Şimdi Ara

bmw veya audinin tamir masrafı memuru aşar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
11.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 40bine kadar bir araç bakıyorum hb, otomatik corsa fiesta polo golf a1 a3 bmw 1.16 bana audi ile bmw binemezsin tamiri seni aşar deniliyor doğru mudur memurun bineceği bir araç değil mi ? tamir masrafının altından kalkamayacağım seviyede mi olur ? ilk arabam olacak 2008 52binde 5 kapı otomatik bmw 1.16 buldum 40bine yoksa daha uygun fiyata polo ya mı bakmalıyım masraf açısından?

Ama 1.16 da sıkıntı olmaz daha araç 52 bınde . Poloya göre sıkıntı çıkarması daha mı yüksek bir araç tabi ki değil.

Bu bahsettiğin gibi ise eğer hiçbir sıkıntı olmaz ekspertizini yaptır paraya kıy al evladıyelık bin. Bakımlarını da yetkili servise gitme sakın. Sanayide canavar gibi özel servisler var. Bmw'nin ustaları var. Bmw ci bilmem ne diye isim yapmış adamlar var alırsın malzemelerini değişimi yaptırırsın

Ben de öğretmenim o yüzden rahat söylüyorum bunları. Kaskonu da yaptın mı allah yardımcın olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 5 Haziran 2013; 9:26:20 >
  • Ne memuru olduğuna göre değişir aslında.

Ama şöyle diyim.Geçen aracı servise soktum bir tabelada işçilik saat ücreti Audi için 149 lira + KDV Seat için 69 lira + KDV yazıyordu.Normal şartlar altında bir bakım A3 için 500TL tutarken Leon için 350-400 arası tutuyor.Dışarıda yaptırırsan 170 lira tutuyor orjinal parçalar ile.(A3 ile Leon aynı)

A3'ün Golf ile pek bir farkı yok.Ama 1 serisi ve A serisi sanırım daha pahalıdır.

Kaskoda ise fazla farkeden bir şey yok.
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Sen şimdi modifiyeli bir bmw alsan horlanmış edlilmiş olsa vs sana alma seni aşar derim.

Ama 1.16 da sıkıntı olmaz daha araç 52 bınde . Poloya göre sıkıntı çıkarması daha mı yüksek bir araç tabi ki değil.

Bu bahsettiğin gibi ise eğer hiçbir sıkıntı olmaz ekspertizini yaptır paraya kıy al evladıyelık bin. Bakımlarını da yetkili servise gitme sakın. Sanayide canavar gibi özel servisler var. Bmw'nin ustaları var. Bmw ci bilmem ne diye isim yapmış adamlar var alırsın malzemelerini değişimi yaptırırsın

Ben de öğretmenim o yüzden rahat söylüyorum bunları. Kaskonu da yaptın mı allah yardımcın olsun
    Servise götürmezsek çok etkilemez yani BMW ile Audi arasında ne dersiniz ? Uzun süre kullanma niyetindeyim. BMW 1.16 ile A3 arasında seçim hangisi mantıklı olur ? İkisi de 2.el 2008 model 50-60binde olursa ayrıca bunlara LPG takma imkanı var mı, yoksa bu arabalar benzinli mi kullanılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkcald -- 5 Haziran 2013; 9:35:45 >

• Hangi motoru aldığınıza gore değişir. Performans beklentiniz olmasın ikisinde de eşşek motoru diye tabir edilen motorlar var. Çok yakar az kaçar yani. Ben basmam sakinim rahatım derseniz LPG ile isi çözer mutlu mesut geçinirsiniz.

Bakımları denildiği gibi özel servislerde makul fiyatlara yaptırılabilir. Asıl sorun sizin icin kasko bence. İlk aracınız olacağı icin kasko fiyatınız tavan yapacak.

Not: Motorlar bmw de 1.16i Audi de 1.6 hitler motor baz alınarak yorumlanmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihMehmet* -- 5 Haziran 2013; 9:41:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: FatihMehmet*

Hangi motoru aldığınıza gore değişir. Performans beklentiniz olmasın ikisinde de eşşek motoru diye tabir edilen motorlar var. Çok yakar az kaçar yani. Ben basmam sakinim rahatım derseniz LPG ile isi çözer mutlu mesut geçinirsiniz.

