Şimdi Ara

Bisiklet Dinamosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
9.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben bisikletime flaşör siren takacağımda bir arkadaş 12v bisiklet dinamosu ile çalıştırabilirsin dedi,
    Ben yavaş gitsem dahi çalıştırırmı sireni???
    Sirenin kablosunun ucunda "fiş" denilen bir şey var dinamoya takabilirmiyiz onu

• merhaba kardeşim öncelikle bende düşünüyordum bunu ama sonra şunu farkettim ve sordum.Şimdi dinamo her hızda çalışıyor sadece o andaki voltajları düşer yada artar ama öyle bir sorun var ve çok büyük bir sorun dinamo sen hızını arttırdığında verdiği voltaj da artıyor e dinamo kendini yavaşlatmaya çalışıyor yani aynen firen görevi görüyor sen hızlandıkça dinamo kendini yavaşlatmaya çalışıyor yani bu şekilde lastiğin çok pis deforme ediyor.
  • Peki sireni başka türlü çalıştıramazmıyız :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßerkay469

Peki sireni başka türlü çalıştıramazmıyız :(

dominos pizzada gördüm son çıkan akülü bisikletlerden idi siren çalarak pizza servisi yapıyordu heralde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

quote:

dominos pizzada gördüm son çıkan akülü bisikletlerden idi siren çalarak pizza servisi yapıyordu heralde .

Bisikletin hızını düşürmeyen dinamolar yokmu?
  • 12 volt küçük aküler var. Hiç uğraşma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aabluka

merhaba kardeşim öncelikle bende düşünüyordum bunu ama sonra şunu farkettim ve sordum.Şimdi dinamo her hızda çalışıyor sadece o andaki voltajları düşer yada artar ama öyle bir sorun var ve çok büyük bir sorun dinamo sen hızını arttırdığında verdiği voltaj da artıyor e dinamo kendini yavaşlatmaya çalışıyor yani aynen firen görevi görüyor sen hızlandıkça dinamo kendini yavaşlatmaya çalışıyor yani bu şekilde lastiğin çok pis deforme ediyor.

Öyle birşey olur mu yahu? Dinamo dinamodur. Ne kadar hızlı gidersen o kadar voltaj üretir ama o voltajın bir sınırı var tabii. Yani dinamonun üretebileceği max kapasitesi bellidir. Onun üzerinde voltaj üretemez. Kendini firenliyor muhabbeti de duyduğum en saçma şeylerden biri. Kanıtlayabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİSİKLET LASTİK BASINCI
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında tabir yanlış. Kendini frenlemez , lastiği frenler.
    Bir dinamodan ne kadar çok akım çekerseniz , dönmesi o kadar zorlaşır.
    Olay doğru , anlatım tarzı sanırım biraz değişik olmuş.
    Saygılar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

quote:

Bisikletin hızını düşürmeyen dinamolar yokmu?

bisikletin hızını düşürmeyen dinamo olurmu diyorsunuz ,bisikletin hızı sizin çevireceğiniz pedala bağlı bir durum,bu arada dinamonunda işlevini yerine getirebilmesi için tekeleğe değmesi şart,yani pedala kuvvet gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 8 Kasım 2011; 8:52:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

12 volt küçük aküler var. Hiç uğraşma derim.

O akülerden 1 resim koyabilirmisiniz acaba???
  • quote:

O akülerden 1 resim koyabilirmisiniz acaba???

12V4Ah akü işini görecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 8 Kasım 2011; 11:33:13 >
  • Akü bisikletin neresine koyıyım ki yer yok aküye ben en iyisi bir dinamo alayım sirenin kablosunun ucunda çakmak fişi var onu dinamoya sokabiliyoruz değilmi?
  • quote:

Akü bisikletin neresine koyıyım ki yer yok aküye ben en iyisi bir dinamo alayım sirenin kablosunun ucunda çakmak fişi var onu dinamoya sokabiliyoruz değilmi?

Akü dogru akım, bisiklet dinamosu alternatif akımdır.Aldıktan sonra buraya neden çalışmıyor bu diye yazabilirsin
    * Sirenin çalışma akımı nedir?
    * Dinamo akımın sireni çalıştırma akımına yetecek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 8 Kasım 2011; 14:23:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azalyn

quote:

Orijinalden alıntı: aabluka

merhaba kardeşim öncelikle bende düşünüyordum bunu ama sonra şunu farkettim ve sordum.Şimdi dinamo her hızda çalışıyor sadece o andaki voltajları düşer yada artar ama öyle bir sorun var ve çok büyük bir sorun dinamo sen hızını arttırdığında verdiği voltaj da artıyor e dinamo kendini yavaşlatmaya çalışıyor yani aynen firen görevi görüyor sen hızlandıkça dinamo kendini yavaşlatmaya çalışıyor yani bu şekilde lastiğin çok pis deforme ediyor.

Öyle birşey olur mu yahu? Dinamo dinamodur. Ne kadar hızlı gidersen o kadar voltaj üretir ama o voltajın bir sınırı var tabii. Yani dinamonun üretebileceği max kapasitesi bellidir. Onun üzerinde voltaj üretemez. Kendini firenliyor muhabbeti de duyduğum en saçma şeylerden biri. Kanıtlayabilir misiniz?

arkadaşın dediği doğru anlatım tarzı yalnış.

Dinamo ne kadar hızlı dönerse o kadar akım üretir.Bu akımdan ne kadar çok çekilirse doğru orantıda fren kuvveti uygular.

Hatta dc motorları frenlemede bu yöntem kullanılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Akü bisikletin neresine koyıyım ki yer yok aküye ben en iyisi bir dinamo alayım sirenin kablosunun ucunda çakmak fişi var onu dinamoya sokabiliyoruz değilmi?

Akü dogru akım, bisiklet dinamosu alternatif akımdır.Aldıktan sonra buraya neden çalışmıyor bu diye yazabilirsin
    * Sirenin çalışma akımı nedir?
    * Dinamo akımın sireni çalıştırma akımına yetecek mi

Tamamda,afedersiniz ben aküyü bisikletin neresine sokayım yer yok ki? Bisikletimin resimini koydum bakın

Bisiklet Dinamosu

• quote:

ben aküyü bisikletin neresine sokayım

Poşete koy gidona as
  • quote:

quote:

Poşete koy gidona as

• quote:

quote:

quote:

Poşete koy gidona as

Sirenin çalışma akımı doğru akımmı?

• quote:

Otomobil çakmak soketine takıldıgına göre elbette dogru akım

Çakmak soketinin uç kısmı pozitif, yanlardaki metal kısımlar negatiftir
  • quote:

quote:

Otomobil çakmak soketine takıldıgına göre elbette dogru akım

Çakmak soketinin uç kısmı pozitif, yanlardaki metal kısımlar negatiftir

Peki nasıl çalıştırıcaz bunu biz bisiklette?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.