Şimdi Ara

Böbrek taşı -Yok böyle bir ağrı- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
90.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gercekten cekmeyenin tahmin edemeyecegi boyutlarda aci veren bir durum.

bi kere su icmek sart, surekli su icip, surekli cise cikmak cok onemli.
    kola denen mereti, hayatindan cikarman lazim. ya da kolasiz yapamiyorum diyorsan, tas dusururken, bi bardak kola icmeni ve sonuclarini bizzat kendin test etmeni oneririm.
    o bolgeyi sicak tutup, ayaklarini da kalin giyinmelisin. bobrekler, tas dusururken inanilmaz hassas oluyolar, en ufak bir soguk bile sana tarifsiz acilar yasatabiliyor.

cise cikarken ve cis esnasindaki yanma, aci, cile kismini cok iyi hatirlarim, kolayi hayatimdan cikarip, gunde 2 lt. su icerek, 10 senedir bu tas sorununu cekmiyorum.

ne kadar zor durum oldugunu hatirladim da, allah harbiden yardimcin olsun..
  • arkadaşlar birşey soracağım ayakta küçük tuvaleti yapmak ile böbrek taşı mu oluşur yani böbreklerle ilgisi var mı?

Orijinalden alıntı: Jeak
    arkadaşlar birşey soracağım ayakta küçük tuvaleti yapmak ile böbrek taşı mu oluşur yani böbreklerle ilgisi var mı?

Hiçbir ilgisi olmaz! ayakta işemeyle böbrekte taş oluşmaz, rahat ol!

- Ailesinde böbrek taşı hikayesi olanlar, özellikle 20-40 yaş arası erkekler, mutlaka altı ayda bir ultrason çektirsinler. Böbrek taşı oluşumunda taşı küçükken yakalamak çok önemli. Ağzınızla kuş tutsanız bazı durumlarda taş oluşumunu engellemek mümkün olmayabiliyor ama küçükken yakalarsanız işiniz çok daha kolay oluyor. Benim hem annem hem babam defalarca taş düşürdüğü için bir nevi umutsuz vakayım

- Böbrek taşı dediğiniz şeyin %75-80'i kalsiyum oksalat taşıdır. Aşırı kalsiyum alımından kaçınmakta fayda var ama eskiden inanıldığı gibi kalsiyumu tamamen kesmek tam tersine olumsuz etki yapıyor. Makul miktarlarda yogurt - süt - peynir vb. ürünleri tüketebilirsiniz. Asıl önemli olan oksalat alım miktarını kısıtlamak. Oksalat da en çok karabiber,çay, koyu yeşil sebzeler (ıspanak, pazı, maydanoz, dere otu vb.), cips, kraker, bisküvit, kola, kahve, kuru yemiş (özellikle fındık), domates, çikulata, kakao'da bulunuyor. İnternetten oksalat içeren belli başlı besinlere bakabilirsiniz.

- Böbrek taşını düşürmek için aktarlarda ve bitkisel ürün satan marketlerde "Böbrek taşını eriten xxxxx bulunur" gibi reklamlar görürsünüz. Yukarıda bahsettiğim gibi böbrek taşlarının %75-80'i kalsiyum oksalattır ve ağızda alacağınız hiç bir şey bu tür taşları eritmez. İdrar söktürücü özelliği ya da üreter kanalı açıcı özelliği sayesinde size düşürme sırasında kolaylık yaşatabilir ama dediğim gibi "10mm'lik taşım var, yoğurt suyu içtim 5mm'e düştü" laflarına pek itibar etmeyiniz. Ürik asit taşları bildiğim kadarıyla bir miktar eritilebiliyor ama mutlaka uzman hekim kontrolünde ve tavsiyesinde ilaç kullanın. Böbrek taşı düşmesine yardımcı 10 tane metodu (gilaburu, yoğurt suyu, avakado vs. vs.) aynı anda kendi başınıza uygulamayın.

- Günde 1.5 - 2 litre arası idrar çıkarmak gerekiyor. Bunun için de yaklaşık 2 - 2.5 litre su içmek gerekiyor. Bira tavsiye edilen bir şey değildir, bilakis böbrekleri büzüştürebilir. 1 litre bira içeceğinize 1.5 litre su için. Sıvı alımında da "ben günde 10 bardak çay içerim, su içmesem de olur" kesinlikle yanlış düşünce zira çay hem yüksek oranda oksalat içerir hem de vücutta kalsiyum tutarak iki türlü zarar verir. Hiç içmeyin demiyorum ama suyun yerini çay / kahve / bira vb. almaz, sudan şaşmayın.

- Yüksek dozda vitamin alımı da taş oluşumunu tetikler. Özellikle tablet şeklinde alınan A, C ve D vitaminlari taş riskini arttırır.

