Şimdi Ara

Böbrek taşı -Yok böyle bir ağrı- (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
2
Favori
90.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • su anda elimde 1.5 litrelik bir şişe boşaltıp boşaltıp dolduruyorum bu illetle yeni tanıştım ağrısının bir tarifi yok tek teselli su durmadan iç
  • bolca hareket etmeli bir de kas gevşetici iğneye veya hap şart.
  • Merhaba arkadaşar;
    2000 yılında 2 ufak taş düşürdüm 2 ay önce 2 taş daha tespit edildi12 ve 7 mm lik.Baktık olacak gibi değil kırdıralım dedik.Kanala inen 7 mm lik taş 3 seansta kırılmadı.Böbrekte alt polde bulunan 12 mm lik yukarı çıkınca onu kırdıralım dedik ilk seansta kırıldı kum oldu.Kumlarda gelip kanaldaki taşa takıldı3 haftadır denemediğm şey kalmadı su içmekten kilo veriyorum karnım şişiyor.2 gündür eczaneden aldığım bir ilacı deniyorum güya kanalı genişletecek.Cebimde iğnelerimi eksik etmiyorum.Bakalım ne olacak.Doktor kanala girip alalım diyor ama biraz daha zorlayacam.
    Taş ağrısı öeken herkese geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal21

Merhaba arkadaşar;
    2000 yılında 2 ufak taş düşürdüm 2 ay önce 2 taş daha tespit edildi12 ve 7 mm lik.Baktık olacak gibi değil kırdıralım dedik.Kanala inen 7 mm lik taş 3 seansta kırılmadı.Böbrekte alt polde bulunan 12 mm lik yukarı çıkınca onu kırdıralım dedik ilk seansta kırıldı kum oldu.Kumlarda gelip kanaldaki taşa takıldı3 haftadır denemediğm şey kalmadı su içmekten kilo veriyorum karnım şişiyor.2 gündür eczaneden aldığım bir ilacı deniyorum güya kanalı genişletecek.Cebimde iğnelerimi eksik etmiyorum.Bakalım ne olacak.Doktor kanala girip alalım diyor ama biraz daha zorlayacam.

Çok geçmiş olsun. Umuyorum,en kısa sürede sıkıntınız geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: swashbuckler55

quote:

Orijinalden alıntı: erdal21

Merhaba arkadaşar;

Çok geçmiş olsun. Umuyorum,en kısa sürede sıkıntınız geçer.

Sağol arkadaşım.Bir an önce düşsede rahatlasam

• Böbrek taşı ağrısına çözüm bulundu:)
    Taşı düşüreceksiniz başka çareniz yok ama acıları azaltmanın yolu arveles iğne. 3 dakka içinde kesiyor acıyı ben dua ediyorum üretici firmaya. Bugün akşama kadar önce böbreğimde sonra kasığımın üst tarafındaki ağrı yedi bitirdi, evde önceki bi ameliyattan arveles iğne varmış hanım vurdu, hiç vakit kaybetmeden bu ağrıyı çekenler için kurtuluş yolunu hemen yaziim istedim.

Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestest -- 6 Mart 2013; 21:27:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostlar aynı sıkıntı bende de vardı. çekilen ağrıları okuyunca o günlere geri döndüm. bir devlet okulunda öğretmenlik yapıyorum. bu ağrı beni bir cuma sabahı kalktığımda yakaladı.ne olduğunu anlamadım.ona rağmen üşüttüm geçer diyerek okula gittim.baktım derste ayakta duracak halim yok hastaneye gittim bana 2 haftaya sonra ultrason ve röntgen verdi.özel hastaneye parayı bayıldıktan sonra 4 mm bir taş olduğunu gördük.dandik bir ilaç verdi kendin düşüreceksin dedi. hiç inanasım gelmedi kendim düşüreceksem o zamana kadar da düşürmem lazımdı diye düşündüm.herkes gibi su içtim bana mısın demedi.bir ay hiç ağrı hissetmedim dedim herhalde bitti gitti.yine bir cuma sabahı yakaladı bu sefer nefes aldırmıyor ve kusmalar başladı.baktım başa cıkalacak gibi değil.doktora gittim iğne ve ağrı kesici serum bağladı.biraz geçti eve geldim yattım baktım olacak gibi değil ameliyat ve alternatif tıp araştırdım. ameliyat kesin çözüm olmadığına kanaat getirdikten sonra (cünkü ameliyatla taş alınsa dahi bir daha oluşma durumu var) kayseride yetiştirilen ve taşı eriten gilaburu diye bir meyvenin olduğunu öğrendim.cok araştırdım para tuzağı olmasın diye.almadım param gitmesin diye.çünkü pek fazla inanmadım.okulumuzdan kayserili bir öğretmenimiz memleketinden getirdi bana sürpriz yaptı.her sabah suyunu sıkıp su katmadan yoğun şekilde 1-2 bardak içiyorum.tadı zehir gibi.neyse cok uzattım lafı.salı günü içmeye başladım.2 gün sonra perşembe günü tam tuvaletimi yaparken malum yerin dibinde kaldı.bi daha su içtim hafif bi acıyla bişeyin düştüğünü hissettim ama göremedim.gilaburu benim tahminim taşı eritti kum haline getirdi şimdi de atmaya başladı.insanlık namına tüm arkadaşlarıma tavsiye ederim.he belki etkili olmayacaktır ama o ağrı içn emin olun denemeye değer.ALLAH razı olsun getiren arkadaşımdan da bana tavsiye edenden de.herkese acil şifalar dilerim.bunu aratacak dert vermesin MEVLAM

• Arkadaşlar benim 2 taş artık görünmüyor röntgende.Taş taşlar büyük olduğu için kırdırdım.Bende alternatif şeyler denedim ama en son bir ilaç kullandım.Sanırım o ilaç sayesinde taş ve kumun nasıl atıldığını anlamadım.Düşerken ne hissettim ne de gördüm.Yanlış yönlendirme olmasın diye ilacı yazmıyorum.Bol su içmek ve spor-tempolu yürümek şart.
    Taş sancısı çekenlere acil şifalar dilerim.

• Bilirim bu ağrıyı. Çok felakettir. Hele ki böbreği çürütme olayı akla geldikçe insan üzülüp ürperiyor. Düzenli kontrole gidilip sağlığa çok dikkat edilmeli. 1 Yıldır kola içmiyorum. Sigarayıda 1 ay oldu bırakalı. Bende 2 taş vardı Benim taşlardan biri böbreği 2-3 cm şişirmişti merkeze oturduğu için. Endoskopik yöntemle kapalı ameliyat vs. Kırdılar birini. Bu arada boyutları 6 mm ve 15 mm di. 15 mm kırdılar. Şimdi kontrole gidicem bu gün sabah 10 da samatyaya. 4 Aydır iyidim. Bakalım büyümüş mü taşlar durumu ney. Yazarım buraya.
  • arkadaşlar bende 6 aydır böbreklerim ağrıyor önce sağ tarafım ağrıdı son bir kaç aydır her ikside hafif şekilde ağrıyor şikayet ettirmiyor sizce bir doktora gitmelimiyim gideceksem ürolojiyemi gitmeliyim ?

edit:bugün ürolojiye gittim sol böbrekte birşey görünmüyor dedi doktor sağ böbreği karaciğer yağlanmasından dolayı görememiş ultrason istedi 4 ay sonraya gün verdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 7 Haziran 2013; 14:58:50 >
  • Barış Can kullanıcısına yanıt
    Kaynar su demek istedin galiba. Dün gece tuvalete gittiğimde bahsetiğin ani şiddetli ağrı karnımın sağ tarafında oldu yarım saat sürdü aşırı titreme felanda oldu idrar tahlili dediler bakalım ne olacak. işin ilginç yanı benimde gece saat 4-5 gibi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poweramp -- 16 Temmuz 2013; 19:11:19 >
  • Bizim müşterilerde çok kötü olduğunu söylerler hep fakat taşın yapısı Kalsiyum yapılı ise bunu bir müddet sonra erittiği söylenilen bir kaç bitki var.
  • Benim de vücut devamlı suretle taş üretmekte. Sağ böbrekte yarım santim çıktı yine Alıştık artık.
  • Perşembe Sabahı Sol Tarafımda Bir Ağrıyla Uyandım 2Gündür Şiddetli Ağrılarım Var Bugün Öğrendimki Kum Varmış.Taş Ve Kum Farklımıdır Bilmiyorum Ama Yemek Yiyemiyorum Uyuyamıyorum Tuvaletimi Yapmaya Korkuyorum Cünki Acayip Sızlıyor Ağrıyor. Kafama Sıkın Daha İyi Yemin Ederim
  • Kardeş Allah şifa versin gerçekten ızdırap verici bir ağrı
    Altın otudiye bir bitki var tamamen böbrek ve karaciğer dostu böbrek taşlarını bununla eritebilirsin

