Şimdi Ara

Bisiklet Dinamosu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
9.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ßerkay469

Peki nasıl çalıştırıcaz bunu biz bisiklette?

Küçük bir aküyü poşete koyup gidona ascaksın sirenin +/- polaritesine dikkat ederek akü kutuplarına irtibatlıcaksın (araya bir anahtar ekleyebilirsin) ,sirenide uygun biryere asarsın artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Peki nasıl çalıştırıcaz bunu biz bisiklette?

Küçük bir aküyü poşete koyup gidona ascaksın sirenin +/- polaritesine dikkat ederek akü kutuplarına irtibatlıcaksın (araya bir anahtar ekleyebilirsin) ,sirenide uygun biryere asarsın artık

Sen ciddisin heralde :D onlamı uğraşacam ben odun gibi hergün hergün aküsüz olmuyormu bu

• quote:

aküsüz olmuyormu bu

1.5v luk 8 adet pili seri baglarsan olur aküsüz
  • quote:

quote:

aküsüz olmuyormu bu

1.5v luk 8 adet pili seri baglarsan olur aküsüz

pilmi dayanır ona :D :D
  • quote:

aküsüz istedin

Bence sen bu fikri ( bisiklette çalıştırma) unut Akü- ve pil ile yapmayı düşünmüyorsun hem dinamo ile düşük hızla giderken bile çalışmasına dair beklentilerin var.. Ne ile çalıştırmayı planlıyorsun? boşuna post kasmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 8 Kasım 2011; 15:02:44 >
  • quote:

quote:

aküsüz istedin

Bence sen bu fikri ( bisiklette çalıştırma) unut Akü- ve pil ile yapmayı düşünmüyorsun hem dinamo ile düşük hızla giderken bile çalışmasına dair beklentilerin var.. Ne ile çalıştırmayı planlıyorsun? boşuna post kasmaya gerek yok

12v bir küçük akü alsam gidona anahtar yaptırsam aküyüde resimde gördüğünüz çantanın içine koyup bisikletin arkasına asarsam çalışır siren değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 8 Kasım 2011; 15:22:01 >

• quote:

12v bir küçük akü alsam gidona anahtar yaptırsam aküyüde resimde gördüğünüz çantanın içine koyup bisikletin arkasına asarsam çalışır siren değilmi?

Akü şarjınıda aksatmadan yaptıgın sürece çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Aküye çakmak adaptörü bağlarsanız fişi direk takarsınız(orta uç + ya bağlanacak). Kablonun uygun yerinden + uca giden kabloyu kesip seri yaylı buton bağlayın. Bastığınızda sireniniz çalışacaktır. Çakmak adaptörü kullanmak istemiyorsanız akünün uçlarına uygun jak larla sirenin fişini değiştirin. Dolu bir 12 volt 7 amper akü kablolarınızda herhangi bir kısa devrede kablolarınızı eritir. Akünüzün + sına seri sigorta bağlamayı unutmayın. Oto teyiplerindeki dışındaki sigorta sistemi uygundur içindeki sigorta 1 amper olsa yeterlidir.
    Selamlar.

Akü diyoruz ama benim bisikletim elektrikli bisiklet değil yukarıda resimi var belki görmüşsünüzdür,bisiklet aküleri farklımı oluyor yoksa direk elektrikli bisiklet aküsü mü alayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 8 Kasım 2011; 19:05:17 >

• quote:

,bisiklet aküleri farklımı oluyor yoksa direk elektrikli bisiklet aküsü mü alayım?

Bisiklet aküsü olarak ararsan sana elektrikli bisiklet aküsü verecekler;bu akülerin akım kapasiteleri daha yüksek ve daha pahalıdırlar..
    Senin işini 12v 4Ah akü rahatlıkla görür Bulamazsan 12v /7Ah de alabilirsin
  • quote:

quote:

,bisiklet aküleri farklımı oluyor yoksa direk elektrikli bisiklet aküsü mü alayım?

Bisiklet aküsü olarak ararsan sana elektrikli bisiklet aküsü verecekler;bu akülerin akım kapasiteleri daha yüksek ve daha pahalıdırlar..

