Şimdi Ara

Böbrek taşı -Yok böyle bir ağrı- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
90.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çektiğim acılardan hiç bahsetmiycem. O acılar bana 10 kilo verdirdi 5 ayda.
    haftada 14 kez acil servisi ziyaret ettim ilk başta.
    prostat bile diyen oldu. ivp de bişey göremediler.
    flim ultrason Serum abone olmuştum..
    ALDORAN die bir iğne kesiyor ağrısını.zaten iğneyi yedimi pert oluyosun, bacakları hissetmiyosun.narkotik bir ilaçmış. 2 tane yedim başkada yapamdılar.
    Sonra Allah bin kere razı olsun ultrason çeken Melek .annamam ama dedi elimdeki siyah filimden buldu Kayayı.
    ne zıkkımsa 14mm kalsiyum taşı imiş hiç birşeyde gözükmüyormuş.
    idrar kanalından girip kırdılar. özel 5binlara istedi. paraya kıyamadım devlette hemşirelerden azar yiye yiye ergen doktorlara çözdürdüm işi.yüksek iktisat da ANKARADA .4 ay oldu ilk başka yüklendim daş olmasın birdaha diye suya , şimdi gene aynı hikaye su içmiyorum.ben adam olmam. şimdi gidip bir bardak su içeyim aklıma geldi duygulandım. Bizde şans olsa zaten bünye taş yapmaz.Ulan yapıyon madem pırlanta vs yapsana. su içeçen arkdaş. arabayı bırakıp yürüycen biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckedi -- 27 Şubat 2012; 5:08:21 >

• Su anda bilinen yaklasik 20 cesit tas oldugunu ve hepsinin tedavisinin farkli oldugunu dusunursek avokado suyu yerine urolog a gitmenin daha mantikli olacagi asikar.
  • Bende 1 ay önce ayni agrilar dolayisiyla gittim hastaneye. Testler falan 4mm tas oldugu goruldu. Agri kesiciler falan kendiliginden cikar denildi 1 ay tik cikmadi. Fakat 2 gundur idrarim felaket geliyor gibi oluyor fakat gittigimde hicbirsey yok falan. Bu aksam geldim eve dusa girdim sag bobregime agri girdi ( 1 ay onceki agrida sag bobrekteydi) simdi agri kesici alip yattim. Sizce ne yapmam lazim tecrubeli arkadaslarin tavsiyesine ihtiyacim var hemde cok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar

Bende 1 ay önce ayni agrilar dolayisiyla gittim hastaneye. Testler falan 4mm tas oldugu goruldu. Agri kesiciler falan kendiliginden cikar denildi 1 ay tik cikmadi. Fakat 2 gundur idrarim felaket geliyor gibi oluyor fakat gittigimde hicbirsey yok falan. Bu aksam geldim eve dusa girdim sag bobregime agri girdi ( 1 ay onceki agrida sag bobrekteydi) simdi agri kesici alip yattim. Sizce ne yapmam lazim tecrubeli arkadaslarin tavsiyesine ihtiyacim var hemde cok

Hocam şu durumu: "idrarim felaket geliyor gibi oluyor fakat gittigimde hicbirsey yok" gayet net hatırlıyorum bende de oluyordu ve zaten bundan sonra da taşı düşürmüştüm. İnternette birçok bilgi var şunu kökü şunu püskülü sapı vs diye. Hepsi de işe yarar şeyler fakat her zaman hepsini kaynatmaya imkanın yok. Onun için al eline bir şişe su. Her an ama her an su için. İlk başlarda miden bulanır gibi oluyor ama belli zaman sonra problem yok. İçe bildiğin kadar su iç. Yudum yudum da olur 5 dakika arayla olur iç dur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

quote:

Bende 1 ay önce ayni agrilar dolayisiyla gittim hastaneye. Testler falan 4mm tas oldugu goruldu. Agri kesiciler falan kendiliginden cikar denildi 1 ay tik cikmadi. Fakat 2 gundur idrarim felaket geliyor gibi oluyor fakat gittigimde hicbirsey yok falan. Bu aksam geldim eve dusa girdim sag bobregime agri girdi ( 1 ay onceki agrida sag bobrekteydi) simdi agri kesici alip yattim. Sizce ne yapmam lazim tecrubeli arkadaslarin tavsiyesine ihtiyacim var hemde cok

Hocam şu durumu: "idrarim felaket geliyor gibi oluyor fakat gittigimde hicbirsey yok" gayet net hatırlıyorum bende de oluyordu ve zaten bundan sonra da taşı düşürmüştüm. İnternette birçok bilgi var şunu kökü şunu püskülü sapı vs diye. Hepsi de işe yarar şeyler fakat her zaman hepsini kaynatmaya imkanın yok. Onun için al eline bir şişe su. Her an ama her an su için. İlk başlarda miden bulanır gibi oluyor ama belli zaman sonra problem yok. İçe bildiğin kadar su iç. Yudum yudum da olur 5 dakika arayla olur iç dur...

