Şimdi Ara

Bmw 318i alınır mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
73.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

Merhaba, hepinize cevaplarınız için çok teşekkürler, hepinizin görüşleri benim için değerli. Gelen yorumlara bakarak biraz daha araştırmaya karar verdim. Araba hakkında;

Olumsuz yorumlar genel olarak motor hakkında. Motoru o kadar kötü müdür ? Şu anda Jetta'nın performansından da çok memnun değilim, sanırım vites teknolojisi sebebiyle aracı hep düşük devirde kullanıyor bu yüzden pek "çevik" bir araba değil. Ayrıca yaşadığım birtakım sorunlar sebebiyle aracımı kullanmaya devam etme taraftarı değilim, gönlümden değiştirmek geçiyor.

Bu arabadan başka benim araştırdığım seçenekler:

Audi a4 olabilir. 195.000 tl 1.4 150 beygir ısıtmalı koltuk, açılır tavan.

Mercedes c180 olabilir 197.000 tl 1.6 156 beygir confort benzin 9 ileri otomatik sunroof vs.

Mercedes cla 200 174.000 tl 1.6 156 beygir confort panaromik sunroof.

Son olarak benim arabanın takas değeri olarak takas destei dahil 71.000 tl dediler sizce kendim satsam daha yükseğe mi satarım ?

C180 9G al hocam 318iye hiç bulaşma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Merhaba, hepinize cevaplarınız için çok teşekkürler, hepinizin görüşleri benim için değerli. Gelen yorumlara bakarak biraz daha araştırmaya karar verdim. Araba hakkında;

Olumsuz yorumlar genel olarak motor hakkında. Motoru o kadar kötü müdür ? Şu anda Jetta'nın performansından da çok memnun değilim, sanırım vites teknolojisi sebebiyle aracı hep düşük devirde kullanıyor bu yüzden pek "çevik" bir araba değil. Ayrıca yaşadığım birtakım sorunlar sebebiyle aracımı kullanmaya devam etme taraftarı değilim, gönlümden değiştirmek geçiyor.

Mercedes c180 olabilir 197.000 tl 1.6 156 beygir confort benzin 9 ileri otomatik sunroof vs.

Son olarak benim arabanın takas değeri olarak takas destei dahil 71.000 tl dediler sizce kendim satsam daha yükseğe mi satarım ?

Cla için ne dersiniz fiyatı biraz daha makul hem de aynı motor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Cla için ne dersiniz fiyatı biraz daha makul hem de aynı motor.

Cla ile C nin arasında çok fark var hocam,C nin bile iç hacmi yetersizken CLA tabut gibi,ben almam şahsen 20 lira üstüne C varken

İkinci el düşünmüyorsanız bu listeden C ya da A4 seçerim ama C daha iyi..

• Teşekkür ederim, herkese daha iyileri nasip olsun.
    Bende yorumun tamamını size yazmadım, genel bir yorum ve konuya katkı olsun istedim.

Alıcıların yaptığı en büyük hata; doğru hesap yapamadığı ve sağlıklı karar veremediği için yanlış araç seçmesidir.
    Bunun neticesi genellikle hüsran olur ve kullanıcıda sıkıntı başlar. Araç almak kolaydır, önemli olan o aracın yürütme maliyetlerini o kullanıcı karşılayabiliyor mu? O önemlidir.

Araç alırken tüüüm şartlar mercek altına alınmalı, 1-2 tanesini önemsememek ve duygusal davranmak uygun olmayan arabanın alınmasına sebep olur.

Sıkışık/yoğun trafik, yokuşlu şehir yapısı, agresif kullanıcı profili olan ve parasal olarak "aldığım tam yetiyor" diyen adam için 10lt(ve +) sıkıntılı bir tüketimdir, bu adam 10lt benzin yakan araç yerine daha uygun yakıtı olan araca geçmesi daha doğru olur.

Mesela: Arkadaşım bana bakarak 3.18i almak istiyor.

Daha bu gün konuşmasını yaptım; bak! ben bu araç ile ayda 600km ancak yapıyorum hadi olsun 700km, sakin kullanıcıyım ve bu yüzden tüketimi bana dokunmuyor, biraz sert biraz da sıkıştırsam ve 9-10lt yaksam da beni sıkmaz/üzmez. Ama sen benim 2-3 katım km yapıyorsun hemde sert kullanıcısın, hem yakıt 10-11lt altına düşmez hemde bakım maliyetleri seni üzer.

Sana olacak araba dizel olmalı, illaki BMW istiyorsan "ya 2.el dizel 3 serisi al, yada almayı planladığın sıfır 3.18i prestij yerine sıfır 1.16d M Plus al. Hem biraz daha az para vermiş ve daha donanımlı araç almış olursun hemde yakıtı düşünmeden keyiflice aracını kullanırsın.

