< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
Biz 1997 yılında sıfır km olarak 528i almıştık, araç lektrikli hafızalı koltuklar, konfor koltuklar, xenon farlar gibi oldukça fazla opsiyon donanıma sahipti. İstanbul şehir içinde hiçbir zaman 100 kilometrede 12 litreden fazla yakmadı. Uzun yolda ortalama 9 litre civarı yakıyorduk, bu değerleride 140 km civarı hız ile yakalıyorduk.
528i uzun yolda 100 ve üzeri hızlarda kesinlikle 520ia'dan az yakar, şehir içi akıcı trafikte yine 520ia'dan az yakar. O dönemde 520ia alan tanıdıklarımızda vardı gayet iyi biliyorum. Borusan Oto düz vitesli 520i hiç getirmedi, şu an piyasada olan düz vitesli E39'ların hemen hepsi otomatik vitesten çevirme. Düz vites olarak gelenler galeri ithalatı yada gümrükten çekme araç olarak geldi. Borusanın ithal ettiği E39 larda steptronic vites sistemi Türkiye paketinde standart donanımdı. Şimdi bu konuyu açan 18 litre tüketimlerden bahsetmiş herhalde bu rakamları 20 yıllık bakımsız ve bitik araçlarla elde etmiş olmalı. Aksi halde 528ia ile İstanbul gişelerden Ankara gişelere 2 saat 40 dakikada 180 km/h altına hiç inmeden 230 - 240 km hızlarla gittiğimizde bile 18 litre tüketim ortalamamız olmadı. Aracı 2003 yılında 180.000 kilometredeyken sattık ve o zamana kadar tüm bakımları Borusan Oto'da yapıldı. |
|
Ben sizin söylediklerinizin yanlış olduğunu iddia etmiyorum, ancak 528ia'nın tüketimi söylediğim gibidir. Sıfır km olarak aldığım ve kullanım süresince yetkili serviste bakım görmüş aracın verilerini yazdım, ki doğru ve olması gereknlerdir yazdıklarım. Kullandığınız araç olması gereken kondisyondan çok uzaktadır artı olarak o araç benzinle çalışmak üzere tasarlanıp üretilmiştir sonradan yaptığınız LPG dönüşümü aracın motorunu olması gereken parametrelerin çok uzağında çalışmasına neden oluyordur.
Çok yaşlanmış, ne idüğü belirsiz bir dönüşümle yakıt sistemi LPG olarak değiştirilmiş bir aracın verilerini o aracın genel verileri olarak değerlendiremezsiniz. |
BMW E39 Hakkında Her Şey: 520i, 520ia ve 528ia
Giriş
BMW E39, 1995'ten 2003'e kadar üretilen beşinci nesil 5 Serisi'dir. 520i, 520ia ve 528ia, E39'un popüler sedan modelleridir. Bu modeller, performans, güvenlik ve konfor özellikleriyle bilinmektedir.
520i ile 520ia Arasındaki Fark
520i ve 520ia modelleri, ikisi de 2.2 litrelik altı silindirli motora sahiptir. 520i 150 beygir gücü üretirken, 520ia 170 beygir gücü üretir. Bu fark, 520ia'nın biraz daha iyi performans göstermesine neden olur.
520ia Ne Demektir?
520ia modelinde "ia", "individual" anlamına gelir. Bu, aracın standart 520i modeline göre daha fazla özelleştirme seçeneği ile geldiği anlamına gelir. Örneğin, 520ia müşterileri farklı iç ve dış renk seçenekleri, lüks özellikler ve performans yükseltmeleri arasından seçim yapabilirler.
BMW E39 Ext Temp Ne Demektir?
BMW E39'da "ext temp", "dış sıcaklık" anlamına gelir. Gösterge panelindeki dış sıcaklık göstergesi, aracın dışındaki mevcut sıcaklığı görüntüler. Bu özellik, hava koşullarına uygun şekilde giyinmenize veya aracınızın iklimini ayarlamanıza yardımcı olabilir.
528ia Ne Demektir?
528ia modelinde "ia", yine "individual" anlamına gelir. Ancak, 520ia'dan farklı olarak, 528ia daha güçlü bir 2.8 litrelik altı silindirli motora sahiptir. Bu motor 193 beygir gücü üretir ve 528ia'nın E39 serisindeki en performanslı modellerden biri olmasını sağlar.
Sonuç
BMW E39 520i, 520ia ve 528ia, performans, güvenlik ve konfor özellikleriyle öne çıkan popüler sedan modelleridir. 520i ve 520ia arasındaki temel fark, motor güçleridir. 520ia, daha fazla özelleştirme seçeneği sunan "individual" bir modeldir. 528ia ise daha güçlü bir motora sahiptir ve E39 serisindeki en performanslı modellerden biridir.
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 14 Ekim 2016; 23:51:27 > |
|
|
|
|