Hocam dusme asamasida belli ama su aksam cikan bobrek agrisi cok canimi sikti. Acaba yeni bi tas? Dedim. Sizde bu sekilde bir olay olmusmuydu

• quote:

quote:

quote:

Hocam dusme asamasida belli ama su aksam cikan bobrek agrisi cok canimi sikti. Acaba yeni bi tas? Dedim. Sizde bu sekilde bir olay olmusmuydu

Doktor değilim tabi ki ama tecrübelerimle konuşuyorum, taşın geçtiği yollar, yerler ağrıyordur bir ihtimal. Şu an için böbrektekini değil torbadakini düşünün Dikelim suyu..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Doktor değilim tabi ki ama tecrübelerimle konuşuyorum, taşın geçtiği yollar, yerler ağrıyordur bir ihtimal. Şu an için böbrektekini değil torbadakini düşünün Dikelim suyu..

İnsallah ters bir durum yoktur hocam suya devam o zaman :)

• Dun yazdigim posttan sonra agri basladi gece uyuyamadim diyebilirim. Gece 4 den beri cikariyorum sag bobrekte de agri var. Su olanlara hicbi anlam veremiyorum :s

• 2006 yılında ilk kez taşla tanıştım yaklaşık 1 aylık periyot sonrası düşürmüştüm, ağrısı başladığında da iğne yaptırıyordum.

Geçen hafta da benzer bir ağrı, tabi öncesinde kanla karışık idrarı fark ediyorsunuz ve bir sabah aniden sancısı bastırıyor. Mide bulantısı, hemen acile gidiş ve yine aynı senaryo.

Eskiye göre daha deneyimlisiniz tabi, ağrısı eskisi gibi can yakmıyor, varsa ağrı kesiciniz doktor kontrolünde içiyorsunuz veyahut iğne yaptırıyorsunuz biraz olsun fayda ediyor. Aslında en zoru ilk ağrısı sonraki ağrılar maksimum 2 saatlik sürüp geçebiliyor.

Öneriler bölümünde ilk düşürdüğümden önceki akşamlar da maydanoz ile salatalık kabuğunu suda kaynatıp içmiştim aklımda öyle yer edinmiş işe yaradığına dair, yalnız tadı çok kötü olduğu için limonla beraber servise ediniz. Bol su, illa ki su. Susuz olmaz bu işler. Yine spor yapın. Misal bu akşam spor yapın yarın sancıyı hissedersiniz. Sancı deyip geçmeyin iyiye işaret demektir, taş oynuyor ya da düşecek.

Hepimize geçmiş olsun

• 3 hafta önce tanıştım kendileriyle.
    "kum" dedi doktor önce. Antibiyotik,buscopan falan. Fakat bu sabah,sol tarafıma giren iğrenç ağrıyla uyandım. Fena bir mide bulantısı eşliğinde,5 dakikada hastaneye geçtik.Yine ağrı kesiciler,kas gevşeticiler,mide bulantısına karşı ilaçlar falan filan.
    Devamlı tuvaletim var gibi hissediyorum. Tabi batma hissi gibi birşey de var =D tomografi sonucunu cuma günü verecekler,o güne kadar düşerse,çerçeveletip asmayı düşünüyorum =D
    Kolayı bıraktım =D abur cuburu bıraktım =D artık sağlıklı bir hayat sürmeye karar verdim =D her ay üroloğa gitmek gerekiyormuş aslında,bunu da acı bir biçimde "tekrar" öğrenmiş oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hpilgir

Devamlı tuvaletim var gibi hissediyorum. Tabi batma hissi gibi birşey de var =D tomografi sonucunu cuma günü verecekler,o güne kadar düşerse,çerçeveletip asmayı düşünüyorum =D

Şimdiye kadar düşmüş olması gerekiyo bu belirtilerden sonra? :)
  • henüz düşemedi,ama düşecek =D
  • quote:

henüz düşemedi,ama düşecek =D

bol su- bol su-bol su :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankaraharun

quote:

henüz düşemedi,ama düşecek =D

bol su- bol su-bol su :)

çok sevgili taşım hiç haber etmeden düşmüş =D
    şaka bir yana, yeniden doğmuş gibi hissediyorum... zor bi durumdu yahu...
  • Dün öğlen bir ağrı bir ağrı başladı.
    Kalktım gittim doktora miğde bulantısı bilmem ne dayanılcak çile değil. neyse hemen acilde idrar testi yaptılar böbrek dediler. neyse efendim 2 ağrı kesici bir tane de serum verdiler. Kendime gelir gibiyim. Ağrım yok ama sürekli çişim var gibi ama yok garip bir durum.