http://nethastane.blogspot.com/2013/08/altin-otu-ceterach-officinarum-l.html
  • bucalı_35 B kullanıcısına yanıt
    arkadaş bizim buralarda bir bitkinin kök ekstratı böbrek taşlarını eritmekte eridiğinden haberin bile olmamakta ancak ultrasonda farkediyorsun @bucalı_35
  • arkadaşım çok geçmiş olsun
    ben bu meredi tam 4 belki 5 defa düşürdüm.
    acısını düşürmeyen bilmez, yok böyle bir acı
    gilaboru denilen bir meyvenin suyu ve avakado yaprağı iyi geliyor bir dene istersen.
    bende bir ara kullandım hatta eşkina taşı diye bir şey var balık taşı olarak da geçiyor
    biraz koca karı ilacı gibi bir şey olucak ama tavsiye ederim bunların hepsini kullandım
    düşmeyen taş bir anda kullandıktan sonra düşü verdi artık hangisinin faydası dokunduysa
    5 ini de böyle düşürdüm ben.
    ağrı gine başlarsa doktora buscopan plus ampul ile adını hatırlamadığım bir ampul veriyor.
    acil durumda bu iğneden olursun 5 dk içinde ağrıyı kesiyor...
    tekrardan geçmiş olsun
  • Ağızdan aldığınız hiç bir bitki kökü, meyve sapı vb. sıvı böbrek taşını eritemez. Es kaza üreter kanalı genişleten bir etkisi varsa yardımcı olabilir.

Ana görevi üreter kanalı genişletmek olmayıp da ilave etki olarak bunu yapabilen ilaçlar kullanır doktorlar. Bana bir tansiyon ilacı vermişti mesela, böbrek taşında da faydasını görüyoruz demişlerdi.

1) Bol su (sıvı değil, sadece su)
    2) Sıcak su banyoları (yine üreter kanalı genişletme adına)
    3) Hareket
    4) İlaç desteği
    5) Şok dalgasıyla taş kırma (ESWL)

Olmayınca ameliyat artık. Neyse ki artık kesme biçme işi çok nadiren gerekiyor, boruyu önden sokup taşı içeride kırıp mesaneye alıyorlar. 2 gün kadar cam kırığı işiyormuş gibi hissediyorsunuz ama sonrasında normal hayata dönülüyor.

5 tane düşürdüm, 6. ancak iki ameliyatın sonunda temizlendi. Zor iş vallahi, başına gelene Allah kolaylık versin.

• Arkadaşlar birkaç kişiye yardım ettim, tanıdıklarım da onlarca kişiye yardım etti.
    Olta ve zıpkın avcısıyım.Eşkina(kaya levreği) diye bir balık var bunun kafasından iki tane taş çıkıyor bu taş böbrek taşını atmaya yardımcı oluyor.
    2 tane orta boy taşı bir bardağa atıp üzerine yarım limon sıkıyorsunuz geceden dolapta bekletip sabah açken o suyu içiyorsunuz.
    Bunu 1 hafta boyunca yapınca o taş tamamen eriyor.Yanlış bilmiyorsam böbrek taşı ilaçlarının içeriğinde bu taşın maddesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 25 Ekim 2013; 22:11:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinyy

SELAM HERKESE!...

BÖBREK TAŞLARINDAN AMELİYATSIZ KURTULUN NASIL MI?

AYRINTILAR İÇİN SİTEYİ ZİYARET EDİN

clickmerkez
    Türkiye'nin Affiliate Ağı | Para Kazanmanın Etkili Yolu
    http://tinyurl.com/beyn7sn

bu kitabı alan varmı? gerçekten merak ediyorum içinde ne var?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.