Şimdi Ara

Bmw 318i alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
54.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, şu anda kullanmakta olduğum volkswagen 1.4 150 Beygir Jetta'yı değiştirmek istiyorum. Birkaç modele baktım ama aklım bmw 318i'de gibi. Bmw bayiisinde 185.000 tl dediler. Benim arabayı takasa da alacaklar. Ödeme imkanları çok iyi ne dersiniz ? Arabanın takasına da 71.000 teklif ettiler. Sizce ne yapmalıyım ? Bu fiyatlarda başka bir araba mı önerirsiniz ? Akşam 5'e kadar yardım edebilirseniz sevinirim iyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerYigit17 -- 30 Kasım 2017; 21:58:11 >



  • Malesef asılsız bilgi değil, doğru yazmış adam. Senin deneyimin nasıl bilemem ancak 7-8 ay 218i coupe kullandım, Ankara'da 35kmh ortalama hızlarda klima hep kapalı 8.5-9lt arası idi tüketimim ve neredeyse tamamı çok kasmadan ama sakin kullanım. Sabit 90kmh sürüşte bile 5.5lt altına inmiyordu, şuan kullandığım araçla 218i'nin fabrika verisi tüketimi birebir aynı (5.1lt) fakat gerçekte minimum 2lt tüketim farkı var.

    Performans olarak da 0-100kmh 8.9sn diyor, 1.4tsi 125hp Dsg Golfle deniyoruz Golf kalkıştan itibaren geçiyor, eski 4 silindirli 116i ile denedik rahat geçip gidiyor o da. Arabayı satma sebebim bu değildi ama biraz midem kalkmıştı benim bu motordan, hiçbir vaadini karşılayamayan balon bir makina.

    Hatta şu kanalda aynı motorlu 118i testi yapılmış, orada daha fecaat rakamlardan bahsediliyor, 11:05'den itibaren



    318i alma meselesine gelince, mesele yakıt veya performans değil 188'e aldığın 318i'de pek donanım da olmaz. Sorun fiyat. Araba olarak tabiki Jetta'dan çok üstün de, en zayıf motoruyla alıyorsun 3 serisini, pek bir donanım yok, F30 kasa ömrünün sonuna gelmiş ve üstüne 110bin küsur para vereceksin? Yapmayın kardeşim binin işte mis gibi arabanız var. Gidip devletin önünde açıp eğilmekten başka birşey değil bu.
    Yazın avis üzerinden 218i cabrio kiralama fırsatım oldu araç bende 10 gün kaldı.

    İzmir'in 40 derece sıcağında öğlen-akşam üzeri arası full klimayla, akşam üzeri gece arası da tente açık şekilde kullandım.

    Bu kullanıma eco pro ' da sakin ve gazı kollayarak 60-70 sabit hız da dahil sport plusla gazlamalar da dahil.

    yani normal bir kullanıcının bu aracı aldığında kullandığı şekilde kullanarak tam karma tüketim değerim 10.5-11 civarlarındaydı. Pompa yakıtı olarak da ölçtüğümde yine aynı sonuç çıktı.


    318i ile aynı motor olduğunu düşünürsek aşağı yukarı aynı tüketimleri görme ihtimali var fakat ben bu karmayı 10 günlük gözlemlerim sonucunda gördüm yani 1 yıllık karmayı uzun süreli kullanıcılar verebilir.

    Motor verimi konusunda 1.5 3 silindirin çöp olduğu yine üzerine basa basa söylüyorum ek olarak 4 silidir 316i de yazılımsız şekilde çöptür gereksiz benzin tüketir ve diğer emsallerine göre hantal kalır.

    Şuan ki hava koşulların da aynı araçla bende sonuna kadar kollayarak optimum gaz kullanımıyla sizin gördüğünüz değerlerin çok altına rahatlıkla düşebilirim ama o kadar ekonomi yapmak istesem gider dizel az yakan bir araç alırım. Burada önemli olan o aracı sürerken ki aldığınız histir ve o motor seçeneği o kasa da bana o hissi vermediği şahsi düşüncem çöp olduğudur. Sizin için çok güzel arabadır vs.. orası sizi ilgilendirir BMW sürdüğünüzü zannedersiniz ama en basitinden arkanızda C segmenti dizel bir araç selektör manyağı yapar üzülürsünüz.

