Şimdi Ara

BMW F30 3.20 İED YAKIT VE GENEL İZLENİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR YARDIMCI OLMAK AMACI İLE BU KONUYU AÇIYORUM

BMW 3.20 İED
    2016 MODEL

ARAÇ HAKKINDA VERDİĞİM BİLGİLER KESİNLİKLE DOĞRUDUR

BEN BU ARACI ALMADAN ÖNCE İNTERNETTE VE YOUTUBE DA FELAN YAKIT İLE İLGİLİ ÇOK ARAŞTIRMA YAPTIM SONUÇTA 1.6 170 HP TURBO LU Bİ ARAÇ YAKIT FAZLA OLACAĞINI BİLİYODUM AMA İNTENETTEKİ BİLGİLERLE HİÇ Bİ ALAAKASI BİLE YOK

BEYLER BUGUN TARİHİYLE KONUSUYORUM 22.11.2018

BU ARAÇ UZUN YOLDA ECO PRO MODUNDA KONYA DAN ÇIKTIM İSTANBULA GETİRDİM ARABAYI 365 LİRAYA 730 KM YOK GİTTİ ORTALAMA 8.5 - 9 LİTRE ARASI UZUN YOL YAKITI

KULLANIM TARZIM YOL ÇOK BOŞTU BASMADIM DİYEMİCEM ORTALAMA HIZ 135 GÖSTERİYOR AMA ZAMAN ZAMAN 180 LERE KADAR GELDİM ANCAK YOL ÇOK RADAR LI OLDUĞU İÇİN YARISI 80-100 GİBİ GEÇTİ NORMALDE BU YAKIT DİZEL ARAÇLARA GÖRE FAZLA AMA BENCE BU PERFORMANSDAKİ Bİ ARACA GÖRE UZUN YOLDA ÇOK ÇOK İYİ

ŞEHİR İÇİ KULLANIMIM

YAKLAŞIK 1 AYDIR ŞEHİR İÇİ KULLANIYORUM

SABAH ÇOCUGU OKULA GÖTÜRÜYORUM İŞ YERİNE GİDİYORUM TEKRAR ÇOCUGU ALIP EVE BIRAKIP İŞYERİNE GİDİYORUM

OKUL EV İŞYERİ ARASINDAKİ BU ÜÇGEN HEPSİ 1 KMH FELAN ÇOK YAKIN HEPSİ AYNI SEMT DE VE SOĞUK MOTOR KULLANIYORM BU ARADA ISINMIYOR ARAÇ

BU ŞEKİLDE SOKAK ARALARINDA KULLANDIĞIM İÇİM BELKİ AMA ŞEHİR İÇİ ECO PRO DA SAKİN KULLANIMDA 12 LİTRE ALTINA DÜŞMÜYOR YANİ 365 LİRAYA 410 KMH FELAN

BUNUN ORTALAMASINI ALIRSAK ARABA ORTALAMA 10 LİTRE CİVARI YAKIYOR ARACIN FABRİKADAN ÇIKTIĞINDAN VERİ YANİ 61.000 KMH BOYUNCA Kİ ORTALAMASI 10.1 LİTRE YAZIYOR

HANİ UZUN YOLDA 4-5 LİTRE YAKTIM DİYENLER VARYA EVET DOĞRU AMA O ARKADAŞLAR ARABAYI HIZ SABİTLİYİCİ YE ALIP 80 E BAĞLIYOR BU ŞEKİLDE GİDİYOR ALTINDA BMW VAR YANINDAN BRODWAY SENİ GEÇİYOR HYUNDAİ ACCENT SENİ GEÇİYO O DEĞİL YOLCU OTOBÜSÜ SENİ GEÇİYOR DAHA NEDEN UZUN YOLA ARABAMLA GİDİYORUM OTOBÜSLE GİDEYİM OZAMAN DAHA MANTIKLI

YANİ ŞUNU SÖYLÜYORUM

ŞEHİR İÇİ 12-13 LİTRE
    UZUN YOL DA 8.5 - 9 LİTRE

KLİMA KAPALI !!!!

