Ediyoz değil ediyoruz Yapıyon değil yapıyorsun Söylüyoz değil söylüyoruz ______________________________________________________________________________________________ Arkadaşlar,MSN ve benzeri iletişim araçları yüzünden Türkçemiz bozuluyor.Ben bile çok hızlı yazmak için kısayolları kullanırdım ancak artık bir imla hatası bile yapmamaya çalışıyorum.Siz de böyleyseniz ve olmak istiyorsanız "Ben de varım" demeniz yeterli.Ve imzadan anlayan bir kişi de imzayı hazırlarsa sevinirim. Gerçi ben kulübün pek üye çekeceğini sanmıyorum... Alacakaranlık biz burda Türkçe düzgün kullanılsın diyoruz sen bize küfür edeceksin diyorsun. ÜYELER 1)AlwaysAndForever-Yönetici 2)KüçükKötüEjderha 3)Rally2003 4)Teknode 5):ReSpavVn: 6)GFB_SİNAN 7)::AlacaKaranlıkT!M:: 8)symbi@n 9)gecomert 10)RevidaL 11)bronzemoonx 12)Screamo 13)AaAhmetT 14)DEJ@WU 15)fearlessness 16)Kül Tigin 17)sinanoglu.net 18)yildize 19)Neo_CycloneOnur Üyesi 20)emotutto-Onur Üyesi 21)* Deniz * 22)mc-ic-Kulüp Editorü 23)HeavenWards-Onur Üyesi 24)blacksabbath-Onur Üyesi 25)ares_turk 26)Öner 27)ZamansizKar 28)nikolas39 29)BaYDoGaN-Onur Üyesi 30)NakkrazeN 31)kadango 32)M£L!H 33)KillForYou! imza: RESİMSİZ
[b][color=red][center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_20923078/mpage_1/key_//tm.htm#20923978]Türkçeyi Düzgün Kullananlar Kulübü[/link][/center][/color][/b]
RESİMLİ
[center][b][image]http://img244.imageshack.us/img244/3517/herkesex8.jpg[/image]
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_20923078/mpage_1/key_/tm.htm][color=green]TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLAN![/color][/link][/b][/center]
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Arkadaşlar,msn ve benzeri iletişim araçları yüzünden Türkçemiz bozuluyor.Ben bile çok hızlı yazmak için kısayolları kullanırdım ancak artık bir imla hatam bile yok.Sizde böyleyseniz ve olmak istiyorsanız bende varım demediz yeterli.Ve imzadan anlayan bir kişi de imzayı hazırlarsa sevinirim.
MSN büyük harflerle yazılsa daha iyi. (Kısaltma) Bağlaç olan "de" ayrı yazılır. Bir cümle içinde söylenen sözü belirtmek için, söz tırnak işareti içine alınır.
Şimdi bana küfür edeceksin, biliyorum. Neyse. Bunu şaka olarak gör.
Ben de foruma ilk üye olduğum zamanlar düzgün Türkçe kullanmazdım. "Chat Türkçesi" diyebileceğimiz Türkçeyi kullanıyordum. Sonradan düzelttim. Anladım ki okunması da yazılması da böyle daha kolay, sade, anlaşılır.
Düzenleme: Kod düzeltmesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::AlacaKaranlıkT!M:: -- 5 Şubat 2008; 19:35:39 >
1-) "G" yerine "q" kullananlardan(qeliyorum, qideceğim,...) 2-) Büyük ve küçük harf karışık kullananlardan(GiDECeğiM,...) 3-) "V" yerine "w" kullananlardan(Weya,...) 4-) Belli başlı kelimeleri, bazı harflerini atarak kullananlardan(Geliorum, Gidiyom...)
TİKSİNİYORUM açıkça söylemek gerekirse. Hele 2.öncüldekini kullananlarda "Aşağılık" kompleksi olduğunu düşünüyorum.
Edit : Beni de gruba ekle lütfen...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ReSpavVn: -- 5 Şubat 2008; 19:50:46 >
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.(Mustafa Kemal Atatürk) Türkiye halkı asırlardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklali bir lazıme-i hayatiye etmiş bir kavmin kahraman evlatlarıdır. Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır.(Mustafa Kemal Atatürk)
Benide al bu konuda son zamanlarda duyarlı olmaya başladım.
5 Şubat 2008; 19:51:38
quote:
Arkadaşlar,MSN ve benzeri iletişim araçları yüzünden Türkçemiz bozuluyor.Ben bile çok hızlı yazmak için kısayolları kullanırdım ancak artık bir imla hatası bile yapmamaya çalışıyorum.Siz de böyleyseniz ve olmak istiyorsanız "Ben de varım" demediz yeterli.Ve imzadan anlayan bir kişi de imzayı hazırlarsa sevinirim. Gerçi ben kulübün pek üye çekeceğini sanmıyorum... Alacakaranlık biz burda Türkçe düzgün kullanılsın diyoruz sen bize küfür edeceksin diyorsun.
demediz değil
demeniz
ayrıca beni de ekler misin ? (bak misin' i ayrı yazdık o kadar )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecomert -- 5 Şubat 2008; 20:06:26 >
1-) "G" yerine "q" kullananlardan(qeliyorum, qideceğim,...) 2-) Büyük ve küçük harf karışık kullananlardan(GiDECeğiM,...) 3-) "V" yerine "w" kullananlardan(Weya,...) 4-) Belli başlı kelimeleri, bazı harflerini atarak kullananlardan(Geliorum, Gidiyom...)
TİKSİNİYORUM açıkça söylemek gerekirse. Hele 2.öncüldekini kullananlarda "Aşağılık" kompleksi olduğunu düşünüyorum.
Gruba katılmak istiyor musun?
Teknode aramıza hoşgeldin.
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.(Mustafa Kemal Atatürk) Türkiye halkı asırlardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklali bir lazıme-i hayatiye etmiş bir kavmin kahraman evlatlarıdır. Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır.(Mustafa Kemal Atatürk)
Konu güzel ve hepimizin duyarlı olması gerketiği bir konu. Türkçemizi düzgün kullanmak ve korumak. ama kendisine yabancı dilden nick seçmiş bir arkadaş tarafından böyle bir konunun açılması da acaba özeleştiri yapma zamanı gelmedi mi gibilerinden bir çağrışım uyandırdı bende. Türkçemizi düzgün kullanmaya ve hatta Türkçe kullanmaya özen gösterelim. Saygılar...
Konu güzel ve hepimizin duyarlı olması gerketiği bir konu. Türkçemizi düzgün kullanmak ve korumak. ama kendisine yabancı dilden nick seçmiş bir arkadaş tarafından böyle bir konunun açılması da acaba özeleştiri yapma zamanı gelmedi mi gibilerinden bir çağrışım uyandırdı bende. Türkçemizi düzgün kullanmaya ve hatta Türkçe kullanmaya özen gösterelim. Saygılar...
Hesap benim değil arkadaştan devraldım ve 2 hakkı kullanmıştı.