    Bana troll veya fake demeden önce 2 kez düşünmemeniz veya düşünmeden yorum yapmanızın yaşınızla alakası olmadığını düşünüyorum. Ben 24 yaşımda bir bireyim fakat birini suçlamadan veya emin olmadığım bir konuda itham etmeden önce en az 2-3 kez düşünürüm. Siz hiç düşünmeden direk bunu yazmışsınız +25 bir birey olduğunuzu varsayarsak kişisel bakımdan veya ikili insan ilişkileri bakımından kendinizi geliştirememenize daha çok üzüldüm...
    218i Cabrio kullanmış biri olarak, alma kardeşim alma çöp...

    1.5 3 Silindir 136HP bir motordan söz ediyoruz.

    Tabi ki kasayı kaldırmayacaktır. BMW'ye binmiş olmak için bu tarz motor seçeneklerini seçmeyin üzülürsünüz.

    8 İleri ZF şanzımanla bile 10-11 Litrelerde dolaşan şehir için yakıt tüketimi ve benzin 5.70tl :)
    Bu ne mantıktır ya? Herkes mecbur mu bu aracın motorunu beğenmeye de milleti "beğenmeye zorlayıp" polemik çıkarmaya çalışıyorsunuz? Adamın isterse 1.2 paliosu olur, test sürüşü yapabilir, 4 serisi grancoupe bir makinaya binip gaza basınca keyif alamıyorsa istediğini yazar, beğenmedim, yeterli gelmedi der, istediğini söyler. İlla onun 1.2 Palio'sundan yavaş mı olması lazım BMW'ye yavaş diyebilmesi için?

    Bir araba alıyorsunuz, bir seçim yapıyorsunuz sonra bu seçimi haklı göstermek için forumlarda didinip durup millete laf yetiştiriyorsunuz. Yanlış bilinen birşey varsa yaz, yanlış verilmiş tüketim/performans verisi varsa veya bir karşıt iddia varsa kendi görüşünü belirt eyvallah. Fakat "sen ne araba kullanıyon ki bunu beğenmiyon" kafası saçmalıktan başka bişey değil.
    Teşekkür ederim, herkese daha iyileri nasip olsun.
    Bende yorumun tamamını size yazmadım, genel bir yorum ve konuya katkı olsun istedim.



    Alıcıların yaptığı en büyük hata; doğru hesap yapamadığı ve sağlıklı karar veremediği için yanlış araç seçmesidir.
    Bunun neticesi genellikle hüsran olur ve kullanıcıda sıkıntı başlar. Araç almak kolaydır, önemli olan o aracın yürütme maliyetlerini o kullanıcı karşılayabiliyor mu? O önemlidir.

    Araç alırken tüüüm şartlar mercek altına alınmalı, 1-2 tanesini önemsememek ve duygusal davranmak uygun olmayan arabanın alınmasına sebep olur.

    Sıkışık/yoğun trafik, yokuşlu şehir yapısı, agresif kullanıcı profili olan ve parasal olarak "aldığım tam yetiyor" diyen adam için 10lt(ve +) sıkıntılı bir tüketimdir, bu adam 10lt benzin yakan araç yerine daha uygun yakıtı olan araca geçmesi daha doğru olur.

    Mesela: Arkadaşım bana bakarak 3.18i almak istiyor.

    Daha bu gün konuşmasını yaptım; bak! ben bu araç ile ayda 600km ancak yapıyorum hadi olsun 700km, sakin kullanıcıyım ve bu yüzden tüketimi bana dokunmuyor, biraz sert biraz da sıkıştırsam ve 9-10lt yaksam da beni sıkmaz/üzmez. Ama sen benim 2-3 katım km yapıyorsun hemde sert kullanıcısın, hem yakıt 10-11lt altına düşmez hemde bakım maliyetleri seni üzer.