Dedik ama bakalım ne olacak? Gerçi gerine gerine "ben sana demiştim" deme rahatlığı, paha biçilmez ...

Yani kendine uygun araç olmadığını fark edemeyen bir sürü adam var, bu adamlar sırf kanalize oldukları aracı almaktan başka birşey düşünmüyor. Aldıktan sonra da iş işten geçmiş oluyor.

Sonuç: Böyle araç mı olur, böyle yakıt mı olur? Bık bık bık...
    Eee be arkadaşım! Sıkıntı araçta değil ki? Sen doğru karar veremediğin için yanlış araçtasın, ne yapsın araba?..

*Genel yorumdur. Sohbet ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Teşekkür ederim, herkese daha iyileri nasip olsun.
    Bende yorumun tamamını size yazmadım, genel bir yorum ve konuya katkı olsun istedim.

Alıcıların yaptığı en büyük hata; doğru hesap yapamadığı ve sağlıklı karar veremediği için yanlış araç seçmesidir.
    Bunun neticesi genellikle hüsran olur ve kullanıcıda sıkıntı başlar. Araç almak kolaydır, önemli olan o aracın yürütme maliyetlerini o kullanıcı karşılayabiliyor mu? O önemlidir.

Araç alırken tüüüm şartlar mercek altına alınmalı, 1-2 tanesini önemsememek ve duygusal davranmak uygun olmayan arabanın alınmasına sebep olur.

Sıkışık/yoğun trafik, yokuşlu şehir yapısı, agresif kullanıcı profili olan ve parasal olarak "aldığım tam yetiyor" diyen adam için 10lt(ve +) sıkıntılı bir tüketimdir, bu adam 10lt benzin yakan araç yerine daha uygun yakıtı olan araca geçmesi daha doğru olur.

Mesela: Arkadaşım bana bakarak 3.18i almak istiyor.

Daha bu gün konuşmasını yaptım; bak! ben bu araç ile ayda 600km ancak yapıyorum hadi olsun 700km, sakin kullanıcıyım ve bu yüzden tüketimi bana dokunmuyor, biraz sert biraz da sıkıştırsam ve 9-10lt yaksam da beni sıkmaz/üzmez. Ama sen benim 2-3 katım km yapıyorsun hemde sert kullanıcısın, hem yakıt 10-11lt altına düşmez hemde bakım maliyetleri seni üzer.

Sana olacak araba dizel olmalı, illaki BMW istiyorsan "ya 2.el dizel 3 serisi al, yada almayı planladığın sıfır 3.18i prestij yerine sıfır 1.16d M Plus al. Hem biraz daha az para vermiş ve daha donanımlı araç almış olursun hemde yakıtı düşünmeden keyiflice aracını kullanırsın.

Dedik ama bakalım ne olacak? Gerçi gerine gerine "ben sana demiştim" deme rahatlığı, paha biçilmez ...

Yani kendine uygun araç olmadığını fark edemeyen bir sürü adam var, bu adamlar sırf kanalize oldukları aracı almaktan başka birşey düşünmüyor. Aldıktan sonra da iş işten geçmiş oluyor.

Sonuç: Böyle araç mı olur, böyle yakıt mı olur? Bık bık bık...
    Eee be arkadaşım! Sıkıntı araçta değil ki? Sen doğru karar veremediğin için yanlış araçtasın, ne yapsın araba?..

*Genel yorumdur. Sohbet ediyorum.

Başından sonuna kadar katılıyorum. Nokta atışı tespitleriniz için sizi tebrik ediyorum

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    Hocam sen ne istediğine karar vermelisin önce; millet 4 sayfa birbirine girmiş.

Çevik bir arabamı istiyorsun? Sorunsuz bir arabamı istiyorsun? Prestijli bir arabamı istiyorsun?

Öncelik hangisi? Çevik olan sorunsuz değil, sorunsuz olan prestijli değil. Prestijli olan hem sorunsuz hem çevik değil.

Cla'yı hiç karıştırmayın C sınıfı önden çekiş ayrı bir yerde. Bu bütçeyle ben düşünmezdim.
  • Jetta'yı 71'e sayıyorlarsa elden çıkarmak için güzel bir fırsat.
  • 185 bin lira bağlamak mantıksız olabilir çünkü BMW F kasadan G kasaya geçiş yapıyor, 7 ve 5'ten sonra sıra 3'e geliyor ve 2018'in sonlarına doğru yeni kasa çıkacak diye biliyorum.

Muhtemelen faizsiz kredi kullanarak alacaksınız, faizsiz kredi ile almak mantıklı gibi gözükse de borca girmek iyi bir şey değildir.

