Şimdi Ara

Böbrek taşı -Yok böyle bir ağrı-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
90.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendimi gayet sağlıklı hisseden bir bireydim bu geceye kadar. Boyum kilom yerinde yaşıma uygun sporumu yapan bir gencim. Neyse şuan için varolan sancımın sebebinin beslenme ile ilgili olabilme ihtimalide var çünkü çok yemek seçerim. Yediğim sebze sayılıdır keza kuru bakliyatta öyle.. Varsa yoksa tavuk yumurta kahvaltılık falan.Gelelim bugüne:

Uykunun en güzel yeri olan saat 04:20'de müthiş bir ağrı ile uyandım. Bu öyle karın ağrısı ya da diş ağrısı falan değil bambaşka birşey. Sizi olduğunuz yere büküyor. Yeri yumrukluyor hatta elinize bile ısırabiliyorsunuz. Ağlayabilirsinizde... Şöyle bi 10 dakika geçer diye bekledim, baktım geçmiyor ev ahalisine haber verdim. Apar topar bozyaka ssk'ya vardık. Bu arada bende, titreme, kasıkda çekme, kusma, baş dönmesi, falan herşey var. Neyse muayne etti röntgen kan tahlili idrar tahlili falan baktı taş olabilir dedi.( Burada şöyle bir oh çektim çünkü ben o an'a kadar apandist sanıyordum çünkü ağrı sağ tarafdaydı.) Tabi ben kıvranıyorum olduğum yerde. Öyle bir ağrı ki her an bıçak saplıyorlar. Nefes aldırmıyor, öyle kötü. Serum verdiler ve ağrı kesici vurdular.(Sağolsun hemşirede malum yerime dart muamelesi gösterek ok fırlatma edası ile sapladı iğneyi. Gerçi o an çok fazla hissedemedim karnımdaki ağrıdan dolayı. Sonrasında geçmişe yönelik düşünmeye başlayınca hatırladım bazı şeyleri.) 1 saat kadar orada yattım. Ağrıda azaldı. Doktor ayrıca ürolojiye muayne olun dedi. Sabahın 6:15'in de çıktık eve doğru geldik. Ama sinsi bir bekleyiş içerisindeymiş lanet olası taş. Arabada yine kendimden geçtim. Nefes alamama, gözlerimin yerinden çıkacakmış gibi olması, kusma, titreme vs. Bu sefer kendi semtimizdeki bir tıp merkezine gittik. Ürolojiye muayne olduk. O da röntgen falan baktı. Yarın tekrar gel dedi.. Eve gelip kendimi biraz doğrulttuktan sonra bakalım neymiş dedim bu taş. Okudum öğrendim. Doğum sancısı ile eşdeğer bir ağrı diyende var, doğum sancısı bunun yanında diş ağrısı kalır diyende... Yarın tekrar gidip ilaçlı böbrek ultrasonu mu röntgeni mi, ikisinden birine çektirecekmişim gene. En olmadık zamanlarda gelen bir ağrı çeşidiymiş...

Velhasıl kelam, su içmek haricinde duyduğunuz bildiğiniz uygulanmış iyi sonuçlar alınmış alternatif tıp örnekleri beklemekteyim sizden. Doktora nasıl geçer dediğimde "-su iç, zıpla" dedi. Tıp'ı bile çaresiz bırakmış bu meret.

• çok çektiğim için o ağrıyı bilirim, adamı süründürür, ağlatır.
    bir defa taş alındı ama daha sonra hiç ağrım olmadığından ihmal ettim, en sonunda aşırı enfeksiyon tesbiti ile sebebinin o böbreğimin çürümesi (taşlar nedeniyle) olduğu ortaya çıktı. Nefrektomi ameliyatı ile sağ böbreğim alındı. Şu anda tek böbrek ile yaşıyorum ve hiç bir sorunum yok, tabi 6 ayda bir sağlam böbreğimin kontrolleri yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

çok çektiğim için o ağrıyı bilirim, adamı süründürür, ağlatır.
    bir defa taş alındı ama daha sonra hiç ağrım olmadığından ihmal ettim, en sonunda aşırı enfeksiyon tesbiti ile sebebinin o böbreğimin çürümesi (taşlar nedeniyle) olduğu ortaya çıktı. Nefrektomi ameliyatı ile sağ böbreğim alındı. Şu anda tek böbrek ile yaşıyorum ve hiç bir sorunum yok, tabi 6 ayda bir sağlam böbreğimin kontrolleri yapılıyor.