    Sana olacak araba dizel olmalı, illaki BMW istiyorsan "ya 2.el dizel 3 serisi al, yada almayı planladığın sıfır 3.18i prestij yerine sıfır 1.16d M Plus al. Hem biraz daha az para vermiş ve daha donanımlı araç almış olursun hemde yakıtı düşünmeden keyiflice aracını kullanırsın.

    Dedik ama bakalım ne olacak? Gerçi gerine gerine "ben sana demiştim" deme rahatlığı, paha biçilmez ...

    Yani kendine uygun araç olmadığını fark edemeyen bir sürü adam var, bu adamlar sırf kanalize oldukları aracı almaktan başka birşey düşünmüyor. Aldıktan sonra da iş işten geçmiş oluyor.


    Sonuç: Böyle araç mı olur, böyle yakıt mı olur? Bık bık bık...
    Eee be arkadaşım! Sıkıntı araçta değil ki? Sen doğru karar veremediğin için yanlış araçtasın, ne yapsın araba?..



    *Genel yorumdur. Sohbet ediyorum.
    Burası bir forum sitesi ve tartışmaya açık bir konu herkes kendi fikrini beyan etti ben ve siz dahil.

    Sizinle aynı fikirde olmayan insanlara " ehliyetin var mı yaşın kaç trolsün fakesin vb. " gibi ithamlarda bulunup küçük düşürmeye çalışıp başarılı olamayınca sinirlenip senin suçun yok seni buraya alanlarda sıkıntı vb. gibi saçma sapan boş cümleler sarf ediyorsunuz.

    136 lık 3 silindirli motora sahip hangi aracınız var merak ettim şimdi bu kadar sinirlendiğinize göre ? :)

    Passatın 2. el parasına bmw'nin en düşük motor hacimli 0 aracına paranız yetmişse ve kendinizi avutuyorsanız gelip burada beni yalancılıkla suçlamayın bir zahmet

    Ek olarak imzanızda bulunan yazıyı yeni gördüm ve +25 aş üzeri paralı trolü ilk defa görüyorum bu yorumdan sonra sizi dikkate almayacağım. " Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, "
    Madem konusu döndü bende kendi aracımın hakkında 2-3 bilgi vereyim:


    İnternetten bir video koyulmuş, her kullanıcını onu dikkate almasını bekleniyor? Ve her kullanıcının böyle olması gerektiği sonucuna varılıyor?

    Ben bu adamların kullandığı tarz da ve koşullarda araç kullanmak ve onun durumunu baz almak zorunda değilim ki?

    Aynı aracı bende Antalya da kullanıyorum, aracı aldığımdan beri Biraz sert ve Normal kullanım tarzı ile;





    Bu da 580km önce sıfırlayıp tamamen sakin kullanarak çıkan sonuç;




    Ne yapalım yani şimdi? Millet 10-11lt yakıyor diye ağlayalım mı?

    Beklenti ve ihtiyacını belirleyemeyen ve almayı düşündüğü aracın kullanıcı tüketimlerini görmek/araştırmak/hesaplamak vs. sureti ile; kendi şartları arasında bir oran ve hesap kurup yaklaşık değer/sonuç belirleyemeyen bir kullanıcı profili ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğini de görmek lazım.

    Sırf arabayı almak için sadece şekline/şemaline/havasına/jantına vs. bakan adam zaten yanlışı verir.

    Beklenti ve ihtiyaçlar doğrultusunda araç alınır. Keyif için hesap etmeden alınan araçlarda "zır zır ağlamak zırlamak" durumunda olan adamın ensesine "hadi len!" diye bir şaplak vurulur, sırtı sıvazlanmaz.





