4 arabamda 3 adet yan sanayi olanını denedim 1 ay bile gitmedi tavsiyem orijinalini alıp takin rölanti sorunundn tutun çekiş problemine kadar bir çok hata veriyor temizlemek geçici bir çözüm tamiri yok bazıları yanlış ölçüm yapıyor arıza kodu düşmüyor VV Audi gurubunun kronik sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faruk bayramali

Audi a4 arabamda 3 adet yan sanayi olanını denedim 1 ay bile gitmedi tavsiyem orijinalini alıp takin rölanti sorunundn tutun çekiş problemine kadar bir çok hata veriyor temizlemek geçici bir çözüm tamiri yok bazıları yanlış ölçüm yapıyor arıza kodu düşmüyor VV Audi gurubunun kronik sorunu

Maf sensöründenmi bahsediyorsunuz?

benimkisi bozuk değildi ben söküldüğü için temizledim şimdi hala bir sıkıntı yok
  • Boğa kelebeği hararet musuru hava metre derken sorun benzin pompasinda çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faruk bayramali

Boğa kelebeği hararet musuru hava metre derken sorun benzin pompasinda çıktı

Geçmiş olsun masraf ne kadar tuttu şimdi araç ne durumda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam eline sağlık on numara iş olmuş. bende de 2001 toledo var. bende şimdiye dek 2 kez temizledim. sana önerim kelebek boğazını sök öyle temizle. 4 adet vidası var. kelebek sensörünün arka kısmında asıl kir. ön tarafın temiz olması çokta önemli değil. ben söküp masada ayna gibi yapıp tekrar yerine takıyorum kelebek boğazını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyraz5561

hocam eline sağlık on numara iş olmuş. bende de 2001 toledo var. bende şimdiye dek 2 kez temizledim. sana önerim kelebek boğazını sök öyle temizle. 4 adet vidası var. kelebek sensörünün arka kısmında asıl kir. ön tarafın temiz olması çokta önemli değil. ben söküp masada ayna gibi yapıp tekrar yerine takıyorum kelebek boğazını.

tekrar kalibrasyon olayını nasıl hallediyorsunuz vede gaz telini takarken herhangi bir ayar yapıyormusun gaz teli takarken kolay oluyomu
  • gaz teli sökme takma çok basit. kelebeği gaz basmış gibi çevirin geri. gaz telini motor kısmına yatırıldığı yuvadan çıkarın,sonra telin toplu ucunu gaz kelebeği kısmından çıkarın, kelebeğin hortum ve soketlerini sökün işlem tamam. geri aynı işleri yapa yapa tak. sonra kalibrasyon için bilgisayardan yapılıyor. ustam var ona yaptırıyorum. mfa sensörünü hiç temizlememiştim sizden gördüm bi daha sökersem temizlerim artık.
  • poyraz5561 kullanıcısına yanıt
    Gaz teli işine girmedim ustaya götürmek istemedim zaten çokta kirli değil içi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.