Bakımları denildiği gibi özel servislerde makul fiyatlara yaptırılabilir. Asıl sorun sizin icin kasko bence. İlk aracınız olacağı icin kasko fiyatınız tavan yapacak.

Not: Motorlar bmw de 1.16i Audi de 1.6 hitler motor baz alınarak yorumlanmistir.
    babam 20 yıldır araç kullanıyor onun üzerine alıp kaskoyu düşürebilirim sanırım

ben hız düşkünü değilim yılda 5-6 bin km ancak yaparım fazla yakmasın masrafı çok olmasın yeter uçsun kaçsın derdim yok sağ salim gideyim yeter :)

A3 alıpta keşke BMW alsaydım veya tam tersi olsun istemiyorum 5-10 sene kullanayım istiyorum.

• 10 sene Bmw kullanmak.Çok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

10 sene Bmw kullanmak.Çok zor.
    Özel servisler var mercedes-bmw orjinal parçalarını kullanıyor. Normal servisler %500 kar payı alıyor. İtibar etmeyin bu servislere. Yöneticileri yiyici.

Orijinalden alıntı: gezginbur

Özel servisler var mercedes-bmw orjinal parçalarını kullanıyor. Normal servisler %500 kar payı alıyor. İtibar etmeyin bu servislere. Yöneticileri yiyici.

Alıntıları Göster
    Hocam 1.16 yı genel olarak götürürsünüzde yani yakıtıydı genel bakımıydı tek tük parça değişimyidi falan 10 yıla kadar kullnaırsın. Ama sağlam bi problem çıkarsa yandın diyebilirim. Bi keresinde 1.16 sürmüştüm ve dikkat ettim o kadar çok elektronik özellik varki sonra düşündüm acaba bunlardan biri bozulsa ne olur .Düşünmek bile korkutmuştu.

• quote:

neden zor acaba ? bmwden kaynaklı bir durum mu? audi filan daha mı dayanıklı sorunsuz kullanılır?

audide bmw gibi bakımı pahalı mı? öyleyse en güzeli vw polo yada golf almak gibi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkcald -- 5 Haziran 2013; 14:18:26 >

Orijinalden alıntı: GreenHeart

Bu mesaj silindi.
    Seri yükseldikçe masraflar katlanıyor. 1 serisinde çok büyük masraflar çıkmayacaktır diye düşünüyorum . O araçtaki tek sıkıntı yakıt tüketimi.

Vw servisini bilmiyorum ama genel olarak servisler artık okadar pahalıki (corsa 30 bin bakımı 650 tl) 1 serisi alıp dışarda yaptırmak 0 araç alıp servise götürmekten daha iyidir. Motor atmosferik , elektiriksel donanımda nispeten az, yürüyenide sağlam bir araç sanırım sorunsuz kullanırsınız.

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Seri yükseldikçe masraflar katlanıyor. 1 serisinde çok büyük masraflar çıkmayacaktır diye düşünüyorum . O araçtaki tek sıkıntı yakıt tüketimi.

Vw servisini bilmiyorum ama genel olarak servisler artık okadar pahalıki (corsa 30 bin bakımı 650 tl) 1 serisi alıp dışarda yaptırmak 0 araç alıp servise götürmekten daha iyidir. Motor atmosferik , elektiriksel donanımda nispeten az, yürüyenide sağlam bir araç sanırım sorunsuz kullanırsınız.

Alıntıları Göster
    bmwnin bakım masrafını bilmiyorum ama golfun masrafıyla audinin masrafı arasında dişe dokunur fark olacagını sanmıyorum.sonuçta özel servise gideceksin ve servis iki arabaya da bakabiliyo.bu iki model de aynı grubun arabası.motorları da aynı,bakım masrafları da aynı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: capricemylove

bmwnin bakım masrafını bilmiyorum ama golfun masrafıyla audinin masrafı arasında dişe dokunur fark olacagını sanmıyorum.sonuçta özel servise gideceksin ve servis iki arabaya da bakabiliyo.bu iki model de aynı grubun arabası.motorları da aynı,bakım masrafları da aynı olur.