Yüreğime su serptin Taner abi
  • Taşların büyüklüğüne göre değişiyor olay.Yengemde de vardı bu durum ve küçük oldukları için bulgaristandan bir bitki getirmişlerdi.O bitkinin suyunu kaynatıp içti 1 hafta boyunca ve taşları döktü.Birkaç senedir sorunu yok.
    Dediğim gibi taşlar küçükse bitkisel çözümü olabiliyor.Büyükse ameliyat şart oluyor.
    Geçmiş olsun.
  • Öncelikle okuduğumda sanki yaşadıklarımı tekrar yaşıyor gibi oldum , sizi en iyi anlayanlardan biri de benimdir heralde , gece 4 civarlarında yumruk yiyerek böbreklerime , her 5 yılda 1 uyanırım ,wc giderim ve kanlı idrar...,yine kan tahlilleri başlar ve o 1 hafta heralde Allah bütün günahlarımı siliyordur , acıdan kusma , halsizlik, iştahsızlık canıma okunur . Hemen acile gider , ağrı kesici iğne vurdururum , ertesi gün ise etol ağrı kesiciye başlarım ve tabi ki kurtçuk ( suya atıp eriyen bir ilaç var ) , doktorlar fix bunları yazıyor zaten ,şiddetlenirsede acilde ağrı kesici.

Bunun yanında kendi geliştirdiğim taktirler var , öncelikle hamam bana çok iyi geliyor , sıcak su torbası da. ve sürekli volta atıyorum hızlı hızlı evin içinde , ağrı kesici işe yaramaya başladı mı direk uyuyorum zaten . Bol bol da idrar söktürücü sıvılar . Düşsün diye kaldırım taşından asfalta atlayıp atlayıp durduğumu da çok hatırlıyorum . Büyük geçmiş olsun .

• Bu konuyla alakası yok ama gfb atkısı alcaktım da mesaj atmıştım . Siteye koymuşsunuz atkıları . O konuya bi bakarsanız ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam madensuyunun bi faydası oluormus diorlar,,
    ne kadar dogrudur??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Taşların büyüklüğüne göre değişiyor olay.Yengemde de vardı bu durum ve küçük oldukları için bulgaristandan bir bitki getirmişlerdi.O bitkinin suyunu kaynatıp içti 1 hafta boyunca ve taşları döktü.Birkaç senedir sorunu yok.
    Dediğim gibi taşlar küçükse bitkisel çözümü olabiliyor.Büyükse ameliyat şart oluyor.
    Geçmiş olsun.

Teşekkürler

quote:

Öncelikle okuduğumda sanki yaşadıklarımı tekrar yaşıyor gibi oldum , sizi en iyi anlayanlardan biri de benimdir heralde , gece 4 civarlarında yumruk yiyerek böbreklerime , her 5 yılda 1 uyanırım ,wc giderim ve kanlı idrar...,yine kan tahlilleri başlar ve o 1 hafta heralde Allah bütün günahlarımı siliyordur , acıdan kusma , halsizlik, iştahsızlık canıma okunur . Hemen acile gider , ağrı kesici iğne vurdururum , ertesi gün ise etol ağrı kesiciye başlarım ve tabi ki kurtçuk ( suya atıp eriyen bir ilaç var ) , doktorlar fix bunları yazıyor zaten ,şiddetlenirsede acilde ağrı kesici.

Bunun yanında kendi geliştirdiğim taktirler var , öncelikle hamam bana çok iyi geliyor , sıcak su torbası da. ve sürekli volta atıyorum hızlı hızlı evin içinde , ağrı kesici işe yaramaya başladı mı direk uyuyorum zaten . Bol bol da idrar söktürücü sıvılar . Düşsün diye kaldırım taşından asfalta atlayıp atlayıp durduğumu da çok hatırlıyorum . Büyük geçmiş olsun .

Suya atılıp eriyen ilaçdan az önce içtim. Ayrıca şimdi müshil içtim bir şişe doktorun yarınki ultrasonu için. Ayrıca verdiğiniz tavsiyeleri dikkate alacağım.

quote:

Bu konuyla alakası yok ama gfb atkısı alcaktım da mesaj atmıştım . Siteye koymuşsunuz atkıları . O konuya bi bakarsanız ..

pm gönderdim.

quote:

hocam madensuyunun bi faydası oluormus diorlar,,
    ne kadar dogrudur??