ŞEHİR İÇİ AGRESİF KULLANIRSANIZ COMFORT VEYA SPORT DA BİDE KLİMA AÇARSANIZ BU YAKITLAR 20 LİTREYE KADAR ÇIKICAKTIR EMİN OLUN AMA GAZA DERECELİ BASARSANIZ BÖYLE Bİ OYNAMA OLMAZ

Bİ ÖRNEK VEREYİM BABAMDA E220 D MERCEDES VAR ARAÇ UZUN YOLDA 5.5-6 LİTRE YAKIYOR ŞEHİR İÇİ 8.5-9 LİTRE YAKIYOR AMA BU ARAÇA 2200 CC 190 HP Bİ ARABA BİDE E KASA VE FAZLASIYLA KİLO FARKI VAR

YANİ ŞU DİZEL ARAÇLARIN ŞEHİR İÇİ ŞEHİR DIŞI ÇOK Bİ FARKI YOK
    AMA BENZİNLİ Bİ ARAÇTA ÇOK FAZLA FARK EDİYOMUŞ BUNU ÖĞRENDİM

BEN ŞAHSIM 1 YILDA 7.000 KMH YOL YAPIYORUM
    DİYELİM Kİ SİZ 10.000 KMH YAPIYOSUNUZ

BU ARBANIN DİZELİ ORTALAMA 8 LİTRE YAKSIN (TABİ ONLAR 190 HP 2.000 CC )
    BU ARABA DA 10.1 ORTALAMASI (GÜÇ OLARAK DAHA DÜŞÜK )

ARADA 2.1 LİTRE FARK VAR DOĞRU MU ? PEKİ ŞUAN BENZİN FİYATI NEKADAR 1 litre 6.4 TL

2.1 x 6.4 : 13.44 100 km de 13.44 TL fark edicek benzin ile dizel arasında yani 13,4/100 : 0,134 yani kilometrede 0,134 fazla yakıcaz peki biz sende 10 bin km yaparsak ne yapar

10.000 x 0.134 : 1340 lira

arkadaşalr 1 senede 1340 lira benizli arabaya daha fazla para vericez sadece bu :D :D :D :D

peki 2.000 cc ile 1.6 cc motor vergi farkı nekadar ortalama 1.100 lira :D
    ne kaldı geriye 1340-1100 : 240 lira
    bu arabanın bakım farkı da bmw servisine gidin 2.000 cc dizel araba bakım fiyatı 2000 TL benziliyi ben bugun yaptırıcam fiyat aldım kosiflerde 1080 TL automoll da 1000 tL automoll bana yakın olduğu için orata gidicem

fark ne oldu ?

240 liraydı ama benzinli araba 1.000 tl bakım farkından dolayı 760 TL öne geçti :D

ZATEN SADECE BUKDARI BİLE YETER ASLINDA AMA DEVAM EDİM

kendi aracımla kıyaslıyorum

BMW F30 3.20 İED 40.YIL PAKET 61.000 KMH HASAR YOK BOYA YOK FİYATI 195.000 TL
    BMW F30 3.20 D 40.YIL PAKET 45.000-70.0000 KMH HASAR YOK BOYA YOK FİYATI 280.000-320.000 arası değişiyor

PEKİ SİZE DAHA MASRAFLI Bİ ARACA NEDEN 100 bin tl fark veriyosunuz ???

+ artı olarak dizel arabanın o motor sesini neden çekiyosunuz ??
    + dizel araba bi motor arızası versene benziliyle arasındaki maliyet farkından haberiniz varmı ???

- EVET DOĞRU OLAN Bİ KISIM VAR TABİKİDE HİÇ Bİ ZAMAN 2.0 190 HP Bİ DİZEL LE 1.6 170 HP Bİ BENZİLİNİN PERFORMANSINI KIYASLAMAYIN BİLE DİZEL OLAN MODELLERİ GERÇEKTEN CANAVAR O PERFORMANS ÇOK ÇOK İYİ

AMA BENZİNLİ NİN PERFORMANSIDA KÜÇÜMSENMEYECEK KADAR İYİ BANA YETERLİ Bİ PERFORMANSI VAR ÇOK GÜZEL GAZ TEPKİMESİ VERİYOR VE MÜKEMMEL Bİ ARAÇ

BUKADAR ŞEY ANLATTIM VE BURDAKİ YAKIT HEPSALAMASI KURUŞU KURUŞUNA DOĞRUDUR KLAVYENİN BAŞINA GEÇİP YAZMADIM BUNLARIN HEPSİNİ BİZZAT ARAÇTIRDIM VE TESTLERİNİ BİZZAT KENDİM YAPTIM

C-180 AMG BENZİNLİ 1.8 CC 5-İLERİ ŞANZUMAN---- 10.6 LİTRE ORTALAMASI
    F30 3.20 İED 1.6 CC 170 HP 8 İLERİ ŞANZUMAN---- 10.1 LİRE ORTALAMASI
    E-220 CDI 2200 CC 7 İLERİ ŞANZUMAN ----------- 8.2 ORTALAMASI

SİZE YARARLI OLDUYSAM MUTLUYUM BİLGİLİ OLUN SAÇMA SAPAN ŞEYELERE İNANMAYIN !!