    1.5 136bg 220Nm bana yeterli geliyor, zaten ZF8 le gayet uyumlu. Performans beklentileri yüksek olan alıcılar için pek çok seçenek mevcut, onları alsınlar dert yapmasınlar.


    bizim bu ülkedeki mühendis müsveddeleri bu arabalara yılardır gitmiyor diyor. 0-100 8.9 saniye daha nasıl gitmesini bekliyorlar ki acaba ? 3.20d 7.5 saniye 190 hp ve 380 nm torkla.

    konu sahibi gayet güzel verimli ve şuan bu piyasada bu fiyata alabileceiniz sıfır araçların içindeki en mantıklı seçenek hatta en boş paketi ile bile.


    hani cahil insan olur ya birşey bilmez ama bunlar olan birşeyin aslında olmadığını iddaa ediyor bunlara yeni bir isim bulunmuşsa bana da haber edilsin.
    Araç hakkında sadece marka model bilgisi verdim gücü hakkında bilgi vermedim ben size diyorum ki ben aracıma kefilim ve yakalarım. Boş lafa gerek yok hodri meydan diyorum sen hala demagoji peşindesin :)

    GTA V enes falan bir şeyler saçmalamışsın tam anlamadım ne dediğini...

    Ek olarak Kasa kodu belirtmedim 1.5 3 silindir hakkında bütün yorumlarım...

    118i olur 218i olur 318i olur o size kalmış.

    Dip not: El yumruğu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış
  • Donanım ne line vs ?
  • sıfır olma zorunluluğu yoksa 3.20i ed tavsiye ederim. motor olarak arada dağlar var. 120-130 civarına düşük km li bulunabiliyor. üstelik full donanım.
  • 218i Cabrio kullanmış biri olarak, alma kardeşim alma çöp...

    1.5 3 Silindir 136HP bir motordan söz ediyoruz.

    Tabi ki kasayı kaldırmayacaktır. BMW'ye binmiş olmak için bu tarz motor seçeneklerini seçmeyin üzülürsünüz.

    8 İleri ZF şanzımanla bile 10-11 Litrelerde dolaşan şehir için yakıt tüketimi ve benzin 5.70tl :)
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Yazın avis üzerinden 218i cabrio kiralama fırsatım oldu araç bende 10 gün kaldı.

    İzmir'in 40 derece sıcağında öğlen-akşam üzeri arası full klimayla, akşam üzeri gece arası da tente açık şekilde kullandım.

    Bu kullanıma eco pro ' da sakin ve gazı kollayarak 60-70 sabit hız da dahil sport plusla gazlamalar da dahil.

    yani normal bir kullanıcının bu aracı aldığında kullandığı şekilde kullanarak tam karma tüketim değerim 10.5-11 civarlarındaydı. Pompa yakıtı olarak da ölçtüğümde yine aynı sonuç çıktı.


    318i ile aynı motor olduğunu düşünürsek aşağı yukarı aynı tüketimleri görme ihtimali var fakat ben bu karmayı 10 günlük gözlemlerim sonucunda gördüm yani 1 yıllık karmayı uzun süreli kullanıcılar verebilir.

    Motor verimi konusunda 1.5 3 silindirin çöp olduğu yine üzerine basa basa söylüyorum ek olarak 4 silidir 316i de yazılımsız şekilde çöptür gereksiz benzin tüketir ve diğer emsallerine göre hantal kalır.

    Şuan ki hava koşulların da aynı araçla bende sonuna kadar kollayarak optimum gaz kullanımıyla sizin gördüğünüz değerlerin çok altına rahatlıkla düşebilirim ama o kadar ekonomi yapmak istesem gider dizel az yakan bir araç alırım. Burada önemli olan o aracı sürerken ki aldığınız histir ve o motor seçeneği o kasa da bana o hissi vermediği şahsi düşüncem çöp olduğudur. Sizin için çok güzel arabadır vs.. orası sizi ilgilendirir BMW sürdüğünüzü zannedersiniz ama en basitinden arkanızda C segmenti dizel bir araç selektör manyağı yapar üzülürsünüz.

    Bana troll veya fake demeden önce 2 kez düşünmemeniz veya düşünmeden yorum yapmanızın yaşınızla alakası olmadığını düşünüyorum. Ben 24 yaşımda bir bireyim fakat birini suçlamadan veya emin olmadığım bir konuda itham etmeden önce en az 2-3 kez düşünürüm. Siz hiç düşünmeden direk bunu yazmışsınız +25 bir birey olduğunuzu varsayarsak kişisel bakımdan veya ikili insan ilişkileri bakımından kendinizi geliştirememenize daha çok üzüldüm...