Önerim ise 2. el 320d almanız, makyajlı kasa kafanıza yatan temiz bir 320d alırsanız arabaya çok çok çok daha kafanız rahat binersiniz, bayiye de sorun, ellerinde ikinci el 320d olup olmadığını, varsa yine değişimle alabilirsiniz. 320d almak hem performans hem yakıt hem ikinci el konusunda sizi çok rahatlatacaktır.
  • hocam araç her şeyden önce 0 km ve de bmw olacak bi kere böyle bi gerçek var ama madem hazır 0 km alıyorsun hem jettanın performansını aratmamak adına hem de biraz olsun bmw yi hissedebilmek adına üzerine biraz daha fark koyup 3.20ied al derim.yoksa 3.18 de bmwdir mühendisler yapmış biz çamur mu atacağız bmw ye? ama 3.20ied alırsan daha iyi olur sanki.
  • 185bin araba için çok para. Eğer eski arabayı satmadan nakit 185bini veremiyorsam asla almam o arabayı. Ödeme koşulları ile falan olmaz bu işler. Ödeme koşullarında 60 vereceksiniz 100 derler, senden 24 ay taksitte alırlar.
  • 3.18d ama ötv muafiyetli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle daha önce BMW,Mercedes ya da AUDI sahibi olmadan tamamen mantığımla bir cevap yazacağım belirtmek isterim. Ben bu araçlarda sadece kısa dönem kullanıcı olarak tecrübe sahibi oldum. Jetta'dan BMW'ye daha prestijli daha çevik, sürüş zevki vs gibi sebeplerle geçmek istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Yaklaşım noktanız çok doğru. Audi ve Mercedes tarafında da bu beklentilerinizi karşılayacak modeller bolca mevcut. Bence 190000 TL gibi meblağlara çıkabiliyorsanız tam olarak paranızın ve beklentilerinizin karşılığı bir araca yönelin derim. Demem o ki eğer siz 1.4 TSI 150 HP JETTA'nın performansını beğenmiyorsanız AUDI A4 1.4 TSI ile de işiniz olmamalı. Zira aynı motor ve benzer şanzıman ikilisi. BMW 318 tarafına gelecek olursak bir çok arkadaş 136 HP'lik motora vurmuşta vurmuş ancak ZF şanzımanın getirdiği esneklik ve pürüzsüzlüğü es geçmişler. Kağıt üzerinde 0-100'ü 8.9 sn olan bir araçtan bahsediyorsak ve önceki aracınızın da JETTA olduğunu hesaba katarsak sizi üzeceğini sanmıyorum. Ama Panther arkadaşın da söylediği gibi işin içine yüksek km yapma gibi bir olgu giriyorsa yakıt görünen o ki üzecektir. Mercedes C serisi 156 hp'lik makina için de BMW'ye yaptığım yorumun aynısını yapabilirim. Demem o ki bence siz bir çok arkadaşın da önerdiği gibi düşük km 320 ied ya da Audi A4 2.0 seçeneklerine yönelebilirsiniz. Hem performans olarak üzmezler, hem yüksek hızlarda ki yakıt ekonomileri daha iyi olacaktır. Hem de pişman olur da satmaya kalkarsanız, 0 km bir araca göre zararınız daha az olacaktır.

Saygılarımla.

• 2015 yazında makyajlı 320ied sportline plus'ı 140 a bedava almışım resmen.

• önce test sürüşü yapın hoşunuza giderse alırsınız.

sonra şu konuyu baştan sona okuyun inceleyin yakıt değerlerini paylaştım daha önce.

https://forum.donanimhaber.com/yeni-3-18i-1-5-136bg-3-silindir-nasil--108592324
  • 1.18 alın geçin efendim.

• Ha bu arada yine 0_100 verileri havada uçuşuyorken arabalar galiba 100 km ye sınırlandırılmışTamam iyi bir done ama bu iş bununla bitmez bitmemeli

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    Cla alma hocam sadece görüntü var gerisi traş

• Zenginseniz yapin ama dolusunu alın. Yok zaten zengin olsaniz 318i ye bakmazdiniz. Sahsi dusuncem oyle boyle degil cok gereksiz bir hareket olur. Yinede karar sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

3.18i’yi beğenmeyenler bi arabalarını yazsın şuraya da görelim.

Ben 3 değil ama 4 olanini test ettim, o kasaya hiç yakişmayan bir motordu. Sport'a da alsan hikaye. Aracim cruze dizel. Ben o tip bi araci asla 2.0 dan aşaği almam. Şimdi diyebilirsiniz cruze ye biniyor bmw ye laf ediyor diye. Yurt dışına taşinma planim var o yüzden şu an araç değiştiremiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.