2017-2018 YILININ EN ÇOK SATAN ARABA TÜRÜ -- BENZİN LİDİR BUNUN TEK Bİ AÇIKLAMASI VAR BUKADAR İNSAN KAFADAN SAKAT OLAMAZ DEMEKKİ BİŞEYLER KEŞFEDİLMİŞ VE BU KEŞFİ BEN SİZE YUKARDA ANLATTIM MANTIKLI OLAN DA BU ZATEN

BENZİNLİKTE CEBİNİZDEN ÇIKANA DEĞİL 1 YILDA ÇIKANA BAKINIZ

TEŞEKKÜR EDERİM İYİ GÜNLER

• Arabalarla fabrika verilerinin %20 üstünde yaktırark gezemeyen adam(trafik yoksa)arabayı ekonomik sürmeyi bilmiyordur. İstediği kadar 130 ortalama olsun aynı arabayı 130 ortalama hızda 7.5 8 litreyle gezdiririm. Bemde 3.16i var fabrika verilerini zorluyorum(trafiksiz şartlarda). Ekonomik kullanmak derken kaplumbağa gibi gitmekten bahsetmiyorum tabiki. Usulune uygun gaza nasıl basılır, nasıl frene basılır öğrenmek lazım.
    Zaten internette şu kadar az yakıyorum şu kadar kuruş yakıyorum diyenlerin çoğu sallamasyon. O yorumlara bakıp aldanmayın.

Benim arabayı almadan önce yorumlara baktım 6.5 litre yakıyorum diye yorumlar vardı ortalama. Ben aldım denedim ortalama olarak yazın 7.5 kışın ise 8 den aşağı yakmıyor. Dizel araç.
  • Daha büyük yazamadın mı
  • Hocam F80 M3 uzun yolda 10 litrenin altında yakabiliyor bahsettiğiniz hızlarda. Sizin araçta bir sıkıntı var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı araç bir arkadaşım da var. Kendisi şanzımanın eco proda çok düşük devirlerde vites attığından ve gaz tepkisini öldürdüğünü sevmediği için comfortta kullanır genelde. Aracın gazlamalı, sakin karışık ortalaması 8.2 şehir içi. Bu araç eğer her gün yoğun trafiğe girilmiyor ve zorlanmıyorsa o kadar yakmaz. Uzun yolda 5.5 ile İzmir'e gittim dedi fakat ortalama hızını bilmiyorum. Bu motor çok verimli bir motor sizin dediğiniz değerlerde bir sıkıntı var gibi geldi. Sürekli kısa mesafe kullanılıyor ve zorlanıyorsa problem yok. Bmw'nin kendi geliştirdiği rezil 1.5 üç silindirli motordan fersah fersah önde yürür üstüne az yakar bu motor. Bmw-Psa'nın kapısında mı yatar bilmiyorum fakat şu düşük hacim benzine bir çare bulması lazım acilen. Güncel 1.5 verimsiz makine ile olacak iş değil.
    Kendim dizel araç sahibi olarak yeni nesil benzinli motorlarla dizel benim için bitmiştir.

• kısa mesafelerde sürekli dur kalk yapsan bile 365 tl'ye eco pro modda 410 km gitmen bana tüketim açısından biraz fazla geldi hocam. 100 km'de 13,5 lt yapıyor yanlış hesaplamadıysam :(
  • Yazıyı büyük-küçük harf kurallarına göre yazarsanız daha okunaklı olur. Bu şekilde okunmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yol cruise açık 120 maksimum. Işıklar dur kalk ort hız 85 gibiydi. Eco pro çok az kullanıldı 6.3 lt ortalama ile İzmir-ısparta yaptım. Araç 4kişi ama arkadakiler 3 kişilik ağırlıkta toplam 5 kişi diyebiliriz ve klima açık. Ayrıyetten 10-15 ışıkta sportplus ve manuel ile 0-120 denemeleri de yaptım. 320ied mplus araç.
    Şehir içi 7.5 km işyerme her sabah git gel yapıyorum. Günde 15 km. Şehir içi trafik(demirköprü-çiğli organize) ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde. %60 comford, 20 eco, 20 sport oranında kullanımla ortalamam 8.9 lt.
    Ya sizin araçta bir sorun var ya da eco pro yüzünden araç gücü azaldığı için daha çok gaza basıyorsunuz. Eco pro yu sadece çok dur kalk trafikte yavaşça kalk durda ve şehirdışı otoyollarda(sabit hızlangidebildiğiniz) yollarda kullanın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5.20i, 320i'den kaç litre fazla yakar acaba iki aracıda kullanan varmı?
  • Özet geçmek gerekirse, arkadaş burada benzinlinin avantajını anlatmış.
    1-1.5 litre eksik yada fazla yakmış buna takılmaya gerek yok.
  • Mesaj karışık ve uzun geldi, çok dikkatli okumadım.