Bu sabah ürolojiye gittim. Adam ultrasona aldı. Böbreğinden inmiş taş küçük çok az bi açılma var yollarında dedi. Düşer artık su falan içiceksin dedi. Arkadaş Acaba düştümü merak ediyorum ama sürekli böyle bir his var çişim var gibi. Birde dün kü haplardan kaynaklı miğde yolumda ağrım var miğdem yanıyor falan evlat acısı gibi bişey yiyemiyorum.
  • quote:

Kendimi gayet sağlıklı hisseden bir bireydim bu geceye kadar. Boyum kilom yerinde yaşıma uygun sporumu yapan bir gencim. Neyse şuan için varolan sancımın sebebinin beslenme ile ilgili olabilme ihtimalide var çünkü çok yemek seçerim. Yediğim sebze sayılıdır keza kuru bakliyatta öyle.. Varsa yoksa tavuk yumurta kahvaltılık falan.Gelelim bugüne:

Uykunun en güzel yeri olan saat 04:20'de müthiş bir ağrı ile uyandım. Bu öyle karın ağrısı ya da diş ağrısı falan değil bambaşka birşey. Sizi olduğunuz yere büküyor. Yeri yumrukluyor hatta elinize bile ısırabiliyorsunuz. Ağlayabilirsinizde... Şöyle bi 10 dakika geçer diye bekledim, baktım geçmiyor ev ahalisine haber verdim. Apar topar bozyaka ssk'ya vardık. Bu arada bende, titreme, kasıkda çekme, kusma, baş dönmesi, falan herşey var. Neyse muayne etti röntgen kan tahlili idrar tahlili falan baktı taş olabilir dedi.( Burada şöyle bir oh çektim çünkü ben o an'a kadar apandist sanıyordum çünkü ağrı sağ tarafdaydı.) Tabi ben kıvranıyorum olduğum yerde. Öyle bir ağrı ki her an bıçak saplıyorlar. Nefes aldırmıyor, öyle kötü. Serum verdiler ve ağrı kesici vurdular.(Sağolsun hemşirede malum yerime dart muamelesi gösterek ok fırlatma edası ile sapladı iğneyi. Gerçi o an çok fazla hissedemedim karnımdaki ağrıdan dolayı. Sonrasında geçmişe yönelik düşünmeye başlayınca hatırladım bazı şeyleri.) 1 saat kadar orada yattım. Ağrıda azaldı. Doktor ayrıca ürolojiye muayne olun dedi. Sabahın 6:15'in de çıktık eve doğru geldik. Ama sinsi bir bekleyiş içerisindeymiş lanet olası taş. Arabada yine kendimden geçtim. Nefes alamama, gözlerimin yerinden çıkacakmış gibi olması, kusma, titreme vs. Bu sefer kendi semtimizdeki bir tıp merkezine gittik. Ürolojiye muayne olduk. O da röntgen falan baktı. Yarın tekrar gel dedi.. Eve gelip kendimi biraz doğrulttuktan sonra bakalım neymiş dedim bu taş. Okudum öğrendim. Doğum sancısı ile eşdeğer bir ağrı diyende var, doğum sancısı bunun yanında diş ağrısı kalır diyende... Yarın tekrar gidip ilaçlı böbrek ultrasonu mu röntgeni mi, ikisinden birine çektirecekmişim gene. En olmadık zamanlarda gelen bir ağrı çeşidiymiş...

Velhasıl kelam, su içmek haricinde duyduğunuz bildiğiniz uygulanmış iyi sonuçlar alınmış alternatif tıp örnekleri beklemekteyim sizden. Doktora nasıl geçer dediğimde "-su iç, zıpla" dedi. Tıp'ı bile çaresiz bırakmış bu meret.

vay be 4 yıl geçmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: RuLeT^#

yoğurtun altındaki suyunu sabah akşam içiyorsun
    Salatalığın kabuğunu kaynattırıp onuda içiyorsun
    bir de içebilirsen limonlu zeytin yağı içiorsun
    ben böyle düşürdüm,inan acayip faydası oldu.

Bu yöntemler böbrek taşı oluşumunu engeller mi? Yorumları okuyunca korktum.
  • şimdiye kadar 5 defa taş düşürdüm, 2 tanesinde ağır ağrı çektim ve tecrünelendim :) diğer üçünde ufak ağrılar başlayınce hemen bol su içip koşuyorum :) bol su içip koşmak çok işe yarıyor bende :)
  • SELAM HERKESE!...

BÖBREK TAŞLARINDAN AMELİYATSIZ KURTULUN NASIL MI?

AYRINTILAR İÇİN SİTEYİ ZİYARET EDİN

http://tinyurl.com/beyn7sn
  • 1 aydır sol böbreğim hafif ağrıyor soğuk alınca bende 1-2 haftadı günde en az 2 litre su içiyorum ağrım allaha şükür geçti size de tavsiye ederim asitli içecek harici su-maden suyu-ayran mayran sıvı ne ulursanız tüketin iyi geliyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.