- Her ne tür taş olursa olsun, hayvansal protein alımını kısıtlamak işe yarar. Özellikle ürik asit taşları için hayati öneme sahiptir. Kırmızı et alımını makul seviyelerde tutmak hem böbrekler açısından hem de diğer pek çok organ açısından faydalıdır. Keza tuz alımını da azaltmak önemlidir. Zaten tuz pek çok sağlık problemine yol açan bir şey, yemeklere boca etmemekte fayda var.

- Son olarak da diğer arkadaşların belirttiği gibi aktif bir yaşam tarzı taş oluşumunu azaltır. Düzenli spor, terlemeyle kaybedilen suyun yerine konulduğu varsayımıyla, son derece faydalıdır.

Edit: - İçeceğiniz suyu gün içerisinde eşit olarak dağıtmak çok daha verimli oluyor. Örneğin sabah kalktım 1 litre su içtim, akşam geldim 1 litre daha içtim yerine gün içinde uyanık kaldığınız süre boyunca her saat 1 bardak su içmek daha faydalı.

Bu dertten muzdarip tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun. İnşallah tekrarı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-950143F31 -- 4 Ocak 2010; 11:19:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Maden suyunu denemeyin! Taşı büyütürsünüz!

hocam gercekten bole bı durum var mı??

faydalı deıl mı yanı...

Orijinalden alıntı: mahmut716
    quote:

faydalı deıl mı yanı...

Altta Tıbbi bir link var, internetteki birbirinden kopyala-yapıştır saçma birçok yazıya göre daha kaliteli bilgi var;
    http://www.amerikanhastanesi.org/TR/Bolumler/Detail.aspx?BID=23&SBID=57

Yukardaki yazıdaki bir eksiklik ülkemizdeki maden sularında böbrek taşı gelişmesine yardımcı olabilecek Sodyum oranının yüksek olduğunun belirtilmemesi, ama tabii piyasa kalite kontrolü diyetisyenin işi değil!
    Fakat son kısmında özellikle taş oluşmuş kişilerde Maden suyunun zararlı olduğu anlatılmaya çalışılmış, biraz zor anlaşılırda olsa! Kısacası zararlı maden suyu!

• benişm kardeşimde o ağrıyı çekmişdi acile götürdük çocuk kıvranıyo gözümden yaşlar gelmişdi acayip bağırmışdım ordaki doktorlara 2 tane serum verdiler sonrasında bol bol su iç dediler.
    İçtenliksiz, Sevgisiz, Pespaye, Paçoz isen, Evimize Gelme!
    Çilehanedir Burası, Hoşgörü Dergâhı Değil!
    Ahde Vefa Bilmez, Tövbe Tutmaz isen, Sakın Gelme!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716
    quote:

faydalı deıl mı yanı...

Altta Tıbbi bir link var, internetteki birbirinden kopyala-yapıştır saçma birçok yazıya göre daha kaliteli bilgi var;
    http://www.amerikanhastanesi.org/TR/Bolumler/Detail.aspx?BID=23&SBID=57

Yukardaki yazıdaki bir eksiklik ülkemizdeki maden sularında böbrek taşı gelişmesine yardımcı olabilecek Sodyum oranının yüksek olduğunun belirtilmemesi, ama tabii piyasa kalite kontrolü diyetisyenin işi değil!
    Fakat son kısmında özellikle taş oluşmuş kişilerde Maden suyunun zararlı olduğu anlatılmaya çalışılmış, biraz zor anlaşılırda olsa! Kısacası zararlı maden suyu!

saolasın kardeş..

• walla su an 20 lık diş sendromunu cekıyom cok felaket bir agrı bu hiç taş düşürmedim ancak şu an yorumlara ve kendıme bakarak şanslıyım herhalde diyorum =)
  • Öyle bir zamanda geldi ki bu taşta tam vizeler zamanında. Vizelerimi bugün bitirdim. Tavsiye edilen bitkileri alıp yarın başlamayı düşünüyordum fakat hissettiğim üzere taş şuan meshanede fakat düşmüyor. Ama öyle bir his veriyor ki günün her anı çişiniz varmış gibi. Son 10 dakika da 2 sefer gittim tuvalete. Ha gayret bu sefer çıkacak diye bakıyorum fakat yok. Şimdi ağrı yok fakat sancı gibi değişik bir his. Acı vermiyor fakat sizi sinir eden bir his. Şöyle bir durumda söz konusu, akşam 6'dan sonra 2 litre su içiyorum. Akşam 5'e kadarda 1.5 litre. Tamamını ölçerek içiyorum. Deli gibi kilo vermeye başladım. Öğle yemekleri ve akşam yemeklerinde tokluk hissine çok çabuk ulaşmaya başladım. Allah sonumuzu hayretsin Ayrıca 13 senedir öğrenciyim okulda toplam tuvalet yapmışlığım 15-20 ya vardır ya yoktur. Sevmem çünkü okul tuvaletlerini bana göre pislik yuvasıdır ve psikolojik olarakda okulad tuvaletim gelmezdi. Ama şimdi Her ara da tuvalete gidiyorum. Umutluyum düşüreceğim.