Teşekkürler,Ben arkaya asılan çantalardan alacaktım ama gidona asılan çantalar varmış onlardan alıp aküyü içine koymak istiyorum daha iyi olur arkadaşın dediği çakmak adaptörünüde düşünüp paintte bir taslak yaptım;

Bisiklet Dinamosu

Bisiklet Dinamosu

• quote:

Teşekkürler,Ben arkaya asılan çantalardan alacaktım ama gidona asılan çantalar varmış onlardan alıp aküyü içine koymak istiyorum daha iyi olur arkadaşın dediği çakmak adaptörünüde düşünüp paintte bir taslak yaptım;

En baştan beri diyorum gidona as diye siren kablosuna bir swich eklersen çakmak soketini tak-çıkar yapmaktan kurtulursun
  • quote:

quote:

En baştan beri diyorum gidona as diye siren kablosuna bir swich eklersen çakmak soketini tak-çıkar yapmaktan kurtulursun

eve girerken falan çıkarmayı düşünüyorum ama sireni çalarlar falan

• quote:

quote:

Şundan almayı düşünüyorum;
    12v4ah BOSCH AKÜ

Bisiklet Dinamosu

• quote:

12v4ah BOSCH AKÜ

marka tercihi sana kalmış o agır olabilir şöyle birşey alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 8 Kasım 2011; 21:36:47 >
  • quote:

quote:

12v4ah BOSCH AKÜ

marka tercihi sana kalmış o agır olabilir şöyle birşey alabilirsin

Farketmez yarın bakarım akülerede o çakmak girişini nasıl yapıcaz aküye???
  • quote:

o çakmak girişini nasıl yapıcaz aküye???

o çakmak soketi senin için ek maliyet + ek ugraştır kullanma; soketi sök direk kabloları akü kutuplarına polaritesine dikkat ederek bagla.Araya sigorta ve swich ilave edebilirsin
  • Tamam,olur ben akü ile sireni alayım sireni hepsiburadadan alıcam 15 inde falan gelir heralde 2-3 gün sonra aküyü alırım siren aküyü falan alınca foto çekerim sen şunu şuraya bagla falan dersin ben anlamıorm çünkü öyle işlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Kurşun asit batarya (akü) almayın asit sızıntısı yapabilir. Kullanacağınız cihazların çekeceği akımı hesaplayın kullanmak istediğiniz süreyle çarpın akü amperajını bulursunuz. İhtiyacınızdan büyük akünün ağırlık ve fiyat dezavantajı olur. 12 volt 7 amper ups aküleri 25 tl civarındadır. 4 amper ve aşağısıda işinizi görebilir akşam çıkarıp evinizde şarj edersiniz. Bir günlük ihtiyacınızı görecek kapasitede alabilirsiniz.
    Selamlar.

Şimdi ben bu aküyü sadece sireni çalıştırmak için alıyorum ben yukarıdaki beyaz sireni almayacağım aslında mavi alıcam ama aynı sadece renk açısından değişik ikiside 12v reimi var aşağıda sirenin kablosunun ucunda çakmak fişi gözükmüyor ama var yok zannetmeyin diğer sirenler gidi ondada var ama gözükmüyor şimdi bana 12v4ah işini görür diyorlar 12v siren çalıştırıcam ben sizce tam olarak hangi özelliklerde bir akü alayım birde resim koyarsanız Bir de şu aküye takın demişti bir arkadaş çakmak girişi sirenin fişini takmak için o çakmak girişleri ne kadar ve nerelerde satılır acaba???

Bisiklet Dinamosu

Bisiklet Dinamosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 9 Kasım 2011; 18:11:03 >

• Sen önce sireni elde et,siren gücüne ve ortalama kullanım sürene göre akü kapasitesini belirlersin Çakmak soketini otoelektrikçilere bakacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 9 Kasım 2011; 18:40:45 >
  • quote:

Sen önce sireni elde et,siren gücüne ve ortalama kullanım sürene göre akü kapasitesini belirlersin Çakmak soketini otoelektrikçilere bakacaksın

Sireni hepsiburada.com'dan alıcam siparişi verdim ama kargolar 10 kasımdan itibaren başlıyormuş 15 inde falan gelir ben burdan haber veririm size
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.