Alıntıları Göster
    Bmw alırsanız özel servislerde makul fiyatlara bakım-tamir yaptırabilirsiniz ve canınız sıkılana kadar kullanırsınız

BMW'den yakıttan dolayı geri durmaya başladım madem Audi, Vw gibiyse bakım onarımı daha mantıklı LPG ile kullanım şansıda var galiba BMW kadar çok yakıt masraflı olmasa gerek. Servisler sömürüyor anlaşılan fiyattan indirim yapıp servis zamanı kara geçiyor olmalılar

2008 a3 ile 2011 a1 arasında üst model mi daha genç araç mı seçilmeli ?

• quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

quote:

BMW'den yakıttan dolayı geri durmaya başladım madem Audi, Vw gibiyse bakım onarımı daha mantıklı LPG ile kullanım şansıda var galiba BMW kadar çok yakıt masraflı olmasa gerek. Servisler sömürüyor anlaşılan fiyattan indirim yapıp servis zamanı kara geçiyor olmalılar

Alıntıları Göster
    merhaba benımde bır sorum var audi a3 2002 2003 modeller 25 mılyar cıvarı lpg lı

bunların bakımı klasık fıat ford gıbı cok kullanılan araçlara gore ne kadar fark eder ? alınır mı sızce ?

sagolun

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Yetkili serviste atıyorum 2500 liralık ağır bakımı aynı orjinal parçaları kendiniz alarak özel serviste total 800 liraya yaptırabilirsiniz. Bu şekilde olursa rahatlıkla binebilirsiniz. Vw , ford alsanız parçaları çok mu uygun sanki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeolojici

Yetkili serviste atıyorum 2500 liralık ağır bakımı aynı orjinal parçaları kendiniz alarak özel serviste total 800 liraya yaptırabilirsiniz. Bu şekilde olursa rahatlıkla binebilirsiniz. Vw , ford alsanız parçaları çok mu uygun sanki?

Alıntıları Göster
    Audilerde A1 ile A3 kıyaslandıgında üst model mi yoksa modeli yeni olan mı avantajlıdır

quote:

neden zor acaba ? bmwden kaynaklı bir durum mu? audi filan daha mı dayanıklı sorunsuz kullanılır?

audide bmw gibi bakımı pahalı mı? öyleyse en güzeli vw polo yada golf almak gibi geliyor

2 tane Bmw eskittik.İkiside bir zaman sonra çok sorun çıkartmaya başlıyor.Audi hakkında yorum yapamiyicam malesef,ama 1.6 Hitler var halam da,sorunsuzdur.Lpg ile de uyumludur.

• quote:

Orijinalden alıntı: BernaGs2

merhaba benımde bır sorum var audi a3 2002 2003 modeller 25 mılyar cıvarı lpg lı

bunların bakımı klasık fıat ford gıbı cok kullanılan araçlara gore ne kadar fark eder ? alınır mı sızce ?

sagolun

2003 a3 ün 2 ay önce 15bin bakımını 240tlye yaptırdım. malzemeleri kendim alsaydım ve ya pazarlık yapsaydım daha da aşağı olacaktı.başka olarak baskı balatayı 200 tlye alıp 110 tl işçilikle taktırdım.arkadaşım 2008 1.4 fiesta baskı balata değişimi için benden daha fazla miktar ödedi.
    tamir masrafı olarak forddan,fiattan pahalı olabilir.bi tek bunu göz önüne alabilirsiniz.gerisinde kafa yoracak bi fark oldugunu sanmıyorum.tabi bu modeller için.yoksa yüksek modelli audiyle fordu kıyaslamıyorum.onlarda uçurum var

quote:

Orijinalden alıntı: BernaGs2

sagolun

2003 a3 ün 2 ay önce 15bin bakımını 240tlye yaptırdım. malzemeleri kendim alsaydım ve ya pazarlık yapsaydım daha da aşağı olacaktı.başka olarak baskı balatayı 200 tlye alıp 110 tl işçilikle taktırdım.arkadaşım 2008 1.4 fiesta baskı balata değişimi için benden daha fazla miktar ödedi.
    tamir masrafı olarak forddan,fiattan pahalı olabilir.bi tek bunu göz önüne alabilirsiniz.gerisinde kafa yoracak bi fark oldugunu sanmıyorum.tabi bu modeller için.yoksa yüksek modelli audiyle fordu kıyaslamıyorum.onlarda uçurum var

anladım bunlara kasko yapılmaz galıba ayrıca 10 yıllık arabalar nede olsa

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.