Bira iç diyenler oldu. Bugün iki kutu alkolsüz bira tükettim..

• Bugüne kadar 5 kere taş düşürdüm. Altıncısı da şu anda sağ böbrekte duruyor, düzenli kontrol ile takip ediyoruz. Olmadı kırdıracağız herhalde ilk defa, normalde bağırta bağırta da olsa düşerdi.

Bu ağrıyı yaşamayan insana tarif etmek mümkün değil. Koşup koşup duvara var gücümle kafa attığımı biliyorum , aile fertlerime "lütfen kafama sert bir cisim ile vurup beni bayıltın" diye yalvardığımı biliyorum, en son hanıma "hepiniz hakkınızı helal edin, bu kadar ağrı veren bir şeyden sağ kurtulmam mümkün değil" dediğimi biliyorum.

İnşallah bir an önce atlatırsın, taşı vücuttan atılma esnasında yakalayabilirsen çok çok iyi olur niteliğini öğrenme açısından (ince telli süzgeç üzerinden işeme gibi yöntemler tavsiye edilir, ben artık ne zaman çıkacağını kestirebilecek kadar tecrübe kazandım ne yazık ki ). Ne tür bir taş ise (kalsiyum oksalat / kalsiyum fosfat / sistin / ürik asit vs.) ona göre ileride tedbir alınır. Kendini hayatının geri kalanında günde minimum 2-2.5 litre su (su diyorum bakın, çay / kahve / kola vs. kesinlikle sayılmaz) içmeye hazırla.

Bir teselli olacaksa taşın ağrı yapıyor olması düşme ihtimalinin yükseldiğine işaret ediyor. Arkadaşımızın başına geldiği gibi yıllar yılı hiç belirti vermeden duran ve neticesinde böbrek kaybına neden olan sinsi taşlar çok daha tehlikeli.

• Her taş düşmez, özellikle yüzeyi iyice pütürlenmiş taşların düşmesi çok zordur. Bu durumlarda özellikle bira içmenin faydası olmaz. Daha zararı olur, zararı da şudur ağrıyı çoğaltır. Çünkü bira taşı yerinden oynatacaktır, o da size ağrı olarak döner ve düşmedikçe de boşuna çekilen bir ağrıdır bu. Üretere dek düşen taşlarda dahi ne yaparsanız yapın cinsi kaymaya müsait değilse asla düşmez. Çok nadir de olsa kırılamayan taşlar dahi var. Şimdi çoğunlukla laproskopik yöntemle açık ameliyat gerektirmeksizin taşlar alınabiliyor. Ama bünye, ırsi faktörler taş yapmaya müsaitse yeniden taş oluşacaktır.
  • yoğurtun altındaki suyunu sabah akşam içiyorsun
    Salatalığın kabuğunu kaynattırıp onuda içiyorsun
    bir de içebilirsen limonlu zeytin yağı içiorsun
    ben böyle düşürdüm,inan acayip faydası oldu.
  • Tavsiyeler için çok teşekkürler. Bugün gittim ivp(ilaçlı böbrek filmi) için. Yatırdı röntgen masasına. Eczaneden aldırdığı ilacı serum gibi yaptı, damardan vermeye başladı. Ondan öncede herhangi bir alerjin var mı dedi. Olağan şekilde yok dedim. İlacın birazını verdi benim midem bulanmaya başladı. Midem bulandı ama o kadar kötü değildim yani kendimi iyi hissediyorum genede. Eleman hemen doktora haber verin dedi. Bu arada damardan ilaç verende röntgen teknisyeni(!) Doktor hemen geldi birkaç soru sordu hızlı hızlı bilincim açık mı falan diye. Sonrasında hemşireye adrenalini hazırlayın dedi. Şimdi düşünüyorum bu adrenalin kalp durunca yapılmıyor mu diye. Sordum evet öyle dedi o teknisyen. Doktorda beni ayık tutmak için elinden geleni yapıyor. Tansiyon nabız falan. O saatten sonra zaten beni bir korku aldı. İçimden yok diyorum ya bu kadar kolay ölünmez herhalde. O kadar kötü değilim iyi hissediyorum kendimi. Doktor habire birşeyler soruyor, Bir yandan damardan ilaç vermeye devam ediyor teknisyen. Hemşire şırıngaya çekmiş adrenalini bekliyor. Nerden bulaştı bu lanet olası taş dedim yav. Ne güzel yaşıyordum ben sağlıklı sağlıklı. Neyse tam sayamadım ama 8-10 tane röntgen çektiler. Tam çıkmadığı için o kadar... Röntgenleri gösterdik üroloji uzmanına. Kendin düşüreceksin küçük taşlar dedi. 1 ya da 2 tane varmış. Bol su dedi klasik tavsiye. Şuan iyiyim ama o "adrenalini hazırlayın" cümlesi hala kulağımda çınlıyor