  • Maddi durumunuza bagli soruyu kendinize sorun ben olsam s60 alirdim 136 hp gercekten yetersiz surus dinamikleride overrated bence cok abartiliyo bmw
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihzone89

    sıfır olma zorunluluğu yoksa 3.20i ed tavsiye ederim. motor olarak arada dağlar var. 120-130 civarına düşük km li bulunabiliyor. üstelik full donanım.

    Katiliyorum
  • Prestige paketi 2 haftadır kullanıyorum. Bence gayet iyi gidiyor. Teknik verilerine bakabilirsiniz. Donanım BENİM İÇİN yeterli. uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.
  • sırf bmw diye 185 bini çöpe atma.



    onun yerine mazda 6 al daha iyi bir araç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zed

    Prestige paketi 2 haftadır kullanıyorum. Bence gayet iyi gidiyor. Teknik verilerine bakabilirsiniz. Donanım BENİM İÇİN yeterli. uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.

    2 haftalık karma tüketiminiz nedir ?
  • 9 lt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zed

    9 lt

    ufak tefek gazlamalar, klimalı kullanım, şehir içi dur kalk trafik gibi unsurlar eklenirse 10-11 litreleri görme şansı var mıdır ?
  • Yeni araç, genellikle şehir içi kullanım, sürekli klima açık, Comfort mod, ufak tefek gazlamalar, soğuk hava, benzinli motor gibi faktörler birleşince her ihtimal var :)
    Biraz hevesimi alayım ortalama düşer diye düşünüyorum...
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Malesef asılsız bilgi değil, doğru yazmış adam. Senin deneyimin nasıl bilemem ancak 7-8 ay 218i coupe kullandım, Ankara'da 35kmh ortalama hızlarda klima hep kapalı 8.5-9lt arası idi tüketimim ve neredeyse tamamı çok kasmadan ama sakin kullanım. Sabit 90kmh sürüşte bile 5.5lt altına inmiyordu, şuan kullandığım araçla 218i'nin fabrika verisi tüketimi birebir aynı (5.1lt) fakat gerçekte minimum 2lt tüketim farkı var.

    Performans olarak da 0-100kmh 8.9sn diyor, 1.4tsi 125hp Dsg Golfle deniyoruz Golf kalkıştan itibaren geçiyor, eski 4 silindirli 116i ile denedik rahat geçip gidiyor o da. Arabayı satma sebebim bu değildi ama biraz midem kalkmıştı benim bu motordan, hiçbir vaadini karşılayamayan balon bir makina.

    Hatta şu kanalda aynı motorlu 118i testi yapılmış, orada daha fecaat rakamlardan bahsediliyor, 11:05'den itibaren



    318i alma meselesine gelince, mesele yakıt veya performans değil 188'e aldığın 318i'de pek donanım da olmaz. Sorun fiyat. Araba olarak tabiki Jetta'dan çok üstün de, en zayıf motoruyla alıyorsun 3 serisini, pek bir donanım yok, F30 kasa ömrünün sonuna gelmiş ve üstüne 110bin küsur para vereceksin? Yapmayın kardeşim binin işte mis gibi arabanız var. Gidip devletin önünde açıp eğilmekten başka birşey değil bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zed

    Yeni araç, genellikle şehir içi kullanım, sürekli klima açık, Comfort mod, ufak tefek gazlamalar, soğuk hava, benzinli motor gibi faktörler birleşince her ihtimal var :)
    Biraz hevesimi alayım ortalama düşer diye düşünüyorum...

    Hayırlısı olsun Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin
  • Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zed

    Teşekkürler

    Zedcim naber
  • Üstelik 150 lik jettadan geçmeye çalışıyorsun. performans tatmin etmeyecektir. Bmw için bence de 320ied öneririm. Ya da farklı markalara bakıcaksın
  • ayni motorlu 1 serisi 8000 km ortalamasi 30 km/h
    ortalama yakit tuketimi 8.5 lt .3.18 de 100 kg agir bundan 9 u gecmez ama bu hizlarda .
    20-25 e duserse ort. hiz 10 u bulur.
  • kardeşim her şeyi geç içine sindiyse ve hoşuna gidiyorsan al...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.