Anladığım kadarıyla çok yaktığından şikayetçisiniz.

Aynı aracı kullanıyorum.

Şehir dışı. ( Geçen yaz yaptığım 450km gidiş 450km geliş yoldaki denemelerim )

90-100 km arası hızlarda ortalamam 4.5-4.8 arası
    100-110 km arası hızlarda ortalamam 5.0-5.5 arası
    110-120 km arası hızlarda ortalamam 6.0 - 6.5 arasında

daha fazlasını denemedim.

Şehir içi. ( her gün sürekli gidip geldiğim yol )

Sabah 4 km işe gidiş, akşam 4 km eve geliş. Araç her seferinde soğuk. 4km gibi kısa mesafede dur kalk var, hızın 10km ye kadar düşüp tekrar 30-40 km ye çıktığı kısımlarda var.

Sonuç olarak bu şartlarda ortalamam 7.5-8 lt arasında değişiyor.
  • Anamur-Ankara ortalamam (bilen bilir) 7 litre. 200 ün altına düşmemek gerek o tüketim için. Şehir içi için yorum yapmayacağım. Ankara’da yaşıyorum trafik saatine kullanım moduna göre değişir. Ama kesinlikle o kadar yüksekleri görmedim.

Bu arada bizde de E220d var. Birebir denendiği için rahat konuşacağım şehir dışında Passat 1.6 tdi dan daha az yaktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı Melih Gökçek mi almış ne bu büyük harf aşkı. Caps Lock :P

Ayrıca Eco Pro nedir ya harbiden kullanıyor musunuz siz Eco Proyu. Sport-Comfort Karışık Ankara-Antalya arası 316i full dolu 4 kişi ile ortalamam 5,6 ydı dönüştede toplam 5,9 ile döndüm.

320iED ile 316i arasında o kadar yakıt farkı OLAMAZ.

Edit: Ortalama Hız 111 Km idi. Ancak yol boyunca 140-160 arası değişti hızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 22 Kasım 2018; 17:59:0 >
  • ARAÇ HAKKINDA VERDİĞİM BİLGİLER KESİNLİKLE DOĞRUDUR

o kadar
  • Şehir içi yakıtına yorum yapamıcam ama uzun yol tüketimi çok fazla. Sizin uzun yolda yaktığınızı ben 2.0 atmosferik motorla şehir içinde yakıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Arabayı Melih Gökçek mi almış ne bu büyük harf aşkı. Caps Lock :P

Ayrıca Eco Pro nedir ya harbiden kullanıyor musunuz siz Eco Proyu. Sport-Comfort Karışık Ankara-Antalya arası 316i full dolu 4 kişi ile ortalamam 5,6 ydı dönüştede toplam 5,9 ile döndüm.

320iED ile 316i arasında o kadar yakıt farkı OLAMAZ.

Edit: Ortalama Hız 111 Km idi. Ancak yol boyunca 140-160 arası değişti hızım.

Hocam performans açısından 316i den memnunmusun acaba ? Hantal kalıyor mu ?

• F30 forumuna yazıp görüş alsaydınız keşke.

Benim şehiriçi 9.4 ki İstanbul’un pek fena şekilde merkezi

Şehirdışı 100 ortalama 4.5 ve gayet zorladığımda 6

Bir servise de sorun ya da kullanma şeklinizi düzeltin.

• Zaten internette şu kadar az yakıyorum şu kadar kuruş yakıyorum diyenlerin çoğu sallamasyon. O yorumlara bakıp aldanmayın.

Benim arabayı almadan önce yorumlara baktım 6.5 litre yakıyorum diye yorumlar vardı ortalama. Ben aldım denedim ortalama olarak yazın 7.5 kışın ise 8 den aşağı yakmıyor. Dizel araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 22 Kasım 2018; 20:20:43 >
  • "BUNUN TEK Bİ AÇIKLAMASI VAR BUKADAR İNSAN KAFADAN SAKAT OLAMAZ DEMEKKİ BİŞEYLER KEŞFEDİLMİŞ"

Bunu en son Çiftlikbank'ta söylemişlerdi, sonunu biliyoruz.
  • Arabalarla fabrika verilerinin %20 üstünde yaktırark gezemeyen adam(trafik yoksa)arabayı ekonomik sürmeyi bilmiyordur. İstediği kadar 130 ortalama olsun aynı arabayı 130 ortalama hızda 7.5 8 litreyle gezdiririm. Bemde 3.16i var fabrika verilerini zorluyorum(trafiksiz şartlarda). Ekonomik kullanmak derken kaplumbağa gibi gitmekten bahsetmiyorum tabiki. Usulune uygun gaza nasıl basılır, nasıl frene basılır öğrenmek lazım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.