En son çıkarken sordum bu ilacın alerji durumu ne diye. Eski ilaçlar 10 kişiden birinde alerjik etki yaparken şuan ki 1 milyonda 1'miş şansıma tüküreyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 31 Aralık 2009; 13:11:23 >

• Avakado yaprağını kaynatıp iç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Relusion

Avakado yaprağını kaynatıp iç.

aynen çok faydalı

ayrıca geçmiş olsun gerçekten çok acı verir..

ancak hastalıklarda bazen insana insan olduğunu hatırlatır..

tekrar çok geçmiş olsun
  • öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım, bende de daha önce karaciğer yağlanması vardı aynen sizin dediğiniz gibi sancıyı bende çektim, sancı nasıl bir sancı ise beni ağlattı yere yığdı.
    Tekrar geçmiş olsun.
  • Arkadaşım, akşamları koşuyormuş bu taşlar için önceden :
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_i_y_a_h

Tavsiyeler için çok teşekkürler. Bugün gittim ivp(ilaçlı böbrek filmi) için. Yatırdı röntgen masasına. Eczaneden aldırdığı ilacı serum gibi yaptı, damardan vermeye başladı. Ondan öncede herhangi bir alerjin var mı dedi. Olağan şekilde yok dedim. İlacın birazını verdi benim midem bulanmaya başladı. Midem bulandı ama o kadar kötü değildim yani kendimi iyi hissediyorum genede. Eleman hemen doktora haber verin dedi. Bu arada damardan ilaç verende röntgen teknisyeni(!) Doktor hemen geldi birkaç soru sordu hızlı hızlı bilincim açık mı falan diye. Sonrasında hemşireye adrenalini hazırlayın dedi. Şimdi düşünüyorum bu adrenalin kalp durunca yapılmıyor mu diye. Sordum evet öyle dedi o teknisyen. Doktorda beni ayık tutmak için elinden geleni yapıyor. Tansiyon nabız falan. O saatten sonra zaten beni bir korku aldı. İçimden yok diyorum ya bu kadar kolay ölünmez herhalde. O kadar kötü değilim iyi hissediyorum kendimi. Doktor habire birşeyler soruyor, Bir yandan damardan ilaç vermeye devam ediyor teknisyen. Hemşire şırıngaya çekmiş adrenalini bekliyor. Nerden bulaştı bu lanet olası taş dedim yav. Ne güzel yaşıyordum ben sağlıklı sağlıklı. Neyse tam sayamadım ama 8-10 tane röntgen çektiler. Tam çıkmadığı için o kadar... Röntgenleri gösterdik üroloji uzmanına. Kendin düşüreceksin küçük taşlar dedi. 1 ya da 2 tane varmış. Bol su dedi klasik tavsiye. Şuan iyiyim ama o "adrenalini hazırlayın" cümlesi hala kulağımda çınlıyor

En son çıkarken sordum bu ilacın alerji durumu ne diye. Eski ilaçlar 10 kişiden birinde alerjik etki yaparken şuan ki 1 milyonda 1'miş şansıma tüküreyim.

Bahsettiğin ivp filmlerden çok çekildim, amaç o sıvının böbrekten süzülüşünü izlemek o nedenle birden fazla çekimler yapılır. İlk bir kaç sefer o iğnede tepki vermemişti vücudum ama daha sonra çok kötü oldum ve seruma karıştırarak uzun sürede vermeye başladılar, o zaman pek sorun yaşamadım.

• bende bir gün yataktan kalkamayıınca ağrıdan doktora gittim 3 4mm capında taş cıktı.. neyse o yaz karpuz ve bol bol spor yapınca bir gün felaket ağrılar içinde uyandım. 2gün sürdü bu ağrı sonra geçti.. düşürmüşüm taşı:) bol su bol hareket başka çözümü yok.
  • arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun ya.. Allah şifa versin.. Bende hastalıklardan çok korkuyorum :)
  • Maden suyunu denemeyin! Taşı büyütürsünüz!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.