Son olarak tavsiyede bulunan bilgi veren arkadaşlara çok çok teşekkürler. Eğer düşerde yakalarsam fotoğrafını koyacağım.

• Eveeettt 1.taşı düşürdüm. Şuan elimde. Kanama falan olmadı. Zaten hissediyorsunuz. Habire tuvalate çıkıyordum. Yarım saat önce 1 litreye yakın su içtim ve bu sefer tuttum. Az önce de tuvalete gittim. Tam idrar bitti umudum kesildi derken hop birşeyi tırmanırken hissettim fakat idrar bitti malum yerde kaldı Hemen sünnetli çoçuklar gibi mutfağa gittim, tekrar iki bardak su daha içtim geldim aldım elime maşrapayı. Ve pıt düştü. Altın bulmuş gibi sevindim be Taş çok küçük olduğu için fotoğraflar net çıkmaz fakat çekmeye çalışacağım. 1.taşı düşürdüm dedim çünkü bir başka taş olduğundan şüpheliyim. Doktor şüpheliydi. Emin değildi. Neyse bekleyip göreceğiz.

• 2günde muane oldum 7 gün sonraya ultrason için gün verdiler

ben ne yapim şimdi saatli bamba gibi ne olcak bilmiyorum
  • çok zor bir durum böbrek taşı. izmit karamandereye gittim su aldim gilaburu aldim maydanoz suyu misir püskülü yogurt suyu ve gunde 3 litre su hala atamadim zor cok zor zaten tas oynarsa o anda ancak acil serviste solugu aliyorsunuz ... benim tas cok inatci cikti bakalim sonu ne olacak...
    2 Böbrek Ağrısı adamı süründürür 20 yaşıma gelmeden ikisinide fazlasıyla tattım lise 2 deyken kan işemiştim resmen Allahtan ondan sonra olmadı
    üzüldüm şimdi maden suyu içilmemesi gerekiyor demekki bunu duyduğum iyi oldu

*İnanç Danışmanlık*
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

Eveeettt 1.taşı düşürdüm. Şuan elimde. Kanama falan olmadı. Zaten hissediyorsunuz. Habire tuvalate çıkıyordum. Yarım saat önce 1 litreye yakın su içtim ve bu sefer tuttum. Az önce de tuvalete gittim. Tam idrar bitti umudum kesildi derken hop birşeyi tırmanırken hissettim fakat idrar bitti malum yerde kaldı Hemen sünnetli çoçuklar gibi mutfağa gittim, tekrar iki bardak su daha içtim geldim aldım elime maşrapayı. Ve pıt düştü. Altın bulmuş gibi sevindim be Taş çok küçük olduğu için fotoğraflar net çıkmaz fakat çekmeye çalışacağım. 1.taşı düşürdüm dedim çünkü bir başka taş olduğundan şüpheliyim. Doktor şüpheliydi. Emin değildi. Neyse bekleyip göreceğiz.

dostum öncelikle çook çook geçmiş olsun. aradan 1,2 sene geçmiş hepsini çıkarmışındır. bütün yazdıklarını okuduk ailece güldük, kırıldık. hatta 1 saat önce ağlayan ablam bile bu yazdıklarınla tekrar gülmeye başladı.. hmm neysee. 1.taşı düşürdükten sonra diğer taşları ne ara düşürdün? ameliyat olayına bulaştın mı?

• Bende bu illet ağrıyı tatmış bulunmaktayım maalesef, Allah kimseye vermesin. 2 hafta önce başlayan ağrılarla birlikte gittiğim doktor böbrekte hareket ettiğini ve 5 mm çapında olduğunu ve büyük ihtimalle kendiliğinden düşeceğini bol su içmemi söyledi, dediklerini yaptım ama geçen hafta ağrı ve idrar yapamama neticesinde tekrar gittim, kanalda olduğunu ve alınması gerekebileceğini söyledi doktor.. ultrason film kan idrar tahlili derken acil ameliyata aldılar ve penisten girerek taşı çıkartıp elimize verdiler:))...yerine de stent koymuşlar onuda aldırdım dün itibariyle. zaten taşı görünce onun düşme ihtimali olmadığını anladım çünkü kenarları cam gibi olmuş..şimdi rahatım ama arada bir ağrı oluyor sanırım ameliyat kaynaklı çünkü ameliyatta sonra iki gün kan işedim resmen.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.